Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למי מותר לנסוע בנת"צ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

yovk: לרכבים כגון רכבי משטרה, אמבולנסים, כיבוי אש, צבא (מבצעיים בלבד, לא מנהלתיים ולא תובלה,)

לדעתי לא צריכה להיות בעיה בלתת להם ליסוע בנתיב תח"צ, אלו רכבים שמשרתים את כולנו!

הנקודה שלי היא התעלמותה של משטרת התנועה מעבירה ברורה שמתרחשת מתחת לאף של שוטריה. להתעלמות הזו קוראים מדיניות אכיפה, והיא איננה נובעת מחוסר בניידות או תקציבים.

:turn-l:
פורסם

אם לטענתם אסור לנסוע תמיד בנת"צ (בשעות שהתמרור מורה) אז אנא הסבירו לי מדוע באיילון צפון בכביש 20 לאחר דרך חיל השיריון שני הנתיבים השמאלים הם ישר, הנתיב השלישי משמאל הוא נתיב יציאה לקיבוץ גלויות, הנתיב הרביעי משמאל הוא נת"צ והנתיב החמישי משמאל (הימני ביותר) הוא כניסה לכביש 1 לכיוון נתב"ג. הכביש בנוי כך שמספר הנתיבים הולך וגדל, כלומר אדם שרוצה לצאת לכיוון כביש 1 חייב לעבור דרך הנת"צ. אני חושב שלעיתים עקב תכנון הכביש הנת"צ מתפקד כנתיב מתחלף ולכן רכבים עלולים לעשות בו שימוש.

פורסם

מרחוב המסגר בת"א ועד לקרבת צומת גהה בב"ב הנת"צ הפך להיות חנייה ללקוחות הפיצוציות והמאפיות, מה שגורם לתחבורה ציבורית להידחף לנתיבים המרכזיים וליצור אנדרלמוסיה ופקקים. לא ראיתי יותר מדי אכיפה בנושא.

פורסם

יוני, אסור ליסוע על תח"ץ פרט למקרים שאתה עובר לנתיב אחר,

יש מקומות בהם נתיב התח"צ משמש גם לפניה של רכב רגיל,

במקרה כזה מותר לך כדת וכדין, גם במקרה כמו שציינת, כל עוד

אתה לא נוסע על נתיב התח"צ באופן קבוע אלא רק משתמש בו למעבר

ניתן לעשות בו שימוש,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
יוני, אסור ליסוע על תח"ץ פרט למקרים שאתה עובר לנתיב אחר,

יש מקומות בהם נתיב התח"צ משמש גם לפניה של רכב רגיל,

במקרה כזה מותר לך כדת וכדין, גם במקרה כמו שציינת, כל עוד

אתה לא נוסע על נתיב התח"צ באופן קבוע אלא רק משתמש בו למעבר

ניתן לעשות בו שימוש,

הבעיה שישראלים מנצלים זאת ונוסעים בו באופן קבוע, וגם אם יעצור אותם שוטר, לך תוכיח מה זה "באופן קבוע".

פורסם

ידוע כי אנו עם יודע תחבולות, ראיתי הרבה נהגי משאיות שעשו עבירות חמורות והשוטרים וותרו להם,

פעם אחת עבד אצלינו נהג שהוא מתנדב של מתנ"א, במקום לשמש דוגמא היו לו פריבילגיות ואפס דוחות,

פעם אחת כמעט קשרתי אותו לארובה של אחת המשאיות אחרי שרצה ליסוע על משאית עם ציר גלגלים עקום,

אני ועוד 5 נהגים מנענו זאת ממנו,

הוא פוטר אחרי יומים,

אז אם לנהג משאית שנוסע על 20 טון וויתרו, אז מה לנו כי נלין על נתיבי תח"צ???

גם עבירות תנועה חמורות של ערסים במרכזי הערים והכבישים,

כל עוד לא מטפלים בעבירות החמורות שמסכנות את חיי כולנו, אין לנו מה להלין על שימוש בנתיבי תח"צ,

צריך לתת עדיפות וקודם לאכוף את העבירות אשר מסכנות חיים, לאחר מכן לטפל עברות הסדר על הכביש,

אך לצערי, אין אכיפה, וגם אם יש, זה למטרת כותרת במהדורת החדשות או בעיתון זה או אחר,

פורסם

Kenworth Man נכון כתבת שיש עדיפות לעבירות שמסכנות חיים,

אני היתי מעדיפה את השיטה "הגורפת" ומה זה אומר,

אפס סלחנות לגבי כל עבירה.

גם כזו שלא מסכנת חיי אדם, אלא רק "מעצבנת" את הנהג הישראלי,

כגון חניה באדום לבן, נסיעה בנת"צ שימוש בצופר כדי לקרא למישהו שירד כי ההסעה שלו הגיע וכו'.

אבל אני לא יושבת בסגל הפיקוד של קובעי המדיניות וחבל שזה לא מתבצע כך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קיוויתי שהשרשור הזה לא יתפתח באופן שבו הוא התפתח אז אני אנסה למקד:

משטרה, אמבולנס, רכב צבאי בתפקיד/או שלא, רכב הסעות, אופנועים, רכב חלוקה שלו זו הדרך האפשרית להגיע למקום שבו יש רק

נת"צ, רכב של ברינקס, רכב של דאר ישראל, רכב עירייה.

למי מותר עפ"י חוק לנסוע בנת"צ ולמי אסור?

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

לפי מה שמסומן על התמרור: אוטובוס, אוטבוס+מונית, אוטובוס+מונית +רכב שבו 4 נוסעים ויותר.

אני סקרן מה יקרה בנתיב האדום בחיפה כאשר יופעל ה-BRT - האם יותר לאוטובוסים "רגילים" לנסוע בנת"מ או רק למטרונית.

לגבי רכב חרום - איני יודע, אבל אני מניח שכמו כללים אחרים מותר להם לנסוע גם בנת"צ ואני גם רואה זאת הלכה למעשה. מצד שני - מונוניות השירות וקטנועים מתפרעים בנת"מ בכביש חיפה עכו למרושת שהוא מיועד (בשלב זה) לאוטובוסים בלבד.

אלפא - בחיפה יש אכיפת נת"צ. אמנם בהחלט לא מספקת, אבל קיימות מצלמות נת"צ ומישהו בפורום זה דיווח פעם על דו"ח שקיבל על נמסיעה בנת"צ כאשר עבר אליו מוקדם מדי לקראת פניה ימינה במחלף חיפה דרום לכיוון טירת כרמל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כגון חניה באדום לבן, נסיעה בנת"צ שימוש בצופר כדי לקרא למישהו שירד כי ההסעה שלו הגיע וכו'.

ל'

אני מבין מהיכן הגעת לעמדה הקיצונית הזאת. המצב של חוסר תרבות בכנען הוא מחריד. במילה אחת - ג'ונגל!

מסכים איתך, למעט חריגים שיש לתקנם לפני היישום - מהירות כדוגמא מרכזית בכבישים ראויים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ל'

חביבתי, ברור כשמש שהאכיפה צריכה להיות גורפת, אך אין מספיק כוח אדם לאכיפה כזאת

לכן עדיף להתמקד על סכנות חיים, כמו הרוצחים המשתוללים בכבישי ארצינו הקטנטונת, כמו כאלו

שחותכים משאיות שועטות, וכמו כאלו שמחליטים לבצע פנית פרסה במקום הכי מסכן חיים

(היום בכביש 70+בלימת חירום שלי בעקבות המעשה הנפשע וחסר המחשבה הזה)

אופנועים מזגזגים, וכל מיני חמורים על שתיים שקיבלו רישיון,

חניה באדום לבן, נסיעה בנתיב תח"צ, שימוש בצופר שלא לצורך אזהרה, חנייה בחניית נכים,

חניה כפולה, אינן מסכנות חיים, אלא גורמות לאי סדר מעצבן ופקקים ללא רחם,

אם להודות באמת, לפעמים בא לי לסוע בגוש דן בצורה

.

גם לי בתור אחד שרכוב על משאית הבלגאן בתוך הערים ממרר את חיי,

ומספיק טיפש אחד כדי לגרום לפקק שלם,

לגבי החניה, לדעתי צריך לחנך נהגים בשיטה הזאת:

http://www.youtube.com/watch?v=lJC1unnuwds&feature=related

קנסות לא עובדים, וצר לי שאני תוקפני היום, היה לי יום מגעיל מנשוא בכבישים, הנוף והמוזיקה היו נחמותיי היחידות,

ואת בתור נהגת אשר חובבת נהיגה, מוטוריקה, ורכב, (לפי מה שהספקתי להבין מהודעותייך בפורום עד כה)

בטוח מבינה זאת, אישית, אני מעדיף לעבוד לילות, שהכבישים ריקים והתנועה אפסית, היו ימים שיצאתי

לעבודתי ב12 בלילה/1 בלילה, אני נהנה מהלילה, מהדרך, מהמוזיקה, ומהאקלים הלילי המדהים, אין צורך

במיזוג אוויר, אני משייט בלילות הנעימים והקרירים על 80 קמ"ש עם חלונות חצי פתוחים,

, מבחינתי, זה התענוג שבעבודתי, ההגה הוא הזמן שלי עם עצמי,

הזמן שלי להתחבר ולהכנס לנבכי נפשי סביב כל הרוגע הזה, זאת אחת הסיבות העיקריות שאין בכל שנות

רישיוני עבירה תעבורתית ולו הקלה ביותר, אם הייתי צריך להתמודד עם הפקקים והמטורפים באופן יותר

תדיר ממה שאני מתמודד איתו היום, סביר להניח כי הייתי עוזב את מקצועי הנוחכי,

אני מרחם על אנשי גוש דן אשר צריכים להתמודד עם קופי האדם והחמורים על שתיים אשר ניתן להם רישיון בטעות,

שוב, דעתי כדעתך בנוגע לאכיפה, צריך אכיפה כוללת, צריך להכניס לצי-בור סדר ומשמעת,

אך לצערינו לא אוכפים זאת, כי אם היה אכיפה על כל דבר, סביר להניח ש50 אחוז

מהנהגים היו מקבלים שלילה לצמיתות, וראיתי דברים שרק רחמי עליון הצילו את המעורבים,

לכן, העדיפות שלי כאזרח וכנהג, במצב הנתון כרגע של מחסור בכוח אדם, מחסור בציוד, ומחסור

בנוחכות משטרתית על הכבישים, אני מעדיף אכיפה שנוגעת לסכנות החיים, ולא לשמירה על הסדר,

אם כי אינני ממעיט בחשיבותו של הסדר בכבישים, ובגלל הסיבות הנ"ל, כנהג משאית, אני עירני

שבעתיים מנהג רגיל, ומעדיף ליסוע 15 ק"מ בעבור פרסה חוקית, ולסוע על מהירות סבירה,

אין אני ממהר לשום מקום, אין רודפים אחרי ואיני מאושם בשוד ורצח כפול שעלי לטוס עם המשאית בכבישים,

• תוכן חדש...