Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מישהו שמע על Auto Cool ?

כשהרכב חונה בשמש זמן מה, הטמפרטורה בפנים עולה וכשנכנסים מתים מחום ואפילו למזגן קשה ולוקח לו מספר דקות עד שהוא מקרר את הרכב. ממה שהבנתי, זהו פתרון לכך.

אשמח לתגובות כי אני סובל קשות מבעייה זו!

האם מדובר ב"חארטה" ?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תקנה מגן שמש לשמשה הקדמית

לשמשה האחורית תקנה ווילון שחור

מנסיון זה הפתרון הכי טוב שקיים בשוק

יש לי לשמשה הקדמית מגן שמש מצויין.

מאיפה קונים וילון שחור? איך מתקינים?

-------------------------------------------

Night Driver-- כן, זה מה שאני יעשה כנראה. אבל יש לי רכב חדש ואני מפחד קצת להשאיר את החלון פתוח, זה לא מסוכן מבחינת גנבים?

תודה.

פורסם
יש לי לשמשה הקדמית מגן שמש מצויין.

מאיפה קונים וילון שחור? איך מתקינים?

-------------------------------------------

Night Driver-- כן, זה מה שאני יעשה כנראה. אבל יש לי רכב חדש ואני מפחד קצת להשאיר את החלון פתוח, זה לא מסוכן מבחינת גנבים?

תודה.

http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1agec80b42

התקנה של 5 דקות, את הגליל של הוילון מברגים למגש האחורי בעזרת 2 ברגים ועוד 2 לתקרה שיחזיקו את הוילון.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
תקנה מגן שמש לשמשה הקדמית

לשמשה האחורית תקנה ווילון שחור

מנסיון זה הפתרון הכי טוב שקיים בשוק

זה מונע שמש ישירה על פנים הרכב, אבל בגלל שההצללה פנימית אפקט החממה עדיין מתקיים והטמפ ברכב זהה מאשר ללא הצלונים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא כדאי בכלל להתקין וילון נגלל (אלה עם הקפיץ). עם הזמן (והמשיכה של הקפיץ) התוספנים בתקרת הרכב ישברו / יעקרו ממקומם, ולך יהיו 2 חורים לתפארת מדינת ישראל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אבל בגלל שההצללה פנימית אפקט החממה עדיין מתקיים
אני לא חושב שזה לגמרי נכון ותלוי גם בסוג הסוכך.

אם קרני השמש לא נבלעות אלא מוחזרות מהסוכך, אנחנו בכל זאת מונעים הרבה מאותו אפקט.

אני הייתי שבוע עם הרכב ללא סוכך והוא אכן התחמם היטב בשמש הירושלמית (הרבה בזכות דש-בורד גדול ושחור).

קניתי מגן 'אקורדיון' של הדר-רוזן, שבחלקו החיצוני נראה ממש כמו מחזיר אור (התמונה מאתר של חנות 'על גלגלים', אני קניתי באוטו דיפו). אני מצמיד אותו כמה שיותר אל השמשה וכך היא הופכת למעשה למראה גדולה.

ההבדל עצום וגם עכשיו בימים חמים יותר מאשר באותו שבוע ראשון, הרבה יותר נעים להיכנס לרכב.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
אני לא חושב שזה לגמרי נכון ותלוי גם בסוג הסוכך.

אם קרני השמש לא נבלעות אלא מוחזרות מהסוכך, אנחנו בכל זאת מונעים הרבה מאותו אפקט.

אתה טועה. חפש באינטרנט ״אפקט החממה״.

היתרון היחיד של הצלון הוא שההגה לא ירתח משמש ישירה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא להתקרב לauto cooler (אם אתם מדברים על המאורר שמתקינים על החלון שמקרר את הרכב בזמן שהוא חונה).

עבדתי בחברת קופונים שמכרה את המוצר הנ"ל וכמות התלונות עליו לא יתוארו. ראשית, את העבודה שלו הוא בכלל לא עושה והוא סתם זורק אוויר ממקום למקום האוטו עדיין רותח. שנית, הוא מתקלקל אחרי יום וחצי של שימוש, וזה רק בתנאי אם הוא לא נשבר לך כשפתחת את הקופסא. בלוף כמו כל שאר הבלופים שנמצאים באתרי הקופונים אז בקיצור- לא להתקרב.

פורסם

שום מגן לא גרם להגה שלי לא לרתוח מחום :(

אגב ראיתי מגני חלון קדמיים שפשוט מכסים את כל הקדימה של הרכב.

Opel Adam S 2017

פורסם

ברכב שלי העובדות מדברות בעד עצמן, אבל בכל זאת נכנס קצת לחממות ואפקטים :-)

אני דווקא יודע טוב מאד איך עובדת חממה.

האנרגיה ששולחת אלינו השמש, מגיעה בצורה של גלי אינפרה-אדום ואולטרה-סגול (וכמובן שגם כל הספקטרום הנראה שלא ממש קשור לעניין). גלים אלה, כאשר הם נספגים בחומר כמו האדמה או הדש-בורד שלנו, גורמים למולקולות החומר 'לרקוד' ולשחרר אנרגיית חום. למעשה כל עוד הגלים לא נספגים בחומר אחר, אי אפשר ממש לקרוא להם 'חום'. החום שנפלט מהחומר הסופג, גורם לחימום האוויר שסביבו, כך שלמעשה השמש עצמה לא מחממת את האוויר (וזה הגיוני - הרי הקרינה מהשמש עוברת דרך האוויר עצמו כמעט בלי הפרעה, ולכן למה שהיא תחמם אותו?).

כאשר יש לנו חומר שקוף וקשיח בתווך, רוב הקרינה יוצרת החום תעבור דרכו, אבל האויר החם עצמו ילכד. לכן כל עוד נספק קרינת שמש, חום האויר ילך ויעלה - עד לטמפרטורה של החומר הסופג, במקרה של תווך שמונע לגמרי בריחת חום. במקרה של כדור הארץ מדובר באותם 'גזי חממה' ובמקרה של המכונית שלנו מדובר בשמשה הקדמית.

אם נעטוף את כדור הארץ בנייר כסף, הרבה מהקרינה תוחזר החוצה בדיוק כמו שהיא הגיעה (קרינה ולא חום), ואנחנו נחיה בתוך פריזר :wink:

באותה צורה, מגן שמש שמחזיר הרבה מהקרינה לפני שהיא מייצרת חום (דרך אותה שמשה שכרגע הקרינה עברה דרכה בכיוון הלוך) בהחלט יעזור.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

בדיוק, המגן שמש לא מבטל את אפקט החממה מן הסתם, אבל הוא חוסם את רוב האור (הנראה והלא נראה) שנכנס לרכב. החלונות צד בד"כ די אנכיים, ככה שאם תשתמש במגן קדמי ותריס מאחורה זה אמור לעבוד די טוב.

אגב אינפרא אדום לא ממש גורם לחימום, אור נראה גורם ליותר חימום ממנו, ואולטרה סגול כמובן הרבה יותר מאור נראה.

• תוכן חדש...