Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סאן רוף ברכב אבל אני מרגיש כיאלו האוויר לא נכנס .

יש לי 2 מצבים:

-מצב ספורט שהסאנרוף מתרומם למעלה (אבל לא הולך אחורה אלא פשוט מתרוממם למעלה!)

-מצב שכל הגג נכנס לתוך הרכב.

בשניי המצבים הנ"ל חוץ משמש לא נכנס אוויר בכלל ,נכנס טיפונת באופן שזה בקושי בקושי מורגש(גם בנסיעה לילית שנעים בחוץ).

קראתי כאן תגובות שרובם אוהבים סאן רוף שנותן אוויר ונוף יפה אבל חוץ משמש ששורפת לי את היד,הסאן רוף לא מועיל בכלל.

תודה לעוזרים.

פורסם

סנרוף במצב ספורט? מעניין:shock:.

בכל אופן הסן רוף זה דבר נחמד לנסיעות ערוניות בלילה או בימי חורף חמימים.

אצלי בכביש המהיר הוא סתם עושה מלא רעש של רוח וזה מעצבן.

Porsche 944 turbo

פורסם

זה הגיוני שלא יכנס אויר (ודווקא כן יצא אפילו).

האויר שעובר מעל הרכב נע במהירות גבוהה יחסית לאויר שבחלל הרכב ולכן יש לו לחץ נמוך יותר.

השאיפה של האויר שבתוך הרכב היא לצאת החוצה כתוצאה מהפרש הלחצים הזה.

מי שמעשן יכול להיווכח בכך מאד בקלות גם אם אין לו סאן רוף - מדליקים סיגריה ופותחים מעט את החלון. לאן העשן הולך?

כך בדיוק עובדת כנף של מטוס - בשל הצורה שלה האויר שזז מעליה צריך לעבור מסלול מעט ארוך יותר בזמן נתון והוא זז מהר יותר מאשר האויר שעובר תחת הכנף. הפרש הלחצים יוצר את כוח העילוי שבזכותו אנו יכולים לטוס.

הרוח שכן נכנסת היא כאשר נוצרות מערבולות על שפת החלון ש'שוברות' את פעולת השאיבה (כמו מה שקורה בחלק האחורי של כנף מטוס, מה שמוביל לירידה בעילוי).

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

...ולכן כשאתה נכנס לרכב ומאוד מאוד חם והמזגן עדיין לא התחיל לקרר תפתח את הסאנרופ (וגם את החלונות) לחצי דקה וכל האוויר הלוהט שכלוא בפנים יצא החוצה, אחרי זה למזגן תהיה השפעה הרבה יותר נעימה ומהירה.

בקשר לנסיעה עם הסאנרופ פתוח, אני אוהב בעיקר בחורף או בלילה שיש עננות או חושך ואז זה ממש נחמד.

ד"א: בוואגיות (ואולי גם ברכבים אחרים) הסאנרופ הוא מקור רציני לבעיות, בעיקר של נזילות וסתימת מרזבים אז אם אין לכם אחד יכול להיות שזה עדיף

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
זה הגיוני שלא יכנס אויר (ודווקא כן יצא אפילו).

האויר שעובר מעל הרכב נע במהירות גבוהה יחסית לאויר שבחלל הרכב ולכן יש לו לחץ נמוך יותר.

השאיפה של האויר שבתוך הרכב היא לצאת החוצה כתוצאה מהפרש הלחצים הזה.

מי שמעשן יכול להיווכח בכך מאד בקלות גם אם אין לו סאן רוף - מדליקים סיגריה ופותחים מעט את החלון. לאן העשן הולך?

כך בדיוק עובדת כנף של מטוס - בשל הצורה שלה האויר שזז מעליה צריך לעבור מסלול מעט ארוך יותר בזמן נתון והוא זז מהר יותר מאשר האויר שעובר תחת הכנף. הפרש הלחצים יוצר את כוח העילוי שבזכותו אנו יכולים לטוס.

הרוח שכן נכנסת היא כאשר נוצרות מערבולות על שפת החלון ש'שוברות' את פעולת השאיבה (כמו מה שקורה בחלק האחורי של כנף מטוס, מה שמוביל לירידה בעילוי).

העשן נשאב החוצה בגלל עקרון ונטורי

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99

דרך אגב, מי שמכיר ספריי-גאן ( כאן מנוצל עקרון ונטורי)

לגבי כוח העילוי, כאן

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%95%D7%97_%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99

פורסם

יש אצלי קטע בסאנרוף, אם אני פותח אותו על מצב חצי כלומר חצי עליון פתוח (מצב פוזה) והמזגן מכוון לסרקולציה חיצונית זה מעצים את הזרימה של האוויר דרך פתחי אוורור. וכשהסנרוף סגור בקושי יוצא אוויר בסרקולציה החיצונית. אני מניח שזה יוצא מהסיבה היא שהחלונות סגורים והסרקולציה פתוחה "אין מספיק" מהירות שנכנסת לפתחי האורור ודוחפים את האוויר ברכב, ושהסנרוף פתוח הוא שואב את האוויר ונותן לגיטימציה לאוויר "חדש" להיכנס. ועם סאנרוף פתוח עוצמת אוויר גם במהירויות עירוניות היא סבבה (בתנאי שלא חם בחוץ)

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

בכל סאנרוף יש מדף שמתגלה עם פתיחת הסנרוף במלואו, ושנוסעים ומורידים עם היד את המדף מרגישים גל רוח (באופן יחסי למהירות) אבל אז גם שומעים רעשים ברכב ונוצר רעש עמום של רוח. כשלא צריך מזגן אני תמיד עם סאנרוף פתוח וסרקולציה חיצונית להעצמת התחושה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אתם בכלל פותחים חלונות?

מפתח אוויר אחד בחיים לא תיהיה סרקולציה (אוויר שנכנס.)

זה כמו לפתוח רק את חלון הנהג.

תמיד צריך לפחות שני פתחים, על מנת שתווצר סרקולציה!

ככה זה גם בבית, אם פותחים חלון אחד לא נכנס כלום, אם פותחים שתיים מקביליים או את כולם, נוצרים לחצים וישנה תמיד זרימה של אוויר!

• תוכן חדש...