Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה לפעמים מודעות שאנשים מפרסמים באתר יד 2 נשמע שקרי כדי להיפטר את הרכב, למשל כשהם רוצים למכור את הרכב מסיבה ראשונה הם "קבלת רכב מעבודה" אפילו אם אוטו חדש מניילון מודל 2012 שקנו לא הגיוני אחרי כמה חודשים אמורים לקבל רכב בעבודה או סיבה מכירה שנייה בעקב "עזיבת ארץ לחו"ל", לא הגיוני שהרבה ישראלים ימכרו בשביל לעבור לחו"ל סתם שקר.

באיזה מודעות עוד נתקלתם באתר יד 2 שהן שקריות ותביעו מה דעתכם?

פורסם

א. אתה לא יודע שהמודעות הללו הן באמת שקריות. אתה מנחש.

ב. אף אחד לא מכריח את כותבי המודעות לכתוב רק את האמת ואף אחד לא מכריח אותך לקנות. תהיה צרכן נבון ותדע להפריד את המוץ מן התבן, כמו שאומרים.

ג. בנוסף, זה לא באמת משנה מדוע מוכרים, אם הרכב טוב והמחיר טוב, אין שום בעיה. מבחינתי זה גם לא עניין של שקר בהכרח. שקר יהיה לכתוב שהרכב הוא יד 1 כשהוא בעצם יד 3, שהרכב נקי כשהוא עבר 3 תאונות ושהכל תקין כשהמזגן מקולקל, נניח.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני רואה לפעמים מודעות שאנשים מפרסמים באתר יד 2 נשמע שקרי כדי להיפטר את הרכב, למשל כשהם רוצים למכור את הרכב מסיבה ראשונה הם "קבלת רכב מעבודה" אפילו אם אוטו חדש מניילון מודל 2012 שקנו לא הגיוני אחרי כמה חודשים אמורים לקבל רכב בעבודה או סיבה מכירה שנייה בעקב "עזיבת ארץ לחו"ל", לא הגיוני שהרבה ישראלים ימכרו בשביל לעבור לחו"ל סתם שקר.

באיזה מודעות עוד נתקלתם באתר יד 2 שהן שקריות ותביעו מה דעתכם?

מי אמר שמודעות האלה שיקריות?

דוד שלי מכר רכב חדש 2012 בגלל ששודרג בתפקיד וקיבל רכב

אח שלי מכר גיפ של שברולט חדש מהניילונים עקב עבודה בחו"ל

אני בדעה שכל עוד שהרכב יוצא בבדיקה תקין תקנה! וסע לשלום!

פורסם

אותי יותר מדאיגים השקרים שבכותרת העיתונים, מאשר בלוח המכירה.

ולא הבנתי לפי מה קבעת שאדם שקרן, יש שמוכרים כי באמת פתאום קבלו רכב מהעבודה / יורדים מהארץ / מתגרשים / זכו בפיס וכו'.

לא כולם מחזיקים רכב 10 שנים, וגם אלו שכן - תמיד הקונה ירים גבה וישאל "למה אתה מוכר ?".

מתאים לך - קנה, לא מתאים - אל תקנה.

אם נתקלת במודעות משונות או מצחיקות - יש שרשור באוף טופיק, צרף אותן לשם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

השוק מאוד מלוכלך,

כשמכרתי את הקוואליר שהייתה לי אנשים הסתכלו עלי כחשוד, כסוחר, וכ'ו,

ישר שאלו "למה אתה מוכר את הרכב??" עניתי: "מסיבות כלכליות"

אחד ממש עצבן אותי בבהמתיות שהוא שאל את השאלות וכששאל מדוע אני

מוכר עניתי לו "לא עניינך - יודע מה? לא מעוניין למכור!" הוא שיגע אותי שבוע

בטלפון וכמה שהייתי לחוץ למכור, על הפרנציפ לא מכרתי לו,

בסוף מכרתי לבן דוד שלי, באמת הוא קיבל רכב ללא שריטה, נקי מתאונות ותקלות שמטופל ללא חת.

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לי היה מקרה לפני הרבה שנים שנאלצתי למכור רכב (פיז'ו 106) אחרי 5 חודשים בלבד מהיום שקניתי אותו בגלל סיבה כלכלית (הייתי חייב לגייס כסף דחוף) ועוד אחרי שהשקעתי עליו לא מעט. כל מי שבא לראות את הרכב התחיל להרים גבה ולשאול למה אני מוכר אחרי כל כך מעט זמן וכו'. נכון שלפעמים מהצד דברים נראים חשודים ולא הגיוניים, אבל החיים מלאי הפתעות ולפעמים צריך להמשיך הלאה.

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

אין ברירה אלא לשקר שמוכרים רכב בישראל, אלא אם יש סיבה ממש ממש טובה למכירה.

מכרתי לפני קצת יותר משנה וחצי דייהו לאנוס. הצבע בחוץ היה קצת שרוף, מה שברור לעין לחלוטין, חוץ מזה- רכב מטופל טיפ טופ, נוסע מצוין, בלי מכות פח או דברים אחרים.

סיבת המכירה הייתה שהתפנה לי קצת כסף ורציתי לשדרג רכב, להתקדם קצת. אפילו התחלתי ממחיר נמוך מהמחירון בגלל הצבע, למרות שהרכב היה עם 102,000 ק"מ אמיתיים ומתועדים (רכב שנת 98)

היו המון שיחות, לכמה הראשונים אמרתי את האמת- יש לי קצת כסף, אני רוצה להשתדרג. ברגע שאמרתי את זה- "טוב, תודה, ביי"

אחרי כמה שיחות אמרתי להם שעברתי לרכב משותף עם אח שלי, הפיג'ו 206 שלו הייתה כבר בחניה שלנו, אז הסיפור "אמין"

הרכב נמכר תוך יומיים לאדם הראשון שבא לראות אותו.

אז, הקונה הגיע בגלל מודעה שקרית? כן.

האם הקונה יצא עם עסקה מצוינת בגלל זה? בהחלט.

בשורה התחתונה, הרכב משנה הרבה יותר מהמודעה, לא לפסול כלום אם הרכב עונה למה שאתם מחפשים.

פורסם

הדבר הכי משמעותי במכירה וקנייה בין 2 אנשים, הוא : חשדנות, מראש, והרבה.

קונה תמיד יהיה חשדן לעומת המוכר. לעיתים בצדק, לעיתים לא.

אז, מה לעשות וצריך לפעמים גם סיפור טוב?

אישית, לא סיפרתי סיפורים ולא ציינתי יותר מדיי "מסביב" במודעה שלי. יצרו איתי קשר מספיק אנשים גם בלי להתחיל לספר להם את "קורות חייה של מאזדיינת, פרק א': לידה והתחדשות עד פרק ת': תלכי קיבינימט".

למכירה, נתונים, פרטי קשר, וזהו.

אם ה"סיפורים" לא מתאימים לך, אל תקנה. אל תשכח שהסיפור הוא "אנשים" יותר מאשר "סיפורים".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כשמכרתי את האוטו שלי הקונה שאל את סיבת המכירה כי אם הכל טוב באוטו אז למה בעצם למכור, התפלאתי מהשאלה, ואמרתי לו מה אתה רוצה שאני יגיד לך, רכב מעבודה, שלילה, מעבר לחול, רק תבחר.

מה זה משנה למה מוכרים, אם האוטו נראה לך טוב אז לך על זה.

פורסם

האמת, אותי מצחיקה השאלה "למה אתה מוכר?".

האם נתקלתם פעם במישהו שענה "הרכב במצב גרוע/עולה לי ים טיפולים/קרעתי לו את הצורה ונמאס לי/שכבתי עם מישהי במושב האחורי והתברר לי שהיא קוקסינל"?

ברור שלא. לשאלה הזאת תקבל תמיד תשובה יפה, שהיא ספק נכונה וספק לא.

אז כפי שהמליצו כבר לפניי - תבדקו את הרכב וזהו...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מבין את העניין לפרט במודעה למה מוכרים את הרכב. הרי אם האוטו דפוק לא יכתבו את הסיבה האמיתית, ואם האוטו תקין את מי זה מעניין?

אנשים מחפשים בכח אוטו דפוק כשהם שואלים "למה אתה מוכר אם המצב של הרכב טוב?"

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...