Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בזמן האחרון שמתי לב שהמזגן אצלי לא מקרר טוב, וכמעט שבכלל לא ביום קיץ חם.

אני מוצא את עצמי מתבשל ברכב...זה סיוט.

כשאני מדליק את המזגן אני שומע את המדחס עובד, הוא כמובן מכוון לקור ולפעילות ה AC על מקסימום (כפתור לחוץ עד הסוף בצבע ירוק), אבל בקושי יוצא משם קירור.

האם יכול להיות שמדובר בחוסר גז, או שיש סיכוי שלמרות שהמדחס עובד הוא סיים את חייו?

Opel Adam S 2017

פורסם

לא יודע עד כמה זה נכון אבל אם איני טועה זה שמילאתי אצלו את הגז למזגן אמר לי שאם אין גז אז המדחס לא יכנס לפעולה. היה חסר לי גז והייתי מפעיל את המזגן, בסך הכל היה יוצא לי משם אויר. לאחר שנכנסתי אליו למלא גז אז קודם כל הוא עשה וואקום בצנרת כלומר שאב כל שארית של גז וריקן גם את כל אויר שהיה שם. לאחר מכן הוא דחף גז פלוס זרחן בכדי לגלות נזילות עתידיות. עכשיו שאני מפעיל את המזגן אני שומע אותו נכנס לפעולה וגם שומעים את הוונטה של המזגן מתחילה לפעול. אז כנראה שהתאוריה שלו שהמדחס לא נכנס לפעולה בלי גז היא נכונה. אצלי ברכב בכל מקרה. מעולם לא שמעתי את הוונטה נכנסת לפעולה וגם לא את המדחס שלא היה גז במערכת. אגב, אצלי הנזילה הייתה משסתום המילוי גז. הוא לא היה סגור עד הסוף. זה כמו שסתום של צמיג. כלומר גם אותו אפשר לפתוח ולסגור בעזרת כלי יעודי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יכול להיות שיהיה חוסר בגז והמדחס עדיין יעבוד כי עדיין יהיה בתוכו מעט גז. יכול להיות מדחס שלא מייצר דחיסה טובה. יכול להיות פילטר מזגן סתום. האם בדקת את צינור הקירור של המזגן דרך מיכסה המנוע והוא קר בצורה משמעותית? מתי המזגן כן קירר בפעם האחרונה כמו שצריך?

פורסם

תודה על התשובות חברים,

בפעם האחרונה שהוא קירר היה ממש לפני כחודשיים בערך, כשהתחיל בדיוק להיות חם.

פתאום מאז זה בקושי עובד.

כשאני מפעיל את המזגן אני מרגיש את המנוע נחלש מעט, זה אומר שהמדחס כן נכנס לפעולה לא כך?

גם כן אני שומע את המדחס עובד והמאוורר שלו גם.

לגבי לבדוק צינורות אין לי מושג מאיפה להתחיל בדיוק, כי אין לי מושג איפה הם נמצאים ברכב הזה.

מישהו יודע כמה בדיקה כזו עולה בד"כ ואצל מי כדאי לברר? אני גר בראשל"צ מזרח.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...