Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאסאט 2006 FSI - נסיעה ללא דרמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע, נשמע שאתה לא תמיד קונה את הרכב הכי שמור שיש, אלא מה שבא ליד פחות או יותר. וזה בסדר.

השאלה שלי איך לעזאזל אתה מצליח להפטר כל כך מהר מהרכבים שלך?!?

אני מכיר לא מעט אנשים כולל אני שיש להם רכבים מלוקקים ושנחשבים "סחירים" ולמרות זאת הקונים לא עומדים בתור.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל העיסקאות אני עושה דרך מגרש, כלומר לוקח את הרכבים ולשם מחזיר. אני סומך אליו.  אחרי שניסיתי למכור בימר מעל שנה זה הספיק לי. באים כל מיני מתענינים ומתלבטים שרק רוצים לעשות נסיעת מבחן אבל לא לקנות. מישהו ביקש לשמור את הרכב ולא רצה לתת מקדמה או זכרון דברים, אחרי זה התקשר ואמר שכבר קנה רכב.

שוק יד שניה מת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כי מרצדס עדיין מייצרים רכבים יחסית אמינים (במיוחד יחסית לשאר מותגים גרמניים) עם הנעה אחורית. הבימר פחות אמין ויקר יותר לאחזקה למשל. מעבר לזה יש רק רכבי שטח וטנדרים עם הנעה אחורית. אז מה נשאר לי?

גם האחזקה יחסית לא יקרה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לקחת פאסאט ברמת האבזור הכי נמוכה שיש, עם המנוע הכי מעפאן שהיה באותה תקופה, שכנראה גם לא נשמרה מי יודע מה.

לשם השוואה, לשותף שלי היתה פאסאט הייליין 2.0T, משנת 2007 עד 2011, ושום דבר לא התקלף או התפרק, ולמעט נושא שקשור להגה ותוקן בשנה השלישית ע"ח החברה, לא היתה אף בעיה. הרכב נסע קרוב ל- 100K ק"מ.

על כל פנים, אין ספק שמבחינת שרידות היפניות עדיפות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לקחת פאסאט ברמת האבזור הכי נמוכה שיש, עם המנוע הכי מעפאן שהיה באותה תקופה, שכנראה גם לא נשמרה מי יודע מה.

לשם השוואה, לשותף שלי היתה פאסאט הייליין 2.0T, משנת 2007 עד 2011, ושום דבר לא התקלף או התפרק, ולמעט נושא שקשור להגה ותוקן בשנה השלישית ע"ח החברה, לא היתה אף בעיה. הרכב נסע קרוב ל- 100K ק"מ.

על כל פנים, אין ספק שמבחינת שרידות היפניות עדיפות.

תעשה לי טובה,

לפני מספר חודשים התעניינתי בפסאט 2008-2009.

קפצתי למגרש רכב של טרייד מהיבואן (לא זוכר את השם, זה שיושב בחוף הכרמל) וראיתי שם לא פחות מ-10! מכוניות שעונות על הדרישות שלי (ק"מ נמוך מאוד, יד-1, פרטית).

כולן, ללא יוצא מן הכלל, היו בלויות ומתפרקות מבפנים כמו שלא פגשתי גם ברכבים בני 10 שנים ומעלה!

פלסטיקים מתקלפים, שבורים, מתפרקים, בידיות הדלתות, בדש-בורד, בדיפוני הדלתות (החלק העליון שעשוי פלסטיק)..

כול מיני חלקים רופפים ובאופן כללי הרגשה של רכבים מתפרקים.

הריפודים בלויים ובחלק מן המכוניות התחילו להפרד מהדלתות.

כל זה ברכבים יד-1 עם ק"מ נמוך מ-70K!

אגב, הנ"ל נכון לכל רמות הגימור, מהבסיסית ועד למפוארת.

לאחר שהתרשמתי "מאיכות" הרכב, החלתתי לקחת בכל מקרה נסיעת מבחן על רכב אחד (מנוע FSI).

הנסיעה סגרה לי את הגולל על אופציית הרכישה של פסאט באופן סופי, או אולי סופני.

הנסיעה מרגישה כבדה, הרכב עצל ולא זז, לא נוח במיוחד, לא שקט במיוחד ובאופן כללי לא מבצע שום דבר באופן מושלם.

הוא בסדר, לא יותר מזה.

הנדסת אנוש גרועה (לדעתי) והעיצוב פנים מרגיש מחניק.

הרכב קטן מאוד ביחס למידות החיצוניות.

אז מה אתה אומר, יכול להיות שבחנתי 10 מכוניות לא שמורות?

ובמקרה שאר הרכבים במגרש (יש של כל היצרנים אם כי בעיקר של קונצרן VAG) היו כן שמורים?!

פסאט זה רכב מתפרק, נקודה!

לפותח השרשור,

תתחדש!

הייתי אומר לך שאתה לוקח הימור/סיכון גדול ברכישה, אך לפי הנראה, מקסימום תחליף תוך חודש-חודשיים :lol:

תהנה

פורסם

לצערי אני נאלץ להסכים איתך.

פאסט זה רכב מתפרק, וזה על פי נסיון של שניים כאלו שהיו לנו.

אני פחות מסכים בעניין המנוע, אני חושב שהוא חזק מספיק - דגם ה- FSI לפחות..

הריפודים נפרדים מן הגג והדלתות גם אצלנו, אין כפתור פלסטיק אחד שלא מתקלף.

הרכב יד שניה אצלנו עם 70 אלף קמ, קנינו אותו עם 40 אלף לפני 3 שנים.

מבזה.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אל תרתח...

אני מכיר שתי דוגמאות נוספות, עם מנוע 1.8T, ואף אחת מהן לא מתפרקת... את ה- 2.0T של השותף שלי רכשה לקוחה שלנו, והיא מרוצה עד הגג, כלום לא מתפרק או נוזל.

אז אני מניח שהן היוצאות מהכלל, או שהן פשוט לא חנו בשמש כמו אלה שראית באוטו-דיל, כנראה השמש גומרת את פנים הרכב.

אגב, נסיעה על מנוע ה- 2.0 הרגיל ברור שתוריד לך את החשק מהרכב. תנסה 1.8T או 2.0T (אם תמצא) ואז תשקול את הפלוסים והמינוסים, משום שאני מניח שהמינוסים באים לידי ביטוי במחיר...

בכל מקרה, כבר כתבתי שהשרידות של היפניות עדיפה בשמש הישראלית (וזה די ברור, הרי גם אצלהם האקלים הוא לא בדיוק כמו בהרי האלפים, כך שהם יודעים למה לכוון...).

אז שוב, אל תרתח, ולא עם הגרזן ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אל תרתח...

אני מכיר שתי דוגמאות נוספות, עם מנוע 1.8T, ואף אחת מהן לא מתפרקת... את ה- 2.0T של השותף שלי רכשה לקוחה שלנו, והיא מרוצה עד הגג, כלום לא מתפרק או נוזל.

אז אני מניח שהן היוצאות מהכלל, או שהן פשוט לא חנו בשמש כמו אלה שראית באוטו-דיל, כנראה השמש גומרת את פנים הרכב.

אגב, נסיעה על מנוע ה- 2.0 הרגיל ברור שתוריד לך את החשק מהרכב. תנסה 1.8T או 2.0T (אם תמצא) ואז תשקול את הפלוסים והמינוסים, משום שאני מניח שהמינוסים באים לידי ביטוי במחיר...

בכל מקרה, כבר כתבתי שהשרידות של היפניות עדיפה בשמש הישראלית (וזה די ברור, הרי גם אצלהם האקלים הוא לא בדיוק כמו בהרי האלפים, כך שהם יודעים למה לכוון...).

לא רותח, הכל ברוח טובה :-)

אבל צריך להודות, הפנים של הפסאט מתחת לכל ביקורת.

וכן, כנראה שהדוגמאות שלך הן היוצאות מן הכלל..

רכב לא צריך להיות מתוכנן לפי איזור ואקלים, רכב הוא מוצר גלובאלי.

יש לא מעט רכבים אירופאיים אשר מתפקדים יופי טופי בשמש "הישראלית", אז למה לסלוח לפסאט?

אגב, יש גם לא מעט רכבים של VAG שמתפקדים יופי בשמש הישראלית.

ורק בשביל לנפץ את המיתוס של "קיץ ישראלי", אציין כי לפני שנתיים גרתי באיטליה לתקופה של שנה בעיר Ferrara.

מה לומר לך, הקיץ חם שם לא פחות מאשר בישראל, אם לא יותר..

היה תענוג לרכב על אופניים כל יום ב-38 מעלות עם 80 אחוזי לחות 8)

אז מסתבר שגם באירופה הקיץ חם (לפחות בצפון איטליה).

אגב, ירדתי מהפסאט לא בגלל המחיר (ממש לא, היא דווקא מאוד זולה כיד-2).

היא פשוט ממש לא הרשימה אותי ובנוסף היא קטנה לי מידי (חפשתי רכב שניתן להציב בוא כסא בטיחות וסל-קל מאחור ושיישאר מקום למבוגר).

בנוסף גם הסיפורים על האמינות הלוקה בחסר והשירות "המעולה" של היבואן לא עזרו לה להיבחר.

פורסם
אל תרתח...

כנראה שעלית על הסיבה האמיתית בשלה איבזור הפנים של פאסאט אחד מתקלף ומתבלה ושל השני לא. פאסאט שחונה בשמש מגלה רגישות גבוהה לקרניה, פאסאט בחניה מקורה ייראה כמו חדש גם אחרי שנים. ההבדל בדגמים מתבטא באופן מאוד שולי בחומרי הדיפון והפלסטיק של ההייליין אינו שונה מזה שבדגמים הנחותים יותר. מכל מקום זה בהחלט מצער שיצרן רציני לא לוקח בחשבון את פגעי השמש, מה עוד שאירופה אינה רק הרים מושלגים ומזג אויר קריר, היא יודעת יפה מאוד להיות חמה ומגעילה בקיץ, בדיוק כמו כאן.

פורסם

חייב להידחף לנושא הפאסאט, שכן שלי פה ממול בעלים של פאסאט 07 FSI נראה לי מנוע 2.0 לפני כמה ימים נסעתי איתו באוטו האוטו יד ראשונה עם 140 K יש לציין שהבן אדם פנאט לגבי הרכב שומע עליו עם מגן שמש מכסה אותו במקום עבודה שלו, בבית הוא חונה בחניה מקורה, אבל בלאי לפנים הרכב? ממש לא, הרכב נראה חדש לחלוטין.

יכול להיות שכמו שאמר זה מלפני הרכב רגיש לשמש, לגבי המנוע שלו אף פעם לא נהגתי עליו אבל כשישבתי לידו באוטו לא הרגשתי שמדובר ברכב עצל כלומר הוא שייט בכיף, מה שכן הוא לא מפסיק להתלונן על צריכת דלק מוגזמת :)

פורסם

bar72, אומנם המנוע הבסיסי FSI הוא החלש ביותר בחבורה. אבל כאשר הוא עובד על דלק 98 הרכב נוסע זריז, המנוע נמרץ להפליא. יותר חזק מכל רכב אחר עם מנוע 2 ליטר אטמוספרי בקטגורייה הזאת שאני מכיר. לצורך ההשוואה C5 עם מנוע 140 סוסים (וגיר 4 הילוכים עלוב) מרגיש כמו עגלה מתה לאומת הפסאט FSI. מבחינת מה שנותן המנוע הזה, זה לא רע. הבעייה שהוא נותן את זה רק על 98, על 95 כמו שרשמתי קודם אין אין כל הנמרצות הזאת. זה םשוט לא יואמן איזה הבדל היה כאשר תדלקתי 98, כאילו הרכב קיבל עוד 30 סוסים.

זה שהרכב מתפרק ואיכות החומרים שלו, אני מניח שזה לא קשור לרמת האבזור שלו. אם היה היצרן מבטל את כל הליקויים שרשמתי לרכב הזה, מדובר היה על רכב מדהים, אבל לצערי יש יותר מידי דברים מציקים והגה שהורס את כל החוויה.

OranKimhi, אני חושב שאתה צודק במה שקשור לאיכות החומרים. כניראה הסיבה היא אקלים הישראלי. אבל אפילו אם החומרים היו בסדר, הרשימת הליקויים עוד ארוכה.

פורסם

tzvipper

ומה קנית אחרי שמכרת את ה-E220?

רגע, עוד לא מכרת?:lol:

אה, וברוך שובך לפורום, טוב לראות אותך

(איפה היית? תקופת גמילה?)

• תוכן חדש...