Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכבר נרשם הבנה בסיסית כיצד עובדת התיבה הרובוטית הזאת תשפר משמעותית את נוחות הנסיעה איתה. זה נכון לגבי כל דבר כולל תיבה אוטומטית טיפשה. כמו שכבר רשמתי בעבר עיקר הבעיות של התיבה הרובוטית בבראבו הן של הנהגים שמעולם לא נהגו בא או נהגו בא מרחק קצר ...שם לב שלא תשמע כאלו תלונות מבעלים וכנראה שיש סיבה לכך.

לעניין התיבה הרציפה - לחברה שלי יש מיני קופר מצוידת באחת כזאת שגם שופצה לא מזמן בעלות לא מבוטלת ואני יכול לומר בוודאות שזה הרכיב היחידי שהורס את הרכב הניתוק הזה של המנוע מהגיר פשוט מטריף אותי אתה יוצא לעקיפה הטורים עולים אבל לא קורה כלום עד שהגיר ננעל על יחס מסויים וגורם לרכב לזוז ...לעומת זאת ברובוטית השליטה קרובה מאוד לשליטה בתיבה ידנית עם אפס איבודי כח בדרך.

המבחן שהבאת מגוחך ...עכשיו גם יש מונח חדש? דוושת דלק לא מדוייקת?

מספיק לקרוא את התגובות למטה כדי להבין עד כמה ה"בוחן " לא מבין על מה הוא רושם או נוהג.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא משמיץ סתם. יש לי נסיון רב עם קורולה עם גיר דומה. מה גם שיש לא מעט ביקורות גם בחו"ל וגם מ FIFTH GEAR ועוד ביקורות איכותיות שאני נוטה להאמין להן. סתם אני לא.

כל זה ברור...

אבל השאלה מה קורה בכיכרות?

בקורולה למשל:

כשאני מתקרב לכיכר, אני מוריד רגל מהגז, (ואז הגיר מעלה הילוך כי אין צורך למומנט זמין) ואז לאחר הכיכר אני נותן שוב גז במתינות(ואז הרכב נחנק כי קשה לו - ובמידה ויש עליה מיד לאחר הכיכר אז בכלל ...), אני שם לב שקשה לרכב (פחות מ2000 סלד) אז אני נותן קצת יותר גז (ואז הגיר מוריד הילוך) והטורים קופצים ל3500, מרגישים פתאום כוח לא רצוני ולא חלק.

אני ככל שהכרתי את הגיר והרכב, הפעולה שלו הייתה כל כך לא טובה, שפשוט העדפתי לסוע על מצב ידני.

בכל זאת, אנסה לעשות נסיעת מבחן על הרכב המדובר (או על הגרנדה), אבל אני לא צופה לנפלאות.

מספיק אי נוחות קלה בכדי שאפסול את הרכב. וזאת מכיוון שאשתי תנהג על הרכב לא מעט, ולא מתאים לי לקבל יום יום ביקורות על אי נוחות...

אני אישית לא יודע אם אמכור את הפונטו ספייס שלי בשנים הקרובות... פשוט לא רואה רכב טוב ממנו בקטגוריה הזו ובמחיר הזה.

לקח לי לא מעט זמן למצוא כזה רכב (קילומטרז' נמוך וגיר רציף).

במידה ואכן אמצא חן בעיני הגרנדה, הספייס מוחלפת מיידית.

האם בקורולוה אתה יכול להוריד הילוך גם במצב אוטומט? בפיאט גם במצב אוטומט יש שליטה על ההילוכים ושאתה מגיעה לכיכר אתה פשוט נותן מכה לידית מטה שתוריד הילוך שתישאר בסל"ד המתאים, הגיר בעצמו מוריד הילוכים מיתחת לסל"ד מסויים גם בידני וגם באוטומט ובוודאי שלא מעלה הילוך בעת עזיבת הגז. בגיר של פיאט אין צורך לעזוב גז בזמן החלפת הילוכים-מחשב הגיר נותן את הגז המתאים(גז בייניים) בעת ההחלפה בלי קשר ללחיצה בשביל קבלת העברה חלקה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
כמו שכבר נרשם הבנה בסיסית כיצד עובדת התיבה הרובוטית הזאת תשפר משמעותית את נוחות הנסיעה איתה. זה נכון לגבי כל דבר כולל תיבה אוטומטית טיפשה. כמו שכבר רשמתי בעבר עיקר הבעיות של התיבה הרובוטית בבראבו הן של הנהגים שמעולם לא נהגו בא או נהגו בא מרחק קצר ...שם לב שלא תשמע כאלו תלונות מבעלים וכנראה שיש סיבה לכך.

לעניין התיבה הרציפה - לחברה שלי יש מיני קופר מצוידת באחת כזאת שגם שופצה לא מזמן בעלות לא מבוטלת ואני יכול לומר בוודאות שזה הרכיב היחידי שהורס את הרכב הניתוק הזה של המנוע מהגיר פשוט מטריף אותי אתה יוצא לעקיפה הטורים עולים אבל לא קורה כלום עד שהגיר ננעל על יחס מסויים וגורם לרכב לזוז ...לעומת זאת ברובוטית השליטה קרובה מאוד לשליטה בתיבה ידנית עם אפס איבודי כח בדרך.

המבחן שהבאת מגוחך ...עכשיו גם יש מונח חדש? דוושת דלק לא מדוייקת?

מספיק לקרוא את התגובות למטה כדי להבין עד כמה ה"בוחן " לא מבין על מה הוא רושם או נוהג.

יתכן ואתה צודק.

התיבה שופצה? מדוע שופצה? האם הפילטר גיר רציף הוחלף? תן לי לנחש... היבואן המליץ שלא להחליף פילטר שמן גיר...

לגבי איכותה של התיבה הספציפית הזו... אינני יודע. אבל בפונטו ספייס,בטויוטה אוונסיס שיש לי איתם ניסיון עם הגיר הרציף, אין תלונות ולמעשה החיסכון בדלק מורגש, מה גם שיש זמינות לכל כל הזמן!

הגיר הרציף נועל ממיר מומנט במהירות נמוכה, מכאן והלאה, יש זמינות לכח כל הזמן!

ניצול המנוע הוא מירבי ובו יש פחות איבודי כח מאשר גיר רובוטי או כל גיר עם מספר קבוע של יחסי העברה...

למעשה לגיר הרציף יש (כמעט) אין סוף יחסי העברה.

האם בקורולוה אתה יכול להוריד הילוך גם במצב אוטומט? בפיאט גם במצב אוטומט יש שליטה על ההילוכים ושאתה מגיעה לכיכר אתה פשוט נותן מכה לידית מטה שתוריד הילוך שתישאר בסל"ד המתאים, הגיר בעצמו מוריד הילוכים מיתחת לסל"ד מסויים גם בידני וגם באוטומט ובוודאי שלא מעלה הילוך בעת עזיבת הגז. בגיר של פיאט אין צורך לעזוב גז בזמן החלפת הילוכים-מחשב הגיר נותן את הגז המתאים(גז בייניים) בעת ההחלפה בלי קשר ללחיצה בשביל קבלת העברה חלקה.

כמובן שיש בקורולה אפשרות להוריד הילוך במצב אוטומט.

יש 2 דוושות מאחורי ההגה. אפשר להוריד ולהעלות(נראה לי שאפשר להעלות רק במצב ידני).

הגיר בקורולה מעלה הילוך כשעוזבים את הגז כדי שלא תהיה בלימת מנוע מטורפת בעת עזיבת הדוושה.

הסעתי כמה אנשים, נסיעה של 20 דקות. בדרך הלוך הם אמרו לי ואוו הגיר של הקורולה באמת לא רע. לא מרגישים דבר.

בדרך חזור, נסעתי כמו נהג שרגיל לאוטומט, ולא מוריד את הרגל מהגז ולא מתחשב במומנט הרכב ותנאי הדרך, כלומר גז נטו מבלי להתחשב בכלום. וכל הנוסעים שמו לב כי הגיר ממש ממש לא נוח.

אני זוכר כשאימי חזרה מהעבודה (נסיעה של 10 דקות בקורולה בעיר הררית) והיא אמרה, מחר מוכרים את הרכב!

ואללה, זה מספיק כדי להתבאס על רכב דנדש מהחנות ולא להתקרב לרובוטי.

ושוב, חבל על הוויכוח,

פיאט מייצרים רכבים טובים ואיכות הפלסטיקה (למרות שלא בנוייה מחומרים מפנקים) מחזיקה הרבה מעלה מכוניות אחרות.

הפלסטיקה בפונטו שלי למשל מחזיקה ולא מתפרקת והרכב כבר ב7 אוטוטו. לעומת זאת רוב המכוניות הארופאיות האחרות כבר התפרקו...

לעניין הגיר הרובוטי, אין כאן וויכוח. עד שלא נסעתי (ושיכנעתם אותי שיש טעם לנסות את הגיר הרובוטי) אינני מביע דיעה עליו יותר.

לעניין הפיאט בראבו ספציפי:

הרכב מפנק ברמת הגולף! ולמי שרוצה להתפנק ברכב ברמת גולף יכול לקנות יד 2 פיאט בראבו מאותה שנת ייצור, וישארו לו אלפי שקלים (כי פיאט מאבדת מחירון...מה לעשות). זהו רכב מפנק ואיכותי. חבל שאין לפיאט שם. ואולי טוב שאין לפיאט שם בישראל... זו הסיבה שיכולתי ב30K שח לקנות רכב שעולה באכותו,נוחותו ואמינותו על המתחרים.

שיהיה סוף שבוע שקט(או לא שקט - מה שיותר טוב לעתיד ישראל!) לכולנו,

תהנו מהמכוניות שלהם וסעו בזהירות.

:)

פורסם
ראות מוגבלת לאחור זה אילוצי עיצוב חיצוני (איטלקים, לא?). אני גם זז על מושב הנהג, אבל בגלל שאני מחליק עליו כל הזמן. אני לא חושב שזה מספיק כדי לפקפק במקצועיותם של המתכננים.

חלון אחורי שמגביל ראות הוא מבחינתי מגבלה בטיחותית ונכון שהפיאט הזו מרגישה כמו אקוואריום מאחור לעומת קאיה ריו חדשה, או יונדאי מסדרות ה I החדשות, עתירות העיצוב האקזוטי ועוד כמה, אבל אני "מקטר" על מה שמפריע לי להנות מהאוטו. במיוחד שמדובר בניגוד כל כך תהומי לאוריריות המדהימה של המולטיפלה הנפלאה למשל, שהיא מבחינתי תוצר עיצובי שאינו פחות מגאוני. אשר לכסא, פשוט מדובר ברשלנות אוילית שהרי לא באמת צריכה להיות בעיה בעיצוב כסא כך שיהיה סביר לנהיגה. אפילו הכסא בפיאט 500 הרבה יותר נוח מאשר בבראבו, שלא להזכיר את הכסאות הנהדרים של האלפות למיניהן, שמגיעות כזכור מאותו בית. לא לגמרי ברור הסיפור הזה.

פורסם

אני חושב שנוחות היא עניין סובייקטיבי וגם משתנה בהתאם לנתונים של כל נהג ונהג.

כאשר לקחתי את הבראבו לנסיעת מבחן הגעתי לסוכנות בסי 4 שלי שהחליפה קנגו כאשר בבית עד אז היו לנו רק זד איקסים . ממכונית למכונית רמת הנוחות ואני כרגע מתכוון רק למושבים הלכה וירדה. לא מובן לי למה אפילו הצרפתים עברו לייצר מושבים קשיחים יחסית ופחות נוחים . את הבדל הנוחות בין הבראבו לסי 4 הרגשתי מיד . אבל לא היה מדובר במשהו קיצוני . אני מעביר עם הבראבו ימים עמוסים נהיגה לא פעם עם 400-500 ק"מ נהיגה עם עצירות בין לבין אצל לקוחות ואני יכול לומר לך שאני יוצא מהרכב בלי בעיות או כאבי גב . אני גם לא מוצא את עצמי משנה תנוחות על הכיסא כמו שתארתם .

ביונדאי לעומת זאת יום עבודה ארוך {מבחינת נהיגה} גרם לי לחזור מותש בעיקר מהרכב והנוחות העלובה { קרה גם בגטס וגם בi10 לפני מתיחת פנים}

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

מסכים לחלוטין, ענין אינדיבידואלי. ועדיין ועבורי בלבד מושב הכסא של הבראבו לוקה מאוד בשני אלו, האחד הוא קצר מדי והשני קצהו משתפל כלפי מטה בלא אותה מדרגה מתונה כלפי מעלה לפניו, שמצויה בכסאות רבים. ומכאן התחושה המתמדת של החלקה שהכסא הזה מעניק. ושלא אובן אחרת, מדובר לטעמי באוטו באמת מוצלח ומהרבה מאוד בחינות ודווקא בשל כך כל מגרעת שמצויה בו צורמת שבעתיים.

פורסם

חזרתי עכשיו מנסיעת מבחן על הגרנדה פונטו,

הגיר שם לא כמו בקורולה, הוא מעביר הילוכים יותר מהר.

אבל עדיין מפריע לי שאחרי כיכר, כשאני רוצה להאיץ לקראת ישורת או עליה, הרכב נחנק, ויש מוריד הילוך.

הוא עושה זאת דיי מהר, אבל לא מספיק מהר כדי שאני אוכל להנות מהרכב.

יותר טוב מהקורולה, אבל לא מספיק טוב בשביל שאוכל להנות.

• תוכן חדש...