Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב קצת נתונים יבשים: האוטו מודל 96 עם 85000 ק"מ (!) יד 3, בעל ספר טיפולים ומטופל רק במוסך המורשה רנו רייך (יש את כל הקבלות).

עשיתי בדיקה בדינמומטר ולהלן התוצאות:

מנוע, מערכת קירור, דלק והצתה-

בלאי מנוע ולחץ עוקה, נזילות שמן (הבודק לא הזכיר שום נזילה כשהסביר את הבדיקה לאחר מכן), שריפת שמן, רעש מהמנוע ממערכת התזמון והשסתומים, קורוזיה ונזילות מים מצינורות ואביזרים, לתקן ולנקות מערכת קירור (הטיפש קנה רדיאטור חדש- יש קבלה, והשתמש במים מינרלים רגילים, אבל נאמר שזה לא כזה נורא ופשוט אפשר לנקות), פילטר אויר קרוע (הוא שם פילטר פתוח של אופנוע שנראה כמו ספוג בגודל אגרוף וצריך להחליפו), תפקוד מערכת הצתה ודלק לקויים.

פליטה- מערכת פגומה, דליפות (הוא הלביש אגזוז לפוזה על המקורי שלטענתו חוררו כדי לקבל פחות התנגדות)

מערכת הגוי וסרן- חופש בהגה* במתה ובבוקסות, גשר קדמי עקום*, כוון פרונט

קפיצים- תקין

שילדת רכב- לא אפרט, כי כל הלקויים בעלי משמעות נמוכה ושולית (אין שאסי 100%), אבל הסאנרוף לא עובד, ובקשר לשאר- הוחלפה שמשה, דלת, קצת עבודת פחחות- סתם שטויות.

בלמים- צלחות ורפידות שחוקות

צמיגים- צמיג שמאלי אחורי מסוכן לנסיעה (יש להחליפו דחוף)- אני כנראה אשיםפ את הרזרבי ועוד חדש שאקנה בתור חדשים מאחור, את הקרוע אזרוק, ואת השני שעדיין טוב, אשים כרזרבי.

מערכת תאורה ומצבר- מצבר 2002, ופנס איתות אחורי סדוק מעט

העברת כוח- בלאי מצמד גבוה, נזילות שמן מתיבת הילוכיםן, נזילה מדיפרנציאל (שוב מוזר- כי לא הזכיר שום נזילות- הבודק), שילוב הילוכים לקוי ובודד ורעש מהתיבה וממיסבי הגלגלים, חופש ציריות.

מחוונים- תקין

*בקשר לחופש הגה- הבודק עצמו אמר שהבעיה דורשת תיקון קל יחסית- הבעיה במנגנון המכני במסרק ולא דורש פירוק, המערכת ההדראולית לא פגומה כלל.

**בקשר לגשר- לא מהווה בעיה ולא שאסי, החלק נפרד וכנראה נפגע בעת עליות על באמפרים וכד', בכל מקרה זה לא שאסי...

***עוד בעיה שקיימת היא בצבע, הוא דהוי בצורה מכוערת במכסה המנוע, וגם קצת בגג, זה לא יפה, אבל לא משפיע על התנהגות ולא כ"כ מדאיג (אבל אם מתישהו ארצה לתקן מקצועי מעבר לווקס זה יהיה בסביבות האלף...)

מה אתם אומרים, המחיר הסופי ולא ניתן למיקוח הוא 3 מתחת למחירון, ו4 וחצי מתחת למשוקלל (כולל הק"מ), אי אפשר עוד להוריד אז אל תציעו מיקוח.

כעקרון אני חייב- להחליף צמיג אחד, לתקן את החופש, להחליף מים לירוקים, אני גם לא רוצה להסתכן עם פילטר פתוח ואו שאתקן אותו או שאקנה מפרוקייה אחד מקורי.

מה בקשר לנזילות- יש ממה להלחץ??

בבקשה בעלי נסיון, עזרו לי, אני מתכנן כנראה שהעברת הבעלות עוד תהיה ביום ראשון הקרוב...

בינתיים רב התגובות שקבלתי הם חיוביות מאד, סחירותו בעתיד תהיה טובה בעקבות הק"מ, והבלאי סביר ואפילו טוב יחסית לעובדה שהוא 9 שנים על הכביש...

פורסם

אני בהלם שהאוטו הזה הולך עד כדיי כך מתחת למחירון.

המצב הבסיסי שלו טוב (יד 3, ק"מ נמוך) והוא דורש 4K מתחת למחירון.

לדעתי,

כדיי להיות בטוח, סע למוסך מרכזי של רנו ותבדוק את הדברים האלו שם.

לא פעם קרה שהמכוני בדיקה הללו טעו, ולך תידע - אולי בסוף תיצטרך להחליף את כל המסרק הגה.

סע עם הטופס למוסך של רנו, תבקש מהם שיסתכלו על טענות מכון הבדיקה (לא על כל הטענות, למשל על הצמיגים\פנס\מערכת פליטה, אלא על דברים כמו ההגה והגשר) ותבקש מהם שיגידו לך מה הם חושבים.

אחרי זה תוכל לקנות את האוטו בראש נקי.

לפי איך שזה נראה לי ממבט ראשוני - במידה והחלטת שזהו האוטו שאתה רוצה אז האוטו שווה את הכסף וכדאי ללכת עליו.

תיהנה ובהצלחה.

Back to the original - NC again.

פורסם

טי בי, ממך אני מתפלא לטובה :) בדר"כ אתה כותש... שוב כנראה הכי בטוח פשוט ללכת למוסך מורשה, אבל נראה לי שהקטילות של המכון בדיקה הן מספיק חריפות כדי לכסות את התחת.

בכל מקרה הנתון היחיד שנעלם לךי מכל הבדיקה הזו והיה לי מה1.6 השחוטה הוא עניין אחוזי ויחס הדחיסה של המנוע, ב1.6 פשוט פרקו פלאגים ובדקו קומפרסיה, וכששאלתי למה לא עושים את זה פה, אז הבודק אמר לי- "אתה בכלל לא יכול להשוות בניהן, המנוע שונה בתחילת, בכלל טכנולוגיה וליגה אחרת..." בקיצר, בדיקתו תהיה יותר מסובכת, ובבדיקה במכון בלתי אפשרית, אבל מה שכן הם בדקו כ"ס לפי מה שאמר לי ע"י חישוב במחשב בהאצתו וע"פ הסל"דים, הקיצר לא כתוב לי כמה בדיוק יש, אבל הוא אמר שזה טוב מאד, ללא בעיה, והבודק השני אמר לי שגם סגר איתו 200 בלי בעיה במכשיר ההאצה :shock:

עוד קטע מצחיק שהיה עם אחד הבודקים הסטלן הזה, הוא שם אותי על המכשיר שבודק את בולמי הזעזועים והרעיד לי את כל העצמות- חוויה כיפית אני חייב לציין :) , אם אתם לא ממש שמנים מאד (כי אז זה פדיחה בטח לרעוד בויברציות כאלו...) בקשו בבדיקה הבאה!

דרך אגב בקשר לתוספות- האוטו מגיע עם סט של 4 רמקולים ושני טוויטרים שהם לא מהחברה ואכותיים, ועם רדיו דיסק נשלף (אבל הוא דווקא על הפנים), הרכב גם עם אזעקה ואימובילייזר, וגלגל רזרבי מגנזיום, ויש אתהקטע של יפוי האגזוז לפוזה- אשכרהאיזה אחד בבדיקה פתאום ניגש אלינו ושאל מאיפה האגזוז הזה ובמילותיו "האוטו נראה כמו מטוס סילון".

פורסם

הרכב נשמע קצת מוזנח וסובל מבעלים נוכחי חאפר ...

אבל,

ההוצאה הכי גדולה שאני רואה כאן היא הסאנרוף.

ההוצאה שמצפה לך להערכתי, היא יותר ממה שאתה משלם מתחת למחירון...

דרך אגב, צמיגים מחליפים בזוגות. תחליף זוג אחוריים.

לדעתי כדאי שתפרט את מה שכתוב בסעיף השילדה, כי לפעמים גם דברים עם משמעות נמוכה נחשבים "שאסי" ...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הרכב די מוזנח

ויכולות להתגלות עוד בעיות שלא שמת לב אליהם

וניראה לי ההוצאות שלך על המכונית אחרי קנייתה, יכולים להגיע לסכומים של מכונית חדשה יותר ומתוחזקת יותר

מהסיבה הפשוטה שכל תיקון הכי פשוט במוסך מורשה, המחיר הכי נמוך לתיקון מתחיל ב 350 ש''ח

ואם תספור את כל הבעיות תכפיל אותם ב 350 יצא לך הרבה כסף שאיתו אתה יכול ליקנות מכונית אחרת

תגיד לי,

מאיפה אתה מקריץ את השטויות האלו?

איזה סכומים כבר יש להשקיע?

Back to the original - NC again.

פורסם
הרכב די מוזנח

ויכולות להתגלות עוד בעיות שלא שמת לב אליהם

וניראה לי ההוצאות שלך על המכונית אחרי קנייתה, יכולים להגיע לסכומים של מכונית חדשה יותר ומתוחזקת יותר

מהסיבה הפשוטה שכל תיקון הכי פשוט במוסך מורשה, המחיר הכי נמוך לתיקון מתחיל ב 350 ש''ח

ואם תספור את כל הבעיות תכפיל אותם ב 350 יצא לך הרבה כסף שאיתו אתה יכול ליקנות מכונית אחרת

תגיד אתה קיים ? ע"ע דאקרט.

מה זה כל בעייה מינימום 350 ש"ח ?!

לפי דעתי האוטו במצב ששווה קנייה. אחרי הקנייה ישור קו יעלה בסיבובות ה1500 ש"ח ואז יהיה לך אוטו שווה מחיר מחירון.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תוכן חדש...