Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי אופל קורסה איזיטרוניק 1200 שנת 2003.

המנוע התחיל לזייף, ובבדיקה במוסך הם גילו שאחד הפלגים נשבר (האלקטרודה) ונפל לתוך הצילינדר. המכונאי החליף קויל ואת ארבעת המצתים, אבל לא הוציא את האלקטרודה (הוא אמר שצריך לפרק ראש מנוע בכדי להוציא את האלקטרודה). הפלגים הישנים היו בני שנה, של בוש תוצרת גרמניה.

עכשיו יש נקישות מהמנוע, והמנוע עדיין מזייף, אבל פחות.

האם יש דרך לבדוק אם הבעיה בשסתום או להוציא את האלקטרודה בלי לפרק את ראש המנוע?

האם יש משהו אחר שאפשר לעשות?

ראש מנוע או החלפת מנוע הם טיפולים יקרים שלא הייתי רוצה להיכנס אליהם כי האוטו לא שווה הרבה.

תודה,

דניאל

פורסם

יש אצבע מכנית דקה, מגנט .

סיבוב המנוע מהפולי לנקודה עליונה של הבוכנה וביצוע שאיבה מבית הפלג.

אני לא מבין ההגיון להניע מנוע עם גוף זר בצילנדר. לא בטוח שלאחר שישלף לא ישאר נזק.

רענן

פורסם

האלקטרודה תלהט ותעשה חור בבוכנה ראיתי מקרה כזה, שלא נדבר שהשסתומים ישרפו.

כדאי למהר ולהוציא את הגוף הזר כדי שהנזק לא יחמיר.

פורסם

אם המנוע עבד במצב הזה כבר הרבה זמן לא בטוח שהאלקטרודה תימצא בכלל, אבל שווה לנסות.

יש סיכוי שכבר נגרם נזק.

הייתי מציע לך לגשת למוסך שתהיה לו סבלנות לעבודה כירורגית.

ראשית יש מוסכים שמחזיקים בורוסקופ, אפשר להכניס דרך פתח המצת ולראות אם יש משהו בפנים ואם יש נזק בולט לעין.

שנית, אפשר לשים את הבוכנה בנ.מ.ע, לחבר צינורית לשואב אבק ולנסות לשאוב מה שיש שם.

אם המנוע מזייף יתכן ונגרם נזק. בהנחה והאלקטרודה עדיין בפנים עדיף לא להניע את המנוע.

פורסם
הפלגים הישנים היו בני שנה, של בוש תוצרת גרמניה.

האם נשאר אצלך הפלג הישן? יש הרבה זיופים של פלגים, גם מתוצרת בוש.

מי התקין את הפלג שנשבר?

פורסם
אם המנוע עבד במצב הזה כבר הרבה זמן לא בטוח שהאלקטרודה תימצא בכלל, אבל שווה לנסות.

יש סיכוי שכבר נגרם נזק.

הייתי מציע לך לגשת למוסך שתהיה לו סבלנות לעבודה כירורגית.

ראשית יש מוסכים שמחזיקים בורוסקופ, אפשר להכניס דרך פתח המצת ולראות אם יש משהו בפנים ואם יש נזק בולט לעין.

שנית, אפשר לשים את הבוכנה בנ.מ.ע, לחבר צינורית לשואב אבק ולנסות לשאוב מה שיש שם.

אם המנוע מזייף יתכן ונגרם נזק. בהנחה והאלקטרודה עדיין בפנים עדיף לא להניע את המנוע.

כל הכבוד, בדיוק על זה חשבתי. תשובה מקצועית ולעניין.

אם האלקטרודה עדיין בפנים היא עלולה להיכנס ברווח בין הצילנדר לבוכנה ואז לחרוץ את כל הצילנדר. או שהיא תגמור את הצלינדר או שיהיה צורך בחריטה והתאמת בוכנה חדשה. עדיף כבר לפתוח ראש ולנקות שם מאשר לתת למנוע לעבוד ככה. האלקטרודה גם עלולה להתקע בין השסתום לבין התושבת שלו ולעצור את השסתום מלהיסגר עד הסוף. דבר זה יגרום שהשסתום עלול להיתקע בבוכנה בזמן מהלך הדחיסה ולפוצץ שם את העסק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היום הייתי במוסך אופל בראשל"צ (דודי אור) - בדקו קומפרסיה, ובאחד הצילינדרים אין קומפרסיה.

המליצו לי על פירוק ראש מנוע ותיקון, אבל רכב בן 9 ולא נראה לי שאלך על זה.

אם מישהו רוצה לקנות ולטפל (יד ראשונה, שמור) - מוזמן לפנות.

תודה על היעוץ האיכותי.

דניאל

פורסם

לא חושב שיהיו הרבה שירצו להיכנס להרפתקה הזאת..אם הייתי במקומך

הייתי מקס׳ מתקן ומוכר..הרכב לא ישן, 9 שנים זה לא הרבה.

בכל אופן, אם בכל זאת אתה מעוניין למכור תפרסם בפורום הרלוונטי.

בהצלחה.

פורסם

אם אין קומפרסיה אז לפי דעתי קרה אחד משלושת הדברים הבאים. האלקטרודה נפלה וחיררה את הבוכנה, הרינגים נשברו ולכן אין אטימה או השסתום נדפק ולא אוטם טוב.

האלקטרודה כשלה בגלל שהפלאג לא היה תקין, לא מתאים, כלומר פלאג חם מדיי. ככל שהמספר הוא נמוך יותר הפלאג הוא חם יותר. כלומר בפלאג עם הסיפרה 7 הוא יותר חם מפלאג מס 9. אני אישית לא נתקלתי מעולם אבל אומרים שיש גם פלאגים מזוייפים. זוהי עוד אחת מהסיבות שאלקטרודה כשלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם אין קומפרסיה אז לפי דעתי קרה אחד משלושת הדברים הבאים. האלקטרודה נפלה וחיררה את הבוכנה, הרינגים נשברו ולכן אין אטימה או השסתום נדפק ולא אוטם טוב.

אפשר לבצע בדיקת אטימות ולדעת להיכן בורחת הקומפרסיה.

מסובבים (מהפולי) המנוע עד שהבוכנה מגיעה לנקודה עליונה.

בעזרת מתאם (במקום הפלג) מכניסים לחץ אוויר ומחפשים לאן הדליפה .

לאגן השמן, בעיה בצילנדר/בוכנה .

לאגזוז, בעיה בשסתום פליטה או בראש

לסעפת האוויר, בעיה בשסתום יניקה או בראש.

אם הבעיה בשסתומים, שווה לשקול תיקון (הסרת ראש מנוע). אך בכול מקרה לא לפני ביצוע בדיקת בורסקופ לחלל הצילנדר.

רענן

פורסם
יש לי את הפלאג שנשבר, הוא הותקן לפני שנה במוסך בדרום ת"א. אפשר לעשות עם זה משהו?

כדאי לבדוק עם היבואן של בוש (אם אינני טועה זו חברת לדיקו) אם מדובר במצת מקורי.

אם הכשל נובע משימוש במוצר לקוי או מזוייף, צריכה להיות אחריות של המוסך המתקין.

לא קשור דווקא למצתים , אבל הסנאט האמריקני חוקר עכשיו המצאות של רכיבים אלקטרונים מזוייפים שמקורם בסין במערכות צבאיות אמריקניות. http://www.levin.senate.gov/newsroom/press/release/senate-armed-services-committee-releases-report_on-counterfeit-electronic-parts/

מי שחושב שזה לא נוגע לו, יחשוב פעמיים כשהוא טס במטוס אזרחי בו מותקנים רכיבים מזוייפים במערכות הנווט או שהוא תוקן בחלקי PMA מזוייפים.

פורסם

האם יש משהו מיוחד שעלי לוודא או לשאול את המוסך לפני תיקון ראש מנוע? האם כדאי להחליף מנוע במקום?

אני יודע שזה לא שחור ולבן, אבל אם אחליף את כל המנוע אני לא יכול לדעת אם המנוע החדש טוב יותר, ועל המנוע שלי לפחות השתדלתי לשמור (נסיעה בסל"ד נמוך ככל האפשר, בלי האצות מוגזמות, טיפול בזמן) ולכן אני מעדיף לטפל בראש המנוע ולכל היותר לחרוט את הצילינדר אם צריך (נגלה אחרי שיפתחו).

חשבתי לוודא שהאחריות על התיקון כוללת עבודה, יש עוד דברים שצריך לוודא?

תודה, דניאל

• תוכן חדש...