Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קמארו 1974- שיפוץ מתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלא יובן לא נכון

אני הכי מפרגן

בתור אחד שנמצא באמצע שיפוץ של רכב שבתחילת הדרך היו לו יותר

חורים מפח, אני מבין לחלוטין מה הבחור צריך לעבור.

אני בתחילת השיפוץ חשבתי שתוך שלושה חודשים הרכב חוזר לכביש

אבל המציאות שונה, ארוכה ולא תמיד קלה.

ולכן, כדאי להתחיל מהפחחות הקשה לפני שעוברים לניקלים של הראש מנוע

• תגובות 275
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שבת שלום לכולם, הרגע חזרתי מהמוסך, נקרעתי טילים אבל מתחילים לראות את האור מהקצה של החור... שלומי, תודה וגם לכולכם על העידוד באמת שכיף לראות איך כולם עוזרים, במקרה הגרוע ביותר אני אלביש את המנוע על הקיה של אישתי ואברח מהמקום... אני מתאר לעצמי שחלק מהחברה צודקים שלא היו נכנסים לפרוייקט רכב שרוף, בסה״כ פעם ראשונה שלי ודווקא כאב ראש לא קטן, אבל הסיפוק של לראות את הקאמרו מתפרקת לחלקים קטנים שמוחזרים מבריקים והיא עצמה קורמת עור וגידים... אני לא ילד אבל זה מטורף לגמרי לתאר את ההרגשה, אתמול אישתי קנתה לי מוצץ של nuk.. היא טוענת שאני תינוק מגודל. מחר אני אעלה כמה תמונות מהיום.. אני הולך להוריד את החלודה מעליי. שבוע טוב לכולם. ☺

פורסם

מדהים. מאחל לך המון הצלחה בשיפוץ, אבא שלי שקל אם לקנות אותה, מחוסר פאת זמן החליט לוותר עלייה.

בעבר הרחוק הוא שיפץ פייבירד 78, מהתחום מכאני עד קוסמטיקה, צבע אותה לצהוב, עקבותיה נעלמו, נאמר שהיא איכשהו מסתובבת בתל אביב. מישהו יודע מה קרה איתה?

שוב מאחל המון הצלחה ועוקב אחרי ההתקדמות של הפרוייקט.

פורסם

צהריים טוב לכולם, שוב חזרתי מהפחח, אחרי שהצלחתי להוציא את רוב החוטים, גיליתי להפתעתי כמה דברים, תיבת הפיוזים שרדה את

השריפה, הפלסטיקים שמתחת לדאשבורד שרדו ואפילו יש רמקולים...

אני מוסיף כמה תמונות מאתמול והיום, האמת היא לאחר שצילמתי, הנבלה הוריד את הטמבונים , הדלתות והכנפיים הקדמיות..

אני כולי תקווה שמחר יפרדו דרכם של השאסי והמרכב.. עד לאיחוד (איזה צבועים...)

בנתיים תהנו מהתמונות...

IMG_2827.jpg

IMG_2828.jpg

IMG_2830.jpg

IMG_2832.jpg

IMG_2834.jpg

פורסם

בהמשך להודעה הקודמת.. אני מצרף עוד כמה תמונות מהיום.

שאלה לי : גם בצד ימין וגם בצד שמאל ישנם שני עיגולדים כאלה כמו של צו'ק.. מה זה ?

IMG_2838.jpg

IMG_2839.jpg

IMG_2835.jpg

IMG_2845.jpg

IMG_2846.jpg

פורסם

סלח לי אבל העבודה של הפחח נראת מאד מאד חפיפניקית ולא מקצועית

לצורך עניין כנראה שגם כמות החומר תהיה בהתאם, קווים כבר לא יהיו לאוטו והחלודה תעלה בחזרה IN NO TIME

הייתי שוקל את צעדי בכובד ראש אם הייתי נכנס לפרוייקט כזה

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אני מסכים, ולא מסכים.

לדעתי בשיפוץ כזה כדאי שתשקול דברים כמו דלתות, מכסה מנוע בגאז' וכנפיים לקנות חדשים ולא להתעסק איתם.

ככה אתה יכול לתת לפחח להשקיע בגוף עצמו. אני ממליץ שתתן לו לחשוף את הכל ולנקות את כל החלודה ותתן שכבת יסוד איכותית ועדיף יסוד צורב כדי לסגור את הסיפור.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אהלן חבר'ה, תודה על ההארות, אני רק בשלב פירוק הרכב, אכן עדיף להביא את כל המתפרק כמו דלת תא מטען , דלתות ואף מכסה

מנוע, כרגע כלום בשלב הפיניש אלה רק הלחמות וטלאים למה שנאכל, מחר (אני מקווה ), יופרד המרכב מהשאסי וגם אז נמשיך

בהלחמות וריתוכים.

רק לאחר שבכל המקומות יחוברו טלאים רק אז כל הרכב כולל השאסי, יעברו לניקוי חול יסודי, צבע יסוד וכו'..

יכול להיות שבתמונות לא רואים את קווי הרכב (אני מצלם באייפון בלי פלאש), אבל תאמינו לי שבכל יום אני מלטף אותם ומוודא שהם אכן במקום..

למרות שאני סומך עליו במאה אחוז, אני מגיע ועובד איתו כל יום כדי להשגיח שלא יהיו טעויות.

אני נכנסתי לאיזה מו"מ עם בעלים של אחת דומה (מושבתת אחרי מכה) אם נסתדר, נעשה ניתוח לקאמרו (השתלות)

אם לא, נילחם עם מה שיש וננצח !

אני ראיתי אותו מרכיב מכוניות משני רכבים דומים שהלכו לבדיקה לאחר מיכן ואף אחד לא ידע...

מעבר לכך נשארה רק כיתת יורים כך שאני והוא בסדר גמור.

IMG_2826.jpg

פורסם

רק דבר קטן, אני בכוונה מעלה כרגע את כל החלודה והריקבונות (חלקם עוד לא נותחו)

כדי שיהיה לכולנו (בעיקר לי), זיכרונות של אז.... והיום.

התחלתי את השיפוץ רק לפני כשבועיים בידיעה שיהיה צורך לפתוח את ה..חת בעבודה, למזלי , לא אני מכבס בבית...

(אני מקווה שהיא לא נכנסת לפורום...)

לילה טוב לכולנו.

פורסם

היי דודו,

הגיע זמן המחמאה היומית......קבל לייק ענק!!!!! כל הכבוד.

איזה כיף לי להיכנס לפורום בלילה, אחרי יום עבודה מגעיל במשרד, לקרוא את העדכון שלך ולהסתכל בתמונות. פתאום עולה לי חיוך על הפנים ואני נרגע כי אני יודע שאי-שם יש מישהו יותר מדרוב ממני שמוכן ללכת אחרי החלום שלו לאן שצריך.

יישר כוח. ממתין כבר למחר בערב. דיר-באלאק לא להעלות תמונות כי אז יהיה לי לילה לא רגוע ואני לא אצליח לישון ואז לא תהיה ברירה אלא לשלוח לך ים של הודעות פרטיות.........

תמשיך להנות מהעבודה ומהיצירה.

שלומי

פורסם

עושים ניקוי חול לפני שעושים טלאים

אתם עושים טלאים עם ריתוכים צפופים שזה יפה מאוד

אבל מה קורה מתחת ?

באזורים שלא מגיעים

כך את התמונה של הדלת . לא נראה לי הגיוני לעשות טלאי לפני שניקית מחלודה את כל הבפנים והורדת את כל החלודה . צבעת ביסוד\ ממיר חלדוה או כל חומר אחר ואז מתחיל לסגור עם טלאים .

לגבי הפורום הזה והערות שנותנים לך

רוב מי שנותן לך פה ביקורות של איזה יופי וכל הכבוד ודברים כאלו , זה לא יעזור לך הרבה , רובם לא עשו פרוייקטים בסדר גודל כזה לבד בידיים שלהם .

אנשים שנראה שהם נכנסים בך ונותנים לך הערות אלו אנשים לרוב שעשו דבר או שניים ויש להם ניסיון . תעשה חושבים מה אתה לוקח מזה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

היי,

ראשית כל, בהצלחה.

שנית, אני מקווה שמובן שכל העצות שניתנות לך על-ידי המגיבים באות לעזור, לסייע, לחסוך לך בזמן, תסכול וכסף והעצות בד"כ מגיעות מלא מעט דם ויזע שנשפכו על פרויקטים דומים.

אכן הפרויקט הזה מאתגר אבל הוא אפשרי.

לדעתי הדרך הנכונה לעשותו היא בשימוש בקיים-חדש, משמע, החלפת חלקי הפח בחדשים ככל שניתן. לעולם לא יצליח פחח, טוב ככל שיהיה להחזיר את התכונות המקוריות של חלקי הפח שנשרפו למקור, גם אם בהתחלה זה יראה לא רע ואחרי חומר זה יראה אפילו טוב. זה יחזיק זמן מה ולאחריו הרכב יתחיל לבעבע ולקרקש ומכאן הדרך לסופו קצובה.

כלכלית, אם תבצע חישוב מבוקר של עלויות עבודה וחלקים מקומיים מול עלויות חלקים חדשים וייבוא, תגלה שהייבוא משתלם יותר. איך? לדוגמא:

מכסה תא מטען חדש לקמארו כמו שלך עולה $117.48 (כאן, לדוגמא)שזה לצורך החישוב כ-450 ש"ח. עלויות הייבוא שלו באם תביא אותו עם עוד חלקים במשטח, כולל שילוח ומיסים הם כ-100$, כלומר אנחנו מדברים על כ-900 ש"ח (הערכה) לחלק חדש. עכשיו בוא נקמט את זה לשעות עבודה...

פחח שמכבד את עצמו מחייב משהו בין 100-200 ש"ח לשעת עבודה. נגיד שאנחנו הולכים על משהו באמצע - 150 ש"ח. עבודה על מכסה תא מטען כמו שלך מצריכה לפחות יום עבודה, כ-8 שעות, כדי להביאו למצב חדש וזאת לא רק ע"י ריתוך תלאים אלא השלמה של ממש של פיסות פח, כיפוף, פרזול, פרופילים ועוד (מה שיש רק מעטים בארץ שיודעים לעשות באמת...). איפה אנחנו עומדים? 1200 ש"ח ליום עבודה. נגיד והסתדרת על מחיר טוב ולוקחים לך "רק" 100 ש"ח לשעה כי יש לך הרבה עבודה. 800 ש"ח לחלק שלעולם לא יגיע לשלמות של... חלק חדש.

את אותו החישוב אפשר וכדאי לעשות ליתר החלקים כגון כנפיים (קומפלט), מכסה מנוע, דלתות (Shell + פנימי), משטחי רצפה חדשים וכו'. כנ"ל אגב לגבי לוח מחוונים, שטיח פנימי, גומיות, חשמל וכו'.

בקיצור, אם הייתי אתה הייתי עוצר הכל. אם צריך לחסוך, חוסך ואז מזמין. אם לא והממון רק מחכה, עושה תוכנית פרויקט מסודרת שכוללת את כל (ככל שניתן, כשתרשום 100% קח בחשבון שהגעת בפועל ל-80%) החלקים שאתה צריך להזמין ותזמין את הכל במרוכז, זה יחסוך לך מאות ואלפי שקלים של עלויות שילוח ומיסים ובעיקר, יביא אותך לנקודת מוצא הטובה ביותר שניתנת לפרויקט מסוג זה.

בארה"ב הבינו כבר מזמן שלבנות חלקי פח למכוניות האלו זו אומנות ואם את האומנות יכולות לבצע מכונות ובכך להוזיל משמעותית מאוד את עלויות השיפוץ, כך יחזרו יותר מכוניות לכביש והשיטה הזו עובדת.

אם תרצה לעשות תוכנית פרויקט מסודרת, המלצתי היא לקחת קטלוג (קובי, אם נשארו לך, תן לו אחד ממה שנתתי לך) של קמארו, לעבור עמוד עמוד ולסמן מה שאתה צריך. תגלה כנראה רק בשלב מאוחר אם תתנהל נכון שכמעט ואין כלום שניתן לרכוש בארץ שיצא לך משתלם יותר מאשר לייבא אותו חדש (לדוגמא, ריפוד הרכב כולו מבפנים...).

אתה עושה דבר נפלא והרכב (וגם אנחנו) יודה לך בבוא הזמן על זה שאתה מחזיר אותו לכביש, אז אנא, בשבילו, עשה את זה באופן שיחזיר אותו לכביש לעוד שנים רבות ולא רק לשבוע של ההשקה :wink:

תתפרע כמה שבא לך עם שאלות, הצקות, תהיות ותמונות, אני בטוח שכל מי שהגיב עד עכשיו (כולל אותי) ישמח לעזור, לסייע, להלל ולהקניט, מתוך רצון אמיתי לעזור :)

ושוב, בהצלחה!

ליאור.

משהו בשביל המוטיבציה....

attachment.php?attachmentid=290372&stc=1&d=1338752150

camaro-type-lt-1974-(2).jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אחים יקרים,שלא תבינו אותי לא נכון, לגבי המעודדים, תודה ולגבי המעירים= מאירים, אני לא נעלב, נהפוך הוא, אני לוקח

שואל ובודק והכי חשוב, לוקח הכל בסבבה, אני אישית לא ממהר להכין את הרכב, יכולתי לקנות אחת משופצת בת יונה במחיר שאני הולך

לשים על הקאמרו, כלכלית- חמור גדול, נפשית- אחד הדברים הכי כפיים שעשיתי בשנים האחרונות... (חוץ מהילדות שלי)

כך שאני באמת מקבל כל הארה שלכם ולא בפלצנות.

לגבי ניקוי החול, ביקשתי קודם לתפור את הרכב כיוון שניקוי החול מוציא את הגילוון המקורי ואז שוב הרכב יחליד.

כרגע אנו מתקנים וצובעים בצבע בסיס מכוער במיוחד כדי שהיא לא תחליד ובסיום התפירות נשאף כמויות של חול ומיד צבע בסיס.

אם טעיתי, יום אחד באמצע הנסיעה אפול עם הכיסא על הכביש, אם לא, איהנה מאוד מהמזגן....

לילה טוב לכולם.

• תוכן חדש...