Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות) מאזדה 2 או I20

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

LOL, מסכים. הגיר פשוט מעט עצבני, יש שאוהבים יש שלא. הוא ספציפית לא אהב - לגיטימי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מה גם שתראה שסיפורי הבלהות של tzvipper רחוקים מהמציאות.

סיפורי הבהלות האלו מבוססים על ניסיון. פשוט עוד בחיים לא נהגתי על רכב עם גיר כל כך גרוע. או אולי הרכבים האחרים פשוט היו עם גירים הרבה יותר טובים (זה עדיין לא אומר שום דבר טוב על הגיר המדובר).

שומאכר, הגיר לא עצבני, זה פשוט גיר טיפש שמעביר להילוך 4 בעלייה על 50 קמ"ש, מגיב לאט מאוד לצורך הורדת הילוך ומקלקל חוייה של מנוע נחמד. בנוסף לכך הפעולה שלו לא ממש חלקה, אין ממש בלימה על ידי מנוע אם לא מגבילים הילוכים. בפקק כדי לא לעמוד כל הזמן על הברקס צריך לתפעל את הגיר כימעט כמו ידני אחרת אפילו בגלישה הרכב יאיץ מעבר למהירות הפקק ויהיה צריך לבלום.

אני לא מצפה מגיר הזה להיות כמו הגיר הגאוני של מרצדס, אבל בקרה ממוחשבת צריך לשלב עם נעילת ממיר מומנט בכל הילוך וזה לא קורה ולבחור צריך הילוכים הנכונים. הגיר הישן של פולקסווגן רחוק יותר טוב, כן אותו גיר 01M ידוע להשמצה שהיה ברכבי פולקסווגן לפני מעלה מ10 שנים. במזדה 2 גיר במודל 2012 מתנהג כמו גיר מסוף שנות ה80 שלא היה לו בקרה ממוחשבת או נעילת ממיר מומנט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני גם נוהג לא מאט על ה2, נהגתי על זו שלפני מתיחת פנים וגם בזו שאחרי מתיחת פנים החל מ6 קילומטרים שהיו לה על השעון.

כאשר עברתי מישנה לחדשה אני מאוד קיוויתי שהם שיפרו את הגיר. אבל האכזבה התחילה מהקילומטר הראשון כי כלום לא השתנה לאומת הקודמת. גם מצבי ידית הילוכים LSD מזכיר לי מה לקחו אלה שפיתחו את הגיר.

~MeiR~, אולי אתה רגיל לגיר יפני ואתה מקבל את זה כברור מאליו כי ככה גירים האלו עובדים. אני רגיל לגיר אירופאי שנועד לסייע לנהג ולא להפריע בנהיגה.

אפילו גיר ZF 4HP22 ישן ידע לשמור על הילוך שלישי בעלייה כאשר ידית נמצאת על D (גם אם עוזבים את הרגל מהגז). וזה גיר אירופאי מסוף שנות ה80.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ולמה נראה לך שנהגתי רק ברכבים יפנים? אני מעדיף את הגיר הזה על כל AL4 ארור וגם על DSG. שלא נדבר על הרובוטים של פיאט או טויוטה.

העברות חלקות ולא מטלטלות, כמו שאני אוהב.

פורסם

העברות חלקות ולא מטלטלות, כמו שאני אוהב.

בגיר פלנטארי נורמאלי העברות הילוכים חלקות. בDSG העברות חלקות מאוד ומהירות. אבל כל אחד וטעם שלו. :-)

אני למשל לא אוהב כאשר גיר מפריע לי לנהוג.

פורסם

DSG לא היה לי חלק בפקקים(נסיעה איטית), כנ''ל הגיר בפוקוס החדשה. אני אישית לא סובל רובוטיים, מכל סוג שהוא. ונהנה מגירים ''טיפשים ומיושנים'' שפשוט עובדים. ועובדים חלק.

פורסם

DSG רטוב חלק, החדש עם 7 הילוכים לא ממש ולא מאט אנשים מתלוננים - אפילו החליפו חומר של מצמדים והרחיבו אחריות (אולי זה שיפר את המצב?).

• תוכן חדש...