Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה הצד היפה של המשטרה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צירפתי את פסק הדין של השופטת דרורה פלפל בנושא זה .

השופטת עצרה בחצי הדרך כיוון שהיתה צריכה לנתח את כל הפרושים האפשריים ולהחליט מי מהם סביר ומי אינו סביר.

בדין הפלילי במידה שיש יותר מפרשנות סבירה אחת סעיף 34כא אומר :

34כא. ניתן דין לפירושים סבירים אחדים לפי תכליתו, יוכרע הענין לפי הפירוש המקל ביותר עם מי שאמור לשאת באחריות פלילית לפי אותו דין.

70890_PU.01.doc

פורסם

eyals05

אף אחד לא אמר שזאת לא עבירה.

כאשר יש הנחיה פנימית שכזאת, האפשרות לקבל התחשבות בערר, גדולה יותר ולכן חשוב מה נכתב בדו"ח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
eyals05

אף אחד לא אמר שזאת לא עבירה.

כאשר יש הנחיה פנימית שכזאת, האפשרות לקבל התחשבות בערר, גדולה יותר ולכן חשוב מה נכתב בדו"ח.

.

אני חושב שזו לא עבירה , זה ששופטת שלום פסקה כך לפני כעשור עדיין לא הופך זאת להלכה פסוקה.

ברור גם שהמצב הקיים נוח מאוד לתביעה ולמשטרה כיוון שהמצב הקיים מצמצם מאוד את נטל ההוכחה ומפשט מאוד את הנדרש מהשוטר כשהוא מבצע אכיפה. זו עבירה שקל מאוד לאכוף , לא צריך שום אמצעים מיוחדים או טכנולוגיים , לא הסמכה או הדרכה מיוחדת המצב הוא אבסורדי עד כדי כך שהשוטר בכלל לא צריך לוודא שמדובר בטלפון , לכולם נוח חוץ מלאזרח שבכלל לא מבין את העבירה , לא מבין מה מותר ומה אסור לו לעשות.

המיתוס הוא שדיבור בטלפון הוא כמו נהיגה בשכרות , כמה הסברה יש בנושא נהיגה בשכרות וכמה הסברה יש לעבירה הזו , מה גם שלפחות על פי הפרסומים נהיגה משכרות נפוצה בעיקר אצל הנהגים הצעירים יותר ואילו שימוש בסלולרי חוצה את כל שכבות האוכלוסיה.

פורסם

לרוב מדובר באוזניה אחת בלבד,

ולנוכח פסק דין תקדימי אשר זיכה את הנהג, יש בעיה במתן דוחות על שימוש באוזניה אחת.

בכל מקרה, גם אם נתפסים עם שתי אוזניות, העונש פחות כואב לכיס מאשר החזקת מכשיר ביד - 250 ש"ח בלבד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לרוב מדובר באוזניה אחת בלבד,

ולנוכח פסק דין תקדימי אשר זיכה את הנהג, יש בעיה במתן דוחות על שימוש באוזניה אחת.

בכל מקרה, גם אם נתפסים עם שתי אוזניות, העונש פחות כואב לכיס מאשר החזקת מכשיר ביד - 250 ש"ח בלבד.

אין כל בעיה בשימוש באוזניה אחת בלבד.

החוק אוסר שימוש בשתי אוזניות (אחת לכל אוזן). לצערי, אפל משווקת את האוזניות הללו כדיבורית לכל מכשיר אייפון שנמכר ואני נתקל בהן הרבה בכביש.

פורסם

הדיון לגבי פרשנות המילה "בתנועה" אינו משנה כאן, הבחור מודה שכאשר היה ירוק הוא הניח את המכשיר על המושב ודיבר בספיקר, וזה כלשעצמו עבירה על החוק, שדורש שכאשר הדיבור מתבצע בדיבורית מובנית במכשיר (ספיקר", אזי המכשיר יהיה מונח במקום שאינו יכול ליפול ממנו כפי שמגדיר את החוק מהי דיבורית:

"התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הדיון לגבי פרשנות המילה "בתנועה" אינו משנה כאן, הבחור מודה שכאשר היה ירוק הוא הניח את המכשיר על המושב ודיבר בספיקר, וזה כלשעצמו עבירה על החוק, שדורש שכאשר הדיבור מתבצע בדיבורית מובנית במכשיר (ספיקר", אזי המכשיר יהיה מונח במקום שאינו יכול ליפול ממנו כפי שמגדיר את החוק מהי דיבורית:

"התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו"

לדעתי מושב זה גבולי. ואגב יש לי המלצה מעניינת, לכל המעוניין. ברוב הרכבים יש מקום לשים את הרישיונות למעלה במגן השמש. לרוב יש שם מקום לנייד, זה מחזיק מצויין את המכשיר ואם מסדרים את זה לפני תחילת הנסיעה זה נוח ויציב. חוצמזה אם יש לכם כבל AUX דו צדדי ויציאה שכזו ברדיו-דיסק\מערכת\טייפ וכו' אתם יכולים לחבר את הנייד (ברוב המכשירים) וכך מתקבלת דיבורית נוחה פי כמה דרך רמקולי הרכב המסיחה את הדעת, מנסיוני, פחות מרמקול מובנה.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
אמנם אני לא חיימי אבל אכן קיימת הנחייה כזאת. אך אם ארצה לתת דו"ח לנהג שהשתמש בטלפון בזמן שעמד ברמזור אדום, אין כל בעיה ואף אחד ממפקדיי לא יבוא בטענות כלפי.

בנימה אישית, אני מעולם לא נתתי דו"ח על שימוש בטלפון בזמן עמידה ברמזור או בצד הדרך עוד לפני שיצאה ההנחיה הזאת מכיוון שאני מפרש את המילה בתנועה כ-IN TRAFFIC ואני חושב שנהג שמדבר בטלפון בזמן רמזור אדום וכאשר הוא מתחיל בנסיעה מפסיק לדבר בטלפון, מבין את העבירה וגם הפסיק אותה לפני שהוא מהווה סיכון לשאר משתמשי הדרך.

עבירה שלאחרונה נעשתה רחבה ושלא שמים עליה דגש מספק, היא שימוש באוזניות כדיבורית (נפוץ באייפון - הכל בגלל אפל...)

אנשים פשוט לא מבינים את העובדה שכאשר הם נוהגים עם שתי אוזניות שתחובות להן באוזניים, רמת השמיעה שלהם והעירנות שלהם למה שקורה בכביש יורדת פלאים.

הבעיה היא שאנשים פשוט לא מודעים לחוק וכל מי שאני עוצר מתפלא לשמוע שזה לא חוקי. עזבו לא חוקי, כאילו אנשים אין להם שכל להבין שזה מסוכן?

הבעיה היא שאין הסברה ולכן הם לא יודעים ולא מודעים. בעבירה הזאת אני דוגל בהסברת מהות וחומרת העבירה ולא רושם לנהג דו"ח בתקווה שילמד ויפסיק את המנהג המסוכן הזה.

אני בטוח שעל דוכן העדים כל סנגור יצלוב אותך כשתעיד שאתה פועל בניגוד להנחיות במיוחד אם אתה מודע להן.

פורסם

אני חושב שהמטרה בתנאי הזה היא למנוע מנהגים להחזיק את הטלפון באמצעות הכתף ובכך לצאת ידי חובתם של שתי ידיים על ההגה ושימוש בטלפון בלא אחיזה.

• תוכן חדש...