Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אישור מנוע מ1800 ל2000 BMW E30 Touring

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שאני אקבע פגישה לפני,

אל תגיד לי שחשבת שאני פשוט הולך "להופיע" להם פתאום :shock:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין דבר פשוט , אם היבואן אומר לך שאסור ומשקר לך בפנים ואומר " ב.מ.וו לא מאשרים. " , אבל ב.מ.וו כן מאשרים.

אז למה שפשוט לא תבקש מכתב מב.מ.וו שהם כן מאשרים ושהיבואן הוא זה שנותן אישור , ותאסוף הוכחות בכתב שהיבואן לא מאשר "וזאת החלטתנו הסופית" וכל זה , ותתבע על בזבוז זמנך היקר וטרטורים סתם. כי איך שזה נראה כל שופט הגיוני יבין שליבואן אין כוח להתעסק עם לקוח בודד והשטויות שלו למרות שהוא נציג של ב.מ.וו - המותג עצמו לעולם לא היה מרשה זאת.

מי הוא בכלל היבואן הזה , תתבע אותו גם אם תקבל את כל מה שאתה רוצה.

סתם ככה כי מגיע לו.

או שתפנה את הזעם לכיוון ב.מ.וו. אתה בתור לקוח לא צריך לעניין אותך השטויות האלה , תסביר להם שאתה לא מבין את המצב שהיבואן לא מוכן לעזור ועוד בשיא החוצפה עונה בשמם! , תשאל אותם אם זה נראה להם הגיוני.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

מכתב כתוב בכתב יד, ברור מפורט וקריא, באנגלית, לב.מ.וו בגרמניה עשוי לחולל נפלאות שלא תאמין.

מראה על כך שישבת והקדשת זמן ומאמץ לכתיבת המכתב ובנוסף מוסיף גם משהו אישי למכתב.

פורסם

אם כבר נכנסת לכאלה השקעות למה לא לעלות עוד מדרגה או שתיים במנוע? למה לכוון ל2000 ולא גבוה יותר?

או לחילופין, למה לא לנסות לראות אם פחות בעיה להכניס מנוע של 318IS שגם הוא 1800 אבל עם 140 כ"ס?

פורסם

diforce, פניתי לב.מ.וו ואני ממתין לתשובה

tomygun, רעיון מעניין :-P (למרות שעם הכתב שלי לא ברור מה הם יבינו :oops:)

kitt, זו לא המטרה שלי

ברור שהייתי יכול לזרוק מנוע IS, לזייף את רשומן היבוא ולעבור טסט ואם כבר להעלות נפח הייתי יכול לבקש גם אישור לS50B30

מה רע ב320 סוסים בווארים? :wink:

לא זו המטרה!

הסיבה היחידה לכך שאני מבקש להעלות נפח (שכח ממנוע IS, לא חוקי ולא מעניין) היא לטובת מעבר ל 6צילינדר.

מנוע עם אופי עבודה יום יומי נוח יותר (לא צריך למשוך הילוכים לאזור ה4K בשביל לייצר קצב התקדמות נורמאלי כמו שצריך בIS)

אמינות (מדובר במנוע שידוע כאחד שיכול לשרוד הכל כמו אחיו הקטן הM10).

והסיבה האחרונה היא כי לא רציתי להגזים, חשבתי לתומי שאם אגיש בקשה פשוטה שכולל עליה בכולה 200 סמ"ק ובכולה 17 סוסונים, אקבל את האישור ללא בלאגן מיותר(אוי התמימות :roll:)

לילה טוב(כן, ממש:roll:),

ערן

פורסם
diforce, פניתי לב.מ.וו ואני ממתין לתשובה

tomygun, רעיון מעניין :-P (למרות שעם הכתב שלי לא ברור מה הם יבינו :oops:)

kitt, זו לא המטרה שלי

ברור שהייתי יכול לזרוק מנוע IS, לזייף את רשומן היבוא ולעבור טסט ואם כבר להעלות נפח הייתי יכול לבקש גם אישור לS50B30

מה רע ב320 סוסים בווארים? :wink:

לא זו המטרה!

הסיבה היחידה לכך שאני מבקש להעלות נפח (שכח ממנוע IS, לא חוקי ולא מעניין) היא לטובת מעבר ל 6צילינדר.

מנוע עם אופי עבודה יום יומי נוח יותר (לא צריך למשוך הילוכים לאזור ה4K בשביל לייצר קצב התקדמות נורמאלי כמו שצריך בIS)

אמינות (מדובר במנוע שידוע כאחד שיכול לשרוד הכל כמו אחיו הקטן הM10).

והסיבה האחרונה היא כי לא רציתי להגזים, חשבתי לתומי שאם אגיש בקשה פשוטה שכולל עליה בכולה 200 סמ"ק ובכולה 17 סוסונים, אקבל את האישור ללא בלאגן מיותר(אוי התמימות :roll:)

לילה טוב(כן, ממש:roll:),

ערן

מאחל לך שהסאגה הזו מול היבואן תיפתר ויאשרו לך.

קובי

:-)

פורסם

לא חשבתי בכלל על שינוי לא חוקי ל IS, אלא שאולי זה היה עוזר מול דלק מוטורס שזה גם 1800, אבל אם הרעיון הוא לעלות ל6 צילינדרים אז זה באמת לא רלוונטי.

איחלתי לדון קישוט בהצלחה במלחמותיו בתחנות הרוח.

פורסם

ואוו, קראתי עכשיו את כל 8 העמודים ברצף, ואוו !

כל הכבוד על ההתעקשות לעשות את הכל חוקי, גם אם החוק (בעקיפין) בעצם לא מאפשר זאת.

ההערות שלי אליך, מקריאה של ההתכתבות שלך עם היבואן והיצרן והפגישה עם נציג דלק מוטורס עולה התמונה שאתה הולך איתם "ראש בראש" וכמו שכתבו פה, במשחק של נוכלים עם חוקים של נוכלים היחיד שיפסיד הוא אתה.

מדלק מוטורס לא תראה אישור מהסיבה הפשוטה שאין להם יכולת לבדוק מה נדרש ממך, אין להם ידע, אין להם ציוד והכי חשוב אין להם רצון!

פנה ליצרן שוב, הפעם בצורה מסודרת

א. הוכח להם שהסבה כזו כבר בוצעה (עדיף בגרמניה), מכיוון שלא הם עוסקים בזה שם, אין להם אסמכתא שאכן הסבה זו בוצעה/מאושרת במקום אחר.

ב. פרט בפניהם (כן, אפילו שזה התפקיד שלהם), אילו שינויים נעשו ברכבים אלו ע"מ לקבל אישור.

ג. ציין בפניהם שלפי תקנות משרד התחבורה בארץ, על היבואן לקבוע האם ומה צריך לבצע בשביל להסב את המנוע. תדגיש שהוא אינו יכול לסייע לך בצורה מספקת ואתה מבקש תמיכה בידע ובפתיחת דלתות אצלהם.

שמור על שפה נקיה ובלי אמוציות, מנסיוני בניגוד להתכתבות שלך עם דלק מוטורס והתשובות הישראליות (והחצופות) שלהם, לגרמנים יש נטייה לשמור על נימוס ולא להגיד בגסות "לא", כאן העקשנות שלך יכולה להשתלם.

אחרי הכל אתה לא מנסה להמציא את הגלגל אלא רק לגייר אותו..

בהצלחה!

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לצערי הרב לא.:cry:

אני כן יכול לעדכן שהסיבה לחוסר העידכון(:wink:) הוא כי אני כבר לא פועל כנגד דלק מוטורס אלא כנגד משרד התחבורה ומכאן העיקוב.

באופן כללי אני מנסה לקבל הפניה לבדיקת מעבדה של הטכניון.

הרעיון התקבל לאחר התיעצות עם דמות מאוד מוכרת מעולם הרכב,

הרי הטכניון מוסמך לתת אישורים לרכבים שרותכו מ3 סוגים שונים של רכבים לעלות חזרה לכביש, אז מי יותר מוסמך מהטכניון לקבוע האם רכבי מסוגל לעמוד בכוח העצום והמטורף שהמנוע החדש יפעיל עליו :?.

אז פניתי למחלקת התקינה במשרד התחבורה ושבקשה פשוטה שכזו תענה בחיוב, הרי מדובר בגילגול אחריות על הטכניון ולכן לא אמורה להיות למשרד התחבורה שום סיבה לסרב,אוי איך שטעיתי :cry:.

בשיחת הטל' הראשונה הופנתי לאחד המהנדסים (עלק) שמועסקים במשרד הנ"ל וניסיתי להגיש את בקשתי וגם לתת הסבר לבקשה.

כמובן שאיך שהוצאתי מפי את המילים "שינוי נפח" התחלתי לקבל מתח צעקות (ולא אני לא צוחק, הוא ממש צעק עלי) שמשרד התחבורה לא מתעסק בדברים כאלה ובלה בלה בלה תבנה ליצרן ובלה בלה בלה שהוא יאשר לך, לפני שהספקתי לשחיל מילה האדון הנכב טרק לי את הטל' בפרצוץ.

היות ואני אדם שמאמין שנציג ציבור אמר לתת את כולו לשירות האזרח החלטתי להאמין שהיתה תקלה בקו והאדון לא התכוון לטרוק לי את הטל' בפרצוף,אז התקשרתי בשנית והסברתי לו שכנראה היתה תקלה בקו היות ושיחתנו נותקה.

פה הוא כבר עיבד את האשתונות וחזר לצעוק עלי "תעזוב אותי, אני עסוק, אין לי מה לומר לך, למה הפנו אותך אלי" וטרק לי את הטל' בפרצוץ שוב.

התקשרתי פעם נוספת והמלצתי לו שיבקש שיבדקו את כהקו אצלו כי הוא ממשיך להתנתק סתם, פה האדון הנכבד (שרק בגלל היחס המצויין שקיבלתי ממנו אני נמנע מלפרסם את שמו לבנתיים :roll:) אמר לי "תראה, אין לי מה לומר לך אתה רוצה פנה למנהל שלי ושהוא יטפל בך" לפני שהספקתי לשאול כיצד ניתן להשיג את המנהל שלו הוא טרק לי שוב את הטל', איזה שרות מדהים מצד עובד מדינה :?

הבנתי שמפה לא יצא כלום ופניתי חזרה לרב הבוחנים הראשי במחוז חיפה, מר עמירם כהן, על מנת להתיעץ איתו.

מר כהן פנה בכתב ידו אל נציג מחלקת התקינה והסביר לו את בקשתי, כאשר חזרתי למר כהן כעבור מספר ימים הוא סיפר לי שנציג מחלקת התקינה הסביר לו שמה שאני רוצה לעשות נעשה רק במקרים מיוחדים ונדירים ביותר, הסברתי למר כהן שאם אותו נציג היה מנסה להקשיב לי הוא היה מבין שאני הוא מאותם מקרים מיוחדים ונדירים.

מר כהן המליץ לי בחום לגשת באופן פיזי אל אותו נציג ולהציג בפניו את כל החומר שיש לי וכך עשיתי.

טוב, ניסיתי לעשות.....

ביום הקרוב שבוא למשרד התחבורה יש קבלת קהל ניגשתי לבניין משרד התחבורה בת"א וציפיתי לפגוש את האדון.

אך כיאה לנציג ממשלתי האדון יצא לחופשה של שבועיים ואין מי שיחליפו.

אמרתי לעצמי טוב, אם כבר הגעתי עד לכאן בוא ננסה לדבר עם אדם אחר הרי המשרדים כאן עמוסים פגידי ממשלה שלבטח ישמחו לעזור לאזרח בודד עם בעייתו.

ואכן הפקידו מאוד שמחו לעזור והפנו אותי לכל מי שאיך שהוא אמור\יכול לעזור לי.

פקיד ראשון: "אנחנו לא מתעסקים בזה" אמר הנציג "אבל אני רק מבקש הפניה לטכניון וקולגה שלך אמר שבמקרים מיוחדים אתם כן עושה דברים שכאלה" אמרתי, "לא אנחנו לא, לך ליבואן שיטפל בך"אמר הנציג "ואבל אדון נציג כבר פניתי ליצרן והוא הסביר לי ששיטת עבודה שלו שונה ולא הוא זה שנותן את האישור הנ"ל אלא מכון חיצוני"השבתי לנציג, "אז תפנה למכון הזה" החזיר לי בתשובה הנציג, "כיצד, המכון הנ"ל קיים ועובד רק בגרמניה, מה אותו מכון יעשה עם אזרח מדינת ישראל שאין לו כל קשר למדינת גרמניה" השבתי,"אז בעיה שלך"אמר הנציג "אנחנו לא יכולים לעזור לך וזו לא אחריות שלו, עכשיו לך מפה כי אין לי מה לומר לך יותר(אני רציני זה מה שהוא אמר,לצערי לא הקלטתי אותו)".

הבנתי שהגעתי לעוד קיר ולכן הסתובבתי וניגשתי ומזכירת אחרי על מחלקת התקינה, אך כמובן האדון היה עסוק היות והוא רק באותו יום חזר מחופשה של שבוע.

אז ניסיתי לפנות לסגן המנהל שהוא זה שאישר לחברי את ההחלפה בין 1.6ל1.8 בב.מ.וו שלו לפני כשנתיים.

האדון היה בפגישה ולכן המתנתי בחוץ. כנראה שהפגישה שלו לא היתה ממש חשובה כי הגברת איתה הוא ישב דאגה לצעת כל כחמש דקות ולציין בפנאי שהיא לא מתכוונת לסיים שם בזמן הקרוב וחבל על הזמן ושאני אלך ואחזור ביום אחר (אני לא צוחק כל חמש דקות היא פשוט כמה מהכיסא ואמרה לי "זה יקח עוד הרבה זמן" עם המבט הכי "אני עושה דווקא ובמציאות אנחנו לא בפגישה אבל אני לא רוצה שתיכנס".

לצערה היא לא הבינה שמולה יושב בן אדם מאוד מאוד עקשן ולמרות הADHD וAFDD ממנו אני סובל ישבתי וחיכיתי כשעתיים עד שנמאס לה והיא פשוט הלכה :lol:.

ניסתי לדבר עם מר סגן ולהסביר לו עד כמה הבקשה לי דומה לבקשה אותה הוא אישר לפני מספר מועט של שנים והסברתי לו גם שאייני מבקש את אישורו אלא רק את הפניה שלו למעבדת הטכניון בכדאי שהם יאשרו שרכבי יכול לעמוד במנוע החדש.

לצערי מר סגן כנראה השתנה מאוד במהלך השנים והתחיל לתרץ לי שהוא לא יכול לעשות דבר שכזה כי זה לא בסמכות שלו ושאגש לאחד מהעובדים שלו :shock: כן, הוא אשכרה אמר לי שהוא לא יכול לעזור לי כי לסגנים שלו יותר סמכויות מאשר שיש לו.

ניסיתי לשוב למנהל המחלקה אך לצערי הוא "עסוק מאוד ולא יכול לראותי",במציאות הוא ישב במשרד וקרא עיתון (אני רציני הדלת שלו הייתה פתוחה וראיתי את זה).

כאן כבר נהייתי רעב (הייתי שם מעשר בבוקר עד שתיים) והחלטתי לעזוב להיום ולחזור כאשר הנציג הראשון יחזור (זה שטרק לי הטל' בפרצוף מספר פעמים)ולהמשיך את הטיפול מולו.

הוא רק בשני הזה חזר מהחופשה ולצערי השבוע לא היה לי זמן פנוי לנסות להשיגו.

שבוע הבא אנסה להתקשר אליו ונראה אם יש התקדמות.

לילה טוב לכולם

ערן8)

פורסם

עושה רושם שיהיה לך יותר קל לפנות לשמעון פרס.:|

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

דבר יחידי שביורוקרטים יודעים לעשות זה גביית מיסים ותשלומים מאזרח.

עם כל הצער שבדבר היית יכול מזמן להתקין ולאשר את המנוע שאתה רוצה בדרך שהוזכרה בתחילת השרשור.

בהצלחה בהמשך הדרך.

פורסם

תגיד, אחרי ותוך כדי כל המדורים והמרורים שאתה עובר, הרעיון של "לדפוק" מספר עדיין נשמע כ"כ הזוי?

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...