Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המתנה לפני דימום מנוע טורבו / TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

ברשותי רכב עם מנוע TSI וחבר שלי שבואו נגיד מבין דבר או שניים ברכבים אמר שרצוי שלאחר נסיעה עם הרכב לא אדומם את המנוע מיד כשהגעתי למקום היעד אלא אתן לו 30 שניות לעבוד על הילוך סרק (P או N) כדי לא לפגוע בטורבו או מנוע, לא זוכר בדיוק כל מה שאמר לי.

מישהו יודע משהו? לא בקטע שלילי אלא רצוי 30 שניות שהרכב יעבוד על סרק לפני כיבוי המנוע כדי לא לפגוע במנוע או בטורבו.

תודה,

פורסם

בגדול הוא צודק.

לאחר נסיעה מאומצת מומלץלתת לרכב לעבוד בסרק כדקה.

זה נובע מהעובדה שמניפות הטורבו מסתובבות בסל"ד גבוה מאוד וכיבוי המנוע מפסיק את שימונן.

עם זאת, בנסיעות רגילות, די שלקראת סוף הנסיעה תרגיע את הקצב וזה בהחלט יספיק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ברכב גודש, מומלץ להמתין כדקה-שתיים לפני כיבוי המנוע בתום הנסיעה.

כמו כן כחמש דקות אחרונות לנסיעה עדיף לא להכניס את הטורבו לפעולה.

אם בכל זאת גדשת חשק ועצרת ישר, המתן כמה דקות בסרק ואז כבה את המנוע.

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

אחלה, תודה.

הוא אמר לי כחצי דקה אחרי נסיעה וכדקה אחרי נסיעה ארוכה.

טורבו נכנס לפעולה כשאני נותן גז חזק, נכון? כך שמתי לב לפחות. כמו קיקדאון כזה?

תודה לכולם.

פורסם

במנועי TSI אם אני זוכר כבר לא צריך להמתין,תבדוק זאת בספר הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במנועי TSI הטורבו מצונן ע"י נוזל הקירור ולא ע"י השמן לכן אין צורך להמתין לפני דימום.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

שאלונת קטנה...

גם אני נוהג על TSI 1.4 ידני, האם יש אפשרות לשמוע מתי הטורבו נכנס לפעולה?

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם
שאלונת קטנה...

גם אני נוהג על TSI 1.4 ידני, האם יש אפשרות לשמוע מתי הטורבו נכנס לפעולה?

בגדול כן, אבל רק על פי האוזן לעיתים קשה לדעת. אתה תשמע מעין "שריקה" כשהטורבו נכנס לפעולה.

בכל מקרה, גם תלוי בכמה "כבדה" הרגל על הגז.

אם תהיה בהילוך מסויים ותאיץ לאט, רוב הסיכויים שהטורבו לא ייכנס לפעולה גם בסל"ד גבוה. פשוט הרכב יתנהג כמו אטמוספרי.

לעומת זאת, לחיצה "כבדה" כמעט ותכניס בוודאות את הטורבו לפעולה. תוך כמה מאיות השנייה והוא ייכנס.

כמו שהבחור מעליי רשם, רצוי לשים שעון גדישה.

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

במנועי הטורבו המודרניים { tsi ,tjet , multi air וכו} מותקנים מגדשים קטים יחסית שנכנסים לפעולה בסלד מאוד נמוך 1500 סלד וצפונה לכן הטורבו עובד כל הזמן ואין מצב לנסוע ללא שילוב הטורבו. בכל מקרה המתנה קצרה לפני דימום מיועדת בדיוק למה שכבר ציינו { הפסקת שימון מידית של הטורבו}. אם במנועי הtsi שינו קירור אחר לטורבו אז אולי באמת ההליך לא דרוש אבל אם אפשר וזה לא מציק יותר מדי זה בהחלט הרגל בריא לשימוש עם מנוע טורבו.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...