Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אבקש עצה והסבר כפי היכולת להתלבטות בין שתי מכוניות, שמחירן די קרוב אך הן שונות בתכלית.

מצד אחד, טויוטה קורולה (GLI) המהוללת באמינותה, שנתון ישן - 2000 - יד 1 פרטית, 125000 ק"מ, טסט לשנה, צמיגים וברקסים חדשים, לא עבר תאונות, 26000 ש"ח (לא גמיש).

מצד שני פג'ו 307 SW, שנת 2007, יד 2 פרטי, 100000 ק"מ, טיפטרוניק, טסט לשנה. 32,000 ש"ח (אולי פחות).

שתיהן שייכות לאנשים מוכרים ואמינים. השאלה איפה עדיף להשקיע את הכסף ביחס לתמורה המתקבלת, אם לוקחים בחשבון שהצרכים הם:

1. זו מכונית ראשונה (אני נהגת חדשה, לא צעירה)

1. נסיעות לא יומיומיות באזור משגב (חוגים לילדים, קניות), מדי פעם חיפה, תל אביב פעם בחודש, עכו לרכבת. זה אוטו יחיד אבל לא יהיה בו שימוש יומיומי (אני עובדת מהבית).

3. חסכונית מכל הבחינות - ביטוח, דלק, הוצאות לתיקונים

4. בטיחות, בטיחות ושוב בטיחות ויציבות על הכביש.

תודה מראש לכל העונים

פורסם

האם ראית את הקורולה? קורולה מודל 2000 זה הדור הישן-ישן של הקורולה (כלומר החליפו אותו כבר שני דגמים, והשלישי כבר בדרך), מכונית מאוד צפופה וקטנה מבפנים ובמיוחד מאחור.

לזכותה יאמר שהיא באמת מכונית מאוד אמינה, יחסית חסכונית בדלק ולא יקרה לאחזקה.

ה-307SW מרווחת הרבה יותר (אופציה ל-7 מקומות), נוחה, מאובזרת ובטיחותית יותר. אם היא מטופלת כמו שצריך אז היא גם תהיה די אמינה ועלויות האחזקה יהיו נמוכות בהתאם. אגב, איזה מנוע זה, 1.6 או 2.0 ליטר?

אבל למה ההשוואה היא רק בין שני הרכבים האלו? האם בכל אזור משגב יש רק שני רכבים שעומדים כרגע למכירה? :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הפז'ו טובה יותר מכל הבחינות. אולי פחות חסכונית בדלק. אמרת שיש לך ילדים וחשובה לך הבטיחות ה307 הרבה הרבה יותר שימושית ובטיחותית.

לפי דעתי אין מה שאלה בכלל.

ועוד עם שם כזה אני בטוח שתתאימו אחת לשניה

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

כרגע השתיים האלה על הפרק, אני לא פוסלת רעיונות נוספים (התקציב יכול להגיע עד 60000 ש"ח).

בעניין הפג'ו, למה המוסכניק של חברתי, שהיא נשבעת בו, אומר לי בכלל לא להתקרב לצרפתיות? יש די הרבה רנו מגאן במחירים סבירים ובמצב מאוד סביר, אבל הרכב מאוד מושמץ באינטרנט. אני לא באמת יודעת אם להשמצות יש בסיס אמיתי אמיתי, או שזה כבר התקבע כך בתודעה.

השאלה, האם אלך למוסך יותר עם הפז'ו החדישה יחסית או עם הטויוטה הישנה?

יש עוד הצעה ממישהו מוכר ואמין - סוזוקי איגניס 2006 140000 ק"מ יד 2 (ראשונה ליסינג), 30000 ש"ח. אבל אני קוראת שהיא לא יציבה על הכביש וזה די פוסל אותה מבחינתי. אני מציינת שכל הידע שלי מהאינטרנט, לא משימוש אישי, אז אם מישהו חושב אחרת אשמח לשמוע.

ההיצע שלי קטן כי מרגיש לי הרבה יותר נוח לקנות מאנשים מוכרים, קצת פוחדת להיכנס למגרשים (לביאה, אבל עדינה). אם יש למישהו כאן המלצה על סוחר מכוניות אמין אני אשמח להרחיב את הטווח.

פורסם

המילים "סוחר"/"מגרש פרטי" ו"אמינות" לא מתחברים יחד וזה עוד גרוע יותר מהאמינות "המפליגה" של רכבים מתוצרות כאלו או אחרות.

קשה להחליט-אולי הטויוטה תהיה אמינה יותר (ק"מ נמוך,יד ראשונה,תוכל לנסוע עוד 70,000 לפחות עד שיצוצו בעיות רציניות אם בכלל),יותר חסכונית בדלק (מנוע 1600 זריז יחסית לעומת מנוע 2,000 שתיין מעט יותר).

מצד שני,כפי שנכתב כבר,הטויטה מיושנת בהרבה לעומת הפיג'ו המתקדמת אבל,אם התחזוקה בפיג'ו יקרה יותר ויש מקרים שגם בצורה משמעותית.

אם את מותחת את התקציב כפי שציינת,אפשר לבדוק באוטו סנטר,יש להם מגרש יד שנייה מול אוטו דיפו בחוצות המפרץ (מגיעות לשם לעיתים מציאות בסכומים האלו).אם קונים ממגרש,עדיף שזה יהיה מחברת ליסינג טובה ואמינה כמו אלבר/הרץ (אוטו סנטר)/אופרייט ליס

ולא להתעסק עם הסוחרים הממולחים שנמצאים בארץ (כן גם קרוב למשגב יש כאלו. :shock:..)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא הכל מתחיל ונגמר במוסך. בעוד שקשה לחזות מי מהן תהיה אמינה יותר וזולה יותר לאחזקה. שאר היתרונות של פז'ו הם בולטים מאוד

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

307 ומגאן אוטומטיות זולות לרכישה, מאובזרות כדבעי ובטיחותיות (במיוחד המגאן). מסיבות של חוסר ביקוש בשוק האירופאי, הצרפתים לא ממש השקיעו בתיבה האוטומטית במכוניות אלו - והיא אכן לא מצטיינת, הביצועים פושרים וצריכת הדלק לא משהו.

סיפורי זוועה על אמינות לקויה במכוניות אלו לא חסרים, גם לא חסרים סיפורים של כל מיני בעלי מכוניות שנשבעים שהמגאן/307 היא הכי אמינה בעולם.

למרבה הצער - הנתונים מצביעים על כך שאכן ה-307 והמגאן הן לא מכוניות אמינות ביחס לשאר המשפחתיות. מדובר בריבוי חוו"ד באתרים מאנגליה וכן דיווחי קציני רכב בארץ על תדירות ביקורים במוסך. הגיר האוטומטי בטח לא מוסיף לסעיף האמינות.

נתונים אלו לא פוסלים בחירה במכונית מדגמים אלו על הסף, זאת בכמה תנאים --

* מחיר קניה נמוך המשקף מוניטין זה (ברובו מגולם כבר במחיר המחירון העלוב).

* היסטורית טיפולים מפורטת שמראה שהרכב טופל כדת וכדין, שימוש בחלקים איכותיים, נוזל קירור ושמנים מומלצים ובלי תקלות כרוניות שהמוסך לא הצליח לטפל בהן.

* בדיקה לפני קניה במוסך (לא במכון בדיקה) שמבין במכוניות כאלו.

* עליך לדעת למה את נכנסת - זאת לא הקורולה שממלאים בה דלק, שמן של אמריקן-איגל ומים מהברז ונוסעים אל עבר השקיעה בלי מחשבה או דאגה (אני מגזים, אבל לא בהרבה, מדובר במכונית מאוד-מאוד-מאוד אמינה). אלו מכוניות שיגיבו רע לטיפולים לא מסודרים אצל מוסך שאינו מקצועי דיו, נוזל קירור מעפן ושמנים זולים. את גם צריכה להיות מוכנה נפשית (וכלכלית - אם כי זה מתקזז במחיר הקניה הנמוך) לכל מיני תקלות מעצבנות - במיוחד בסעיף החשמל והאלקטרוניקה.

פורסם
כרגע השתיים האלה על הפרק, אני לא פוסלת רעיונות נוספים (התקציב יכול להגיע עד 60000 ש"ח).

באזור ה-60 אלף ש"ח את יכולה למצוא רכבים הרבה יותר טובים מקורולה ישנה ופיג'ו 307SW. הרשימה ארוכה מאוד - ניסאן טידה סדאן/האצ'בק, ניסאן נוט, מיצובישי לאנסר, פורד פוקוס ואלו רק המשפחתיות! כי יש גם דייהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט, ניסאן מיקרה ואלו רק הסופר-מיני. כי יש גם קטנות כמו יונדאי i10...

מה שאני מנסה להגיד לך, בלי לבלבל אותך עם איזה מיליון אופציות אחרות, זה להרחיב את האופקים ולחפש רכבים אחרים. אל תתמקדי בשני אלו כי בתקציב כזה יש לך אופציות טובות יותר.

יש די הרבה רנו מגאן במחירים סבירים ובמצב מאוד סביר, אבל הרכב מאוד מושמץ באינטרנט. אני לא באמת יודעת אם להשמצות יש בסיס אמיתי אמיתי, או שזה כבר התקבע כך בתודעה.

איפה מושמצת המגאן? בטח שלא בפורום הזה. יש כאן לא מעט שרשורים של אנשים שאשכרה קנו את הרכב והיו מרוצים. נכון, דגמי ה-2006 ומטה פחות מומלצים. אבל ב-45 אלף ש"ח את קונה היום מגאן 2009 עם אחריות מלאה לשלוש שנים ושוכחת מהמוסכניק של החברה שלך.

ההיצע שלי קטן כי מרגיש לי הרבה יותר נוח לקנות מאנשים מוכרים, קצת פוחדת להיכנס למגרשים (לביאה, אבל עדינה). אם יש למישהו כאן המלצה על סוחר מכוניות אמין אני אשמח להרחיב את הטווח.

יש לא מעט יתרונות ברכישה מסוכנות מסודרת אך הגדול ביותר עבורך הוא כנראה השקט הנפשי. ברכישה מסוכנות מסודרות את יודעת שכל תקלה שתתגלה במהלך הבדיקה לפני הקנייה תתוקן על חשבון הסוכנות ובמידה ותעשי עסקה טובה תקבלי גם אחריות ארוכה (=שקט נפשי).

הטריק הוא להתמקד בסוכנויות הגדולות ולא בסוחרים. סוכנויות גדולות = הטרייד אינים של היבואנים וחברות הליסינג הגדולות. לא המגרש "יוסוף טרייד אין" באיזה כפר או "שמוליק ליס - הטרייד אין הכי שווה בצפון" באיזה אזור תעשייה של עיר.

פורסם

הדיון הזה מאוד עוזר לי. תודה לכל המגיבים.

לעניין גובה ההשקעה, אם אני מוציאה שישים אלף שקל על הרכב זה על חשבון דברים אחרים כמובן (כמו עוד חוגים לילדים).

שאלה שאני שואלת את עצמי ואין לי עדיין תשובה ברורה - האם כנהגת חדשה עדיף להתחיל עם רכב זול יחסית, ואולי דווקא לנהגת חדשה עדיף אוטו כמה שיותר חדש?

מה אתם חושבים?

פורסם

רכב זול יהיה לרוב רכב ישן. רכב ישן יהיה לרוב רכב בלוי. רכב בלוי יהיה לרוב פחות אמין.

כמובן שיש מקרים יוצאי דופן, ששוברים את השרשרת. חבר לעובדה רכש לא מזמן טויוטה קורולה 93 עם 70 אלף קילומטרים בגרושים, אני בטוח שהיא תהיה יותר זולה לאחזקה מכל מגאן 2008 או קורולה 2002 שעולות פי כמה וכמה יותר. אבל כדי למצוא את המקרים האלו צריך סבלנות, ידע וגם לא מעט מזל. אם את רוצה ללכת על בטוח, אז ככל שהתקציב יהיה גבוה יותר פוטנציאל הנפילה שלך נמוך יותר.

פורסם

אני לא חושב שעניין הנהגת החדשה משפיע כאן אלא העניין הכלכלי נטו - אם תוציאי כפול על הרכב אז תחסכי מעצמך דברים אחרים, וחבל.

תחשבי על זה ככה - 30000 על אוטו ישן יותר אומר שיהיו ככל הנראה יותר הוצאות, אבל שמרת 30000 בצד בשביל תיקונים אם יהיו וגם בשביל הילדים שלך, כך שמצבך בסדר.

לעומת זאת, 60000 שקלים על אוטו חדש יותר משמעם שלא שמרת כרגע שום כסף בצד, ובנוסף ירידת הערך של האוטו החדש יותר היא גדולה יותר, כך שבכל מקרה תפסידי כסף (לצורך הדוגמא, הוא יאבד כ-3000 שקלים יותר בשנה מהרכב הישן, סכום שיכול לכסות את ההפרש בתיקונים ובטיפולים).

בכל מקרה, מחזק את קודמיי - ה-307SW טובה פי כמה מקורולה מיושנת, בכל המובנים. חפשי כאן בפורום המלצות למוסכים הוגנים באזור מגורייך ותוכלי להיות שקטה יותר (בהנחה ועשית בדיקה לרכב לפני הקנייה וראית שהכל תקין - פרסמי כאן את תוצאות הבדיקה וננסה לכוון אותך).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לי היתה 307SW קצת פחות 4 שנים

עד ל 125000 קמ קניתי כשהיה לה קצת יותר מ60,000

ביקרתי במוסך פעמיים לטיפול תקופתי - הטיפולים ברכב זה הם אחת ל 30,000 אלף ק"מ כך שגם זה שיקול . על כל פעם אחת שתכנסי עם הפזו למוסך צריך לבקר פעמיים או שלוש עם הטויוטה לצורך טיפולים.

ופעם אחת להחלפת קויל ומשאבת מים של שפריצרים - ביקור שעלה לי כ 1500 שח.

פעם אחת החלפתי צמיגים

וזה פחות או יותר כל ההוצאות התחזוקה שהיו לי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...