Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי ביטוח ומי כלול בו

Smiro
שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בדף של הביטוח חובה רשום:

״רק בעל הפוליסה, בעל הרכב, המחזיק ברכב כדין וכל המשתמש ברכב בהיתר, מאת מי מהם, רשאים לנהוג ברכב״.

עכשיו, החובה, מקיף והרכב כולם על שם אבי.

השאלה שלי היא האם במקרה של תאונה(חס וחלילה) ביטוח החובה חל גם עליי היות ואני משתמש ברכב בהיתר של אבי.

לפי מה שניתן להבין מהניסוח התשובה היא כן. האם אני טועה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא משנה על שם מי רשום הביטוח משנה מה ההגבלות שבגינן הוזילו את הפוליסה לאביך.

בד"כ ביטוח חובה מכסה יותר נהגים מביטוח מקיף, שם חלות הגדרות של שימוש דרך קבע, קרא בדיוק מה רשום וברר עם סוכן הביטוח במידת הצורך.

לגבי הביטוח המקיף - יתכן שמכסה ויתכן מאוד שלא. התשובה בפוליסה. באופן עקרוני למיטב ידיעתי אתה רשאי לנהוג ברכב עם ביטוח חובה בלבד אבל לא הייתי מציע לך לנהוג ברכב ללא כיסוי צד ג' מינמלי!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לב!

אם ברצונך לנהוג ברכב של אביך, ולהיות מבוטח מקיף \ ג', אתה חייב לוודא איתם לגבי סעיף 'נהג עיקרי'.

נהג עיקרי הוא "הנהג הצעיר ביותר בפוליסה הנוהג בדרך קבע".

לפי הסטטיסטיקה אתה מהווה יותר סיכון מאביך ולכן חברת הביטוח מתחשבת בך כהנהג העיקרי במידה ואתה משתמש 'בדרך קבע' ברכב, ומתמחרת את הפוליסה בהתאם (כלומר קצת יותר יקר).

אל תחשוב שהם ינדבו מידע זה, אני גליתי לפני חודשיים שאני כבר 6 שנים נוהג בעצם ללא כל ביטוח מקיף ברכב אמי, כי כשהיא אמרה שהיא רוצה לבטח את הבן שלה אף נציג לא טרח להגיד לה שאני צעיר ממנה וצריך להירשם כנהג עיקרי.

לאחר שיחה איתם, נאמר לי שטוב שהתקשרתי כי לא הייתי מבוטח וכי הם רגילים לכך שהאנשים הקטנים מנסים להונות את הביטוח ובכך לשלם יותר.

לאחר דין ודברים בסופו של דבר שכנעתי אותה להודות שלדעתה צריך לשנות את הניסוח הזה מהפוליסות (שהם סטנדרט למיטב ידיעתי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש מושג של נהג עיקרי ויש מושג של דרך קבע. פשוט שפה בפני עצמה העולם הזה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לסיכום, עצה חמה: אל תנהג בלי ביטוח בתוקף שמכסה גם אותך. איפה ההתלבטות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני לא חשבתי שיש לך התלבטות.

איזה רכב יש לאביך?

אם יש לך התלבטות בין לשלם על ביטוח ובין אם לא, אני מניח לעצמי שאתה בנאדם רגיל ממוצע עם רכב רגיל ממוצע.

ביטוח חובה מבטח רק על פגיעות גוף. לא על רכוש.

כלומר, אם יבוא יום ותפגע במרצדס חדשה, שני הנהגים יצאו ללא פגע, האוטו שלך אפילו הלך חזק, ניחא, אבל למרצדס, אבוי יש פגיעה שיעלה 50,000 לתקנה (תתפלא כמה בקלות זה יגיע למחיר כזה, ברכב יוקרתי).

איך תעמוד בעלויות התיקון? יש סיכוי סביר שלא תעמוד בהם. ואז במקרה הטוב תביעה שתיקח ממך עוד יותר כסף, ובמקרה הרע המרצדס שייכת לברון פשע ויקנסו אותך בעוד יותר X_o.

תבטח את עצמך, זה המעשה ה"זולתי" לעשות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...