Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה רובוטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין למה אנשים לא אוהבים את הקורולה הרובוטית...

בארה"ב זה להיט, היא חסכונית מאוד בדלק ועוד יתרונות.

האם זה בגלל שאנשים לא באמת יודעים איך להשתמש בגיר הרובוטי?

איש באמונתו יחיה

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בארצות הברית לא שווקה קורולה רובוטית מעולם, הגיר הזה שודך ל-1.6 שבכלל לא מגיע לארצות הברית.

בכלל הדגם שנמכר שם דיי שונה מהדגם האירופאי בתא הנוסעים, ביחידות הכוח ובכיול המתלים.

פורסם

היא די חסכונית בדלק ו... זהו!

לי אישית יצא להתנסות בזוועה. נהגתי (המון!) בגיר ידני, וכן בגירים אוטומטיים:פלנטרי "רגיל", AL4, גם גיר רציף.

הקורולה הרובוטית הייתה הזוועתית מכל!

מספרים שיש גירים רובוטיים מוצלחים בהרבה!

אולי אחרי תקופת הסתגלות המצב הופך נסבל יותר...

פורסם
היא די חסכונית בדלק ו... זהו!

לי אישית יצא להתנסות בזוועה. נהגתי (המון!) בגיר ידני, וכן בגירים אוטומטיים:פלנטרי "רגיל", AL4, גם גיר רציף.

הקורולה הרובוטית הייתה הזוועתית מכל!

מספרים שיש גירים רובוטיים מוצלחים בהרבה!

אולי אחרי תקופת הסתגלות המצב הופך נסבל יותר...

אם אתה תוהה, הוא לא הופך לנסבל יותר..

פורסם

גילוי נאות: יש לי רכב עם גיר רובוטי :-)

חלק מהאנשים לא יודעים שהגיר הזה הוא גיר ידני שפשוט נשלט על ידי מחשב ולכן צריך להתייחס אליו כגיר ידני לכל דבר ועניין.

חלק מהאנשים לא יודעים להשתמש בגיר הרובוטי ורגילים ללחוץ על הגז כמו ישראלי מצוי ולשכוח שהתיבה מעבירה עם קלאץ', וכמו בגיר ידני-צריך להוריד את הרגל מהגז בזמן החלפת ההילוכים.

חלק מהאנשים לא יודעים שניתן לעבוד במצב ידני לגמרי ולהעביר הילוכים מתי שנוח להם ולא מתי שהתיבה רוצה.

אני מסכים שיש חסרונות לגיר הזה (לדוגמה-צריך לאפס את הקלאץ' מדי פעם במוסך, החלפת דיסקיות קלאץ' די יקרה לדעתי) אבל אני מעדיף אותו על פני תיבה ידנית ואוטומטית גם יחד.

חוץ מזה-צריכת דלק של 1:17 מדברת בעד עצמה :twisted:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לא אוהבים כי העברת ההילוכים מאוד איטית, ולפעמים כשרוצים תגובתיות מהרכב זה מאוד קשה לקבל אותה (למרות היצע הכוח), במיוחד בכבישים בארץ.

ועדיין, אני אישית מעדיף אותה על גיר אוטומט פלנטרי.

אני מכיר כמה אנשים בארה"ב שמתלוננים על כבישים שמתוכננים בצורה לקויה כי הם צריכים להאט שם מ-110 ל-90 בשעות העומס (קל לשמוע את הדמיון הרב לאיילון בשעות הבוקר).

פורסם
(לדוגמה-צריך לאפס את הקלאץ' מדי פעם במוסך, החלפת דיסקיות קלאץ' די יקרה לדעתי)

כמה עולה החלפת דיסקיות קלאץ' וכמה עולה עידכון תוכנה \ איפוס ?

אולי העלויות האלה מקזזות את החיסכון בדלק...?

פורסם

קורולה רובוטית זה אחד הרכבים שאני יותר נהנה לנהוג עליו , עם גישה נכונה והעברת הילוכים ידנית אפשר להוציא מה1.6 הזה הרבה כיף !

פורסם

היא מוצלחת באירופה דווקא,

שם מחפשים פתרון שיהיה יותר נוח מידני, אבל עדיין חסכוני כמו ידני, ושם היא הצלחה גדולה.

לישראלים המפונקים קשה לנהוג על ידני, כי "זה לא נוח להחזיק קלאץ' בפקקים" (אפשר לחשוב שבאירופה אין פקקים), אז גם רובוטי לא מתאים, כי צריך להתערב, כי לפעמים הוא מעביר הילוכים מוקדם או מאוחר מדי. מי שלא מבין גיר ידני, לא יסתדר עם גיר רובוטי, ובמדינה שבה רוב הרכבים אוטומטיים ואנשים לא מבינים רכבים ידניים, רכב כזה - גורלו כשלון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אני מעדיף את הגיר הרובוטי על אוטומט פלנטרי .

לפני שבוע עברתי מרובוטי לפלנטרי ואני מאוד מתגעגע לרובוטי .

צאו מהקיבעון !!

פורסם
סך הכל התיבה גרועה, לא קשור לנהגים. רוב הנהגים יסתדרו עם DSG למשל.

קשור לנהגים,

מי שלא מבין גיר ידני ולא יודע להתערב בגיר, לשחרר מדי פעם מהמצערת, כנראה ימצא את עצמו עם הגיר "נתקע".

והרבה נהגים בארץ הם לא מי יודע מה חובבי ידני, לכן זה המצב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קורולה רובוטית זה אחד הרכבים שאני יותר נהנה לנהוג עליו , עם גישה נכונה והעברת הילוכים ידנית אפשר להוציא מה1.6 הזה הרבה כיף

אחד מהמשפטים היותר הזויים ששמעתי אי פעם.

ממתי הקורולה הוא רכב מהנה ועוד על אחת כמה וכמה עם גיר רובוטי?

זה נכון שצריך להתייחס אליו כגיר ידני לכל דבר, אבל העברות ההילוכים האיטיות שלו והורדת ההילוכים לקראת עצירה זה משהו ממש מזעזע.

פורסם

מי שנהג בדגם הרובוטי המדובר יודע שזה אחד הגירים הגרועים ביותר ששווקו מבחינת חווית הנהיגה. מה שנקרא חוויה מטלטלת. פשוט לא נעים. נקודה. אם הוא היה כל כך מוצלח כדעת פותח השרשור אז הם היו נשארים איתו וממקסמים את "ההצלחה", לא?!

פורסם
היא מוצלחת באירופה דווקא,

שם מחפשים פתרון שיהיה יותר נוח מידני, אבל עדיין חסכוני כמו ידני, ושם היא הצלחה גדולה.

לישראלים המפונקים קשה לנהוג על ידני, כי "זה לא נוח להחזיק קלאץ' בפקקים" (אפשר לחשוב שבאירופה אין פקקים), אז גם רובוטי לא מתאים, כי צריך להתערב, כי לפעמים הוא מעביר הילוכים מוקדם או מאוחר מדי. מי שלא מבין גיר ידני, לא יסתדר עם גיר רובוטי, ובמדינה שבה רוב הרכבים אוטומטיים ואנשים לא מבינים רכבים ידניים, רכב כזה - גורלו כשלון.

מסכים עם כל מילה ומילה..

הבעיה בארץ שלנו זה שמהירות הקול יותר גבוהה ממהירות האור, אנשים ברמזורים צופרים עוד לפני שהאור מתחלף לירוק כי הם לחוצים, עצבניים, מכירים את הרמזורים, ורוצים פשוט להגיע מהר הביתה ולא משנה באיזה סיכונים זה כרוך.

בתור בעל טויוטה קורולה RUNX ידנית 05' לשעבר, יודע שזה באמת לא נוח לנהוג עם גיר ידני ולא בגלל פקקים, עומסי תנועה ועצבים ללחוץ על הקלאץ' והתעייפות של הרגל, אלא בגלל שבכל רמזור לוקח קצת יותר זמן להכניס לראשון להרים קלאץ' ולתת גז כאשר רוב הרכבים בארצנו הקטנטונת בעלי גיר אוטומט שלא מבינים למה אני עוד לא זז כשהאור ברמזור רק כתום ומתחילים לצפור מעצבים כנראה שהמציאות תגרום לכך שבעוד כמה שנים אולי פשוט האור הכתום יבוטל ויהיה רק אדום וירוק?!

אנחנו הישראלים נהיינו עצלנים, מפונקים שלא יודעים להעריך את מה שיש לנו באמת.

אם רוב הרכבים היו ידניים בארץ אז אולי היינו מבינים יותר איך לתפעל את הגיר הרובוטי ואולי היינו יותר סבלניים כלפי הנהגים האחרים בעלי הגיר הידני הוותיק והטוב.

בסופו של דבר הבעיה היא לא ברכב או בתיבת ההילוכים, היא פשוט בראש שלנו והסטיגמות שנכנסות לנו לראש!

שתהיה שבת שלום לכולם וסופ"ש נעים...

• תוכן חדש...