Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"צניעות" זה לא אידיאל. הסתפקות במועט זו מפסידנות והתנהגות אנטי-חברתית מובהקת (אדם דל אמצעים הוא בהכרח אדם שלא מייצר דבר בעל ערך לחברה, שכן החברה לא מתגמלת אותו חומרית). "צניעות" ו"הסתפקות במועט" זה ההפך המוחלט של עושר, יזמות ושאיפות.

הקיבוץ היה ניסוי בדיכוי הרוח האנושית, ונכשל (אי אפשר לדכא את הרוח האנושית).

הטכנולוגיה והכלכלה מתפתחות בזכות אנשים שצורכים וקונים, לפעמים גם כי סתם בא להם. אפל היא חברה בשווי 631 מיליארד דולר רק בזכות אנשים שרוצים את הטלפון הכי חדש והטאבלט הכי מגניב. אין שום דבר פסול בזה. בלי חברות כמו אפל לא הייתה סיבה לפתח את הטכנולוגיות שאחר כך מפעילות מכשירי MRI, אנרגיות נקיות ואביזרי בטיחות ברכב.

מקומות עבודה נוצרים בזכות אנשים תאבי בצע, שרוצים להרוויח ומוכנים להסתכן בשל כך. אחר כך הם שוכרים עובדים בשכר מינימום, צנועים ומסתפקים במועט.

אמריקה היא הכלכלה הגדולה בעולם בזכות אנשים שלא הסתפקו במועט.

אני לא רוצה לחיות בקרב אנשים שמסתפקים במועט. הם לא מעניינים אותי. אני רוצה לחיות בקרב אנשים מצליחים ושאפתנים, שעובדים בשביל חיים טובים יותר עבורם ועבור הקרובים להם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בוא נסכם את זה ככה כולם פה צודקים אבל... וזה אבל גדול.

האוכלוסיה הישראלית השתנתה מקצה לקצה ב60 שנה, מחברה צנועה שדואגת אחד לשני והקימה את קונספט הקיבוץ שלא היה קיים בשום מקום בעולם על רוח האחווה השיתופיות. אני מסתכל על סבתא שלי כמה היא הייתה אישה צנועה שהסתפקה במועט.

במקום זה הפכנו לחברה אגואיסטית, אנוכית שכל אחד עושה לביתו ומוכן לאכול ולהרוג את זה שלידו כדי שיהיה לו אוטו יותר יפה, בגד יותר אופנתי, מותג יותר יקר, יצא ל5 חופשות בחו"ל בשנה, חברה שמסתכלת כל הזמן החוצה ובוכה למה לו יש ולי אין.

מושפעים מאמריקה שמונעת מבזבזנות יתר, תחרותיות אין סופית למי יש פלאפון יותר חדש, בית יותר גדול או מותג יותר ללא כל צורך.

שכחנו כמה השגנו ב60 שנה,כמה יש לנו הרבה לעומת 90 אחוז מהעולם, כמה למרות כל החרא שיש לנו או האזור שהמדינה שלנו קיימת החיים שלנו יחסית טובים ושלווים.

שכחנו את ההיסטוריה, את המלחמות, את הצנע, את הקשיים שעברנו בדרך לפה.

אין יותר אידיאל, אין ערכים, אין תחושת שייכות ואין את כל הגורמים שגרמו לאנשים לבוא ולהשאר בארץ.

היום זה אני והתחת שלי ורק זה משנה ושימות העולם גישת בנצי היא דוגמא קלה לזה אבל זה ממש לא רק הוא.

אוי תעשה לי טובה.

אני אמור לחיות לפי אידיאולגיות של 1950? באמת? מה קרה לקידמה? למה אני לא יכול לרצות שיהיה לי טוב? מה קרה ל"אם אין אני לי, מי לי?" אני לא מתכוון לדרוך על אף אחד כדי שיהיה לי טוב, אבל כן, פאק, אני רוצה שיהיה לי טוב, ממתי זה נהיה כזה טאבו?? במיוחד כשכל מי שלא מתעצל מוציא את הזין ומשתין עליי, החל מהמעביד שלא משלם שעות נוספות, החבר שמלווה 400 שקל ו"שוכח" להחזיר במשך שנתיים עד שאני לא מזכיר לו. ועד הממשלה שלוקחת 60% מס על דלק ובתי הקולנוע שלוקחים 40 שקל על כרטיס ו30 שקל על כוס קולה מחורבנת.

עם ישראל מתחלק לשניים, אלה שקאמרו תיאר ואלה שעליהם דורכים, משתינים ומזיינים ובגלל שהם לא מסוגלים לדרוך על אחרים, אם זה כי הם חלשים או אידיאולוגיים. אלה הם אותם אנשים שלא מצליחים להתקדם, לחסוך ולחיות טוב בארץ, אז או שהם משתנים או שהם עוזבים.

אני יודע שאני לא יכול (וגם לא רוצה) להשתנות, ואני יודע שיש לי המון מה להציע, אבל אני לא טוב בקומבינות, בשיטח מצליח ובלעקוץ ולרמות, אז במ'ום להפוך את עורי ולהיות כל מה שאני שונא, החלטתי לקום וללכת למקום שיותר מתאים לי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לך זה תבוסתנות ולי הסתפקות במועט זה הדרך לאושר כי שאתה לא נמצא במרדף אין סופי אתה יכול להנות ממה שיש לך היום.

לך לארצות עולם שלישי ותראה הרבה אנשים שמאושרים בלי שיש להם אייפון 5.

בדיוק הגישה שלך וראיית העולם העקומה שלך שכולם כל היום מנסים לדפוק אותך היא מה שמובילה לרוע הזה בין אנשים בישראל.

תפסיק לשחק אותה כאילו כולם מלאכים בחו"ל... דחילאק אני חיי, עובד ויותר מזה בעל עסק בארה"ב יש פה חארות בכמות שלא מביישת את ישראל, רמאים ושקרנים לא חסרים פה, ומס על עסקים יותר גבוה בארה"ב מאשר בישראל.

אני מציע לכל אחד שילך לגור בחו"ל שיחרבנו לו קצת על הראש בחו"ל כדי שיכנס לפרופורציה, דבר איתי עוד כמה שנים.

ובנימה אישית לחלוטין, נמאס לי שלא מבינים את המבטא שלי וברגע שאני מוציא את המילה הראשונה יודעים שאני זר.

ואני לעומת ישראלים אחרים לא חיי בגטו ישראלי או בניו יורק\לוס אנג'לס שמלאות בזרים אלא אני עובד עם אמריקה האמיתית בכל מיני חורים שרוב האמריקאים אפילו לא היו שם ופוגש אמריקאים מכל הסוגים.

אבל בהחלט מרגיש זר, אורח, אחד שצריך להגיד תודה שהוא באמריקה ואיך אני לא כל יום מנשק את האדמה שאני דורך עליה שהם נתנו לי להנות מהעושר האמריקאי בא לי להקיא מהאנשים פה כבר.

כולם פה עם הצביעות, החיוכים המזוייפים ואחד בפנים ואחד מאחורי הגב.

אני מעדיף שיהיה לי פחות ולהרגיש בבית, שכל אחד יעשה את הטוב בעיניו אני מאוד בעד.

תעברו לחו"ל ותחליטו אם אתם רוצים להשאר או לחזור, אני לא הולך לשכנע אף אחד להשאר בארץ.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

תגיד, היית מחליף את הפונטיאק, סיוויק או כל אחר אחר שהיה לך בעבור ערכים של פעם? כי בערכים של פעם, היינו מרוויחים הרבה פחות וחיים חיים בסיסיים הרבה יותר.

תקנו אותי אם אני טועה (וזה לחלוטין יתכן) אבל החגיגה הצרכנית אה-לה אמריקה התחילה איפשהו אחרי ששת הימים? או שמע זה היה אחרי מלחמת יום הכיפורים? מה שבעצם ייצר את הבייבי בום הישראלי כמדומני?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
לך זה תבוסתנות ולי הסתפקות במועט זה הדרך לאושר כי שאתה לא נמצא במרדף אין סופי אתה יכול להנות ממה שיש לך היום.

לך לארצות עולם שלישי ותראה הרבה אנשים שמאושרים בלי שיש להם אייפון 5.

בדיוק הגישה שלך וראיית העולם העקומה שלך שכולם כל היום מנסים לדפוק אותך היא מה שמובילה לרוע הזה בין אנשים בישראל.

תפסיק לשחק אותה כאילו כולם מלאכים בחו"ל... דחילאק אני חיי, עובד ויותר מזה בעל עסק בארה"ב יש פה חארות בכמות שלא מביישת את ישראל, רמאים ושקרנים לא חסרים פה, ומס על עסקים יותר גבוה בארה"ב מאשר בישראל.

אני מציע לכל אחד שילך לגור בחו"ל שיחרבנו לו קצת על הראש בחו"ל כדי שיכנס לפרופורציה, דבר איתי עוד כמה שנים.

ובנימה אישית לחלוטין, נמאס לי שלא מבינים את המבטא שלי וברגע שאני מוציא את המילה הראשונה יודעים שאני זר.

ואני לעומת ישראלים אחרים לא חיי בגטו ישראלי או בניו יורק\לוס אנג'לס שמלאות בזרים אלא אני עובד עם אמריקה האמיתית בכל מיני חורים שרוב האמריקאים אפילו לא היו שם ופוגש אמריקאים מכל הסוגים.

אבל בהחלט מרגיש זר, אורח, אחד שצריך להגיד תודה שהוא באמריקה ואיך אני לא כל יום מנשק את האדמה שאני דורך עליה שהם נתנו לי להנות מהעושר האמריקאי בא לי להקיא מהאנשים פה כבר.

כולם פה עם הצביעות, החיוכים המזוייפים ואחד בפנים ואחד מאחורי הגב.

אני מעדיף שיהיה לי פחות ולהרגיש בבית, שכל אחד יעשה את הטוב בעיניו אני מאוד בעד.

תעברו לחו"ל ותחליטו אם אתם רוצים להשאר או לחזור, אני לא הולך לשכנע אף אחד להשאר בארץ.

הרדיפה היא מה שעושה את החיים מעניינים. לא הייתי יכול לחיות אחרת. כמו שאמרת, הסתפקות במועט זה משהו שמוצאים בעיקר במדינות עולם שלישי, וזה לא עושה לי את זה.

אגב, אני לא יודע אם ענית לי עם ההודעה שלך, אבל מעולם לא טענתי שאכלו לי או שתו לי. אני אחראי לגורלי בלבד. זה גם אומר שמוסרית, זו המחוייבות הפרטית שלי לקום וללכת למדינה אחרת כשרע לי. כרגע טוב לי איפה שאני נמצא, אבל ברור לי לגמרי שזה זמני.

תקנו אותי אם אני טועה (וזה לחלוטין יתכן) אבל החגיגה הצרכנית אה-לה אמריקה התחילה איפשהו אחרי ששת הימים? או שמע זה היה אחרי מלחמת יום הכיפורים? מה שבעצם ייצר את הבייבי בום הישראלי כמדומני?

לאנשים יש מושג מאוד מעוות על כלכלת הימים המוקדמים במדינה. זה לא שהסתפקו במועט כי היו צנועים, אלא הסתפקו במועט כי לא היה כלום בכלכלה הנחשלת של אז; היו הקצבות מזון, כולם קנו בשוק השחור, ופקידי המפלגה וההסתדרות התחלקו ביניהם בג'ובים ובשלל. זה המודל שהוא נר לרגלינו? כלכלת סעד וחיי דלות? אנשים בני 70 ו80 שחיו בתקופה ההיא עוד שומרים טינה להוא שהסתדר ככה וזה שהיה לו ככה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קאמרו ידידי היקר, אני לא יודע באיזה חלק של ארצות הברית אתה נמצא, אבל כן שמעתי (לא יודע מנסיון) שיש שם חלקים נרחבים שבהם זרים לא מתקבלים בעין יפה (Bible belt). אני נמצא בחלק של ארצות הברית שנקרא קנדה, כולם כאן חושבים שהמבטא שלי רוסי (ועל הרבה ישראלים ישר מסיקים שהם מהחלקים הצרפתיים של קנדה) ואף אחד (חוץ מכאלה שרמת האינטילגנציה שלהם לא שווה שורות בפורום) לא מסתכל עליי מוזר או מתייחס אליי אחרת, להיפך, ברגע שנפלטת המילה "ישראל" כולם ישר שואלים ומתעניינים, בעיקר על נצרת בית לחם וירושלים, ועל איך אנחנו נוסעים לעבודה על גמלים וכאלה.

מה הם חושבים עליי מאחורי הגב לא מעניין אותי אפילו קצת, אני לא מחפש שכולם יעריצו אותי, מי שירצה להיות חבר שלי יעשה בלי קשר לארץ המוצא שלי.

ובוא נגיד שגם בארץ לא כולם אוהבים זרים (מנסיון), אני רוסי (בארץ מגיל שלוש, אבל לא נראה שזה משנה למישהו) וחוויתי מספיק גזענות, אז בוא נגיד שלא כל הנוצץ זהב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הסיבה היחידה שאני לא עוזב כאן היא שיש לי דירה משלי ללא משכנתא ואני עובד בארגון שבו הבטחון התעסוקתי הוא בטופ 3 שקיימים במדינה , ואני מרגיש בר מזל ומודה כל יום שיש לי את התנאים הללו בחיים , אבל בפעם הבאה שייפול פה איזה טיל (כמו ההוא שפיצץ להורים שלי את כל המרפסת במלחמת לבנון השניה) ולא משנה איפה , אני מקפל את הבאסטה וטס מפה .

אז בסה"כ המצב פה לא די גרוע, אם אתה דוגמה לבחור צעיר שיש לו דירה, עבודה מסודרת, ומן הסתם הכנסה לא רעה.

נדמה לי שכולם פה אוהבים להתבכיין (לא אתה סופר טי..) ולקטר (כמו חתול... בוכה בוכה... אבל בסוף מ&^*ן).

ואגב, גם תושבי הדרום סובלים מגראדים מדי פעם, אזעקות.. (כבר כמה שנים טובות...).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
ולכן, כל מה שאני מבקש זה - הצטרפו אלי

צ'טערת.... לא מצביע למישהו שנוהג ב WV

תביאו לי נהג של סוזוקי אלטו (רצוי ידנית).

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בר, בעבר כשכתבת על המחאה , התייחסת רבות, ובאופן בקורתי לראשיה.

כעת, כאשר אתה מצטט איש כמו דן מרגלית, מן הראוי שתכתוב כמה מילים על האיש, דרכו בעתונות וחבריו.

אינני יודע אם זה צריך לגרוע מדבריו או דווקא לחזקם, אך זה מעניין ומלמד. תודה.

פורסם
האוכלוסיה הישראלית השתנתה מקצה לקצה ב60 שנה, מחברה צנועה שדואגת אחד לשני והקימה את קונספט הקיבוץ שלא היה קיים בשום מקום בעולם על רוח האחווה השיתופיות. אני מסתכל על סבתא שלי כמה היא הייתה אישה צנועה שהסתפקה במועט.

בשרשור מקביל האשמת את העולים מרוסיה שהם לא יהודיים וקומיניסטים, ופה אתה משבח ומהלל את הקומיניסטים שעלו מרוסיה לפני 100 שנה...

יש לך בכלל דעה או שכמו שפתחת את ההודעה שלך "כולם צודקים"...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

saar5555 - המצב שלי הוא תוצר של שני הורים (אחד לא משכיל בעליל) שעבדו כל חייהם כמו כלבים (לא פעם בשתיים ושלוש עבודות - ושני ההורים שלי אנשי ח.ניתוח בבית חולים - לא תגיד חופרי תעלות) וירקו דם כדי שיהיה להם מה לתת לי כבן יחיד , כל החסכונות שלהם וכל החסכונות שהיו לי עד אותה נקודה הלכו על רכישת הדירה ותכולתה לפני שנתיים, מאז אני בונה עצמי מחדש וממשיך ומעצב את הדירה לאט לאט (פשוט כי דירה ועיצובה הם בור ללא תחתית ..)

לא כך זה צריך להיות , המחירים כיום מטורפים , בכל תחום , זה עצוב בעיני , במיוחד לאור העובדה שיש קבוצות בחברה הישראלית שמקבלות מן המדינה הכל מן המוכן בתנאים מפליגים וזה פשוט מקומם .

אגב, CamaroRS69 , אם הייתי גר בקניה ומגדל שעועית למחייתי , אני מניח שיום טוב היה כזה שלא מתו לי גידולים , קמתי בבוקר והיו לי מיים להשקות את החלקה שלי ושבגדול שרדתי את הלילה בלי שיעקוץ אותי משהו למוות כי אני גר בבית מבוץ;

בדיוק כמו שבקיצון השני, קמים כל מיני טייקונים עשירים אי שם באחוזות ענק בארה"ב או אלוהים יודע איפה ויום טוב עבורם הוא כזה שהם זכרו למלא דלק בלמבורגיני שלהם ושהעוזרת עשתה להם ארוחת בוקר כמו שהם אוהבים ולא פיקששה ושהנערה מאתמול עפה בכוחות עצמה הביתה מבלי שיאמרו לה (וסליחה על השוביניזם.. לא משהו מכוון) ..

יש שני צדדים לכל מטבע , אני בוחר להביא עצמי להיות כמה שיותר קרוב לצד שחי טוב, בנוח ובאושר - כל יום .

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

החברה הופכת אגואיסטית ככל שיש לאנשים פחות לתת.

אדם קודם חייב לדאוג לביתו לפני אחרים וכשיש פחות בבית, פחות דואגים לאחרים. זה טבע האדם ואני לא רואה איך זה ישתנה.

לטעמי הסיבה שאנשים נשארים בחו"ל היא לא רק הכסף ולמעשה הכסף במקום נמוך יותר מאשר איכות החיים מבחינת חופש פעולה, התמודדות עם גופי וחוקי המדינה שבה אתה נמצא ועוד, עבודה מול תמורה (שוב, לא רק כסף. תנאי עבודה, ביטחון, איכות וכדומה, כוח האדם שאיתו אתה נמצא), וחוסר תחושה של מחנק בכל תחומי החיים.

נפולת של נמושות אולי התאים לתקופתו אך לפי דעתי לא מתאים לעכשיו ובימים אלה שימוש במושג זה נובע יותר מצרות עין ושיפוט מיותר כי בלי לדעת למה אדם עזב אין בכלל מה לשפוט אותו במיוחד במצב הכלכלי במדינת ישראל.

אני מעולם לא חשבתי שמי שעזב את ישראל הוא כבשה שחורה ותמיד הצטערתי שאנשים עזבו, כולל אני בינהם.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

גם אני מצטער שאנשים עוזבים, זה כל העניין.

אולי יבוא מתישהו ישה ויעזור לי להסביר לכם שבלי הדבר הזה שנקרא ״ציונות״ ו״ערבות הדדית״, רובכם לא היו בכלל נולדים.

להשאיר את המדינה לחרדים אומר שלא תהיה מדינה עוד דור או שניים. ואז להיכן יברחו הילדים שלכם? רק אל תגידו לי שזה לא יכול לקרות בעידן האינטרנט כי בסוריה הולך טבח מזעזע שלא מזיז לאף אחד.

אבל אולי זה גורלנו, מידי כמה דורות להישמד כדי שהנכדים של אלה שעזבו למדינות אחרות יבואו להקים פה מחתרת ולמות למען המדינה שהוריהם, לא היה בז*ן שלהם לשמר, כי קל יותר לקנות דירה בארה״ב...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

איל אני חושב שאתה רואה את זה מהמקום הלא נכון.

זה לא שלא בזין לשמר. זה אובדן כל יכולת לשמר. כל שבוע אני חושב אם אני חוזר לארץ, אני יכול לפעול לשנות משהו, ואני לא רואה איך (אולי כי אני לא יודע איך).

הממשלה לא מקשיבה לאזרח הקטן, ממשיכה לתת לחרדים הכל (כנראה שגם את הביטוח הלאומי שאני עדיין משלם), ולוקחת מעט מהחופש שיש בכל תחום אפשרי.

אני לא מחפש מחיר דירה יותר זול בארה"ב (או באירלנד) וגם אם היה לי את הכסף לא בטוח שהייתי קונה דירה באירלנד.

אל תשכח שאתה נמצא במצב כלכלי יותר טוב מהרבה אנשים והרבה יותר קל לדבר ממקום גבוה או לא להרגיש את המחנק מהמקום הזה.

כשעזבתי לא עשיתי את זה בשביל מקצוע או כסף ותואר מעולם לא היה לי. פחדתי לעזוב. היום אני פוחד לחזור.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...