Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב הוא פג'ו 306, SR שנת 95.

קיימות אצלי מספר בעיות בפנסים האחוריים (בלבד), שלדעתי נגרמות ע"י בעייה מרכזית אחת, שאותה אני לא מוצא:

1. כאשר האורות הרגילים דולקים, פנס ימין דולק מעט יותר חזק משמאל (לא נורות שרופות).

2. כאשר אני מפעיל וינקרים, נוצר אפקט 'דיסקו': כל הנורות (דרך, ברקס, רוורס) מתעמעמות לפי קצב הוינקר, כאשר לא משנה איזה צד מאותת, אבל - כאשר אני מאותת לצד שמאל, אורות דרך שמאל יעומעמו יותר מאשר כאשר אני מואתת לצד ימין. על כל שאר הנורות אין השפעה לאיזה צד אני מאותת והן מתעמעמות תמיד באותו האופן.

3. כאשר אני משלב לרוורס (כאשר אורות דרך דלוקים), נדלק אור רוורס (קיימת נורה בכל אחד מהפנסים אם רלוונטי) ותוך כדי אורות הדרך נחלשים.

כמו שציינתי בהתחלה, התקלה משפיעה אך ורק על הפנסים האחוריים ואין קשר לקדמיים ולוינקרים הצדדיים. כמו כן, כל הנורות תקינות ואינן שרופות.

פירקתי את שני הפנסים, חיפשתי קצרים, נקודות שרופות , חוטים חשופים וכו' ולא מצאתי.

האם יש לכם רעיונות איפה אני יכול לאתר את התקלה או שעלי להמשיך לחפש בצורה הנוכחית?

תודה

פורסם

תודה רפי

אם כן, עלי לחפש חוט שניתק בין גוף הרכב לבין הפנסים או שעלי ליצור מגע בעצמי?

* עריכה - ערכתי חיפוש ומצאתי כי בחלק מהרכבים החוט השחור משמש כהארקה. האם בעזרת וולטמטר אני יכול לגלות האם הבעייה בו?

אגב, האם גם ברכבי צבע החוט שחור?

האם הפתרון שנתת כאן תקף גם לגבי?

תודה

פורסם
אתה מתכוון שמהלוח המודפס של הפנס הימני חיבור הארקה לגוף ובצורה דומה גם מפנס הימני?
נכון ומדוייק, יש לוודא שהנך לוקח מה(-) ולא מה(+).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה לכם.

מצאתי את הבעייה: המחבר של החוט שמוביל מינוס לרכב נמס מעט בחיבור לפנס.

כרגע עיקמתי מעט את הברזלים בפנים ע"מ שיחזיקו, אבל לא נראה לי שזה טוב בתור פתרון קבוע, מה גם שהמחבר נמצא בפנס שמאל (כאשר אני מאחורי הרכב) ועדיין קיימת מעט השפעה של האיתות על פנס ימין (כנראה שהמגע לא מספק (?)).

היכן אפשר למצוא מחבר כזה?

אני מבין אגב שאני יכול לפתור את הבעייה בפנס ימין ע"י חיבור הארקה ישירות אליו וכך הזרם יתחלק על שתי ההארקות.

דבר נוסף - על המחבר הזה (שמחוברים אליו שני חוטים - אחד שחור (פלוס?) ואחד ירוק (מינוס, כי הוא מוביל לגוף)) קיימת התקנה מקומית כפי הנראה (לפי הכמות העצומה של האיזולירבנד וכן החיבור באמצע אחד החוטים), שלדעתי קשורה לנעילה מרכזית/אזעקה, זאת מכיוון שטעינת/ניטרול האזעקה/נעילה מרכזית מפעילה את אורות החנייה.

האם יכול להיות שדבר זה גרם לחימום יתר ולהמסת המחבר?

יש לציין כי קיימות שתי תקלות שמופיעת בזמן שימוש בשלט של האזעקה ונעילה מרכזית (שלט אחד טוען ומנטרל אותן):

חלון נוסע לא נסגר אוטומטית בזמן נעילת הרכב וכן בעיות עם הכפתור נעילת הדלת של הנוסע.

אגב, האם הח"ח, נעילה מרכזית ואזעקה כולן הרכבות מקומיות? אני חושד בזאת מכיוון שבחלק הפנימי של כפתור הנעילה מצאתי סיליקון שאמור להחזיק את הכפתור על מוט הנעילה, על אבטחה פנימית בח"ח מצאתי גם כן סיליקון ואזעקה..טוב, זה בטוח בארץ.

יכול להיות שכל ההתקנות הללו גרמו לכל הבעיות (ח"ח לא עולה, בעיית נעילה, דיסקו בפנסים האחוריים)?

דבר אחרון - בחודשיים האחרונים גם הייתי צריך להחליף את שתי הנורות איתות הצדדיות מכיוון שהנורות הישנות הפסיקו לשבת טוב במחבר שלהן (כאמור, הן לא נשרפו, אלא פשוט הפסיקו לשבת בצורה טובה). האם זה גם קשור לתקלה? יכול להיות שקיים אצלי ברכב זרם גבוה מהרצוי המתיך חלקים רגישים?

אני מצטער על אורך ההודעה, אבל אני מנסה לכסות את הנושא לא רק מבחינת תיקון התקלה אלא גם במניעתה בעתיד במידה וקיימת תקלה כללית ברכב.

מקווה שלא ערבבתי יותר מידי דברים יחדיו, פשוט אני כרגע מחבר כל מיני תקלות שקרו לאחרונה ואני מוצא בינהן קשר כלשהו.

תודה

• תוכן חדש...