Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS - עם או בלי?

~TB~
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם דיון קצרצר,

מה הייתם מעדיפים במכונית שלכם, שיהיה ABS או שלא יהיה ABS?

הכוונה היא לא בחורף (שם עדיפות מוחלטת ל ABS),

אלא לימים כמו היום בעיקרון שאתם גם נוסעים נסיעה :twisted: בסופי שבוע או אנערף ובה ה ABS מפריע, וגם בנסיעות רגילות ובה הABS יכול לעזור ולכן צריך להתפשר.

אז מה הייתם מעדיפים, האם לנסוע ברכב עם ABS (ואז בנסיעות חזקות זה יכול להפריע אבל ביום יום זה יכול להציל) או לנסוע בלי ABS (ואז ליהפך).

הכוונה היא לרכבים ספורטיבים.

Back to the original - NC again.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון לא צריך, חובה ABS אבל אצלי יש בעיה.... הרבה פעמים שאני זורק תחת עם האוטו ואני לוקח פניה לא טובה אני נועל את הגלגלים בשביל לא להיכנס באיזה תמרור או מדרכה לכן במקרה שלי עדיף בלי.

אבל בחורף זה ממש סכנה בלי.

פורסם

בבית יש שני רכבים האחד עם והשני בלי ...

אישית אני מעדיף בלי בגלל שזה יותר נוח לעצירות חזקות , ואני נוסע בעיקר על הרכב בלי ה ABS .

הרכב עם ה ABS , אפילו בבלימות קצת חזקות הוא נכנס וזה מפריע .

לפי דעתי צריך ABS רק בבלימות חרום , אבל זה לא קורה הוא נכנס לפעמים סתם בעצירות חזקות .

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם
בעיקרון לא צריך, חובה ABS אבל אצלי יש בעיה.... הרבה פעמים שאני זורק תחת עם האוטו ואני לוקח פניה לא טובה אני נועל את הגלגלים בשביל לא להיכנס באיזה תמרור או מדרכה לכן במקרה שלי עדיף בלי.

אבל בחורף זה ממש סכנה בלי.

וואלה, טוב שלא אמרת שיש לך את הבעיה הזאת רק בקשר לקונדומים. הרי הרבה פעמים כשאונסים ילדות בנות 16 צריך להשתמש בקונדום כדי לא להכניס אותן להריון, אבל מצד שני זה פחות כיף אז זה באסה. :-P

ולמי שלא הבין - זה לא היה ברצינות. זה היה בשביל להמחיש את השטות שנכתבה כאן.

הכי מצחיקים אותי אלו ששמעו פעם ש-ABS זה לא טוב לנהיגה ספורטיבית אז הם ישר מאמצים את זה ואומרים "אני מעדיף בלי כי זה מפריע לי לקרוע את האוטו בהחלקות היסטריות תוך כדי בלימות מטורפות", או משהו דבילי כזה.

אז מר ברזל, אם קורה לך הרבה שאתה לוקח פניה לא טובה וצריך לבצע תמרון התחמקות בשביל לא להכנס בתמרור או מדרכה (או ילד על המדרכה) - אז אתה סכנה לציבור ולא צריך לנהוג. מה גם שאין לך מושג מה זה ABS כנראה, או איך לשלוט על הרכב, כי אתה בטוח שנעילת גלגלים עוזרת לך להתחמק מהפגיעה (שזו כמובן שטות מוחלטת - נעילת גלגלים עושה בדיוק להפך).

ולעניין - אם מדובר על מערכת ABS מהדור החדש - תמיד עדיף עם. לך תדע מה יופיע על הכביש, איפה תהיה שלולית, איפה יהיה חצץ או חול. בכל מצב כזה עדיף שיהיה ABS. אני מצליח להנות מהאוטו שלי גם איתו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי הדיון הזה לא רלוונטי.

למה ?

כי כמובן שכל הנהגים הספורטיביים פה מעדיפים רכב בלי ABS,אבל ברגע שהם ייצטרכו לבצע בלימת חירום עם תמרון משולב הם יצטערו שלא היה להם ABS.....

גם אני אישית מעדיף רכב בלי ABS מהסיבה שברוב המכוניות היפניות ישנן מערכות ABS מחורבנות שמסיבה כזאת או אחרת נכנסת לפעולה לא בדיוק מתי שצריך,והופכת בלימה שגרתית לבלימת-חירום בעל כורך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אם מדובר על מערכת ABS מהדור החדש - תמיד עדיף עם. לך תדע מה יופיע על הכביש, איפה תהיה שלולית, איפה יהיה חצץ או חול. בכל מצב כזה עדיף שיהיה ABS. אני מצליח להנות מהאוטו שלי גם איתו.

רוני

מסכים :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
וואלה, טוב שלא אמרת שיש לך את הבעיה הזאת רק בקשר לקונדומים. הרי הרבה פעמים כשאונסים ילדות בנות 16 צריך להשתמש בקונדום כדי לא להכניס אותן להריון, אבל מצד שני זה פחות כיף אז זה באסה. :razz:

ולמי שלא הבין - זה לא היה ברצינות. זה היה בשביל להמחיש את השטות שנכתבה כאן.

הכי מצחיקים אותי אלו ששמעו פעם ש-ABS זה לא טוב לנהיגה ספורטיבית אז הם ישר מאמצים את זה ואומרים "אני מעדיף בלי כי זה מפריע לי לקרוע את האוטו בהחלקות היסטריות תוך כדי בלימות מטורפות", או משהו דבילי כזה.

אז מר ברזל, אם קורה לך הרבה שאתה לוקח פניה לא טובה וצריך לבצע תמרון התחמקות בשביל לא להכנס בתמרור או מדרכה (או ילד על המדרכה) - אז אתה סכנה לציבור ולא צריך לנהוג. מה גם שאין לך מושג מה זה ABS כנראה, או איך לשלוט על הרכב, כי אתה בטוח שנעילת גלגלים עוזרת לך להתחמק מהפגיעה (שזו כמובן שטות מוחלטת - נעילת גלגלים עושה בדיוק להפך).

ולעניין - אם מדובר על מערכת ABS מהדור החדש - תמיד עדיף עם. לך תדע מה יופיע על הכביש, איפה תהיה שלולית, איפה יהיה חצץ או חול. בכל מצב כזה עדיף שיהיה ABS. אני מצליח להנות מהאוטו שלי גם איתו.

רוני

רוני, אני מקווה שברור לך שהכוונה שלי בפתיחת השרשור לא הייתה אפילו קרובה לכוונתו של "מר ברזל".

פשוט היום נגמר לי המצבר באיביזה, אז הנעתי אותה עם כבלים. לאחר שהנעתי אותה, נסעתי לקנות מצבר. שמתי לב באמצע הנסיעה שהנורה של ה"ABS" דלוקה לי. לחצתי בלימה חזקה קצת - והגלגלים ננעלו. משמע - אין ABS. לקחתי עם האוטו סיבוב אחד או שניים, ולמרות שאני לא מתקרב לברקס בסיבובים - זה פשוט נותן תחושה אחרת, ובכל זאת יש מקומות שכן צריך להשתמש בברקס על מנת להיכנס להיגוי יתר.

גם בראלי, למרות שבכמעט תמיד לא הייתי צריך להתקרב לברקס בזכות ההתנהגות המעולה שלה- אני לא חושב שהייתי יכול לבצע את ה"זריקות" שהייתי מבצע בכיכרות במידה והיה לי ABS בראלי. (רק שלא תתחסדו לי עכשיו ותגידו לי "זריקות בכיכרות? פושטק" :oops: )

לצערי (:lol: סתם, סתם) לאחר הרכבת המצבר החדש - חזר ה ABS לתפעול.

פורסם

רוני הוצאת לי את המילים מהפה (זה בדיוק מה שהתכוונתי שאמרתי שיש ברוב המכוניות מערכות ABS שרק מכניסות אותך למצבי חירום בבלימות שגרתיות).

אם מדובר במערכת מתקדמת,תמיד מומלץ להיות עם ABS.

פורסם
רוני, אני מקווה שברור לך שהכוונה שלי בפתיחת השרשור לא הייתה אפילו קרובה לכוונתו של "מר ברזל".

גם בראלי, למרות שבכמעט תמיד לא הייתי צריך להתקרב לברקס בזכות ההתנהגות המעולה שלה- אני לא חושב שהייתי יכול לבצע את ה"זריקות" שהייתי מבצע בכיכרות במידה והיה לי ABS בראלי. (רק שלא תתחסדו לי עכשיו ותגידו לי "זריקות בכיכרות? פושטק" :oops: )

לצערי (:lol: סתם, סתם) לאחר הרכבת המצבר החדש - חזר ה ABS לתפעול.

אני יודע שלא התכוונת.

ובקשר לראלי והיגוי היתר - יש לי אוטו כמעט זהה רק עם ABS. תאמין לי - אפשר גם אפשר. אפילו לא צריך יותר מדי ברקס. (דרך אגב - ABS לרוב עוזר להגדלת ההחלקות תחת בלימה. הבעיה שלו בנהיגה ספורטיבית היא שונה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני יודע שלא התכוונת.

ובקשר לראלי והיגוי היתר - יש לי אוטו כמעט זהה רק עם ABS. תאמין לי - אפשר גם אפשר. אפילו לא צריך יותר מדי ברקס. (דרך אגב - ABS לרוב עוזר להגדלת ההחלקות תחת בלימה. הבעיה שלו בנהיגה ספורטיבית היא שונה)

רוני

שני דברים,

קודם כל - איך ABS יכול להגדיל את ההחלקות תחת בלימה?

דבר שני,

עם הראלי הייתי מסוגל להחליק בכיכר במהירות אפסית על ידי עזיבת הדוושה והפניית ההגה. אבל, במידה והייתי משתמש בברקס אז היגוי היתר היה משמעותי הרבה יותר - וכיפי הרבה יותר.

בסיבובים לא הייתי משתמש בברקס מכיוון שעזיבת דוושת הגז הייתה מספיקה, אבל בכיכר - הברקס היה הבדל בין היגוי יתר יפהפייה, לבין היגוי יתר לא מיוחד בכלל.

פורסם

אממממ רוב הנהיגה שלי (שנה :|) הייתה על רכבים בלי ABS,אחרי שנהגתי ברכב עם ABS הרגשתי מוזר,אולי זה רק אני אבל המרחק עצירה גדל,בגלל זה אני די מעדיף בלי ABS,אם כי זה לא סיבה מבחינתי לפסול רכב או משהו o_O

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

מספר עובדות:

1. כדי ליזום היגוי יתר חייבים להעביר את משקל הרכב קדימה ולגרום ע"י כך לאיבוד אחיזה בגלגלים אחוריים.

2. כדי להעביר משקל קדימה חייבים להרפות מדוושת התאוצה או/ו לבלום

3. ל99.999% מחברי הפורום הזה ABS יאפשר ניצול מרבי של יכולת הבלימה של הרכב שלהם. לא, נעילת הגלגלים לא מקצרת את מרחק הבלימה - היא מאריכה אותו.

4. היה נסיון להכניס ABS למכוניות פורמולה 1, אך הוחלט לעסור את שימוש במע' בכדי לא להקל על נהגים. מן הסתם, לא היו מכניסים לפורמולה 1 מע' "לא ספורטיבית" שכזאת...

קישור בנושא: http://www.formula1.com/insight/technicalinfo/11/477.html

פורסם
שתי עובדות

1. כדי ליזום היגוי יתר חייבים להעביר את משקל הרכב קדימה ולגרום ע"י כך לאיבוד אחיזה בגלגלים אחוריים.

2. כדי להעביר משקל קדימה חייבים להרפות מדוושת התאוצה או/ו לבלום

3. ל99.999% מחברי הפורום הזה ABS יאפשר ניצול מרבי של יכולת הבלימה של הרכב שלהם. לא, נעילת הגלגלים לא מקצרת את מרחק הבלימה - היא מאריכה אותו.

4. היה נסיון להכניס ABS למכוניות פורמולה 1, אך הוחלט לעסור את שימוש במע' בכדי לא להקל על נהגים. מן הסתם, לא היו מכניסים לפורמולה 1 מע' "לא ספורטיבית" שכזאת...

קישור בנושא: http://www.formula1.com/insight/technicalinfo/11/477.html

מסכים איתך כמעט בהכל:

2.לא בהכרח צריך לבלום כדי להעביר משקל (הרפייה מדוושת הגז\הורדת הילוך תביא לבלימה והעברת משקל).

3.נעילת גלגלים לא מקצרת מרחק בלימה-מערכת ABS לא מתקדמת מאריכה מרחק בלימה.

לדעתי מערכת ABS מתקדמת צריכה להיות סטנדרט בכל רכב חדש (ולא רק ברכבי פאר\יוקרה),וגם במכוניות ספורטיביות,במיוחד שיש היום מערכות ABS עם אופציית ABS-SPORT (מישהו אמר מיצובישי איבו 8 ????) שיודעת להבדיל בין בלימת חירום לבלימה ספורטיבית חזקה.

ומי שיגיד שבמכוניות המשפחתיות החדשות ישנה מערכת ABS מתקדמת,שינהג במכונית באמת מתקדמת (ב.מ.וו,מרצדס ושות') ואז יבין את ההבדל בין תפעול ויעילות המערכות.

מנסיון,הבדל שמיים וארץ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...