Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

בחודשים האחרונים גיליתי תופעה בפורד סיירה (1987, 1.6) שלי, שעד עכשיו הפגינה אמינות חסרת פשרות בנסיעות היומיומיות שלה. מדי פעם, בעיקר בנסיעות במהירויות באיזור 80 קמ"ש ובהילוך חמישי, המנוע כאילו "מאבד קישור לגז", מתחיל לרעוד ממש, לגמגם ולהחנק. התחושה היא כאילו מישהו מנתק ומחזיר את ההצתה פעמיים בשניה בערך.

החלק היותר מוזר בתופעה הוא שאין לה חוקיות או המשכיות: אם מעבירים לניוטרל ל-15-20 שניות ומחזירים להילוך, התופעה נעלמת. אם ממשיכים ללחוץ על הגז חזק בזמן הגמגום, המנוע חוזר לעבוד חלק עד שמרפים מהגז קצת. וכאמור, אין לי מושג מתי זה בדיוק קורה. אם הייתי צריך לנחש, הייתי אומר שזה קורה במהירויות יחסית גבוהות ובתנועה שדורשת ירידה ועליה תכופה במהירויות.

לפי העובדה שהמנוע עובד חלק לחלוטין רוב הזמן, אני חושב שמדובר בבעיית הצתה כלשהי. בפעם הראשונה שזה קרה - לפני כמה חודשים (גם פתחתי כאן אשכול) - זה היה די קיצוני ואי אפשר היה להמשיך לנסוע, ולכן נאלצתי לגרור את הרכב. במוסך אמרו שהפלאגים היו שרופים והחליפו אותם לפלאגים מקוריים שהבאתי להם. אז עלתה גם ההשערה שמדובר במפלג (דיסטריביוטור) תקול, אבל במוסך הרגיעו אותי ואמרו שהזיוף בהצתה הוא מינימלי וקורה רק בסל"ד נמוך מאוד.

כאמור, מאז המקרה לא חזר על עצמו בקיצוניות שדרשה ממני להזמין גרר, אבל זה עדיין לא נעים, ובכל מקרה נראה שבשבועות האחרונים זה קורה יותר ויותר (והיום קרה לי גם בהילוך שלישי). למישהו כאן יש רעיונות למי צריך לפנות? אולי למומחה הצתה או ישר למישהו שמתעסק במפלגים (שמעתי על אדוארד בתל אביב)?

אשמח לתשובה :-)

פורסם

היי.

אם הרכב כבה בגלל מפלג (דיסטראבוטור) או בגלל הכויל (coil) שזה שני דברים שונים. שזה אומר חוסר בניצוץ, הרכב לא יגמגם אלא יכבה ישר, אלא אם כן הניצוץ בא והולך בתדר מהיר ואז הוא משגע את המנוע. (לא פוסל את האפשרות)

יכול להיות גם משאבת דלק, אם משאבת דלק לא מספקת את הלחץ הנכון ואת כמות הדלק (ספיקה) הנכונה הרכב מגמגם עד שנגמר לו הדלק, הוא לא כבה מיד אלא לוקח לו זמן עד שהוא כבה שלא כמו בניצוץ הוא כבה מיד.

לפי דעתי אתה צריך לפנות או למוסך שמתמצא בדיאגנוסטיקה ויש לו ציוד לבדוק את הרכב (מכשיר 4 גזים, בדיקת ניצוץ בזמן אמת, שעון לבדיקת לחץ דלק...) או למכון להזרקת דלק שיבצע את כל הבדיקות האלה על מנת לאבחן את הבעיה.

אל תלך ישר לשפץ חלק כזה או אחר מבלי שאתה יודע שהוא לא תקין בוודאות.

יניב

...

פורסם

תודה על התגובה. מצטער, התבלבלתי בזמן כתיבת הפוסט - הכוונה היתה כמובן לדיסטריביוטור (שהוא מפלג בעברית).

משאבת הדלק נראית לי אופציה לא מאוד סבירה, כי תמיד כשזה קורה - אני מעביר לסרק והמנוע "נרגע" ומפסיק לגמגם, ובכל מקרה לא כבה מעצמו. גם במקרה ההוא שאילץ אותי להזמין גרר - הרכב הניע ועמד על סרק יפה מאוד, אבל בלחיצה על הגז התחיל לגמגם (אבל כאמור - זה לא השתחזר בחומרה הזו מאז). סביר גם להניח שהפלאגים שהוחלפו נשרפו ולא מבלאי טבעי, כי הרכב עבר חודש לפני הבעיה טיפול אצל מוסכניק שאני סומך עליו שאמר שאין צורך להחליף אותם.

יש לך או למישהו אחר כאן במקרה המלצות לבעל מקצוע באיזור השרון (וספציפית איזור כפר סבא - אם כי אין לי בעיה לנסוע עוד קצת בשביל טיפול איכותי) שיכול לתת דיאגנוסטיקה מדוייקת בעניין הזה?

פורסם

שלום רב !

כל הסימנים מראים על חוסר דלק בסלד גבוה, שנובע מלחץ דלק נמוך בעומס, בגלל משאבת דלק תקולה, מסנן דלק סתום, סתימה בקרבורטור, סתימה בצנרת דלק מהטנק למשאבה, חלק מהדברים שציינתי ,או אחד מהם.

בדוק תחילה לחץ דלק בסרק במנוע עובד.

אתה מוזמן תמיד להגיע אלי, ללא התחייבות מצידך לשם בדיקה.

כוונתך לאדמונד קגל, מומחה לשיפוץ מפלגים בתל אביב, ולא לאדוארד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עדכון: פניתי למכון הקרבורטורים של משה זר לצורך אבחון הבעיה - שם מיד אבחנו את הבעיה כסתימה בקרבורטור. הקרבורטור פורק לחלקים, נוקה והורכב מחדש לא לפני שמשה ומוסא (כך נדמה לי שקראו לו) וידאו שסל"ד הסרק מכוון כהלכה (הוא לא היה), טיפלו במגביר הטורים של המזגן ותיקנו את הצ'וק האוטומטי התקול. וכל זה באדיבות ובמקצועיות רבה (למרות שהגעתי בשעה יחסית מאוחרת בשישי) ובמחיר יותר מהוגן.

כבר בנסיעה הקצרה בדרך חזרה הורגש כי הבעיה לא חוזרת על עצמה גם במהירויות גבוהות יחסית ואפילו הורגש שיפור משמעותי בביצועים של הרכב ובעבודת המנוע.

אני רוצה להודות ל"משה זר" על העבודה המקצועית והמסורה וכמובן גם למגיבים באשכול (ובפרט לצביקה) על העצות.

• תוכן חדש...