Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שאולי אנשים לא מבינים שגם עם כל האחזקה זה לא יצא יותר יקר מכל רכב חדש ופשוט שנקנה נגיד ב50000 ויש לו ירידת ערך של 5000 ונגיד עלויות אחזקה שקטנות בחצי וביטוח מקיף.

ידידי, אולי אתה לא מבין שאנשים הבינו שאי אפשר "לדפוק את המערכת" בצורה כזאת. אנשים רוצים רכב אמין ולא להתקע איתו.

כמו שכבר הזכירו שניתן לקנות רכב שכבר עבר ירידת הערך הכי גדולה שלו, רכב עוד יחסית טרי, מאובזר ואמין שתשקיע בו פחות באחזקה מאשר רכב יוקרה מזדקן. וגם חלק מהכסף יחזור עלייך במכירה של הרכב.

דבר נוסף שרציתי לציין שרוב התיקונים שביצעת היו לא הכרחיים ויכולת לסחוב עם הרכב עד הקלקול ואז לתקן ולא לבצע אחזקה מונעת.

מצד אחד אתה רוצה להנות מרכב יוקרתי ומיוחד ומצד השני אתה רוצה לתחזק אותו בתחזוקת שבר. כל התיקונים שביצעתי הכרחיים כדי להנות עם הרכב ולא להתקע אם מכסה מנוע מורם בכביש מהיר ללא שוליים בשיא הקיץ בפקק והגרר לא מגיע. אתה לא תוכל להנוח באופן מלא מרכב עם תקלות ומתלים לא במצב טוב. התמונות של דשבורגים מראים שאתה רוצה להנות, אבל מה הכיף כאשר שום דבר לא עובד? על מי זה יעשה את הרושם?

רכב קלאסי קונים על מנת להשקיע בו ולטפח אותו, לא על מנת לסחוט את מעט המיץ שעוד נותר בו ולשלוח אותו לזבל.

מסכים ל100%.

אני ממליץ לפותח שרשור לצבור קצת ממון ולהגשים חלון כאשר יהיה לו כסף לקנות ולתחזק רכב כזה בצורה ראוייה. מה אמרו בקשר לזול ו...? בשני המקרים מקבלים נקניקיה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ידידי, אולי אתה לא מבין שאנשים הבינו שאי אפשר "לדפוק את המערכת" בצורה כזאת. אנשים רוצים רכב אמין ולא להתקע איתו.

כמו שכבר הזכירו שניתן לקנות רכב שכבר עבר ירידת הערך הכי גדולה שלו, רכב עוד יחסית טרי, מאובזר ואמין שתשקיע בו פחות באחזקה מאשר רכב יוקרה מזדקן. וגם חלק מהכסף יחזור עלייך במכירה של הרכב.

מצד אחד אתה רוצה להנות מרכב יוקרתי ומיוחד ומצד השני אתה רוצה לתחזק אותו בתחזוקת שבר. כל התיקונים שביצעתי הכרחיים כדי להנות עם הרכב ולא להתקע אם מכסה מנוע מורם בכביש מהיר ללא שוליים בשיא הקיץ בפקק והגרר לא מגיע. אתה לא תוכל להנוח באופן מלא מרכב עם תקלות ומתלים לא במצב טוב. התמונות של דשבורגים מראים שאתה רוצה להנות, אבל מה הכיף כאשר שום דבר לא עובד? על מי זה יעשה את הרושם?

מסכים ל100%.

אני ממליץ לפותח שרשור לצבור קצת ממון ולהגשים חלון כאשר יהיה לו כסף לקנות ולתחזק רכב כזה בצורה ראוייה. מה אמרו בקשר לזול ו...? בשני המקרים מקבלים נקניקיה.

well said

Porsche 944 turbo

פורסם

מבחינת איבזור וגדג'טים הייתה התקדמות אדירה בעשור האחרון. במשפחתית שלי יש יותר איבזור מאשר במכוניות שנחשבו למפוארות לפני 10-15 שנה. בקרת אקלים מפוצלת עם פתח אחורי ותא איחסון מקורר, כיבוי אורות מושהה פנסי ערפל עוקבי פניה, מערכת סטריאו מובנת משוכללת ואיכותית, תאורת קריאה במושבים אחוריים, תמיכה לגב תחתון לנהג, נעילה מרכזית מופעלת אוטומטית, שני מחשבי דרך, שליטה בטלפון מההגה או בפיקוד קולי וזה מעבר לחשמול "הסטנדרטי". אני לא מדבר על האפשרות להעביר הילוכים מההגה שעד סוף שנות ה-90 הייתה רק במכוניות מירוץ או מכוניות-על.

אם תכנס למרצדס ישנה אתה בכלל תחטוף דיכאון מדלות האיבזור והצעצועים.

מבחינת רושם - אם יש לך קצת כסף תקנה 106GTI, תשקיע בה ותביא אותה למצב טוב - וזכית בהמון כבוד וההערכה מכל מי שמבין קצת במכוניות ובטח בפורום הזה.

רושם על בחורות? מאזדה עם מדבקה של "צ'קפוינט" או לחילופין אופנוע כבד יעשו עבודה טובה הרבה יותר מפונטיאק בונוויל (שהוא בכלל רכב חביב על פנסיונרים בארה"ב).

פורסם
מבחינת איבזור וגדג'טים הייתה התקדמות אדירה בעשור האחרון. במשפחתית שלי יש יותר איבזור מאשר במכוניות שנחשבו למפוארות לפני 10-15 שנה. בקרת אקלים מפוצלת עם פתח אחורי ותא איחסון מקורר, כיבוי אורות מושהה פנסי ערפל עוקבי פניה, מערכת סטריאו מובנת משוכללת ואיכותית, תאורת קריאה במושבים אחוריים, תמיכה לגב תחתון לנהג, נעילה מרכזית מופעלת אוטומטית, שני מחשבי דרך, שליטה בטלפון מההגה או בפיקוד קולי וזה מעבר לחשמול "הסטנדרטי". אני לא מדבר על האפשרות להעביר הילוכים מההגה שעד סוף שנות ה-90 הייתה רק במכוניות מירוץ או מכוניות-על.

אם תכנס למרצדס ישנה אתה בכלל תחטוף דיכאון מדלות האיבזור והצעצועים.

מבחינת רושם - אם יש לך קצת כסף תקנה 106GTI, תשקיע בה ותביא אותה למצב טוב - וזכית בהמון כבוד וההערכה מכל מי שמבין קצת במכוניות ובטח בפורום הזה.

רושם על בחורות? מאזדה עם מדבקה של "צ'קפוינט" או לחילופין אופנוע כבד יעשו עבודה טובה הרבה יותר מפונטיאק בונוויל (שהוא בכלל רכב חביב על פנסיונרים בארה"ב).

איזה רושם עושה רכב ליסינג, סתם עוד אחד מרוב המכוניות. איזה רכב יש לך שיש בו את כל הדברים האלה? והאם הוא נראה מבפנים כמו התמונות שצירפתי למעלה? ומבחוץ גם? והאם הוא לא עולה פי 5? יש לך בקרת שיוט? לי לא יצא לראות רכבים עם פתח מזגן אחורי. חוץ מלינקולן טאון קר ששכרנו פעם בארצות הברית.

תקלות בדשבורד אני יכול לתקן בעצמי, התקלות שקשורות למתלים ולכל שאר הדברים שתיקנת הן לא דברים שמרגישים, אם כן, אז אני חוזר בי.
פורסם

אתה לא יודע איזה רושם עושה רכב ליסינג כי אתה לא מבין ראש של בחורות (רציניות, לא פרחות).

הרכב שלי אכן עלה 60K, אבל הכל עובד, שום דבר לא שבור, הריפוד לא בלוי, המנוע חלק ועדיין עם כל הסוסים שלו. יש לי ברכב בקרת שיוט (עובדת!), בקרת אקלים מפוצלת ופתח איוורור אחורי (נעשה מאוד פופולרי לאחרונה). ועוד בונוס - אם מסתכלים על חזית הרכב מזווית מסוימת הוא נראה כמו מזארטי. אם 60K נשמע לך יקר אז תוכל לקנות מכונית כזאת ב-50-55K מחברת השכרה. בגלל שזאת פיאט אז מי שחטף את ירידת הערך הם הבעלים הקודמים (יותר מ-20K לשנה) והנזק שלי יהיה סביב לכל היותר 12K לשנה בהנחה שהרכב יהיה אצלי 3 שנים.

לא רוצה פיאט? קח סיאט ליאון חזקה ומאובזרת בת 3 שהבעלים הראשון שלה אדום מדמעות על ירידת הערך המחרידה שהוא חווה. שוב פעם - ירידת הערך תהיה סביב 10K אם תחזיק את הרכב ל-3 שנים. אז אם כבר "לזרוק לפח" את אותם 10K לפחות זה יהיה בלי לפחד כל רגע שבוחן רכב יעצור אותך ויוריד אותך מהכביש.

קניית רכב כזה בן 3-5 היא הדבר הכי קרוב "ללדפוק את השיטה" שיש.

פורסם

רכב ליסינג זה בזבוז הכסף הכי גדול שיש. ועלי זה עושה רושם רע.

לא הבנתי איזה דגם יש לך ואיזו שנה. יצא לי לראות מקרוב SX4 , הונדה ג'ז , סיאט איביזה ומזדה 3 מהשנים האחרונות ולא ראיתי שם שום אבזור מיוחד.

12K הפסד לשנה זה המון כסף. אני הוצאתי סכום כזה אולי ב5 שנים עם הטווינגו על תיקונים וטיפולים. ותוסיף ירידת ערך אולי של 1000 שקל לשנה.

פורסם

קניתי פיאט בראבו והאבזור שלה אופייני למשפחתיות אירופאיות מדרג ביניים ומעלה מהשנים האחרונות.

12K הפסד לשנה זה המון כסף.
לקנות רכב ב-10K, להוציא עוד 3K על אגרת רישוי וביטוח חובה+צד ג', להוציא עוד 2000-3000 על כמה תיקונים שפשוט תהיה חייב לעשות ואז תוך פחות משנה להשבית את הרכב (בגלל תקלה מג'ורית או אי מעבר טסט) - זה המון כסף!

אני הוצאתי סכום כזה אולי ב5 שנים עם הטווינגו על תיקונים וטיפולים. ותוסיף ירידת ערך אולי של 1000 שקל לשנה.
כי הטווינגו היא אחלה מכונית, יש לה קהל מעריצים שיסכימו לשלם לך מחירון ואף יותר, כי היא קטנה ופשוטה עם מנוע לא מתוחכם ובכלל החלקים של רנו יחסית זולים. אז למה אתה רוצה להחליף אותה?

רכב ליסינג זה בזבוז הכסף הכי גדול שיש. ועלי זה עושה רושם רע.

אני גם חושב שרכב ליסינג הוא הוצאה לא מוצדקת (3500 ש"ח לחודש למשפחתית ממוצעת). אבל בחורה שרואה רכב ליסינג חושבת לעצמה - "הנה מצליחן הייטק מיושב בדעתו וגם נראה לי שיש המון מקום בתא המטען לעגלת תינוק ולשופינג". אתה לא מבין את זה כי יש לך כרומוזום X אחד פחות וכרומוזום Y במקומו.

פורסם

היי רונן.

אני לגמרי עם הגישה שלך, אך לדעתי אתה הולך קצת רחוק, רכבים מאוד מאוד נדירים מהסוג הזה קשה להחזיק בגלל זמינות חלקים, וחוסר ידע של מוסכים.

לא פשוט למצוא חלקים אפילו כמו פנס וגריל שניתן לדפוק בכניסה לחניה, או אפילו ידית לדלת, דברים מאוד מאוד בסיסים עוד לפני שנכנסנו לבעיות מכאניות במנוע.

אני גם בגישה שלקנות רכבים שנחשבו אז (10 שנים אחורה) כרכבי מנהלים במחיר זול ולקבל המון.

רכבים כמו אקורד, B4 בעוד מספר שנים (אגב, זה התיכנון שלי בעתיד), קאמרי\אוונסיס וכו'.

אבא שלי אדם עם לא מעט כסף וגם הוא עובד בשיטה הזאת, של רכבי יוקרה\מנהלים בין מספר שנים.

במקרה שלו, גם לא ממש מעניין אותו במה הוא נוסע, העיקר שזה עושה את העבודה.

אנשים קונים רכבים חדשים בגישה שהרכב לא יעשה בעיות ועוד שלל סיבות, הרי צריך איזה תרוץ כדי להצדיק את ה 100 אלף ש"ח שהם שילמו על הרכב, אחרת הם נחשבים לפריירים.

אני קניתי לפני שנה גאלאנט 2001 עם 130 אלף ק"מ, יד שניה, המחירים נעים סביב 10000-20000 ש"ח תלוי ברכב.

לאמא שלי יש כבר גאלאנט 10 שנים עם 240 אלף ק"מ.

ויש לי עוד ניסיון עם גאלאנט נוספת שעברה לחבר אחרי שהיתה אצלי 4 שנים

לרכב יש ספר טיפילים מלא, אני יכול לומר לך ששלושת הרכבים יחד (16 שנה במצטבר) לא עלו יותר מביטוח מקיף אחד עברו רכב חדש.

אני מדבר על תקלות לא טיפולים מצברים טיימינג וכו'.

אם זה חשוב למישהו, אני יכול לעבור על הספרי הרכבים ולכתוב פה את כל התקלות(איזה תקלה, איך טופלה ומה העלות), זה לא יותר ממספר שורות.

יש בעיה אחת שהיתה בכל שלושת הגאלאנטים, באף אחד מהם השעון בדשבורד לא עובד, קטע כזה.

אתה מקבל רכב נהדר, אמין מאוד, נוחות נסיעה שלא תקבל ברכב משפחתי צעיר מימנו ב10 שנים.

שמכרתי את ההיילקס שלי קיבלתי לחודש את הקורולה החדשה של אחותי שהיתה בחו"ל.

ואני יכול לומר שהיתי מעדיף את הגאלאנט מכל הפחינות.

והגאלאנט שזקנה מימנה ב 10 לא פחות מאובזרת.

חלקים שניתן להשיג בשוק,שוק החלפים זמין.

לפני שנתיים כמעט קניתי גאלאנט נוספת לחלקים, אוטו שעבר תאונה מאחור, מניעה נוסעה, בעלות של 1000 ש"ח, לצערי פיספסתי אותה ביום (עבור שני גאלאנטים אז, היום שלשוש, זה יכול היה להיות משתלם)

טיפולים יחסית זולים במרכזי, עשיתי כבר שלושה טיימינגים עלות טיימינג כולל שני הרצועות (תיזמון ואיזון) ו4 מחזירי שמן עולה 1050 ש"ח.

ABS, כריות אוויר (4), בקרת אקלים, קוזקונטרול (בחלק מהדגמים)

אז אולי אין לו פוזה, שזה לגמרי לא מעניין אותי, אבל לאיזה רכב משפחתי כן יש פוזה.

בקיצור, הגישה שלך לגמרי נכונה.

פלג_

P1070901.JPG

P1070908.JPG

P1070881.JPG

P1070914.JPG

פורסם

רושם על בחורות? מאזדה עם מדבקה של "צ'קפוינט" .

בחורה עם שכל על הכתפיים תדע שבצ'קפויינט אין ליסינג ושמנסים לעבוד עליה עם המדבקה. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
קניתי פיאט בראבו והאבזור שלה אופייני למשפחתיות אירופאיות מדרג ביניים ומעלה מהשנים האחרונות.

לקנות רכב ב-10K, להוציא עוד 3K על אגרת רישוי וביטוח חובה+צד ג', להוציא עוד 2000-3000 על כמה תיקונים שפשוט תהיה חייב לעשות ואז תוך פחות משנה להשבית את הרכב (בגלל תקלה מג'ורית או אי מעבר טסט) - זה המון כסף!

זה לא יצא 3K זה יצא 4.5K , אבל את זה גם אתה משלם ואפילו הרבה כי יש לך מקיף. אני מעריך שאתה משלם 6K.

2000-3000 שקל על תיקונים זה משהו לא ודאי, כנ"ל גם התקלה המג'ורית, אין מה להכניס את זה לחישוב ההוצאות מראש.

אי מעבר טסט מניסיון שלי זה תקלות של בלאי שלא דורשות הוצאות גבוהות. זאת לא סיבה להשבית רכב. ( קרה לי פעם אחת עם הטווינגו על צמיגים לא במידה) אבל אולי אני טועה.

דרך אגב כל מי שתוקף בנחרצות את ההחלטה שלי אמור להיות עם מכונית יפנית בכלל שיש לכמה שיותר אנשים כי היא הכי אמינה ועם ירידת ערך הכי נמוכה והכי זולה לאחזקה לא? אם כבר לחשוב כמו כולם.

• תוכן חדש...