Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית ל-3 ילדים תקציב 40-80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות מעבר עבודה ואי כדאיות הליסינג (זהו, נגמר הפינוק).

דרישות - רכב ל-3 ילדים קטנים (רלוונטי לכסאות/בוסטר), נהג גבוה - 1.92, צריך להיות נוח, לא כמו נגמש המזדה שהיה לי בעבר בליסינג, נסועה שנתית - 20-25K (עוד לא החזקתי רכב ראשי באופן פרטי ככה שאין לי אומדן מדויק), יש מדי פעם נסיעות ארוכות (מבחינת הנוחות).

אין לי שום בעיה עם גיר ידני/דיזל.

מבחינת תקציב - הטווח הוא גדול מכיוון שיש אופציות זולות שאני לא פוסל (דוגמת מגאן שהיתה לי בעבר מהעבודה, כיום יש פלואנס), בסה"כ אני מחפש את הרכב המשתלם לתקציב, לא מחפש פינוק מיוחד, רכב פונקציונלי.

הרכב אמור להיות בשימוש כ-3-4 שנים (עד שאצטרך רכב 7 מקומות), ולאחר מכן להמכר.

אין מניעה עקרונית לרכוש מליסינג

אופציות שאני שוקל כרגע (אני בהחלט מוכן לחשוב מחוץ לקופסה):

מגאן

פוקוס

קורולה

טידה

רומסטר (צריך לבדוק אם 3 ילדים נכנסים במושב האחורי)

אוקטביה (המחיר והטיפולים מרתיע אבל יצא לי לנהוג בעבר והרכב מצא חן בעיניי)

טנדרים למינהם (קנגו, ברלינגו)

תודה למשיבים.

פורסם

נראה לי שמגאן 2008 תתאים ל3 השנים, אבל יהיה קשה למכור אותה לאחר מכן. מצד שני מראש המחיר שלה נמוך (~45000).

רומסטר 2008 יכולה להיות פתרון מצויין (~52000), אבל נוחות הנסיעה תהיה פחות טובה. יהיה הרבה יותר קל למכור, ירידת הערך תהיה לדעתי קטנה יותר מאשר במגאן.

אופציה שאני הייתי שוקל ברצינות מאד היא ניסאן נוט. מספיק מקום, נוחה, אמינה. מודל 2008 עולה כ60000, אבל ישמור יחסית על הערך.

מבחינת עלות חודשית, 3 הפתרונות דומים כשחושבים על מימון, אחזקה וירידת ערך, ולכן זה בסוף תלוי ב:

- נוחות (מגאן) מול פונקציונליות.

- מוסכים טובים באיזור שלך.

- מה מתחשק לך.

- איזה מכונית במצב טוב אתה מוצא.

פורסם

הספסל של הרומסטר מורכב למעשה משניים וחצי מושבים נפרדים, כאשר שני המושבים החיצוניים נעים על מסילה עצמאית. בנוסף גב המושבים ניתן לכיוונון, כך שאפשר למקם 3 מושבים אך זה מאד תלוי בסוג מושבי הבטיחות שברשותך.

במימד האורך/גובה אין לרומסטר תחרות והיא סופר מרווחת גם אם יושבים מאחורי נהג גבוה. יתרון נוסף לילדים - הספסל האחורי גבוה מהמושבים הקדמיים, ובשילוב עם החלונות הגדולים מאחור, הילדים נהנים מראות מצויינת החוצה. הדגמים החדשים מגיעים עם חלונות כהים מקוריים מהיצרן, בדגם שלפני מתיחת הפנים תשקול להכהות אותם.

סה"כ מכונית סופר-ורסטילית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לגבי הנוט, תא המטען שלה הגיוני? במגאן התא מטען מצוין (יותר טוב מהפלואנס הנוכחית בגלל הדלת שהיא עם בוכנות ולא ציר).

ברומסטר ראיתי גם שתא המטען מצוין.

פורסם

בהיקף נסועה שנתי זה, אני ממליץ לך לשקול שוב את הויתור על הליסינג.

מחירי הדלק המאמירים והנוחות שבשירות הליסינג (תיקונים, רכב חילופי, שירותי דרך וכו') עשויים להטות את הכף לטובת הליסינג,

וזאת עוד מבלי לקחת בחשבון את סכום הכסף שתצטרך לגייס לצורך רכישת רכב.

מבחינת כלי רכב רלוונטיים – אם אין לך בעיה עם צפיפות קלה במושב האחורי – רנו מגאן היא אופציה מעניינת כי היא זולה מאד יחסית לתמורה (רכב מרווח, בטיחותי, נוח, חסכוני בדלק ובעל תא מטען ענקי).

אופציות אחרות מעניינות – קורולה וטידה. המלצתי - להתמקד ברכב כדוגמת מאזדה 5.

בתקציב הזה תוכל למצוא אחת כזו בת 4. טנדרים למיניהם – תשאיר לטכנאים של בזק.

גיל מאוויס

פורסם

מזדה 5 לא בא בחשבון - רכב לא נוח לטעמי ועדיין אין לי צורך ברכב 7 מקומות.

לגבי ליסינג, עלות הליסינג בעבודה החדשה הוא כ1000 שח יותר מהנוכחית, כל חישוב שאני עושה מביא אותי למסקנה שזה לא משתלם בצורה קיצונית, אני צריך לנסוע בערך כפליים על מנת שזה יישתלם.

תודה.

פורסם
מזדה 5 לא בא בחשבון - רכב לא נוח לטעמי ועדיין אין לי צורך ברכב 7 מקומות.

לגבי ליסינג, עלות הליסינג בעבודה החדשה הוא כ1000 שח יותר מהנוכחית, כל חישוב שאני עושה מביא אותי למסקנה שזה לא משתלם בצורה קיצונית, אני צריך לנסוע בערך כפליים על מנת שזה יישתלם.

תודה.

צודק לגמרי. בשביל להצדיק 3.5 בחודש מהנטו + אובדן חלק מההפרשות הסוציאליות + אובדן דמי נסיעה, חייבים לנסוע 40 אלף

בשנה. כאשר מדובר בנסועה כמו שלך, אין על מה לחשוב בכלל.

במיוחד אם אתה קונה רכב משומש בן 3-4 בשליש מהמחיר המקורי (סביב 40 אלף) דוגמת מגאן או לנסר, אפשר גם לא לדאוג מירידת ערך - כי אין לרכב כבר שום ערך :) להחזיק 3-4 שנים - ולזרוק לפח (למכור לסטודנט/חייל בכמה אלפים).

פורסם

אני ממליץ לבדוק כיוון של רומסטר או אוקטביה סטיישן אבל בדיזל, עם קילומטראז׳ כמו שלך תוכל לחסוך לא מעט.

אפשרות דיזלית אחרת היא קיה סיד סטיישן דיזל שאמנם דיי נדירה אבל לא רעה בכלל.

אם אתה מעדיף בנזין אז יונדאי i30 cw מציעה מושב אחורי מאוד מרווח לשלושה קטנים ועדיפה על הסיד בתחום הזה בזכות בסיס גלגלים גדול יותר. יש מעט מאוד כאלה עם גיר ידני עם מנועי 1.6 וגם 1.4 שכולל גם מערכת לכיבוי מנוע בזמן עמידה, יכול בהחלט לעזור לחיסכון.

בהצלחה.

פורסם

פורד פוקוס היא אופציה טובה ואם אין לך בעיה אז אפילו סטיישן.

תוכל להשיג אחת כזאת מליסינג בתקציב של 60K בקירוב (מודל 2009).

הרכב מרווח מבפנים , נוח לנסיעות ארוכות ואף אמין.

בכל אופן בהצלחה

פורסם

צריכת הדלק לא גבוהה בפורד פוקוס ובייחוד בסטיישן. ממש אין לי בעיה עם סטיישן, אני מחפש משהו פונקציונלי לא ליריד מכוניות.

פורסם

לי הייתה פוקוס במשך 4 שנים (מליסינג) מתוכם שנה סטיישן ומאוד נהנתי ממנה.

אין לי ניסיון עם הרכבים האחרים כך שאינני יכול לחוות דעה.

פורסם

מנסיוני בנסיעה בין עירונית רגועה אתה יכול להגיע אפילו ל1:13 (כביש 6 - 100 קמ"ש) בעיר בנהיגה רגועה 1:7-9.

סה"כ בניסעה משולבת עירוני - בינעירוני בממוצע 1:10 - 1:11.

זה לפחות מה שהיה אלצי וזה כמובן תלוי מה אופי נסיעותך ומהו ההתנהגות שלך על הכביש.

רוב הדעות ששמעתי הולכות לכיוון 1:10 משולב ואני נוטה להסכים.

הצריכה ברכבים אחרים עם אותו נפח מנוע גיר רציף די דומה עם סטייה לכאן או לכאן (לא משמעותית).

הפוקוס נותנת לך מרחב פנים יותר מהממוצע עם תא מטען מרווח (דגמי 2006-2011).

ממליץ לך לקחת רכב כזה לנסיעת מבחן (אם ישנה אפשרות) ולהכניס את כל הציוד שלך פנימה כולל כיסאות ילדים ועגלות.

אני מאמין שהסטיישן תתן לך פונקציונליות טובה מרוב הרכבים המשפחתיים מאותה הקבוצה.

• תוכן חדש...