Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך YNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4301224,00.html

12 חודשי מאסר ושמונה שנות פסילת רישיון. זה העונש שגזר הבוקר (יום ב') בית המשפט המחוזי בבאר שבע על נהג המונית מיכאל לוי, שהורשע בגרימת מותו ברשלנות של הילד אריק עופר, בעת שזה רכב על אופניו באופקים.

התאונה אירעה במרס 2010, כשעופר בן ה-11 וחברו ולדימיר וורופייב רכבו על אופניהם ברחוב באופקים. לוי, בן 55, לא נתן להם זכות קדימה ופגע בשניים במעבר חציה. עופר נפצע אנוש ולאחר מכן מת מפצעיו בבית החולים. וורופייב נפצע קשה בתאונה. בית המשפט זיכה את נהג המונית מהריגה, העבירה שבה האשימה אותו הפרקליטות, והרשיעו בגרימת מוות ברשלנות בלבד וגרימת חבלה ברשלנות.

השופט אליהו ביתן אמר בגזר הדין כי ניתן היה למנוע את התאונה: "הצער והסבל של הוריו ואחיו קשה מנשוא. המנוח היה משוש חייהם ומותו הפיל עליהם אבל כבד". הוא ציין כי יש לקחת בחשבון כי התאונה התרחשה ברגע של חוסר תשומת לב וכי התאונה השפיעה עמוקות על לוי. "הנאשם עשה עליי רושם של אדם רגיש, אדם מן היישוב. אדם יכול להיות מוסרי וטוב מכל בחינה אך בכל זאת לגרום לתאונת דרכים בגלל הסטת מבט לשבריר שניה, ובעקבות כך לגרום לאסון". {ההדגשה אינה במקור}

בני משפחתו של אריק ציינו אתמול את יום הולדתה הרביעי של בתם. "עין בוכה ועין צוחקת", אמר האב איתן, ולפני שהתבשר על העונש הוסיף: "שופטים נוהגים להקל ראש בכל הנוגע לתאונות דרכים, אנחנו מקווים שהוא יקבל עונש חמור. חברו של אריק, רומן, נפגע גם כן ועדיין עובר תהליך שיקום ארוך וקשה".

********סוף ציטוט.

האם בית המשפט נתן את הדעת לכך שהעבריין הינו נהג רכב מקצועי עם כל המשתמע מכך ?

מעבר לכך אני לא רוצה להגיב כדי שלא יישתמע לביזוי בית המשפט.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תשמע, לדעתי זה לא חד משמעי. אי אפשר לאמוד את הטרגדיה של המשפחה השכולה, ושום עונש לא יחזיר את בנם.

אבל... לא מדובר במישהו שפגע וברח, ואם הבנתי נכון מקריאה שטחית של המקרה הוא לא השתולל בכביש. אני חושש שזה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו, חוסר תשומת לב או אי מתן זכות קדימה. יש מישהו שזה לא קרה לו? לצער כולם המקרה הספציפי הסתיים בטרגדיה.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

הכי טוב להעלות כותרות מ-YNET כדברי אלהים חיים, כאשר הם אפילו לא טורחים לצרף את פסק הדין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

למה לשפוט מהר מידיי? אתם באמת חושבים שהוא עשה את זה בכוונה? הוא אפילו לא ברח

אכן מקרה שהיה יכול לקרות לכל אחד ואחד מאיתנו, קרה לי כבר מקרה שילד התפרץ לי לכביש ולמזלי הברקסים ברכב לא פריארים ולמזלי הרב עצרתי ממש "שניה מאסון" ממנו, זה דבר שאף אחד לא יכול לצפות, אתה נוסע לתומך ולפתע קופץ ילד מאחורי רכב חונה.

וזה אכן גם חוויה ממש לא פשוטה לבעל הרכב. כל אחד ישקר פה אם הוא יגיד שלא קפץ לו פעם ילד לכביש, והוא יודע שזה היה יכול להגמר הרבה יותר גרוע.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

מדובר במקרה קשה מאוד.

מקומם של אופניים הם לא במעבר חציה, יש הבדל גדול בין הולך רגל שמתפרץ לכביש ולבין רוכב אופניים.

מצד שני מדובר בילדים הם לא מבינים כלום מהחיים שלהם, ולכן אי אפשר לצפות שהם ידעו את זה.

נהג מונית בעל נסיון כן צריך לצפות את הבלתי צפוי. מצד שני הוא בטח תושב המקום. הוא בטח עשה את הסיבוב הזה אלפי פעמים. הוא גם סוג של קורבן, אבל מסוג אחר, קורבן של המקריות. הוא היה שם בדיוק ברגע שאסור היה לו להיות שם.

מעניין מאוד לערוך ניסוי לתת ל20 אנשים להיות באותה סיטואציה ולראות כמה מהם מצליחים להימנע מתאונה רק כדי להמחיש את הבעיתיות.

התאונה הזאת מבהירה דבר אחד, צפו את הבלתי צפוי ונסו לשמור על עירנות וסבלנות כמה שיותר.

אף אחד לא יכול לחתום שהוא היה תמיד 100% עירני/לא הוסחה דעתו/לא נהג אם לא ישן 7 שעות/לא נסע קצת מהר מהרגיל.

תאונה כזו יכולה לקרות כמעט לכול אחד. מזכיר לי את הסיפור של הנער המסכן שדרס לפני שנה קבוצת רוכבי אופניים.

הילד נרדם על ההגה, אבל לא שתה לפני, לא ברח, להפך עצר הזעיק משטרה ומד"א בדמעות וניסה לעזור ככול שיכל.

מספיק להקשיב להקלטה של השיחה שלו עם המשטרה, היא פורסמה בעבר בתקשורת מצמרר לא מאחל אפילו לשונאים שלי להיות בסיטואציה כזאת.

מה דינו של ילד כזה? האם אתם לא חושבים שהוא ישלם על הטעות שעשה בכול יום שהוא חי? אנשים בעלי מצפון שנקלעו לסיטואציה כזו לא צריכים 10 שנים בבית סוהר כדי לשלם על מעשיהם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

1. אז עם אמירה כזאת אתה מצפה שיתפתח דיון? שאחרים כן ישתמעו כך?

2. הרי בעצם ניסוח הכותרת שלך באת בביקורת.

אולי לא לזה הייתה כוונתך? ולא הבנתי.

אני לא מכיר את נסיבות המקרה.

אבל אני יכול להעיד באופן אישי שאופניים שמגיחות ב-25-30 קמ"ש למעבר חצייה הם דבר שקשה לצפות.

אכן. גם אני לא מכיר. טרגדיה מסוג זה, שלצערנו יכולה לקרות לכל אחד. וזה בעצם חלום הבלהות של כל נהג.

אין ספור שירשורים על הפתעות שנהגים חווים. ילדים שמגיחים מבין מכוניות חונות. אופניים שמשנים את מסלולם בפתאומיות/מהירות, ועוד ועוד.

אני חושב שהשופט הבין זאת ומצא איזון בין הצורך להרתיע לצורך להמנע מגרימת עוול נוסף. שנה בכלא לאדם נורמטיבי זאת מכה אנושה!

הלב נקרע ממחשבה על המשפחות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אתה מתכוון אולי ביזיון בית משפט, אבל אני לא באמת מבין את החשש. ביקורת אפשר למתוח. היה פעם ראש לשכת עורכי דין שאמר ש"אוי לעם שאלו הם שופטיו", ובאמת במישור המשמעתי (אתי) הועמד לדין, אבל ביקורת לשמה אפשר למתוח.

.

אני חושב שהשופט הבין זאת ומצא איזון בין הצורך להרתיע לצורך להמנע מגרימת עוול נוסף. שנה בכלא לאדם נורמטיבי זאת מכה אנושה! הלב נקרע ממחשבה על המשפחות.

שום איזון ושום נעליים. הלב נקרע על משפחת ההרוג, לא על משפחת הנהג. שנה בכלא זאת מכה אנושה? באמת, אריה דרעי נראה נורא... והוא "ישב" קצת יותר.

ואגב, יש הבדל בין רוכבי אופניים שבטמטומם נוסעים בכביש מהיר, לבין ילדים בני 12 שחוצים מעבר חציה (גם אם על אופניים). ההבדל הוא הן ברמת הסיכון שההרוג יצר לעצמו (תיאוריית "יוצרי סיכון") והן בכך שנהג צריך להאט ולצפות את הבאות במעבר חצייה, אבל דעתו "הוסטה" לפי הציטוט באותה שניה ממש...

עריכה:

שימו לב למה שהיה כתוב במקומות אחרים - לא קראתי את פסק הדין:

"לפי כתב האישום, לוי חלף על פני רכב אשר נעצר לפני מעבר חצייה והמשיך לנהוג לכיוון המעבר".

"עופר וחברו הטוב חצו את הכביש בדרך הטייסים שבדרום אופקים, ...כשהם אוחזים באופניהם. בעודם חוצים, נהג מכונית פרטית עצר כדי לאפשר להם לעבור. לוי, על פי כתב האישום, עקף את נהג המכונית הפרטית, ופגע בשני הילדים בעוצמה רבה".

אם זה נכון - שנה? עשר שנים לא יספיקו. עבריין ורוצח (נכון, לפי הכללים המשפטיים מדובר על הריגה, משום שיש פה פזיזות - כלומר אדישות לתוצאה ולא כוונה לרצח, אבל הבנתם את הכוונה. רשלנות בלבד בוודאי שלא היתה פה, לדעתי). לא פחות. ושופט שמזלזל בחיי אדם, כל עוד זה לא בן של שופט. אחרי זה תוהים להם אנשים לוקחים את החוק לידיים? [טוב, זה נאמר מנקודת מבט של אב, אבל המסר ברור]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא אמורים לחצות מעבר חציה רכובים על אופניים. אפשר לקבל על זה דו"ח וזו עבירה לכל דבר.

נראה לי שהסיבה היא שמי שחוצה מעבר חציה עם אופניים מקטין את האפשרות של נהגים לעצור ולתת לו זכות קדימה, עקב המהירות הגבוהה ממהירות של הולך רגל.

עריכה:

אם מה ש bar72 קרה אכן נכון, אזי העבירה חמורה הרבה יותר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שום ביזיון פה.

הבן אדם הוא נהג "כנראה" נורמטיבי כמו כל אחד מאיתנו.

אם זה היה קורה לרובנו, לא היינו חושבים שזה צודק להכניס אותנו לכלא, כשהאשמה גם על הילד.

הוא לקח אחריות, לא ברח, לא השתולל ולא כלום.

למה להכניס אותו יותר משנה לכלא?

אין סיבה לזה.

הוא מספיק מרגיש זבל עם זה.

פורסם

אני לא יודע גבי המאסר, אבל אני חושב שאת רשיונו היה ניתן לשלול לכל החיים, או לשנה בלבד יחד עם המאסר.

אם הוא לא אשם, אז תחזירו לו את הרשיון אחרי המאסר. אם הוא כן, אז שלא ינהג עד סוף חייו.

למה דווקא ל8 שנים? האם אחרי 8 שנים הוא יחזור נהג יותר טוב לכביש? מה ההיגיון פה ?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שום איזון ושום נעליים. הלב נקרע על משפחת ההרוג, לא על משפחת הנהג. שנה בכלא זאת מכה אנושה? באמת, אריה דרעי נראה נורא... והוא "ישב" קצת יותר.

עריכה:

שימו לב למה שהיה כתוב במקומות אחרים - לא קראתי את פסק הדין:

"לפי כתב האישום, לוי חלף על פני רכב אשר נעצר לפני מעבר חצייה והמשיך לנהוג לכיוון המעבר".

אם זה נכון - שנה? עשר שנים לא יספיקו. עבריין ורוצח (נכון, לפי הכללים המשפטיים מדובר על הריגה, משום שיש פה פזיזות - כלומר אדישות לתוצאה ולא כוונה לרצח, אבל הבנתם את הכוונה. רשלנות בלבד בוודאי שלא היתה פה, לדעתי). לא פחות. ושופט שמזלזל בחיי אדם, כל עוד זה לא בן של שופט.

1. בקישור שסופק כאן לא היה תיאור של המקרה כפי שהוספת בעריכה. וממה שהשמטת בציטוט שלי ניתן להבין מה הבנתי.

2. תגובתך אלי הייתה, כך אני מניח, לפני שראית את הנתון הנוסף שהוספת.

3. שים לב שהתייחסותי הייתה לאדם נורמטיבי. עדיין אני חושב שהשילוב של עינוי הדין והמאסר הם עונש לא קל.

4. אל תחשוב על אחרים. תחשוב על עצמך. מה דבר כזה שנופל עליך ועל קרוביך יעשה לחייכם. זה אסון.

5. אריה דרעי? מה הוא קשור לכאן. אתה משווה מישהו שעשה משהו בכוונה לאורך זמן למישהו שברגע של היסח דעת גרם לאסון?

6. ולרגע אני לא מקל ולא חושב שיש איזה עונש בעולם שיכול להקל על האסון של הורי הילד.

7. הנתון הנוסף שהבאת, משנה גם את התייחסותי. זה כבר פחות מאוזן משחשבתי לפני שנחשפתי לציטוט שהוספת.

8. יחד עם זאת, אל תקל בשנת מאסר לאדם נורמטיבי. זה בהרבה יותר מ"שנה".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אתם נדבקים לטעות המצערת של מי שכתב למעלה שהוא חושב שהם נסעו במהירות 25 קמ"ש לתוך מעבר חציה, כאילו הגיעו עם איזה אופניים חשמליים והסתערו ללא שימת לב לתוך מעבר חציה.

הם הלכו ברגל !!!

רכב אחר עצר להם !!!

הנהג הבן-ז!נה עקף אותו ונסע לתוך מעבר החציה !!!

כמובן, כשדורסים בן של שופט נכנסים ל- 12 שנה לכלא. כשדורסים ילד בן 12 של עולה חדשה מרוסיה, שגרה באופקים, מקבלים שנה. (סליחה על הפרופיילינג, כך היא נראתה לי בתמונות, אם אני טועה זה לא משנה, תעשו השוואה בין ירושלים לאופקים).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
האמת שנראה לי שכן.

מדובר בבן אדם נורמטיבי, לא עבריין סדרתי.

יוסי, אם הוא עקף \ עבר נתיב כשמישהו לפניו עצר במעצר חציה, כמו שמתואר וכמו שקראתי בזמנו, הוא אומנם נוהג עפ"י הסטנדרט המקובל כאן, אבל עדיין וואחד עבריין.

אני מצטער, אבל מי שרואה רכב עוצר לפני מעבר חציה ומחפש איך לעקוף אותו, הוא לא בן אדם חכם במיוחד, בלשון המעטה

בטח שאני מתקשה להרגיש רע על זה שבן אדם כזה נכנס לכלא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...