Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

על הרכב שלי מותקנים גלגלים רגילים מקוריים עם צלחות קישוט (טאסות), תוך כדי החלפת גלגל לפני כמה ימים נמענתי ב"ג'אנט" (אם אפשר בכלל לקרוא לו ג'נט) שעליו מורכבת הטאסה, ולדעתי הוא נראה מבחינת עיצוב יפה, אבל הוא שחור כזה, לא נקי.

השאלה היא אם אפשר (אחרי שאני מנקה את הדבר הזה ממש טוב) לצבוע את זה? ואם בכלל אפשרי, אז כדאי?

הרכב הינו מגאן 2 האצ'בק אם זה משנה

תודה!

אייל

פורסם

אני עשיתי את זה בעצמי לפני כמה חודשים, מהסיבה שהג'נט שיש לי מידה 13, ולצערי אין הרבה גנטים מעוצבים בשוק ל-13 ובאיכות טובה ויפים! הכל סיני זול :( .

עד עכשיו הצבע עדיין בסדר (המבחן האמיתי יהיה בחורף :lol: )

1)אז כך זה נראה בהתחלה:

rims1.jpg

2) דבר ראשון ריססתי את כל הגנט במיסיר שומנים, ושפשפתי והסרתי את השמן (עשיתי את הפעולה הזאת פעמיים), נסה לא ליצור איתו מגע עם הצמיג, ואם יש על הצמיג תסיר אותו מיד:

rims2.jpg

3) אחר כך בעזרת נייר זכוכית WET & DRY 800 (כלומר נייר זכוכית שניתן להשתמש בו עם מים), עברתי על הגנט. שים לב שהגנטצריך להיות רטוב כך גם הנייר. פעולה זאת אמורה להכין משטח טוב לצבע. אין צורך שתוריד את כל הצבע, ההפך, יש אלה שאומרים ששכבה מקורית שנשארת יותר טובה, במקרה שלי הרבה מהצבע ירד כבר כשהסרתי את השומן (הגנטים ישנים!!) :

rims3.jpg

4) תייבש את הגנט טוב טוב, ותכסה את הצמיגים:

rims4.jpg

5) תקנה ספרי בסיס, ותרסס את הג'נט כ-3 שכבות ממנו. בין כל שכבה חכה כ-10 עד 15 דקות. תלוי במזג אוויר ובהוראות שיש על הספרי. הכוונה היא, כשהשכבה נהיית סוג של יבשה אך עדיין דביקה (אפשר לראות), ניתן אז לרסס את השכבה הבאה:

rims5.jpg

6) בשלב הזה יש חילוקי דעות: יש אלה שאומרים שצריך לתת לצבע בסיס להתייבש 100% ואז לשייף אותו עם נייר זכוכית 1000 (WET AND DRY) כאשר הנייר רטוב.אני לא עשיתי כך, יתכן שזה יותר טוב, אני לא יודע, אבל מדובר בסך הכל בגנט ברזל, אז אני עשיתי כך: אחרי שעבר 10-15 דקות מהשכבה האחרונה של צבע בסיס, רססתי צבע שחור, בין כל שכבה היה כתוב לחכות בין 15-20 דקות, כ-3 שכבות:

rims6.jpg

7) אחרי כ-30 דקות מהשכבה האחרונה של צבע, רססתי שכבת לקה (כך היו ההוראות על הפחית, יתכן שזה ישתנה מבחינת זמן ממוצר למוצר)

8 ) תן לג'נט להתייבש כ-48 שעות

9 ) לפני ואחרי:

rims7.jpg

למבינים בעניין הזה, אשמח לקבל הצעות וטיפים לשיפור העבודה שעשיתי. בסך הכל זאת הייתה העבודה הראשונה שעשיתי מהסוג הזה, אחרי שקראתי המון המון המון מידע באינטרנט.

בהצלחה

פורסם

O92 אח שלי אתה מלך!! נתת לי ממש אבל ממש את מה שהייתי צריך! אני אעשה את זה כנראה בימם הקרובים ואדווח עם תמונות :wink:

ייקח קצת זמן איזה יומיים שלושה, כי אני אעשה כל גלגל לבד כשהרזרבי ממלא את מקומו ברכב, אחרי הכל הרכב ממש לא נח ליד הבית מספיק זמן:?

בכל אופן מודה לך מאוד!:roll:

אייל

פורסם
O92 אח שלי אתה מלך!! נתת לי ממש אבל ממש את מה שהייתי צריך! אני אעשה את זה כנראה בימם הקרובים ואדווח עם תמונות :wink:

ייקח קצת זמן איזה יומיים שלושה, כי אני אעשה כל גלגל לבד כשהרזרבי ממלא את מקומו ברכב, אחרי הכל הרכב ממש לא נח ליד הבית מספיק זמן:?

בכל אופן מודה לך מאוד!:roll:

בשמחה :wink: ,

שכחתי לציין, שכשאתה רוצה לכסות את הצמיג לפני הצביעה, תמצא משהוא, כמו קלפים, שתוכל להחדיר אותם בין הצמיג לג'נט, ואז מהקצוות תוכל להדביק עיתונים ולעטוף בהם את הצמיג (אפשר לראות בתמונה למעלה) .

פורסם
אני עשיתי את זה בעצמי לפני כמה חודשים, מהסיבה שהג'נט שיש לי מידה 13, ולצערי אין הרבה גנטים מעוצבים בשוק ל-13 ובאיכות טובה ויפים! הכל סיני זול :( .

עד עכשיו הצבע עדיין בסדר (המבחן האמיתי יהיה בחורף :lol: )

1)אז כך זה נראה בהתחלה:

rims1.jpg

2) דבר ראשון ריססתי את כל הגנט במיסיר שומנים, ושפשפתי והסרתי את השמן (עשיתי את הפעולה הזאת פעמיים), נסה לא ליצור איתו מגע עם הצמיג, ואם יש על הצמיג תסיר אותו מיד:

rims2.jpg

3) אחר כך בעזרת נייר זכוכית WET & DRY 800 (כלומר נייר זכוכית שניתן להשתמש בו עם מים), עברתי על הגנט. שים לב שהגנטצריך להיות רטוב כך גם הנייר. פעולה זאת אמורה להכין משטח טוב לצבע. אין צורך שתוריד את כל הצבע, ההפך, יש אלה שאומרים ששכבה מקורית שנשארת יותר טובה, במקרה שלי הרבה מהצבע ירד כבר כשהסרתי את השומן (הגנטים ישנים!!) :

rims3.jpg

4) תייבש את הגנט טוב טוב, ותכסה את הצמיגים:

rims4.jpg

5) תקנה ספרי בסיס, ותרסס את הג'נט כ-3 שכבות ממנו. בין כל שכבה חכה כ-10 עד 15 דקות. תלוי במזג אוויר ובהוראות שיש על הספרי. הכוונה היא, כשהשכבה נהיית סוג של יבשה אך עדיין דביקה (אפשר לראות), ניתן אז לרסס את השכבה הבאה:

rims5.jpg

6) בשלב הזה יש חילוקי דעות: יש אלה שאומרים שצריך לתת לצבע בסיס להתייבש 100% ואז לשייף אותו עם נייר זכוכית 1000 (WET AND DRY) כאשר הנייר רטוב.אני לא עשיתי כך, יתכן שזה יותר טוב, אני לא יודע, אבל מדובר בסך הכל בגנט ברזל, אז אני עשיתי כך: אחרי שעבר 10-15 דקות מהשכבה האחרונה של צבע בסיס, רססתי צבע שחור, בין כל שכבה היה כתוב לחכות בין 15-20 דקות, כ-3 שכבות:

rims6.jpg

7) אחרי כ-30 דקות מהשכבה האחרונה של צבע, רססתי שכבת לקה (כך היו ההוראות על הפחית, יתכן שזה ישתנה מבחינת זמן ממוצר למוצר)

8 ) תן לג'נט להתייבש כ-48 שעות

9 ) לפני ואחרי:

rims7.jpg

למבינים בעניין הזה, אשמח לקבל הצעות וטיפים לשיפור העבודה שעשיתי. בסך הכל זאת הייתה העבודה הראשונה שעשיתי מהסוג הזה, אחרי שקראתי המון המון המון מידע באינטרנט.

בהצלחה

אחלה רעיון, ביצוע יפה.

מה שכן, הייתי צובע ליפ אדום לג'נט. ממש יתאים לרכב והג'נט לא ישאר סתם "משעמם".

פורסם
אחלה רעיון, ביצוע יפה.

מה שכן, הייתי צובע ליפ אדום לג'נט. ממש יתאים לרכב והג'נט לא ישאר סתם "משעמם".

זה היה התכנון שלי, אבל לא תכננתי לצבוע פיזית ליפ, אלה מצאתי ב-EBAY מדבקות ליפ לג'נט.

הנה המדבקות:

http://www.ebay.co.uk/itm/9mm-wheel-rim-tape-striping-stripes-stickers-RED-/270765238289?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3f0adda811

אך עדיין לא עשיתי את זה, ואני לא בטוח אם אני רוצה, כי הג'נט אצלי קטן, מידה 13, ואם אשים ליפ אז זה יבליט את היקף הקטן של הג'נט, במקביל אם הג'נט ישאר שחור, אז זה יעשה סוג של הסוואה לגודל הג'נט, כך לפי דעתי... אבל יתכן בסוף שאני אנסה עם ליפ, ומקסימום אוריד אותם, כי בסך הכל מדובר במדבקות :) .

פורסם

ובקשר לשכבות, וודא שהם יהיו שכבות דקות במיוחד.

עדיף לעשות כמה שכבות דקות מלהגיע למצב שהצבע נוזל ומטפטף מהג'נט.

פורסם

יצא יפה,

רק טעות אחת יש לך שם- שצבעת את הברזל

אז צבעת גם את המשקולת.

זה אומר שמתי שתחליף צמיגים ויחליפו לך משקולות אז ישאר לך סימן של המשקולת הקודמת ויהיה איזור בלי צבע.

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם
יצא יפה,

רק טעות אחת יש לך שם- שצבעת את הברזל

אז צבעת גם את המשקולת.

זה אומר שמתי שתחליף צמיגים ויחליפו לך משקולות אז ישאר לך סימן של המשקולת הקודמת ויהיה איזור בלי צבע.

לקחתי את זה בחשבון, עד שאצטרך לעשות איזון מחדש יש עוד הרבה זמן (ויתכן שאשנה מידה עד אז). ובמקרה הכי גרוע, אוכל לעשות תיקונים מקומיים.ולא לשכוח שזה רק ג'נט ברזל, לו היה משהוא אחר אז כנראה הייתי מוריד את המשקולות.

פורסם

אפשר גם לנקות שומנים עם ברזלית וסבון כלים, לא הורס את הצמיגים, ואח'כ שיוף כמו שכתבו מעליי, גם בצבע אפשר להסתפק בצבע ספיי אמייל, כמו של מקררים, חזק ולא דורש צבע בסיס

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
אפשר גם לנקות שומנים עם ברזלית וסבון כלים

אם הג'נט ישן מאוד, שלו ניקו אותו מעולם, אני בספק אם זה יספיק.

אצלי היה יורד גושים של שמן בפעם הראשונה שרססתי את מסיר השומנים, לכן נאלצתי לרסס עוד פעם מסיר שומנים עד שהוא היה נקי.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...