Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח על דיבור בסלולארי בעמידה ברמזור אדום 1000ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום

לפני כשבוע נהגתי ברכב ועמדתי בפקק, רמזור אדום, בערך 10 דקות. בזמן הזה הרמזור התחלף כמה פעמים.

בכל פעם כשהיה רמזור אדום ועצרתי, דיברתי בסלולארי, וכשהיה ירוק ונסעתי אז שמתי אותו על המושב לידי ודיברתי עם הספיקר.

זה קרה איזה פעמיים שלוש, ככה שלקחתי את הטלפון ביד כשיש רמזור אדום, וכשהתחלף לירוק אז דיברתי איתו בספיקר כשהוא מונח על הכסא לידי.

ניידת שהייתה לידי סימנה לי לעצור ונתנה לי דו"ח על דיבור בסלולארי בנהיגה, 1000 ש"ח, אפילו שהסברתי לה שזה לא היה כשהייתי בתנועה אלא רק כשהיה רמזור אדום ועצרתי, היא מלמלה כמה מילים ונתנה לי את הדו"ח, בלי להקשיב כל כך.

השאלה שלי היא מה אומר החוק? מותר לעשות את זה? כלומר לדבר בסלולארי בהמתנה בפקק/רמזור אדום?

כי ראיתי כמה פרסומים מדצמבר 11' שנתנו הוראה לא לאכוף דיבור בסלולארי בעצירה בפקק/רמזור אדום.

ועוד שאלה - האם כדאי לבקש להשפט, והאם יש סיכוי לביטול הדו"ח במקרה כזה? ואם לא האם ישנה אפשרות לקבל עונש גבוה יותר מה1000ש"ח ועוד נקודות? או שהעונש המקסימלי הוא מה שרשום בדו"ח?

אודה לתשובות ענייניות ולא ל"נו נו נו עבריין שכמותך" כמו בפוסטים על דו"חות למניהם, אני נהג מספיק זהיר שלא נוסע מהר ולא מדבר בטלפון בנסיעה רגילה (לא עצירה בפקק/רמזור אדום).

תודה

שלומי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

מה רשום בדו"ח בסעיפים תיאור המקרה (של השוטרת) ודברי הנהג (שלך)?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין סיכוי, יש תקדימים שהמילה "בתנועה" הנקובה בחוק משמע כל עוד אתה נוהג, גם אם יש עצירה באור אדום (שהיא זמנית מטבעה).

שלם את האלפיה ופעם הבאה אל תעשה את זה.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

די לשוטר בכך, שכשהתחלף הרמזור לירוק והתחלת בנסיעה, המשכת עוד שניה אחת לדבר בסלולרי לפני שהנחת אותו על הכסא.

לשוטרים יש הנחיה פנימית לא לאכוף דיבור בסלולרי בשעה שאתה עומד ברמזור אדום. מבחינת החוק גם בעמידה ברמזור אסור לדבר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עזוב סיפורים. אוף כמה שאני שונא אותכם, כשאני תקוע מאחוריכם ואתם לא זזים בגלל שאתם שקועים בסלולרי שלכם, אני מברך את השוטר/ת, כן ירבו. אתה במקרה נהג מונית? ממש אופייני להם.

נהג מנוסה
:roll:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יעלה כבודו את הדו"ח לכאן אולי נוכל לעZור

בגדול קיימת הנחייה של המשטרה לא לתת דוחות כאשר מדברים באדום !!

שלח מכתב בקשה לביטול הדו"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• השתנתה התקנה של דיבור בנייד ומעתה אפשר להשתמש גם בדיבורית (ספיקר) של הטלפון בתנאי שהטלפון מונח ברכב בצורה יציבה ולא מוחזק ביד.
    נוסח האישום:
    נהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון שלא באמצעות דיבורית.
    ס"ס 6577 4 נקודות (עמ' 90 בחנ"א)

שלומי-

אתה מן-הסתם מתכוון למצ"ב בהמשך, ראה: הסברים לאכיפה.

ראשית, אין הסבר/פירוט התומך ב- "שימוש בטלפון" בעת "שלא בנסיעה", אלא הסבר/פירוט באיזה תנאים אין לאכוף את התקנה, והמקרה שלך, כפי תיאורך, אינו תואם את "אי-אכיפת התקנה".

שנית, בסופו של יום, לדעתי, השופט/ת, לרוב, יוצאים מנקודת ההנחה, שאין השוטר/ת "מחפשים אחריך על בסיס אישי", ולכן גם במקרים שיש בם ספק קל, הכף נוטה לצד התביעה.

הדבר היחידי, למיטב ידיעתי, העשוי לסייע בידך, אם בכלל, הוא מציאת אי-דיוק בדו"ח.

לדוגמא- פסק-דין שבו זוכתה אישה, משום שהוכיחה שלא היה ברשותה מכשיר סלולרי בצבע x, בעוד שבדו"ח נרשם בבירור [מספר פעמים] שאחזה במכשיר בצבע y.

הסברים לאכיפה

א.דיווח על שימוש בטלפון בנהיגה:

שוטר הנתקל בנהג האוחז בידו מכשיר טלפון נייד או מכשיר קשר עם לחצנים לחיוג, מכל סוג ומשוחח בו בעת נהיגה

(בשעה שהרכב בתנועה) ידווח נגדו לפי ס"ס 6577 עמ' 90 בחנ"א לפי הנוסח הבא:

שימוש בטלפון בעת שהרכב נע שלא באמצעות דיבורית:

נהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון שלא באמצעות דיבורית.

(למחוק השורה: "שלא באמצעות מיקרופון המותקן ברכב").

אין שינוי בנוגע לניקוד (יש לתקן הנוסח בחנ"א עמ' 90).

ב. שימוש מותר בטלפון:

אם הנהג מדבר בשעת נהיגה והמכשיר מונח בדיבורית המותקנת ברכב או במקום אחר המונע את נפילתו כגון מאפרה

או מתקן לכוסות, אזי אין לדווח, כי התקנה מאפשרת כאמור, שימוש בדיבורית הפנימית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב ששימוש זה לא רק דיבור. אלא גם בדיקת השעה למשל.

הכלל הפשוט - אסור לגעת בטלפון בנהיגה, גם לא כדי לחייג, נגעת נקנסת.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

לפני כשבוע נהגתי ברכב ועמדתי בפקק, רמזור אדום, בערך 10 דקות. בזמן הזה הרמזור התחלף כמה פעמים.

בכל פעם כשהיה רמזור אדום ועצרתי, דיברתי בסלולארי, וכשהיה ירוק ונסעתי אז שמתי אותו על המושב לידי ודיברתי עם הספיקר.

זה קרה איזה פעמיים שלוש, ככה שלקחתי את הטלפון ביד כשיש רמזור אדום, וכשהתחלף לירוק אז דיברתי איתו בספיקר כשהוא מונח על הכסא לידי.

ניידת שהייתה לידי סימנה לי לעצור ונתנה לי דו"ח על דיבור בסלולארי בנהיגה, 1000 ש"ח, אפילו שהסברתי לה שזה לא היה כשהייתי בתנועה אלא רק כשהיה רמזור אדום ועצרתי, היא מלמלה כמה מילים ונתנה לי את הדו"ח, בלי להקשיב כל כך.

השאלה שלי היא מה אומר החוק? מותר לעשות את זה? כלומר לדבר בסלולארי בהמתנה בפקק/רמזור אדום?

כי ראיתי כמה פרסומים מדצמבר 11' שנתנו הוראה לא לאכוף דיבור בסלולארי בעצירה בפקק/רמזור אדום.

ועוד שאלה - האם כדאי לבקש להשפט, והאם יש סיכוי לביטול הדו"ח במקרה כזה? ואם לא האם ישנה אפשרות לקבל עונש גבוה יותר מה1000ש"ח ועוד נקודות? או שהעונש המקסימלי הוא מה שרשום בדו"ח?

אודה לתשובות ענייניות ולא ל"נו נו נו עבריין שכמותך" כמו בפוסטים על דו"חות למניהם, אני נהג מספיק זהיר שלא נוסע מהר ולא מדבר בטלפון בנסיעה רגילה (לא עצירה בפקק/רמזור אדום).

תודה

תרשום בקשה לביטול של הדו"ח ב-90% יבטלו לך אותו

במידה ולא תמיד יש אפשרות לפנות לבית משפט

דיבורית קבועה לרכב עולה היום רק 350 ש"ח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תרשום בקשה לביטול של הדו"ח ב-90% יבטלו לך אותו. לא מדוייק.לדעתי ב-99% מהזמן לא יבטלו

במידה ולא תמיד יש אפשרות לפנות לבית משפט נכון. אבל גם לשלם אלפי ש"ח לעו"ד, וגם לחטוף עונש חמור יותר אם אין הגנה טובה

דני, יש עצות בחינם ששווות משהו ואחרים שוקלים אותן. בבקשה אל תמהר לתת אותן ב"מבצע".

רכב מונע (גם במצב עצירה) נחשב שימוש ברכב למטרת נסיעה. לדעתי ההנחיה של המשטרה נתונה לשיקול דעתו של השוטר/ת, ולא תהיה אפשרות להתמודד מולה בבימ"ש, אלא עם עו"ד מנוסה ושואף אתגרים, וגם אז צריך להיות מוכן ללכת עד העליון עם ערעורים והרבה הרבה מזל.

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יעלה כבודו את הדו"ח לכאן אולי נוכל לעZור

בגדול קיימת הנחייה של המשטרה לא לתת דוחות כאשר מדברים באדום !!

שלח מכתב בקשה לביטול הדו"ח

עובדה לא נכונה לא הופכת לנכונה עם סימני קריאה ו"בגדול"

ההיפך המוחלט, בכל מפגש עידכוני חנ"א מדגישים יותר את עדיפות אכיפת טלפונים.

מעבר לכך, הנחיות פנימיות לא גוברות לעולם על החוק. אל תתפלא אם תקבל דו"ח על לוחית מלוכלכת,שלט "נהג חדש" כשאתה לא (100 ש"ח) ואי הצגת רשיונות. לכל אלה יש הנחיות שעדיפות אכיפתן נמוכה עד אפסית אבל הכל לשיקול השוטר בהתאם לנסיבות.

טלפון - בכל מצב שמוגדר בחוק כנהיגה - בעדיפות גבוהה מאד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

haimy,

את מה שישב כתב, גם אני מכיר.

אני מבקש שתענה בכן או לא. אם אינך מסוגל לענות בכן ולא, אל תענה לי כלל.

האם קיימת הנחיה פנימית של המשטרה, לא לאכוף שימוש בטלפון נייד בזמן עמידה באור אדום :?:

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימוש בטלפון בעת שהרכב נע שלא באמצעות דיבורית

ככה נכתב בחנ"א בכותרת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

haimy,

את מה שישב כתב, גם אני מכיר.

אני מבקש שתענה בכן או לא. אם אינך מסוגל לענות בכן ולא, אל תענה לי כלל.

האם קיימת הנחיה פנימית של המשטרה, לא לאכוף שימוש בטלפון נייד בזמן עמידה באור אדום :?:

.

אמנם אני לא חיימי אבל אכן קיימת הנחייה כזאת. אך אם ארצה לתת דו"ח לנהג שהשתמש בטלפון בזמן שעמד ברמזור אדום, אין כל בעיה ואף אחד ממפקדיי לא יבוא בטענות כלפי.

בנימה אישית, אני מעולם לא נתתי דו"ח על שימוש בטלפון בזמן עמידה ברמזור או בצד הדרך עוד לפני שיצאה ההנחיה הזאת מכיוון שאני מפרש את המילה בתנועה כ-IN TRAFFIC ואני חושב שנהג שמדבר בטלפון בזמן רמזור אדום וכאשר הוא מתחיל בנסיעה מפסיק לדבר בטלפון, מבין את העבירה וגם הפסיק אותה לפני שהוא מהווה סיכון לשאר משתמשי הדרך.

עבירה שלאחרונה נעשתה רחבה ושלא שמים עליה דגש מספק, היא שימוש באוזניות כדיבורית (נפוץ באייפון - הכל בגלל אפל...)

אנשים פשוט לא מבינים את העובדה שכאשר הם נוהגים עם שתי אוזניות שתחובות להן באוזניים, רמת השמיעה שלהם והעירנות שלהם למה שקורה בכביש יורדת פלאים.

הבעיה היא שאנשים פשוט לא מודעים לחוק וכל מי שאני עוצר מתפלא לשמוע שזה לא חוקי. עזבו לא חוקי, כאילו אנשים אין להם שכל להבין שזה מסוכן?

הבעיה היא שאין הסברה ולכן הם לא יודעים ולא מודעים. בעבירה הזאת אני דוגל בהסברת מהות וחומרת העבירה ולא רושם לנהג דו"ח בתקווה שילמד ויפסיק את המנהג המסוכן הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...