Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

האם כדאי לקנות רכב במגרש?


rtde
שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כדאי? לא כדאי. כי בד"כ הם לא נותנים אחריות על הרכב כמו החברות הגדולות, לא מתקנים לך את הליקויים אלא מורידים במחיר ובד"כ גם מגיעים אליהם הרכבים הפחות טובים.

 

 

עם זאת, לא צריך לפסול הכל מראש.

 

חבר קנה לאחרונה פיאט גרנדה פונטו, השכרה לשעבר משנת 2007.

 

הרכב היה בן 5 (כמעט), עם 100 אלף ק"מ (ז"א ממוצע יחסית), במחיר טוב (מחירון משוקלל מינוס 10%) והיו מוכנים לקנות ממנו פיאט פונטו שנת 96, שרק ההתעסקות עם המכירה שלה זה סיוט לא קטן.

 

את הרכב העברנו את כל השלבים:

1. בדיקה לפי מספר רישוי במוסכי החברה - התברר כי הרכב טופל כל חייו במוסך מורשה ובחלפים מקוריים.

2. התרשמות ראשונית במגרש - נראה טוב מאוד, נראה על פניו כי לא עבר תאונות אבל כן קיבל תיקוני צבע קלים.

3. בדיקה במכון שאנחנו בחרנו - נבחר מכון מחמיר מאוד מול משרד הרישוי (בחן).

 

 

וזהו - נרשמו X ליקויים, שתאמו את ההפחתה מהמחירון שקיבל החבר - ובוצעה עיסקה.

 

אני מניח שמול לקוח פרטי היה יותר קל לקבל מחיר טוב יותר, אבל דווקא באותו זמן הלקוחות הפרטיים הציעו רכבים עם 20-30 אלף ק"מ יותר (באותו שנתון) וכמובן היה צורך למכור את הפונטו הישנה עצמאית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדאי? לא כדאי. כי בד"כ הם לא נותנים אחריות על הרכב כמו החברות הגדולות

יש מגרש שממנו לקחתי את מרבית הרכבים שלי. הוא תמיד לקח אחריות, במקרה הצורך ביצע תיקונים. לכן drsubaru אי אפשר להגיד באופן גורף כולם רעים וכד'. יש מגרשים טובים והגונים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לא מאט פרטיים נוכלים, יגידו שזה רכב של סבתא שהיא נסעה בו פעמיים בשבוע למכולת וחזרה. וכאשר תשאל למה החצי האחורי של האוטו זה הונדה והקדמי מיצובישי, הוא יסביר לך שזה בכלל מכה קלה במדרכה ויתחיל לקשקש עד כמה הרכבים של היום עדינים. ואחרי זה יתחיל לספר סיפור שהיה לו רכב שהוא קפץ אליו על סלעים ולא קרה לו כלום: "פעם ידעו לעשות רכבים".

רכשתיפעם וולבו 940 עבור אבא שלי והם שמו במנוע שמן סמיך כדי שמנוע לא ידפוק. בסוף החלפתי מנוע. לך תחפש אותו אחרי זה. מצד השני פעם לקחתי רכב ממגרש והיו לו בעיות עם מנוע, בעל המגרש לקח אחריות: שיפץ מנוע, השיפוץ לא הצליח אז הוא הציע לי להחליף מנוע על חשבונו, אבל אני בחרתי להחליף לרכב אחר. מה אפשר לעשות כאשר נופלים על נוכל פרטי? ללכת למשפט? אחרי 7 שנים משפט נניח תיצא זכאי ומה הלאה? הצד האשם יבכה להוצאה לפועל שיש לו חובות וישלם לך 10 שקל בחודש במשך 30 שנה. אז זכית ומה יצא לך מזה?

מגרש זה משהו הרבה יותר קבוע ממוכר פרטי, הם צריכים לקוחות ולשם כך צריך מוניטין. שיטה של פראיירים לא מתים לא ממש עובדת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשה לומר,

הבדיקה שלך צריכה להיות דקדקנית מפני שבשפה פשוטה -אין לך כתובת לחזור אליה במידת הצורך.

דוגמא קטנה : חבר שרכש רכב גילה מאוחר יותר שמס' מנוע לא תואם לרישום ברישיון-מהשלב הזה הוא דיבר עם הלמפה.

 

אני רכשתי את הרכב הנוכחי שלי ממגרש,

יחסית יצאתי בסדר-הוא ממש לא יצא צדיק בוא נאמר.

נתוניי הרכב לא היו כמו שהוא תיאר ,לקחתי את הרכב לבדיקה בכ"ז והממצאים סיפקו אותי ולכן לא שברתי עסקה,

אדם אחר היה שורף לו את המקום אולי.

 

בשורה תחתונה המגרשים הללו מקבלים רכבים מהרבה גורמים :

פרטיים,רכבים שהגיעו אליהם ממגרשים גדולים ומוכרים כחלק מעסקת טרייד שלא מתעסקים לדוג' עם אותם רכבים,"עודפים" למינהם.

סה"כ צריך לנקוט במשני זהירות מוכפלים אך לא הייתי שולל כניסה למגרש עדיין.

Gn'f'R

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 

בשורה תחתונה המגרשים הללו מקבלים רכבים מהרבה גורמים :

פרטיים,רכבים שהגיעו אליהם ממגרשים גדולים ומוכרים כחלק מעסקת טרייד שלא מתעסקים לדוג' עם אותם רכבים,"עודפים" למינהם.

סה"כ צריך לנקוט במשני זהירות מוכפלים אך לא הייתי שולל כניסה למגרש עדיין.

 

הרכב שחבר שלי רכש ממגרש היה רכב שהגיע דרך הטרייד אין של אוטו דיל. הם לא רצו רכב מהסוג הזה במגרש שלהם, הם אוהבים רכבים חדישים יותר במגרש והעבירו אותו לסוחר שממנו בסוף נקנה הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר ובמידה וזה מתאפשר - עדיף במגרש של אחת מחברות הליסינג הגדולות (לפחות יש יותר סיכוי שיהיה מול מי להתלונן במידת הצורך).

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש סידרה של כללים ברכישת רכב משומש.

אסור לוותר עליהם.

כלל הברזל הוא כבדהו וחשדהו. בלי קשר לאיש פרטי, סוחר או מגרש.

תפעיל את האינסטנקטים!

בבדיקה הראשונית תשאל שאלות ותראה מסמכים.

אם משהו מריח רע, אל תתעלם ממנו - תשאל עוד.

תבדוק את הרכב בעין וחפש דברים חשודים.

תניע ותקשיב לו.

תנהג לנסיעה קצרה ותתרשם שהכל עובד.

על כל דבר לא ברור - לשאול.

אם עד כאן אתה רגוע - קבע עם המוכר את כללי המשחק.

למשל אם טען שהרכב נקי מתאונות ואתה תגלה שכן עבר תאונה - מחיר הבדיקה עליו!

קבע איך מתחשבנים על קלקולים שמתגלים בבדיקה.

קח את הרכב לבדיקה.

אל תסתפק בתוצאות שהמוכר מציג לך.

אל תלך למכון שהמוכר הציע. אתה בוחר את המכון.

לך עם מישהו שמבין ואתה סומך עליו. המעמד של המו"מ הוא לא פשוט. יש נטיה לעשות טעויות בגלל התרגשות. לכן מלווה מתאים יציל אותך.

הכסף אצלך - אתה החזק, לא המוכר!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה ויש רכב שעבר בעלות לפני חודש ובעל הרכב אומר שהוא מוכר מהר בגלל שקיבל רכב מהעבודה או שמחפש רכב גדול יותר, אבל עם זאת הוא מתחייב בבדיקה על גיר מנוע שילדה, מה יכול להיות הבעיה האמיתית ברכב ואיך אפשר לבדוק? איך הוא בטוח שהבדיקה תצא תקינה אם באמת יש בעיה איתו ובגלל זה הוא מוכר? האם בכל זאת ניתן לקנות רכב שעבר בעלות לפני חודש ופשוט לעשות בדיקה או שכדאי להתרחק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקניית רכב יש לתת משקל גם ל"תחושת הבטן".

 

כבר היו מקרים שראיתי רכבים מלוקקים שעל פניו נראה שהם בסדר גמור - אך תחושת הבטן באשר למוכר היתה לא טובה ולכן ויתרתי.

 

אם הבן אדם נראה לך אמין, ולא מסתיר מידע - אין מניעה. אך יש לבדוק את הרכב בשבע עיניים.

 

אגב - ההתחייבויות (במיוחד של אדם פרטי) לגיר/מנוע/שלדה - שוות לת*ת.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שילדה - בד"כ אפשר לסמוך.

גיר - כמעט תמיד יכתבו משהו - יגידו שאין אחריות.

מנוע - לפעמים כותבים לעניין ולפעמים מכסתחי"ם - צריך תמיד לשאול את הבוחן מה קריטי, מה לא, ומה בלאי סביר.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, רק בגדולים, avis וכאלו, אפילו עדיף על קנייה מפרטי, כי הם מוכרים רכב מטופל ומתוקן.

אני קניתי מפרילאנסר של UMI (המוכר עשה טריידינג והחברה מכרה לו) ואני לא מאוכזב, הרכב עבר בדיקה והנתונים היו טובים מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, רק בגדולים, avis וכאלו, אפילו עדיף על קנייה מפרטי, כי הם מוכרים רכב מטופל ומתוקן.

אני קניתי מפרילאנסר של UMI (המוכר עשה טריידינג והחברה מכרה לו) ואני לא מאוכזב, הרכב עבר בדיקה והנתונים היו טובים מאוד.

רכב פרטי זה בדרך כלל נהג אחד, לכל היותר שניים או שלושה.

ויש רכבים פרטיים, מלוקקים, נקיים וחפים מבעיות שלדה, גיר ומנוע, שאפשר למצוא במצב מצוין.

 

אז אמנם אין התחייבות לטרייד אין, ואין פריסה לתשלומים או אחריות, אבל לרוב הרכבים במצב יותר טוב מבחינת מכנית, פיזית וחיצונית.

 

גם ברכב שנקנה לי מחברת ליסינג, למרות שטופל במוסך מורשה של היצרן, ותוקנו הליקויים שנמצאו בבדיקה, זה עדיין לא כמו רכב פרטי, אתה לא יודע כמה נהגו בליסינג, או כמה נהגו בהשכרה, ולא חשוב שבליסינג רשום נהג אחד, זה יכול להיות הרבה מאוד נהגים.

למשל - בצבא, הייתה פרשה על זה, רשמו רכב של קצין בכיר, בסוף התגלה שנהגו בו עוד הרבה. (ואני בוודאי לא צריך לספר איך מתנהגים "יפה" לרכבים הצבאיים למיניהם).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...