Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התגובות :-)

כמובן שאני עוד צריך לבצע נסיעות על הרכבים האחרים לפני שאני מחליט, אבל הקליאו מאד מצאה חן בעיניי.

למען האמת, אני עוד לא וויתרתי לחלוטין על האופציה של הפיאסטה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מכירה עתידית זה משהו שחשוב לך, הייתי יורד מאופציית קליאו לגמרי.

הרכב הזה בעל שם סופר גרוע בישראל, ואנשים מתרחקים ממנו כמו מאש.לראייה תיראה את כמות המסירות של ה-4 חודשים האחרונים- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=426697

פאביה נמכרה פי 10 וסיאט נמכרה פי 20(!) , ואם ניקח בחשבון שהסוויפט לפני הורדת המחיר הייתה נמכרת לא רע, אז זה לא יהיה הימור פרוע שהיא גם תהיה להיט מכירות.

בקיצור, אם סחירות עתידית זה חשוב= לא לקנות קליאו.

פורסם
אם מכירה עתידית זה משהו שחשוב לך, הייתי יורד מאופציית קליאו לגמרי.

הרכב הזה בעל שם סופר גרוע בישראל, ואנשים מתרחקים ממנו כמו מאש.לראייה תיראה את כמות המסירות של ה-4 חודשים האחרונים- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=426697

פאביה נמכרה פי 10 וסיאט נמכרה פי 20(!) , ואם ניקח בחשבון שהסוויפט לפני הורדת המחיר הייתה נמכרת לא רע, אז זה לא יהיה הימור פרוע שהיא גם תהיה להיט מכירות.

בקיצור, אם סחירות עתידית זה חשוב= לא לקנות קליאו.

וואו,כמה שטויות בתגובה אחת....ניתוח שוק מדהים,אני חייב לציין שהתרשמתי .

כל כך הרבה רכבים שבעבר היו להיטי מכירות מטורפים עומדים היום כמו אבנים בלוחות היד השניה ובמגרשי הטרייד אין

והדוגמא הקלאסית ביותר היא מזדה 3. עד לא מזמן המזדה 3 היתה "צ'ק בנקאי " כשהיה אפשר למכור אותה בכל רגע נתון

ובמחיר מחירון מלא בהנחה והיד היא פרטית והנתונים טובים.

מה קורה היום ? מישהו רץ לקנות מזדה 3 ? המגרשים מפוצצים והלקוחות הפרטיים שרוצים למכור עושים שפגאט ומורחים את עצמם בוזלין...

דווקא איביזה שנמכרת מדהים היא אחת מהסחורות היותר קשות ביד השניה,כדאי לפתוח יד 2 ולהתרשם.

הקליאו ועל אחת כמה וכמה הידנית תהיה סחורה מבוקשת ביותר בעוד שלוש שנים מהיום לאור המחיר הזול ,רמת הבטיחות הגבוהה,והאבזור העשיר.

וכדאי לזכור עוד נקודה חשובה : מיום ליום שוק הטרייד אין מתפתח ולאור הקושי שיש במכירה עצמאית והטרטור שכרוך בכך רוב הלקוחות שמעוניינים לקנות רכב חדש (וזה מה שיקרה לבחור במידה וירכוש קליאו ) ניגשים לסניף מקבלים טרייד אין במחיר מחירון מלא ויוצאים עם רכב חדש.

אם כבר עכשיו היבואנים זיהו את הטרייד אין כמנוף שמאפשר להם למכור רכבים חדשים בעוד שלוש או ארבע שנים מהיום זאת תהיה האופציה המובילה .

בקיצור ,שסחירות עתידית לא תהיה השיקול בקניה כי ענף הרכב משתנה בצורה קיצונית משנה לשנה והלהיט של היום יכול להיות הגרזן של מחר.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
ניסית גם את הניסאן מיקרה הידנית?

גם עליה יש מבצע של 70,000.

החיסרון במיקרה שהיא מגיעה עם מנוע 3 צילינדרים שרועד ומרעיש בטירוף.

פורסם
הדוגמא הקלאסית ביותר היא מזדה 3. עד לא מזמן המזדה 3 היתה "צ'ק בנקאי " כשהיה אפשר למכור אותה בכל רגע נתון

ובמחיר מחירון מלא בהנחה והיד היא פרטית והנתונים טובים.

כול רכב שיש לו מקביל בליסינג ישחט במחיר וזה עובדה, אף פעם לא טענתי אחרת. אם מאזדה 3 לא הייתה נמכרת לליסינג תאמין לי שגם היום היה לה סחירות טובה. (יחסית לשוק הנוכחי הרעוע משהו של המשפחומטיות כיום).

קליאו ועל אחת כמה וכמה הידנית תהיה סחורה מבוקשת ביותר בעוד שלוש שנים מהיום לאור המחיר הזול ,רמת הבטיחות הגבוהה,והאבזור העשיר.

תמיד קליאו הייתה בטיחותית, ועשירה באבזור , אז מה? תמיד היא התרסקה במחירון והביקוש אליה הוא אפס. היום אתה יכול למצוא כבר קליאו 2003 בפחות מ-10 אלף(!) עם קילומטראז נמוך, ואתה חושב שהם נחטפות? ממש לא.

וואו,כמה שטויות בתגובה אחת....ניתוח שוק מדהים,אני חייב לציין שהתרשמתי .

מה?

סטטיסטיקה של מכירות רכב חדש זה לא ניתוח מספיק טוב?

לא יודע, כשאני רואה רכבים שמתומחרים יקר יותר, מאובזרים פחות, ועם שנה פחות אחריות, נסחרים בכמות של עד כמעט פי 17 יותר (2058 מכירות לאיביזה 1.4 ידנית לעומת 124 קליאו 1.2 ידניות) לי זה מדליק נורה אדומה בגודל אבטיח.

אבל אם זה לא מספק את כבודו, הוא מוזמן להביא לי ניתוח שוק משלו שנוגד את הטענות הנ"ל.

פורסם
כול רכב שיש לו מקביל בליסינג ישחט במחיר וזה עובדה, אף פעם לא טענתי אחרת. אם מאזדה 3 לא הייתה נמכרת לליסינג תאמין לי שגם היום היה לה סחירות טובה. (יחסית לשוק הנוכחי הרעוע משהו של המשפחומטיות כיום).

וכאן יש דווקא יתרון לקליאו שלא נמכרת לציי רכב .אני לא טוען שזו פאר היצירה המוטורית אבל התמורה ( במיוחד לאור ההנחות וההטבות שאפשר לקבל ) היא טובה מאד.

תמיד קליאו הייתה בטיחותית, ועשירה באבזור , אז מה? תמיד היא התרסקה במחירון והביקוש אליה הוא אפס. היום אתה יכול למצוא כבר קליאו 2003 בפחות מ-10 אלף(!) עם קילומטראז נמוך, ואתה חושב שהם נחטפות? ממש לא.

השוק משתנה מרגע לרגע. הרושם הוא שקרסו מנסים ללמוד ולהפיק לקחים מטעויות העבר,רק ימים יגידו....

לפני עשר שנים השוק היה שונה וכך גם ירידות הערך של הדגמים השונים.

רק לא לשכוח שמחירי היד השניה במחירון הם בגדר המלצה ואני יכול לתת עשרות דוגמאות של רכבים יקרים יותר מהקליאו בעשרות אלפי ש"ח שנמכרות באותו המחיר...

מה?

סטטיסטיקה של מכירות רכב חדש זה לא ניתוח מספיק טוב?

לא יודע, כשאני רואה רכבים שמתומחרים יקר יותר, מאובזרים פחות, ועם שנה פחות אחריות, נסחרים בכמות של עד כמעט פי 17 יותר (2058 מכירות לאיביזה 1.4 ידנית לעומת 124 קליאו 1.2 ידניות) לי זה מדליק נורה אדומה בגודל אבטיח.

אבל אם זה לא מספק את כבודו, הוא מוזמן להביא לי ניתוח שוק משלו שנוגד את הטענות הנ"ל.

סטטיסטיקה של ניתוח מכירות זה לא מדד.

כדאי לזכור שחברות כמו מזדה,יונדאי,שברולט ועוד מככבות בדוחות המכירות בעיקר בזכות המכירה לציי רכב.

זה נחמד לראות שהמותג שקנית מוכר הרבה אבל זה יהיה בעוכריך כשתרצה למכור...

סוד ההצלחה של האיביזה לדוגמה היא המבצעים הסופר אגרסיביים והורדות המחיר הרצחניות ( ראה לאון 1800)

אבל לטווח הארוך זה רק דופק את הלקוח כי השוק מוצף,בחורים צעירים שרצו רכב חדש קנו והסתבר להם מהר מאד שהם לא מסוגלים לעמוד בהוצאות ואז הוציאו את הרכב למכירה בלחץ וכמובן בהורדות מחיר, דבר שמן הסתם דופק את השוק.

הציניות שלי היא לא בכוונה חלילה לפגוע אבל בתור מישהו שחי את ענף הרכב מבפנים ב-15 שנה האחרונות אני חושב שיש לי את היכולת לראות דברים שהלקוח הממוצע פחות שם אליהם לב.

פורסם

תודה על הניתוח המעניין.

מכיוון שהפיאסטה עוד לא ירדה לחלוטין מהפרק אני אשאל גם לגביה-

בהתלבטות בין הרכבים מבית VAG לעומת הקליאו ישנן כמה נקודות שנראות לי חשובות ומטות את הכף נגד ה-VAGיות.

אחריות קצרה יותר ב-VAG, עלות ביטוח גבוהה יותר, סיכויי גנבה גבוהים יותר, פחות כריות אויר ועלויות שוטפות גבוהות יותר.

אם מכניסים למשוואה את הפיאסטה - היכן היא עומדת מול ה-VAGיות והקליאו בנושאים אלה?

נ.ב. ממה שנאמר לי ע"י החבר שעובד ברנו/ניסן המבצע על המיקרה הסתיים.

הדבר המעניין שהוא אמר לגבי המנוע שלה - הוא אכן רועד ומרעיש אבל מכיוון ששטח הפנים של כל בוכנה גדול יותר, מקבלים יותר מומנט מאשר ברכבים בעלי 4 בוכנות ועם נפח דומה.

Magenta Workshop

פורסם
תודה על הניתוח המעניין.

מכיוון שהפיאסטה עוד לא ירדה לחלוטין מהפרק אני אשאל גם לגביה-

בהתלבטות בין הרכבים מבית VAG לעומת הקליאו ישנן כמה נקודות שנראות לי חשובות ומטות את הכף נגד ה-VAGיות.

אחריות קצרה יותר ב-VAG, עלות ביטוח גבוהה יותר, סיכויי גנבה גבוהים יותר, פחות כריות אויר ועלויות שוטפות גבוהות יותר

אם להיות כנה,אני מאד מחבב את הקליאו.היתה לי אחת בעבר הרחוק ולמען האמת היו לי ממנה רק זיכרונות טובים .אני לא זוכר שהיו לי בעיות מיוחדות למעט טיפולים שוטפים שלא היו זולים במיוחד אבל לפי מה שאני יודע היום קרסו התחילו להתעורר ודי חתכו במחירים והם אמורים ליישר קו עם כל המתחרות הישירות.

מעבר לכך ככל הידוע לי קליאו ידנית תמיד היתה אמינה ולא בעייתית.

אין ספק שאתה צודק בנקודות שהעלת לגבי רכבי VAG.

אם מכניסים למשוואה את הפיאסטה - היכן היא עומדת מול ה-VAGיות והקליאו בנושאים אלה?

אני לא חושב שאפשר עדיין לענות על השאלות האלה לגבי הפיאסטה מכיוון שהי די חדשה אבל שיחה לסוכן הביטוח וקבלת הצעת מחיר לטיפול תיתן לך קצת יותר כיוון.

נ.ב. ממה שנאמר לי ע"י החבר שעובד ברנו/ניסן המבצע על המיקרה הסתיים.

הדבר המעניין שהוא אמר לגבי המנוע שלה - הוא אכן רועד ומרעיש אבל מכיוון ששטח הפנים של כל בוכנה גדול יותר, מקבלים יותר מומנט מאשר ברכבים בעלי 4 בוכנות ועם נפח דומה.

מיקרה עולה כיום 74.900 ,אני חושב שהמבצע שלה הסתיים בסוף אפריל.

לענין המומנט : למיקרה - 4000/11.21 הפיאסטה עם -4500/11.11 ולעומתה לקליאו - 10.7 / 4250 אני מניח שאת הנתונים אתה יכול להבין לבד... כולם דומים כשאין סיכוי שתרגיש את ההבדל.

וגם אם נניח שהמומנט היה טוב יותר,עדיין הרכב מרעישששש ורועד בטירוף.

אם אני הייתי צריך לבחור הייתי הולך על הקליאו (כשחיזוקים רבים קיבלתי מאלה שהמליצו כאן אחרי שקנו )

מבחינת המחיר היא הכי אטרקטיבית,בטוחה,מרווחת,מאובזרת ( חלונות כהים.בקרת שיוט,גלגל רזרבי רגיל ,הגה מעור וכו -שאין למתחרות) ולטעמי האישי היא נראית לא רע בכלל.

מה שלא תבחר,שיהיה בהצלחה.

פורסם

לגבי אמינות

המכוניות הנ"ל רצות באירופה כבר כמה שנים טובות

כנס לאתר reliabilityindex.com הבודק את פילוח התקלות של רכבים ואת הממוצע התקלות מאז ההשקה של הדגם מסויים

מבדיקה שבצעתי יוצא ( באופן לא מפתיע) שהפיאסטה אמינה יותר מהפאביה ומהפולו

אישית אני יודע שפולסווגן קונצרן מעולה שמייצר אחלה מכוניות אבל בגלל התחכום יש יותר תקלות

אתמול אופל אסטרה GL1400 ידנית

היום פולסווגן בורה 1600 ידנית

מי יודע מה יהיה מחר

פורסם

הבעיה היחידה כרגע היא שביקשתי נסיעת מבחן על הפיאסטה והתשובה שקיבלתי היא "הרכב היה בירושלים לא מזמן ולכן יקח זמן עד שיביאו אותו עוד פעם".

קצת מוזר לשמוע תשובה כזו ממקום שהאינטרס שלו הוא לספק לי נסיעת מבחן כדי שארצה לקנות את הרכב.

אני חושב לגשת לשם ולומר להם שאני שוקל להגדיל את התקציב לטובת הפיאסטה, אבל אם זה כרוך בהמתנה ארוכה לנסיעת מבחן מן הראוי שיציעו לי הנחה מסויימת בהצעת המחיר.

מה דעתכם? יש סיכוי להשפיע עליהם? (או שהם בראש של 'אנשים גם ככה יקנו את הרכב הזה ולא ממש מעניין אותנו לקוח אחד ממורמר')

Magenta Workshop

פורסם

יש להם רכב הדגמה אחד שמסתובב בכל הארץ

תאמין לי לסחוט אותם אתה לא תצליח אני ניסיתי וזה לא הלך

בממוצע שבועיים לוקח לאוטו להגיע לאותה הסוכנות לסיבוב נסיעות נוסף אני חושב ששווה לחכות אם לא דחוף לך להזמין אוטו

אתמול אופל אסטרה GL1400 ידנית

היום פולסווגן בורה 1600 ידנית

מי יודע מה יהיה מחר

פורסם

החבר'ה בעבודה הציעו לי לשכור פיאסטה שכזו ליום אחד כדי להתרשם ממנה במשך מספר שעות.

אתם מכירים חברת השכרה שמחזיקה את הרכב הנ"ל? אני צריך חברה עם סניף בירושלים.

תודה על כל העזרה :-)

Magenta Workshop

פורסם
הבעיה היחידה כרגע היא שביקשתי נסיעת מבחן על הפיאסטה והתשובה שקיבלתי היא "הרכב היה בירושלים לא מזמן ולכן יקח זמן עד שיביאו אותו עוד פעם".

קצת מוזר לשמוע תשובה כזו ממקום שהאינטרס שלו הוא לספק לי נסיעת מבחן כדי שארצה לקנות את הרכב.

אני חושב לגשת לשם ולומר להם שאני שוקל להגדיל את התקציב לטובת הפיאסטה, אבל אם זה כרוך בהמתנה ארוכה לנסיעת מבחן מן הראוי שיציעו לי הנחה מסויימת בהצעת המחיר.

מה דעתכם? יש סיכוי להשפיע עליהם? (או שהם בראש של 'אנשים גם ככה יקנו את הרכב הזה ולא ממש מעניין אותנו לקוח אחד ממורמר')

ידידי היקר,

קיבלת טעימה קטנה מהשירות המשובח של דלק מוטורס.

מבחינתם עוד לקוח או פחות לקוח ,זה לא ממש משנה...

להוציא הטבות או הנחות (אם לקודן קוראים הטבה ) מדלק מוטורס זה כמו להוציא מיץ ענבים מסלע,אם הצלחת אין ספק שתהיה מועמד להדליק משואה ביום העצמאות הבא...

זה רק אחת מהסיבות שעם ישראל מאס ביבואן שהשתן עלה לו לראש מזמן.

למען ההגינות, אני אמנם לא עובד שם אבל מכיר את המערכת טוב מאד מבפנים.

פורסם

המממ, קיבלתי תחושה כזו בסוכנות :?

קיבלתי בהצעה גם חיישן אחורי (מיותר לחלוטין מבחינתי) וחיישן קידמי (עוד יותר מיותר - זה לא בדיוק F-350).

אני שוב שואל - האם מישהו מכיר מקום בו ניתן להשכיר את הפיאסטה הידנית ליום אחד?

Magenta Workshop

פורסם

בסופו של דבר הבנתי שאני הולך לקנות את הקליאו או את הפיאסטה.

היה ברור לי שזו תהיה החלטה רגשית יותר מאשר שכלית.

לשמחתי ההמתנה לפיאסטה לא הייתה ארוכה כל כך והיום ביצעתי את נסיעת המבחן המיוחלת.

גובה הכיסא מרגיש לי מצוין (אני בגובה 187 ס"מ) ומצאתי תנוחת נהיגה נוחה במהירות רבה.

הרכב מרגיש לי הרבה יותר זריז מהקליאו, שהרגישה לי מאד כבדה ועצלנית. גם אם לא מדובר בהאצות מרשימות - ואני לא מחפש כאלה - פשוט נעים יותר לצאת לעקיפה.

התחושה על הכביש מעט קשיחה יותר, אבל אני דווקא מעדיף את זה.

להיגוי המתוגבר חשמלית אני אצטרך להתרגל, אבל בסך הכל התחושה במהלך נסיעה די טובה.

בכלל, משהו בתחושה הזכיר לי קצת את הפוקוס דור ראשון שהייתה לי בימי ההי-טק שלי, וזה היה רכב שמאד אהבתי.

ביצעתי הזמנה כדי שישמרו לי רכב ואני מקווה שההזמנה הממשית תתבצע בתחילת השבוע.

אני מקבל בסופו של דבר גלאי רוורס שהם פינוק לא מזיק (אני גם ככה לא בדיוק אלוף העולם בחניות כי רוב הזמן יש לי חניה מסודרת לחנות בה) ודיבורית שהיא מבחינתי אביזר נחוץ.

הצבע הנבחר אגב הוא לבן. זה בעיניי הצבע הכי יפה (ופרקטי) מהמבחר המוצע לגרסה הזו.

Magenta Workshop

• תוכן חדש...