Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכבי יוקרה במחירים האלו יהיו ישנים מאוד ויעלו הרבה כסף בתיקונים ובאחזקה.

אם אין לך בעיה כלכלית ואתה מוכן להחזיק רכב כזה, אולי עדיף לתעל את הכסף הזה לטובת רכב חדש יותר בתקציב גבוה יותר?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אין לי בעיה כלכלית אבל אני לא בגישה של לשלם על אוטו יותר מעשרת אלפים שקל. אני לא מפחד מהמילים תיקונים ואחזקה. אני בקושי נוסע על האוטו , ואם יתקלקל אני אתקן.

סיכון לקלקול יכול להיות גם ברכב יותר חדש. לכן אני מעדיף לשלם פחות על רכב ישן גם אם הסיכון גדל קצת.

אני מבין שהסיבה לקלקולים תכופים יותר ברכב יוקרה היא המורכבות הרבה שלו יחסית למכוניות עממיות? מבחינת איכות החלקים אני מאמין שרכב יוקרה מכיל חלקים יותר איכותיים מרכב עממי.

יש לי רנו טווינגו 95 כבר 5 שנים בלי שום קלקולים רציניים. האם רכב שעלה פי 3 ממנו כשהיה חדש יתקלקל יותר?

פורסם

חפש רובר 600.

רק אל תתפלא כשאתה אחר כך נדרש לקחת משכנתא חמישית כדי לממן ראש מנוע שהלך בפעם ה200

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כנראה שכן, רכבים כאלה (שעלו פי 3) יתקלקלו יותר, מכיוון שיש יותר מה לקלקל. נניח ברנו שלך אין חלונות חשמל (אני לא בקיא) אז הופ הלכו חלונות חשמל, לתקן...

הלכה מערכת כזאת ומערכת ההיא.

דוגמא קלאסית - תיבה אוטומטית אל מול אחת ידנית. חידוש טכנולוגי מופלא שעולה משמעותית יותר, בשנתונים שאתה מחפש.

ברכב ישן (עפ"י דעתי בלבד) יש לחפש רכב פשוט יחסית, אם כי לא מינימלי מדי (אני למשל לקחתי פונטו עם 2 כריות אוויר וABS, זה האבזור הכי בסיסי שדרשתי מעצמי לחפש)

תיבה ידנית לפי דעתי היא חובה כאן, להתעסק עם שיפוצי גיר או גירים אוטומטיים קופצים נשמע לי כחוויה מרגיזה במיוחד (מנהיגה במאזדה 323 משנתוני ה90 ומשהו שהגיר בה היה אחרי שיפוץ ובעמידה ברמזור נאלצתי להעביר לניוטרל כדי שלא ירעד לי התחת)

בלי קשר, לפי דעתי, אם בכיסך מצויה הפרוטה, אני לא רואה סיבה מדוע לא לרכוש רכב יותר חדש ולו במעט (מישהו אמר פונטו ב15 אש"ח?) ולהינות מרכב נעים יותר, חזק יותר וככל הנראה שעבר עליו הרבה פחות הקלח.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם עלות התיקון תהיה יקרה , אני אשלח את האוטו למחזור, ואני אפסיד את מחיר האוטו באותו רגע. אבל נושא ההודעה הוא לא האם מה שאני עושה הוא כדאי או לא, מי שנהנה יותר לנסוע במזדה 3 ולשלם פי 10 שיהנה לו.

אלא איזה רכב הכי יוקרתי אפשר לקנות במחיר הזה.

דרך אגב אני רואה פה מודעה של מרצדס מונית שעשתה 800000 קילומטר, מעניין איך היא הגיעה למספר קילומטרים כזה, האם בעל המונית לקח כמה משכנתאות?

בכל מקרה אני רואה פה כבר כמה מודעות מעניינות, סיטרואן XM שנת 00 שתמיד רציתי, סאאב 9-5 00 ולנצ'יה תמה 96, או אולי שברולט מליבו שיש הרבה כאלה, יש באמת גם רובר 623. חבל רק שחלק מהמכוניות עם מושבי עור.

פורסם

דרך אגב אני רואה פה מודעה של מרצדס מונית שעשתה 800000 קילומטר, מעניין איך היא הגיעה למספר קילומטרים כזה, האם בעל המונית לקח כמה משכנתאות?

מונית עושה 150K בשנה. בעל מונית לא לקח משכנתא, הרכב חסכוני ואמין מאוד אם טופל כראויי ולא ניקרע.

בתקציב של 10K יוקרה או ספורט? :oops: בתקציב כזה רצויי לחפש רכב שנוסע, אחרת הרכב יעשה את הרושם רק על מוסכניק.

תקנה וולבו 940 ללא טורבו - אמין, מרשים, פשוט יחסית או אם אתה רוצה את הגירסא המפוארת אז S90.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אאתה באמת משווה הנאת נסיעה בפונטו עם רכבים כאלה?

137250116_0d58ebb118.jpg

Lancia___Thema_Grey%20metallic.JPG

saab-9-5-2000-02.jpg

Chevrolet-Malibu_2000_800x600_wallpaper_06.jpg

את הוולוו 940 אני לא אוהב, אני מחפש גם רכב מיוחד, נראה לי שאני אלך לראות כמה מכוניות.

spaceout.gif

פורסם

ה- XM רכב מיוחד ללא כל ספק, אך מלאי החלפים בארץ קטן.

ה- SAAB, גם הוא רכב "לא-רגיל", וממה שהבנתי מפורום האספנות, אין בעיית חלפים "קרדינלית", ואף קיים מועדון SAAB שבמקרה הצורך תוכל להיעזר ביידע והניסיון הצבור בו.

פורסם

התייעצתי עם כמה "מביני עניין" לגבי ה-XM פעם. האוטו מאוד משך אותי והתעניינתי, בשביל הכיף, כמה יעלה להחזיק אותו. על פי אותם "מבינים" (חלקם בעלי ניסיון רב באחזקת רכב נדיר מתחום האספנות) מדובר בזוועה שמיועדת לחובבי ספורט אתגרי בלבד.

סאאב 9-5 שגם עליה ביררתי בעבר מסיבות דומות, תהיה קצת פחות מאתגרת, אבל לא תהיה זולה בכלל לאחזקה ובתקציב שלך תמצא רק אחת הרוסה לחלוטין.

וולבו 940 אטמוספרית היא אופציה לגיטימית, אם כי ממש לא ספורטיבית.

תברר לגבי שברולט או ביואיק גדולות. המכניקה פשוטה יותר ויש זמינות עצומה של חלקים (אם כי אתה תאלץ להזמין אותם מחו"ל אם ברצונך לחסוך). גם במקרה זה 10K ירכשו לך אקזמפלר במצב לא מרשים והאמת שלא מדובר במכוניות יוקרה של ממש ובטח לא ספורט.

אבל אם הכוונה שלך היא לרכוש מכונית גדולה ומפוארת ב-10K ולזרוק אותה ברגע שיופיע קלקול רציני, אז לך על קדילק STS. הכי הרבה מכונית שיש בתקציב שלך. הכי גדול, הכי מפואר, הכי מאובזר והכי הרבה מנוע (300 כ"ס). תקנה אחת שלא מתפרקת בנסיעת המבחן שלך, שלא עברה (יותר מדי) תיקוני שלדה, שרוב האלקטרוניקה שמורה וסע לשלום. ברקע שתתקל בתקלה שלא ניתן לפתור בקלות, תנטוש אותה בצד הדרך בנון-שלנט או שתמכור למיחזור (יש הרבה מאוד ברזל ברכב הזה).

פורסם

תודה, התגובות האחרונות עוזרות, בכל מקרה החלטתי להתמקד בלנצ'יה קאפה. היא גם ידנית כמו שאני מעדיף והומלץ פה וגם נראית לי הבחירה האולטימטיבית. וגם אחרי חיפוש פה ומציאת ההודעה הזאת , זה חיזק את הכיוון:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=447597

מושבים מעור אני כנראה אפסול. מה שמוריד חלק מהאפשרויות.

אני אתקשר היום ואעדכן פה בחדשות.

פורסם

אבל אם הכוונה שלך היא לרכוש מכונית גדולה ומפוארת ב-10K ולזרוק אותה ברגע שיופיע קלקול רציני, אז לך על קדילק STS. הכי הרבה מכונית שיש בתקציב שלך. quote]

----------------------------------------------------------------

תראה לי אחת במחיר הזה ואני אקנה שתיים.

רכבים יותר רלוונטים הם :

פונטיאק בונוביל \ גרנד פריקס .

Gn'f'R

פורסם

אני התכוונתי כמובן לסביל-טורינג-סדאן משנות ה-90 ולא ל-STS החדשה יותר! הבודדות שנשארו בארץ מהשנים 93-95 איבדו את כל הערך שלהן.

ראיתי לאחרונה אחת כזאת ביד2 במחיר דומה. אני כמובן לא ערב למצב המכני שלה או אם היא בכלל תניע.

• תוכן חדש...