Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

המוסכניק שלי שבר לי את כל הכלים, ואמר לי שכדאי לקנות רק מכוניות יפניות. אז החלטתי להקשיב לו.

לכן אני בחיפוש אחר מכונית יפנית (העדפה למאזדה, מיצובישי, סובארו או טויוטה).

תמיד חשקה נפשי במזדה 3, אבל הבנתי שחיסכון זה לא ממש הקטע שלה.

לכן חשוב לי להדגיש שאני מעוניינת במכונית עם נפח 1600/1400, חסכונית, אוטומטית, private.

חשוב לי שתהיה חזקה. מחיר סביבות ה50 אלף, עם דגש על קצת פחות...:) בשנים 2007/2008.

ואם ידוע לכם דבר על רמת האבזור במכונית, אני גם אשמח לשמוע.

תודה לכם.

פורסם

אפשר לדעת מה הוא אמר לך על יפניות שגרם לך כ"כ לרצות אחת? סתם מסקרן אותי.

לענייננו, רכב יפני, מודל 2008, מנוע 1600, חזקה, אוטומטית ב50K? דרישות קצת גבוהות.

אני חושב שההצעה הכי טובה היא באמת המאזדה 3, אך היא ממש חסכונית, אז אני חושב שתצטרך לבחור או חזק או חסכוני כי השתים האלה ביחד הם דיי בעייתים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

תני לי לנחש, יפני זה אמין וכל השאר זה לא?

אני בטוח שגם השמש מסתובבת סביב כדה״א ויהודים עוד עושים מצות מדמם של ילדים נוצרים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

יפני זה נוח למוכניק, וזה מה שהוא מכיר כבעל מקצוע.

לכן את הרכב בוחר המוסכנק.

אם זה מקובל על פותח השרשור, שיהיה לו לבריאות.

אפשר למצוא קורולה 2007 עם נתונים סבירים. היא יותר חסכונית וזולה לאחזקה ממזדה 3.

מיצובישי לנסר תהיה יותר זולה לקנייה מאשר מזדה 3, אבל צריכת הדלק שלה די דומה לזו של מזדה.

אותו הדבר - סובארו אימפרזה - לא יקרה לקניה, אבל גם לא חסכונית.

סוזוקי SX4 סדן - אמינה אבל מכוערת.

סוזוקי SX4 האצ'בק - מעל התקציב (בגלל שנתון מתקדם יותר), ישיבה גבוהה שמזכירה ג'יפון, בג'אז' מצומצם.

נ.ב. לא צריך להפוך כל שרשור למלחמה בין יפני מול אירופאי בנושא האמינות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כן כן, נדיר במחוזותיכם.

ב', תמיד יהיו אנשים שיגידו אחרת, לא שאלתי את דעתכם על דעתו של המוסכניק, ביקשתי את עצתכם.

אבל רק בשביל הפרוטוקול, זה המוסכניק שלי, אני בוטחת בו, בהתחלה רציתי קיה והתעקשתי כי יש לי קיה מודל 95 כרגע (תותחית), אבל מאז שהוא המליץ לי על יפנית, אני מרגישה שזו תהיה החלטה יותר נבונה באמת. כי מה לעשות האמינות הכי חשובה לי.

אז בקיצור, כשאני אומרת מכונית חזקה, אני בעצם מבקשת שכשהרמזור מתחלף לא לוקח לה 5 דקות לתפוס תאוצה. שלא תהיה עגלה.

עד כמה חסכונית היא המאזדה 3? וכמה היא הקורולה? בדקתי את 2 המכוניות ביד2, והקורולה הייתה קצת יותר יקרה לי.

בואו נשים דגש על אמינות וחיסכון.

vladclar מצחיק שאתה אומר את זה, ניגשתי לבדוק את הסוזוקי וכולן היו ממש מכוערת :) אבל הייתי דווקא שמחה למכונית גבוהה.

פורסם

אני אומר שברי את הכלים, אבל בגבולות הטעם הטוב.

יש לי הצעה ליפנית, חסכונית ואמינה, אבל היא לא 1.6 ולא משפחתית. קוראים לה הונדה ג'אז והיא מיקרוואן.

היא תאלץ אותך ללכת לשנתון 2005 בערך אבל היא קומפקטית יותר ונוחה בנסיעה עירונית, היא חסכונית ומרווח הפנים שלה לא נופל ממשפחתית ממוצעת בזכות תכנון חכם.

אם הכיוון מוצא חם בעיניך אבל את לא רוצה ללכת יותר מדי אחורה בשנתון אז אפשר לבדוק את ניסאן נוט, היא תהיה פחות חסכונית בזכות מנוע 1.6 אבל לא פחות אמינה או מרווחת והשנתון יהיה 2007 או 2008.

במשפחתיות הקונוונציונאליות יותר אני ממליץ לבדוק את ניסאן טידה, אחת מ-2008 אמורה להיכנס לתקציב, רכב נוח ומרווח יחסית (מלבד ברוחב מה שישקשה על 3 מבוגרים לשבת מאחור) עם ביצועים טובים וצריכת דלק חסכונית ביחס למתחרות.

בהצלחה.

פורסם

מי אמר לך שה-3 לא חסכונית? זה נכון שהיא לא הכי חסכונית, אבל לא מדובר כאן בטנק וצריכת הדלק סבירה ביותר יחסית לקטגוריה. אני עם רגל לא ממש קלה על הגז, מזגן ועקיפות ואני לא מרגיש שהרכב צורך יותר מדי דלק (ויצא לי לנהוג בהמון מכוניות בקטגוריה הזאת). בעיר הוא לוקח משהו כמו 1:8-1:9.5 (תלוי בסגנון הנהיגה) ובבין-עירוני הוא לוקח 1:10.5 בערך, או 1:11 במקרה הטוב. זאת צריכה ממוצעת ביותר ביחס למתחרות, בטח שיש כאלה שיותר חסכוניות ממנה, אבל יש הרבה שפחות.

הקורולה תהיה יותר יקרה לרכישה, נראית שמרנית ומשעממת והיא גם משעממת לנהיגה. אבל עם זה היא זריזה יחסית למאזדה ויחסית לרוב המתחרות שלה, חסכונית יחסית, אמינה ובגרסה היקרה יותר, היא גם מאובזרת טוב.

הלאנסר בכלל לא חסכונית וצריכת הדלק לא דומה כלל לזו של המאזדה (בשביל מי שאמר שהצריכה דומה). לי יוצא לנהוג על הלאנסר קלאסיק לא מעט וצריכת הדלק שלה גבוהה יחסית, גם בעליות ועקיפות עם מזגן המנוע רועש ומתאמץ וגם צריכת הדלק בהתאם. נכון שהמנוע חזק כבר בסל"ד נמוך, אבל בכל זאת 98 כ"ס זה לא מספיק לרכב שכזה.

אימפרזה נוחה, זולה לאחזקה, אמינה, אמינה ושוב אמינה. לא יקרה לרכישה, מחירי הביטוחים סבירים והנסיעה שקטה יחסית. אבל גם כאן עם מנועי ה1.6 וה1.5 היא חלשה וצורכת יותר מדי דלק ועם מנוע ה2.0 היא עוד פחות חסכונית, אבל הביצועים יותר נורמליים.

אם את נעולה על יפנית, שמספקת ביצועים טובים, אמינה, 1.6 סמ"ק, משפחתומטית וצריכת דלק סבירה - טויוטה קורולה או מאזדה 3 יכולות להתאים לך מאוד. הקורולה חסכונית יותר וזריזה יותר, ה-3 יפה, מהנה ו"ספורטיבית" יותר.

פורסם

טויוטה (לא רובוטית) לא נכנסת לתקציב שלך .

נשאר מאזדה,ניסאן סובארו ומיצובישי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

טויוטה 2008 לגמרי בתקציב ועוד יישאר עודף.

הן נמכרות סביבות 20% מתחת למחירון לרכבים פרטיים, 30-40% מתחת למחירון לרכבים יוצאי ליסינג.

רק מה, תצטרכי להתרגל לתיבת הילוכים רובוטית.

כנ"ל גם מאזדה 3 2008 יוצאת ליסינג, יש עכשיו המון רכבים שנתקעו אצל חברות הליסינג וכדאי לנצל את המצב ואולי להישאר עם עודף.

ההמלצה האישית שלי - למרות שהיא לא יפאנית אלא קוריאנית - זה קיה ריו\יונדאי אקסנט, שבמחיר של 50K תוכלי לקנות אחת מוצלחת משנתון 2009 וליהנות ממנה עוד שנים רבות. רכב אמין מאוד ופשוט לטיפול.

פורסם

יש לי מכונית בדיוק בשבילך! יפנית, אמינה, חסכונית ולטעמי גם נאה...היא מקנה ישיבה גבוהה ותחושה של מיניוואן/סטיישן.

סוזוקי ליאנה האצ'באק (אני מדגיש, האצ'באק, לא סדאן, שהיא מכוערת ומגושמת למראה).

בתקציב שלך, נראה לי שתוכלי לרכוש דגם 2007 או אולי אפילו 2008!!

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
1:8 בעירוני ו1:11 בבין עירוני?! אני מצטער להגיד אבל זה נקרא שותה דלק, אני חשבתי שהמצב טוב יותר ולא חשבתי שזה ירד בכלל למספר חד ספרתי.

הישג כזה אני אישית משיג בנסיעה עירונית לא חסכונית בכלל. עם מזגן מופעל, תאוצות חזקות מהרגיל (משיכת הילוכים עד 4K 4.5K סל"ד) ובלימות לא מתונות. בנהיגה חסכונית היא יכולה להגיע ל1:9.5 בקלות ואולי קצת יותר טוב. כנ"ל לנהיגה בינעירונית.

לא חשבת שזה עלול להגיע למספר חד ספרתי?! תן לי לחדש לך שברוב המשפחתיות 1.6 אוטו' מהשנים ההן זה ככה אם לא בכולן. (ובלאנסר, פוקוס, אלנטרה, אקסנט, אופטרה, אימפרזה, מגאן2 זה אפילו יכול להיות יותר גרוע). אם הגולף שלך אוטומטית ולא דיזל אתה מוזמן לבדוק בעצמך מה צריכת הדלק שלך ותחזור לכאן לספר מה יצא לך (אני בטוח שגם לך יצא משהו כזה בעיר כל עוד מדובר באוטומט בנזין). בעיר גם עם I30 אתה יכול לרדת למספר חד ספרתי וגם עם הקורולה שמחשיבים אותן ליותר "חסכוניות".

כמו שאמרתי, ה-3 לא חסכונית, אבל בזבזנית?! תלוי למה אתה משווה אותה ותלוי מאוד גם בסגנון הנהיגה. אני מספר מה יוצא לי בנהיגה לא חסכונית, אלא בנהיגה רגילה או קצת יותר מהממוצע, ולא כמו אחרים שמספרים על הצריכה שהם מקבלים מהמכונית שלהם שהם נוסעים בכוונה לחסוך.

פורסם

היי, אני יודעת שאת מכוונת למשפחתיות, השאלה היא האם את צריכה מרווח ומקום בשביל משפחה או עבודה.

במידה ולא, מה לגבי רכבי סופר מיני/מיני: מיקרה, סיריון, מאזדה 2, i20/i10 (כן, יש ברשימה גם קוראניות).

כך "תזכי" לאמינות וחיסכון משמעותי בדלק.

ענת

אוויס

פורסם

יונדאי אקסנט 2008 1.6

אמנם לא יפנית, אבל עונה על רוב הדרישות.

מעבר לזה, מה יהיה אופי השימוש ברכב? נסיעות עירוניות, בינעירוניות? הרכב למשפחה או רק עבורך?

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

• תוכן חדש...