Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמינות מופלגת - לאחד ממנהלי הפורום (פורום אודיו) היתה אחת שנים ארוכות - חוץ מתחזוקה שוטפת אני לא חושב שהוא ראה ממנה תקלה אחת, אחרי זה הוא עבר למחליפה שלה - היאריס, הוא חולה על הרכב הזה ומחזיק אותה עד היום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מדובר באחד מהאייקונים של האמינות.

אבל, וזה אבל גדול, לרכב בגיל הזה אין כמעט משמעות על איכויותיו כ"צעיר". צורת התחזוקה וההתעללות בו במהלך השנים תשפיע יותר מכל "תכונה מולדת".

כמו כן קח בחשבון שזה רכב די נדיר וקשה לי להאמין שמצאי חלקי החילוף כולל מפירוקיות זמין.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ב 5,000-6,000 ש"ח אני משער שאתה מדבר על סטארלט מהדור הקודם (דור רביעי) ולא מהדור האחרון (דור חמישי) שנמכר בארץ במספרים גדולים יותר.

כמו עם כל מכונה ישנה זה עניין של מיתוס שיהיו 0 תקלות גם אם הוא נושא את סמל האליפסה האלמותי בחזיתו, בטח ברכב בן 20.

בסה"כ הסטארלט לדורותיה הייתה רכב פשוט מאוד מכנית ועם מכלולים אמינים ומוכחים. קשה מאוד למצוא סטארלט שמורה ומטופלת ובטח שאין מה לצפות ל"אמינות יפנית" אחרי שני עשורים, כמה מאות אלפי קילומטרים וידיים שונות שנהגו והתעסקו בקרביה.

למרות זאת אצלי בלב שמורה לה פינה חמה ואני זוכר לה חסד נעורים. כמעט 7 שנים הייתה בבעלותי אחת כזאת ולא חוויתי שום תקלה רצינית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפני שבועיים בערך החלפתי מעבה אצל "דרעי מזגנים", וראיתי איך "מתקנים" אצלו מפוח פנימי.

ניסה העובד להחליף את המפוח בחלק משומש, אך אבוי, החלק לא מתאים - כנראה שייך לרכב ממודל מתקדם יותר או להיפך (הרכב היה ניסאן אלמרה).

זה לא ייאש אותו כלל - והעובד התחיל לחתוך, לנסר וכו' בתוך התושבת שלא התאימה, וקינח בכמה ברגים קודחים.

סופו של דבר- המפוח בפנים, מלא מרווח ליציאת אוויר במקום חלק אטום לגמרי - וכמובן שהמזגן כבר לעולם לא יזרוק את אותה כמות רוח כמו שזרק בעבר.

אז מוסר ההשכל הוא - עם ישראל אוהב קומבינות דפוקות שחוסכות כסף והורסות את הרכב. כמה שהרכב יותר ישן, יש יותר קומבינות, ויותר קומבינות משמעותן רכב דפוק יותר עם הרבה יותר פוטנציאל לתקלות.

אז אל תצפה לאמינות ברכב בן 20. זה נס שהוא לא בפירוק.

פורסם

מצטרף להמלצת קודמיי: בדוק את הרכב היטב בטרם הקניה. מכיוון שהרכב הרבה שנים על הכביש ומן הסתם החליף מס' ידיים, בדוק שהרכב טופל כמו שצריך.

בני

פורסם

קצת למעלה מ7 שנים שהייתי עם קורולה 96 - לא ידעתי תקלה אחת ברכב הזה, בטח ובטח לא תקלה שהשביתה אותו במהלך נסיעה.

הייתי צריך להחליף תושבות מנוע כי כבר הן היו שבורות (הרכב נסע נהדר למרות זאת). זו בעצם היתה ההוצאה הכבדה היחידה שהוצאתי על הרכב וזה היה מבחירה.

הייתי צריך פעמיים להחליף משאבת מים - זול מאוד ברכב הזה.

אולי פעמיים החלפתי בלמים - לא יותר.

פעם אחת עשיתי לה טיימינג - בעצם פעמיים - ברכישה ואחרי 5 שנים (או 150 KKM)

החלפתי פקק מים של הרדיאטור.

גומיה אחת ופנס חזית אחד שהיה שבור מלחתכילה.

כל השאר תחזוקה שטופת - כוון פרונט אוליי עשיתי פעמיים.

הצרה היחידה שהיתה לי עם הרכב היתה הממיר הקטליטי ובדיקת זיהום אוויר - חימום ממיר בטסט ושלום שלום.

הסטרלט מאותן שנים צריכה להיות לפחות באותה רמת אמינות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קצת למעלה מ7 שנים שהייתי עם קורולה 96 - לא ידעתי תקלה אחת ברכב הזה, בטח ובטח לא תקלה שהשביתה אותו במהלך נסיעה.

הייתי צריך להחליף תושבות מנוע כי כבר הן היו שבורות (הרכב נסע נהדר למרות זאת). זו בעצם היתה ההוצאה הכבדה היחידה שהוצאתי על הרכב וזה היה מבחירה.

הייתי צריך פעמיים להחליף משאבת מים - זול מאוד ברכב הזה.

אולי פעמיים החלפתי בלמים - לא יותר.

פעם אחת עשיתי לה טיימינג - בעצם פעמיים - ברכישה ואחרי 5 שנים (או 150 KKM)

החלפתי פקק מים של הרדיאטור.

גומיה אחת ופנס חזית אחד שהיה שבור מלחתכילה.

כל השאר תחזוקה שטופת - כוון פרונט אוליי עשיתי פעמיים.

הצרה היחידה שהיתה לי עם הרכב היתה הממיר הקטליטי ובדיקת זיהום אוויר - חימום ממיר בטסט ושלום שלום.

הסטרלט מאותן שנים צריכה להיות לפחות באותה רמת אמינות.

הייתה לי סטרלט 92 לפני שנתיים, למשך שנה, ועברתי איתה בסביבות 8 אלף קילומטר.

נתקעתי עם הרכב 3 פעמים באמצע הכביש בגלל קרבורטור מחורבן. כול חודש התפגר איזה משהו אחרת ברכב שדרש החלפה. והשיא הגיעה שהלך קלאץ והרכב כול כך נדיר שאין חלקי חילוף בארץ. הייתי צריך להשבית את הרכב לחצי שנה(!) עד שמצאו קלאץ, וגם עליו שילמתי 2500 שקל(לא במורשה אם זה מעניין מישהו). אחרי שבוע המזגן הפסיק לקרר, והחלטתי שנשבר לי ואני מוכר את פיסת החרא הזאת.

אף רכב לא חסין להזנחה, וגם שיא מוניטין האמינות יכול לגרום לתסכול והוצאות בילתי פוסקים.

פורסם

לא הזנחתי את הקורולה שלי ומכאנית היא גם היתה שמורה לפני כן.

זה ההבדל.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לי עד היום ניסאן סאני מודל 95. הרכב היה מאוד אמין אבל שום רכב בודאי לא ישן לא עמיד לכל. החלפתי מנוע כנראה באשמתי (היה רעש מהמנוע אולי של מים שברחו ולא מהרתי מיד למוסך והמנוע התחמם ושבק חיים). גם גיר שפצתי לא מזמן. אבל צריך לקחת בחשבון שכבר אין חלפים לכל דבר. למשל אין לי תחליף לבורר המהירויות במזגן ועשו לי מעקף שצריך להחליף כל הזמן.

יחד עם זאת בסך הכל אין הרבה עלויות אחזקה לאורך השנים למעט החלפת המנוע שהיה באשמתי ושיפוץ הגיר גם עד היום. במקור תכננתי להחליף אותו אחרי קצת פחות משבע שנים (שימש את העסק ואז נגמר הפחת למס הכנסה) אבל הוא היה כל כך אמין ולא היו עליו כמעט עלויות אחזקה עד אז שהמשכתי עם הרכב וכעת הוא כנראה סיים את דרכו לפחות כרכב ראשי.

• תוכן חדש...