Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לפרוק קצת עצבים וגם לבקש ייעוץ.

את הטסט עשיתי בפעם הראשונה והאחרונה בדינמומטר בתל אביב. ידעתי מראש שיום שישי זה יום בעייתי, אבל באמת שלא היה לי זמן בשבועות האחרונים, ועכשיו אני משלם על זה.

האווירה היתה לחוצה, מעצבנת, הבוחנים צעקו והלחיצו וחלק נתנו תחושה שהם מסתלבטים בשביל הכיף.

בסופו של דבר הכשילו אותי על פנסים קדמיים ש"מפזרים". הקטע הוא שלפי הבוחן הפנס מפזר גם באורות גבוהים וגם באורות רגילים. הדבר נשמע לי מוזר כי לפני פחות מחודש החלפתי נורה קדמית שמאלית.

אם כל האורות, בשני הצדדים, גם קדמיים וגם אחוריים "מפזרים" זה לא סימן שמשהו לא בסדר בבדיקה?

מפחיד אותי שיש בעיה עם הפנסים עצמם. בשנה שעברה הבוחן אחר לי שהפלסטיקים קצת עכורים אבל הוא מעביר אותי בכל זאת ושאני אלך לסדר את זה, ועשיתי את זה (לפי השרשור המופלא פה בפורום) וזה אמנם לא נראה כמו חדש אבל יצא יפה מאוד, בטוח יותר טוב ממה שהיה קודם.

השאלה שלי היא מה המשמעות של אור "מפזר", האם זה איזה תרגיל של טסטרים או שזה משהו אמיתי, ואיך אני מסדר את זה?

פורסם

יכול להיות שאלומת האור לא ממוקדת ומכוונת אבל בדר"כ זה משהו שניתן לכוון במכון עצמו ואפילו לא לוקחים על זה כסף ממש שזכור לי במכון בנתניה.

פורסם

הי,

אני חושב שאף אחד לא חובב גדול של בוחני מכוני הרישוי... ובכל זאת.

מכון הטסט בו היית הציע לך פתרון?

בקשר לפנסים הקדמיים:

אני לא יודע מה מצב הפנסים שלך מבחינת עכירותם,

אבל מה שבודקים בטסט זה הספק הארה ליחידת שטח,

אם הפנס עכור הוא מתנהג כ- diffuser ואז ההספק ליחידת שטח יורד (זה מה שמודדים בטסט),

זה נכון גם לאור נמוך וגם לאור הגבוהה כי האור מתפזר על זווית רחבה יותר והספק הארת הנורה לא עולה בהתאמה.

בקיצור מקווה שזה איכשהו מובן...

הפתרון הוא ליטוש הפנסים הקדמיים אם הם עכורים.

בקשר לאחוריים:

קטונטי....

אלעד.

פורסם

יש סיכוי שהנורה לא יושבת טוב במגרעות שלהן וכן האור מתפזר.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
... ידעתי מראש שיום שישי זה יום בעייתי, אבל באמת שלא היה לי זמן בשבועות האחרונים, ועכשיו אני משלם על זה...

אין קשר ליום שישי

אני מעביר את רכביי, מבחן שנתי, רק בימי שישי, כבר יותר מעשרים וחמישה פעמים.

נכשלתי במבחן השנתי רק פעמים, פעם אחת על אורות ופעם שניה פרח מזכרוני על מה היה הדבר. אני בטוח שאין קשר בין יום שישי לבין כישלון במבחן השנתי, אלה אם כן היום שישי חל ב 13 לחודש.

יש כאן בפורום בעל מכון רישוי, מעניין אם הוא יכול לספק לנו סטיסטיקה על כמות הרכבים שנכשלים בימי ראשון עד חמישי לעומת כמות הרכבים שנכשלים ביום שישי.

פורסם

לגבי פנסי חזית -תנסה לבדוק אצל חשמלאי רכב אם אכן קיימת בעיה בפיזור האור ,לי נראה שטיפול בעדשה באמצעות ליטוש יפתור את הבעיה ,בנוסף מה מצב הרפלקטורים של הפנסים ? חלודים ? דהויים? מלוכלכים ?

לגבי הפנסים מאחור ,הייתה צריך לשאול את הבוחן מה בדיוק התקלה ,ואיך הוא קבע שהפיזור לא תקין ,הרי אין מכשיר מדידה לפנסים האחוריים .

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם

הכוונה לגבי יום שישי היא שיש יותר אנשים, יום קצר וכולם רוצים ללכת הביתה ולכן האווירה הרבה יותר לחוצה. באופן כללי התהליך היה מאוד מאוד לא נעים, הרבה יותר מבד"כ.

אז כדי לסדר את זה צריך ללכת לחשמלאי? הבוחן שלח אותי לסדר באיזה מקום ליד, כדאי ללכת על ההמלצה שלו?

פורסם

אוקיי. עדכון לטובת המתעניינים ובעיקר כי הייתי חייב.

היום בבוקר הלכתי למוסך מוכר ומומלץ כאן בפורום, סיפרתי להם שלא עברתי טסט בגלל פנסים קדמיים מפזרים ושאלתי אם הם יכולים לסדר את זה.

האמת, ציפיתי שישלחו אותי לאנשהו אחר, אבל ידעתי שהם נחמדים וקיוויתי שיסכימו לעזור והם אכן לא הכזיבו. ישר באו להסתכל, שאלו מה אמרו לי שם והסתכלו על הטופס.

כשהוא הסתכל על הפנסים הוא אמר שהפנסים נראים מכוונים לגמרי ושלגבי העכירות בפלסטיק מעבירים טסטים גם במצבים יותר גרועים.

בכל מקרה, הוא הוציא קצת משחת פוליש והתחיל להבריק את הפנסים בדיוק ל30 שניות, החליף לי את הפנס בלם האחורי שהיה שרוף, ושלח אותי לדרכי. שאלתי אותו אם לדעתו כדאי ללכת לכיוון פנסים שליד דינמומטר והוא אמר לי שאין צורך, שפשוט אלך לעשות טסט חוזר ובמקרה הגרוע לא יעבירו אותי שוב.

חשוב מאוד לציין שעל הנורה, הפוליש ובעיקר הרצון הטוב והיחס החם לא שילמתי שקל (לא הסכימו לקבל גם כשהצעתי), ויש לי רק מילים טובות להגיד עליהם, והרבה כאלה (זאת לא פעם ראשונה איתם).

אז במכון של הטסטים, יום שני בבוקר הוא יום יותר נוח מיום שישי, ועדיין זאת לא חוויה נעימה.

אחרי כמה מהמורות בדרך הגעתי לבדיקה החוזרת המיוחלת, ניסיתי לחייך חיוך שלא יסגיר את החששות שמא "יעלו" עלי. הבוחן בדק את האור בצד שמאל, בדק את האור בצד ימין, סימן לי להדליק אורות גבוהים, חזר לאור השמאלי, סימן לי כן עם הראש וחתם על הטופס. בלי שאלות, בלי צעקות, כמעט בלי מילים בכלל בעצם.

וזהו.

מוסר השכל - אני לא מומחה גדול, אבל מי שלמד קצת שיטות מחקר יודע שאם כל התצפיות שלך לא תקינות יש סיכוי יותר מסביר שהמדידה שלך לא טובה. אני חס וחלילה לא טוען שמכשילים אנשים בגלל לחץ או עומס, אבל אם הבוחן (ביום שישי) צעק עלי "האורות שלך מפזרים, אני לא יכול לבדוק שום דבר" וכששאלתי אותו איך יכול להיות שכל האורות לא טובים הוא פשוט שלח אותי לסדר את זה במקום שנמצא ממש ליד, אז כנראה שזאת לא היתה בדיקה מאוד יסודית. ייתכן שאם זה לא היה יום שישי בצהריים ואם הבוחן היה במצב רוח קצת יותר טוב הוא היה עושה בדיקה חוזרת ומגיע לתוצאות אחרות.

*כל הדברים נאמרים בלי להתעלם מזה שהאור בלם האחורי היה שרוף, אבל תסכימו איתי שאור בלם שרוף זה דבר אחד, ופנסים קדמיים מפזרים זה דבר אחר.

פורסם

קודם כל - יפה שהסיפור הסתיים בצורה טובה ושהרכב עבר את הרישוי השנתי.

שנית, אנחנו יותר מנשמח לדעת, מה שם המוסך שטיפל בך כ"כ יפה.

דבר שלישי - אם החלטת לעשות טסט ביום שישי, ספציפית במקום שרשמת - עדיף להגיע מוקדם ככל האפשר ז"א קצת לפני 7:00 בבוקר. חלופה אחרת - להכנס לרישוי באמצע השבוע לקראת שעה 15:00 כשאין שם לחץ.

alfa 156 2.5.

פורסם

המוסך הוא מוסך גבע ברחוב תושיה בתל אביב, חבר'ה נהדרים.

לגבי יום שישי - זה היה באמת בלית ברירה. הקטע הוא שהיו לי ציפיות נמוכות ועדיין איכשהו יצאתי מאוכזב. בכל מקרה אני את הלקח למדתי, לא חוזר אל דינמומטר בחיים, לא בשישי ולא באף יום אחר.

• תוכן חדש...