Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיברקלאב!

פיברקלאב
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה על המחמאה הגדולה. :oops: אבל היא גדולה עלי ועל מידותי. אני משוכנע שמי שעושה כיום במלאכה, עושה זאת טוב ממה שאוכל לעשות. להזכירך, לקח לנו כחצי שנה לייצר את גומיית פיית מיכל הדלק הזו...:wink:

זאת לא הייתה רק מחמאה :)

אני באמת מאמין שיש צורך בגישה אקטיביסטית בכל הקשור לעולם האספנות הישראלי.

מנהלי המועדון לדורותיו עשו עבודת יחצנות וארגון תערוכות מעולה, גם בכל הקשור לניהול יחסי החוץ עם משרדי הממשלה - יותר מכך בשנים האחרונות רואים עוד יותר את השיפור והמקצוענות.

אבל זה לא אקטיביזם ! פיברקלאב זה אקטיביזם.

כך הייתי רוצה שגם כל מועדון ה-5 יתנהל:

ירכוש חלקים

ישפץ מכוניות

ייצר

ינהל מלאי

ועוד ....

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כך הייתי רוצה שגם כל מועדון ה-5 יתנהל:

ירכוש חלקים

ישפץ מכוניות

ייצר

ינהל מלאי

ועוד ....

נראה לי שמנהלי מועדון החמש ישמחו מאד לכל התנדבות וסיוע בתחומים שונים. ב 14 לחודש יש כנס שנתי וזו הזדמנות להציע הצעות של התנדבות למיזמים שונים. נראה לי שכל מי שיזרוק כפפה יצטרך גם להתכופף ולהרים אותה.

פורסם

הי שלום

אני רואה שאתם עוסקים בשיפוץ רכבים מפיבר.....

העם אתם בונים סקיצה שבלונה לפי הזמנה???

תודה מראש לעונים

www.adico-car.com

שרות עד בית הלקוח

פורסם
הי שלום

אני רואה שאתם עוסקים בשיפוץ רכבים מפיבר.....

העם אתם בונים סקיצה שבלונה לפי הזמנה???

תודה מראש לעונים

מה זה "סקיצה שבלונה" ואיך מתקשר לפיברגלס?

(דרך אגב - רובם כאן חובבי אספנות ולא עובדים לפי "הזמנות")

פורסם

סקיצה = תכנון שרטוט , שבלונה = תבנית

מה זה "סקיצה שבלונה" ואיך מתקשר לפיברגלס?

(דרך אגב - רובם כאן חובבי אספנות ולא עובדים לפי "הזמנות")

פורסם
סקיצה שבלונה מפיבר .....

לדוגמה דיפון דלת פנים רכב:

זו ממש לא המומחיות שלנו. פנה ל-״טל-פיברגלס״. אני משוכנע שהם יוכלו לעזור לך יותר.

בהצלחה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
סקיצה שבלונה מפיבר .....

לדוגמה דיפון דלת פנים רכב:

אז אתה (כנראה) מבקש תכנון וייצור מאסטר שממנו עושים תבנית.

איני חושב שלצורך פריט יחיד, אם זו כוונתך, יש טעם כלכלי בייצור תבנית. יש גם דרכים אחרות לייצור הפריט בצורה פשוטה וזולה יותר.

פורסם

אתם פשוט חבורה של נוכלים וגנבים!

השבוע נסעתי עם רן (השושנים) לטיול ארוך מהמתוכנן לראות איזה רכב ישן במקום רחוק במיוחד.

כמובן שמהרכב לא יצא כלום, אבל פגשנו איש מדהים, דיברנו וקשקשנו רבות בדרך, ואז, הנוכל הזה, רן, אומר לי: "תשמע... כנס לפורום, יש שם פיברקלאב, אנשים טובים שיכולים לעזור לך ברעיון ההזוי של העלאת רכב מתוצרת ישראל לכבישי הארץ".

הערב, איך שהשכבתי את הילדים לישון, נכנסתי לפורום, ובשעות האחרונות אני יושב וקורא, מביט בתמונות, המום ונפעם מהדברים.

אז לא רק ששלחתם אליי את הנוכל הזה רן, אלא ברוב חוצפתכם גנבתם לי ערב שלם שהייתי יכול להעביר אותו בלא לעשות כלום!

לא רק זאת, עשיתם לי חשק, או יותר נכון, הגברתם אצלי את החשק לאוטו מתוצרת הארץ...

אני יודע שזה לא יקרה בקרוב (לפחות לא אצלי), כי כרגע יש לי משהו אחר על הכוונת (משהו דל תקציב שאפשר יהיה להתמודד בקלות מול ההנהלה הבכירה של המשפחה), שאמור גם לנסוע בהשקעה מינימלית, אבל עכשיו אני יודע - יום אחד עוד יהיה לי רכב מתוצרת ישראל. זה רק עניין של זמן. אין לי ספק בכלל - והרכב הזה גם יסע.

כל הכבוד לכם על היוזמה הברוכה הזאת, ואני בטוח שיש איזה ילד אחד או שניים המודים לכם מקרב לב.

אם יש משהו שאני יכול לעזור בו, אעשה זאת בשמחה.

אני מוריד בפניכם את הכובע. כל הכבוד!

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
אשמח לישמוע על דרך פשוטה יותר.....

מה יש לך להציע:?:

אני לא בטוח שהשרשור הזה הוא הבמה לדיון טכני מהסוג הזה, אבל אנסה. בלי להכעיס את פיברקלאב.

כאש רוצים לייצר משהו מפיברגלאס, תלוי גם מה צורתו והמבנה שלו. המורכבות יכולה לקבוע את החומר ואת השיטה.

מייצרים "מאסטר" וממנו תבנית מדויקת כאשר מתכוונים לייצור סידרתי. ייצור תבנית עולה הרבה.

תוכל לראות בשרשור כאן, בהודעה מספר 67 איך ייצרתי תבנית לטמבון, מתוך טמבון קיים. במקרה זה העדפתי להשתמש בחומר שנקרא "עיסת פיברגלאס". בפריטים יותר מישוריים כדאי להשתמש בבד, עשוי מאריג פיברגלאס או סיבים. (אפשר גם לשקול שילוב של בד קרבון במקומות מסוימים, על פי הצורך, לתוספת חיזוק).

במקום לייצר תבנית אפשר להשתמש בפריט המקורי, גם אם הוא לא תקין כ"שבלונה" ועליו לייצר את המוצר החדש, תוך שימוש בחומר מפריד. בשיטה מסוג זה נמנעים מההוצאה הכספית של המאסטר והתבנית, אבל לעיתים מוצאים את עצמנו מבצעים עבודה ידנית כדי לבצע את ההתאמות הדרושות, כי הפריט לא יוצא לגמרי מדויק. אם הוא מורכב יותר, ניתן להפרידו לחלקים ולייצר כל חלק בנפרד ואח"כ להרכיב הכל יחדיו. לרוב גם גימור טוב נדרש רק בצד אחד של המוצר וזה מקל על העבודה.

איני יודע מה אתה רוצה לייצר ואולי אפשר לשקול תיקון של הקיים.

פורסם
ר ע נ ן !

ידידי היקר לצוות פיברקלאב ולמעשה מי שהוא הרוח החיה מאחורי ההתאגנות הזו - גם עבורך היום הזה בשנה בוא הגיע. היום יום הולדת! אז המון מזל טוב! מאחל לך את כל אשר תרצה, רק אושר ודברים טובים ושהשנה גם תזכה ב... טנדר! שישלים עבורך את הסדרה של ה-1301 שאתה עוזר לטפח. :wink:

אומרים שעם הגיל - קשה יותר למצוא חברי אמת. הוכחת לי שהמשפט הזה ממש לא נכון. שמח שהתחביב המשותף שלנו העניק לי את הזכות להכיר אותך. חבר שהוא כולו אהבת הזולת, נתינה והתלהבות נעורים שמסתירה את קמטי הגיל...

אני אאחל לך כאן, את מה שאיחלתי לך מוקדם יותר היום: שתזכה לחיות עד 119 שנים ושעל המצבה שלך יירשם: "מת טרם זמנו"... :lol:

ואולי הכי חשוב: מאחל לך שתישאר מי שאתה.

:oops:

תודה

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם
אתם פשוט חבורה של נוכלים וגנבים!

... ואז, הנוכל הזה, רן, אומר לי: "תשמע... כנס לפורום, יש שם פיברקלאב, אנשים טובים שיכולים לעזור לך ברעיון ההזוי של העלאת רכב מתוצרת ישראל לכבישי הארץ".

הערב, איך שהשכבתי את הילדים לישון, נכנסתי לפורום, ובשעות האחרונות אני יושב וקורא, מביט בתמונות, המום ונפעם מהדברים.

אז לא רק ששלחתם אליי את הנוכל הזה רן, אלא ברוב חוצפתכם גנבתם לי ערב שלם שהייתי יכול להעביר אותו בלא לעשות כלום!

לא רק זאת, עשיתם לי חשק, או יותר נכון, הגברתם אצלי את החשק לאוטו מתוצרת הארץ...

אני יודע שזה לא יקרה בקרוב (לפחות לא אצלי), כי כרגע יש לי משהו אחר על הכוונת (משהו דל תקציב שאפשר יהיה להתמודד בקלות מול ההנהלה הבכירה של המשפחה), שאמור גם לנסוע בהשקעה מינימלית, אבל עכשיו אני יודע - יום אחד עוד יהיה לי רכב מתוצרת ישראל. זה רק עניין של זמן. אין לי ספק בכלל - והרכב הזה גם יסע.

כל הכבוד לכם על היוזמה הברוכה הזאת, ואני בטוח שיש איזה ילד אחד או שניים המודים לכם מקרב לב.

אם יש משהו שאני יכול לעזור בו, אעשה זאת בשמחה.

אני מוריד בפניכם את הכובע. כל הכבוד!

עלית עלינו... :oops:

כמה נקודות, בכדי לשים דברים על דיוקם:

1. רן נוכל גדול ומדופלם... :wink:

2. נעזור לך בשמחה בבוא העת, כשתחליט להצטרף.

3. תתפלא לדעת, מצד שני, כמה נמוכות עלויות השיקום הראשוניות של העלאת רום או סוסיתא לכביש עם טסט. אחרי השלב הזה - הכל תלוי בך. במצב המכונית המסויימת, הרצון שלך להשתגע וכדומה. הרום סטיישן של רענן עלתה לכביש אחרי כמעט עשרים שנים וכל זאת תוך פחות משבוע עבודה במצטבר. יש לנו את הידע, הכלים, הקשרים והנכונות לסייע.

4. ומבלי ללחוץ אותך אל קיר: לכשתחליט לעשות את הצעד, אם תרצה, גם נעזור לשדך לך כלה מתוך המאגר הפנויות שלנו. :evil:

ולסיכום - תודה על המילים הטובות ועל הנכונות לעזרה. כן ירבו. להזכירך שום דבר בפעילות שלנו הוא לא למטרת רווח וכל תמורה מועברת ישירות לעמותת "גדולים מהחיים", המסייעת לילדים חולי סרטן.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

היום הקדשתי את הזמן לטובת חברי פיברקלאב. כלומר, לטובת החלק האחרון של פרוייקט חידוש ייצור חלקי הפלסטיק והגומי של המכוניות שלנו, בסיועו, הדרכתו ובהובלתו של רב הפורום - חן פרחי.

תזכורת: עם השנים מתמעטים והולכים חלקי הגומי הזמינים עבור המכוניות שלנו. פה ושם ניתן למצוא בחנויות גומי מלאי, אבל המדובר בחלקים חדשים, אבל זקנים. מצד שני, בכל הקשור למערכת המתלים בסוסיתא ועד רום - היא מבוססת מערכת מתלים של טריומף הארלד/ספיטפייר וניתן להשיג עבורה חלקים בחו"ל. אבל הניסיון שלי מלמד שלא כל החלקים הללו שאני הבאתי עבור הטנדר שלי היו איכותיים דיים וכבר כעת אפשר לראות סדקים בגומיות וזה אפילו עוד לפני שהמכונית החלה "לעבוד" כמו שצריך.

אז החלטנו לחדש את ליין הגומיות הדרוש עבור המכוניות שלנו. חלק מהמוצרים היו זמינים אצל חן פרחי. יחד עם זאת, ישנם חלקים אחרים אותם לא ניתן להשיג (לדוגמא, גומיית פיית מיכל הדלק), אז החלטנו לעשות מעשה קיבוצי ולשחזר את ליין הגומיות של המכונית הישראלית וזה אומר שהיינו צריכים לשחזר ולייצר מחדש תבניות ולמודי ניסיון - החלטנו גם לעשות כן בכל הקשור לבוקסות המתלים.

לפני כמה ימים סיימנו את פרוייקט גומית פיית מיכל הדלק וחלק מהחברים כבר קיבלו את הגומיות החדשות לידיהם. עכשיו הגיע תור שאר הגומיות.

אז הנה זה בא:

1. חלק מבוקסות המתלים של הרום. בתמונה: גומיית מוט המייצב, בוקסת הבולם התחתונה, בוקסת זרוע מתלה.

2. על סמך הדוגמאות הנ"ל, יוצרה עבורנו תבנית חדשה.

3. והנה בדיקה של התבנית עם הגומיות החדשות.

4. על מנת לייצר מחדש את הבוקסות, היינו זקוקים גם למוט חלול, במידה הנכונה. הוא הגיע, כמובן, לא חתוך למידה. פניתי לאחד מבתי המלאכה באזור שעושה עבודות כאלו, והוא דרש לא פחות מאשר חמישה שקלים לכל חיתוך של המוט... מאחר שתיכננו להגיע למלאי של 100 בוקסות (לכל מכונית שמונה בוקסות מתלים ושתי בוקסות בולם תחתונות) - תחשבו לבד את הסכום שהיינו צריכים להשאיר אצלו. אז החלטנו לחתוך את הצינור לבד במוסך דרך השטח עם ציוד מתאים. את כמה הבוקסות הראשונות - חתכנו בידנית.

5. וככה הן נראות. לפני השחזה להורדת שיירים וניקוי.

6. תהליך היצור של כל בוקסה לא פשוט והוא כולל ניקוי המתכת משיירי לכלוך ושומן, מריחה של הבוקסה בגרפיט...

7. ואז יסוד מתאים.

8. ועכשיו הגיע הרגע! מוסיפים את הגומי המתאים, מכניסים למכבש ו... מבשלים!

מדברים על בישול ונהייתי רעב... אז עד שהבוקסות יהיו מוכנות, אני בהפסקת אוכל.

המשך יבוא...

פברואר 2 006.jpg

פברואר 2 005.jpg

פברואר 2 013.jpg

מרץ 4 005.jpg

מרץ 4 006.jpg

מרץ 4 008.jpg

מרץ 4 010.jpg

מרץ 4 009.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...