Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלוש!!!

אז בקיצור...לא עניתם לי עד כמה הקורולה "חסכנית", כלומר כמה קילומטרג' היא עושה לליטר. ובאמת שכחתי לציין את הגיר הרובוטי של הקורולה. לאח שלי יש גיר רובוטי וזה פשוט זוועה לנסוע עליה. זה כמו להמיר את העצבים של ההאצה האיטית מהקיה שלי היום לעצבים אחרים של אותה הבעיה.

איך יודעים שהגיר הוא רובוטי בקורולה במודעות הפרסום של יד 2? יש שם של דגם מסויים?

הונדה מעולם לא עמדה על הפרק, ולכן אני לא אשקול אותה הפעם אבל תודה על ההצעה. הניסאן טידה נראית נחמד, קצת יקרה.

סוזוקי ליאנה תמיד הייתה קצת שמנה מדיי, זו גרסת הסדאן? דווקא היא היפה יותר לטעמי. אני מעדיפה את האחוריים. כמה קילומטרג' היא עושה?

בהתחלה רציתי אקסנט או ריו, קיבלתי שלילה מאוד חד משמעית. מסתבר שהן לא מספיק אמינות היום.

ענת מאוויס, אני פשוט לא אוהבת מכוניות שנראות כמו קוביה, זה עושה להן עוול:) והמזדה 2 לא סוחבת למרות שהיא ממש יפה.

אני מוכנה להתפשר על מכונית שהיא לא מרווחת מדיי, מצד שני חשוב שיהיה לה "בגז'".

והמכונית לנסיעות בינעירוניות בעיקר. לפחות בנתיים.

פורסם

הקורולה הרובוטית הגיעה לארץ בשנת הדגם 2008 (השנה הראשונה של הדגם האחרון שלה). באותה שנה היא נמכרה רק עם גיר רובוטי (ואני חושב שגם ידני). גיר אוטומטי רגיל בצורה החדשה הגיע רק בשנת 2009.

בתקציב שלך נכנסת קורולה משנת 2006/7 מהצורה הקודמת עם גיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים. צריכת הדלק שלה עומדת על 1:12.5-1:13 בנסיעה משולבת (עירוני ובין-עירוני) ורגועה. זאת אומרת צריכת דלק טובה ביחס למתחרות, אבל לא בהפרש ענק.

סוזוקי ליאנה תהיה חסכונית. בדומה לקורולה לא מדובר ביתרון מוחץ לטובתה. היא גם מספקת ביצועים סבירים והנהיגה בה גבוהה ושולטת, אבל היא נורא מיושנת לעומת המתחרות. גם מבחינת שילוב גיר ומנוע, גם מבחינת נוחות, גם מבחינת איכות החומרים וההרכבה בתא הנוסעים, גם מבחינת אחיזה והתנהגות כביש וגם מבחינת רעשי דרך (מהמנוע, מהרוח, מהצמיגים ובתי הגלגלים). בכל זאת עדיין לא מדובר במכונית גרועה והיא אפילו מומלצת לאנשים שמחפשים מכונית אמינה, פשוטה, זולה, מרווחת וחסכונית יחסית שתיקח אותם מנקודה אחת לשנייה בלי שום בעיה. ק"מ לליטר זה דבר משתנה לפי הרבה פרמטרים וביניהם אחד המשמעותיים זה סגנון הנהיגה, כך שלא תמיד זה מה שיוכל לעזור לך לדעת בוודאות מה היא צריכת הדלק של המכונית עצמה.

הקטע הזה של "המאזדה 2 לא סוחבת" זה לא נכון בכלל. הנתונים היבשים שלה דומים ל-3 1.6 דור ראשון שאלה נחשבים לביצועים מעל לסבירים. בעצם כל מכוניות הסופר מיני סוחבות, יותר מזה... אם האוטו לא עמוס ב4 אנשים גדולים גם מכונית מיני פשוטה (I10, פיקנטו, 107 וכו') יסחבו ללא כל בעייה גם בעליות (כולל הגרסאות האוטומטיות).

כמו שכבר נאמר, הקורולה כנראה תהיה הבחירה הכי מתאימה לך, אם לא היא אז המאזדה 3.

פורסם

אם המאזדה 2 לא מספיק "סוחבת" עבורך את בבעיה.

מדובר באחת הסופר מיני היותר זריזות בעלת מנוע גדול וחזק יחסית לקבוצה.

פורסם
מי אמר לך שה-3 לא חסכונית? זה נכון שהיא לא הכי חסכונית, אבל לא מדובר כאן בטנק וצריכת הדלק סבירה ביותר יחסית לקטגוריה. אני עם רגל לא ממש קלה על הגז, מזגן ועקיפות ואני לא מרגיש שהרכב צורך יותר מדי דלק (ויצא לי לנהוג בהמון מכוניות בקטגוריה הזאת). בעיר הוא לוקח משהו כמו 1:8-1:9.5 (תלוי בסגנון הנהיגה) ובבין-עירוני הוא לוקח 1:10.5 בערך, או 1:11 במקרה הטוב. זאת צריכה ממוצעת ביותר ביחס למתחרות, בטח שיש כאלה שיותר חסכוניות ממנה, אבל יש הרבה שפחות.

הקורולה תהיה יותר יקרה לרכישה, נראית שמרנית ומשעממת והיא גם משעממת לנהיגה. אבל עם זה היא זריזה יחסית למאזדה ויחסית לרוב המתחרות שלה, חסכונית יחסית, אמינה ובגרסה היקרה יותר, היא גם מאובזרת טוב.

הלאנסר בכלל לא חסכונית וצריכת הדלק לא דומה כלל לזו של המאזדה (בשביל מי שאמר שהצריכה דומה). לי יוצא לנהוג על הלאנסר קלאסיק לא מעט וצריכת הדלק שלה גבוהה יחסית, גם בעליות ועקיפות עם מזגן המנוע רועש ומתאמץ וגם צריכת הדלק בהתאם. נכון שהמנוע חזק כבר בסל"ד נמוך, אבל בכל זאת 98 כ"ס זה לא מספיק לרכב שכזה.

אימפרזה נוחה, זולה לאחזקה, אמינה, אמינה ושוב אמינה. לא יקרה לרכישה, מחירי הביטוחים סבירים והנסיעה שקטה יחסית. אבל גם כאן עם מנועי ה1.6 וה1.5 היא חלשה וצורכת יותר מדי דלק ועם מנוע ה2.0 היא עוד פחות חסכונית, אבל הביצועים יותר נורמליים.

אם את נעולה על יפנית, שמספקת ביצועים טובים, אמינה, 1.6 סמ"ק, משפחתומטית וצריכת דלק סבירה - טויוטה קורולה או מאזדה 3 יכולות להתאים לך מאוד. הקורולה חסכונית יותר וזריזה יותר, ה-3 יפה, מהנה ו"ספורטיבית" יותר.

אלו ממש לא נתונים טובים.

סלח לי כן, אבל אני מגיעה לתוצאות טובות יותר גם בעירוני וגם בבין עירוני עם גאלאנט 2001 מנוע 2 ליטר, ושגם הוא לא נחשב לרכב חסכוני בדלק.

ובעל הגולף, אני לא יודע איזה מנוע יש לך, אבל היתה לי גולף 2000 שנת 2000, הדבר הזה שוטה כמו גראנד שירוקי.

ומילא הייתה תמורה לזה, האוטו כבד והמנוע 2000 המיושן הזה לא ממש מצליח להזיז אותו.

וגם שאתה כבר לוחץ אתה בטוח שאתה על דיזל, מרעיש ולא מתקדם.

(מזכיר לי תקופות לא טובות האוטו הזה)

פלג_

פורסם

המוסכניק שלך חי בכוכב אחר.

האקסנט מכונית אמינה-היא אולי לא יפה,לא מתהנגת,לא נוחה,לא מאובזרת,לא נמכרה לפרטיים כמעט וכו' וכו' אבל האוטו כן מראה אמינות.

הייתי לא לוקח את המוסכניק ברצינות וחושב רציונלית

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
כן כן, נדיר במחוזותיכם.

ב', תמיד יהיו אנשים שיגידו אחרת, לא שאלתי את דעתכם על דעתו של המוסכניק, ביקשתי את עצתכם.

אבל רק בשביל הפרוטוקול, זה המוסכניק שלי, אני בוטחת בו, בהתחלה רציתי קיה והתעקשתי כי יש לי קיה מודל 95 כרגע (תותחית), אבל מאז שהוא המליץ לי על יפנית, אני מרגישה שזו תהיה החלטה יותר נבונה באמת. כי מה לעשות האמינות הכי חשובה לי.

אז בקיצור, כשאני אומרת מכונית חזקה, אני בעצם מבקשת שכשהרמזור מתחלף לא לוקח לה 5 דקות לתפוס תאוצה. שלא תהיה עגלה.

עד כמה חסכונית היא המאזדה 3? וכמה היא הקורולה? בדקתי את 2 המכוניות ביד2, והקורולה הייתה קצת יותר יקרה לי.

בואו נשים דגש על אמינות וחיסכון.

vladclar מצחיק שאתה אומר את זה, ניגשתי לבדוק את הסוזוקי וכולן היו ממש מכוערת :) אבל הייתי דווקא שמחה למכונית גבוהה.

למה המוסכניק שלך, שלהבנתי הוא סמכות על מבחינתך, עושה חצי עבודה ? הוא החליט שאת צריכה יפנית, מצוין, שיואיל ויגיד לך גם איזו.

פורסם
אלו ממש לא נתונים טובים.

סלח לי כן, אבל אני מגיעה לתוצאות טובות יותר גם בעירוני וגם בבין עירוני עם גאלאנט 2001 מנוע 2 ליטר, ושגם הוא לא נחשב לרכב חסכוני בדלק.

ובעל הגולף, אני לא יודע איזה מנוע יש לך, אבל היתה לי גולף 2000 שנת 2000, הדבר הזה שוטה כמו גראנד שירוקי.

ומילא הייתה תמורה לזה, האוטו כבד והמנוע 2000 המיושן הזה לא ממש מצליח להזיז אותו.

וגם שאתה כבר לוחץ אתה בטוח שאתה על דיזל, מרעיש ולא מתקדם.

(מזכיר לי תקופות לא טובות האוטו הזה)

פלג_

האוטו שלי הוא מנוע 2000 בנזין, מודל 2001 אוטומט.

יכול להיות שהייתה לך בעיה באוטו שהזנחת או משהו אבל אני הגעתי בנסיעה עירונית עם מזגן פועל ל1:13.

כן, הייתה לרכב בעיה של שתיית דלק מוגזמת אך צריך לטפל בבעיה הזאת שהייתה חיישן חמצן תקול שגרם לצריכת דלק להיות 1:9 וזיהום אוויר בשמים.

מרעיש ולא מתקדם? זה הדבר האחרון שאני יכול להגיד על האוטו הזה בכבישים מהירים, גם על מהירויות גבוהות האוטו שקט (ואפילו כמה אנשים שנסעו איתי העירו על זה) ותופס תאוצה מכובדת בקיק דאון בעליות.

אני לא יודע מה היה המצב של הגולףש הייתה לך, כמה ק"מ הייתה ואיך הייתה מטופלת אך אני מבסוט מאוד מהגולף שלי ומצריכת הדלק שלה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תוכן חדש...