Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אמא הביאה הפתעה הביתה, לובסטר קטן, אדום, לגידול באקווריום הביתי. ראיתי אותו, נדלקתי על הרעיון והבאתי אחד בצבע לבן.

השאלה העיקרית, איך מגדלים אותם? הם כבר עשו מלחמת כוח, הלבן ניצח, ועכשיו הם מתרחקים אחד מהשני כל הזמן (בעיקר האדום מהלבן).

יש לי כמה דגים קטנים (גופים וסייפונים נראה לי, אהה וגם דג "מנקה" אחד) באקווריום, מעט מקום להתחבא (הבנתי שזה חשוב להם ככה שזה כנראה ישתנה בקרוב), אבל יש קצת צמחייה שמגיעה על לקצה גובה המים (בפינה של האקווריום).

יש קצת אוכל מיוחד שנתנו בחיות, וזהו...אבל מה אני יכול לתת להם לאכול שיהיו בריאים? הם מסתדרים עם דגים?

כיוון שאני לא יכול כרגע להעביר תמונות מהנייד למחשב וסרטון שצילמתי, גיגלתי בגוגל והנה כמה תמונות שלהם:

aquarium_9634_110403.jpg?w=604&h=403

wzjjfbiymz2z.jpg

כחול אין לי, רק לבן ואדום...

תודה לכולם!

פורסם

בדקת מראש ששני הסוגים האלו מסתדרים ביחד?

בכלליות לובסטרים הם די אגרסיבים ומפרקים כל מה שמגיע להם בטווח , ככה שאני לא צופה עתיד מזהיר לדגים הנוכחיים שלך.

אם היית רוצה משהו בסגנון חברותי (וממש לא רחוק בגודל אם לא אפילו יגדל יותר, אני מגדל 6 כאלו באקווריום מתוקים בסלון):

http://www.aqua.org.il/aquadex/profile.php?id=2107

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תשמע, בחנות הם היו ביחד באקווריום ככה שמינימום הסתדרות יש ביניהם... :-)

כרגע הם שם, ככה שלהכניס גם שרימפים כאלה זה כבר יותר מידי.

אבל סתם לידע כללי, כמה הם עולים?

פורסם

שים לב! וודא שאין שום כבל שמוליך מתוך האקווריום החוצה! הם מסוגלים לטפס עליו, לצאת מהאקווריום ולהתייבש לאיטם באוויר!

כמו כן, הם לא מסתדרים טוב עם דגים אחרים ועלולים להרוג דגים רכים שנתפסים להם בצבתות. אצלי השרימפ ("רובינשטיין") גר עם שתי אבו נפחות קשוחות בצבעי צהוב שחור ("בבר" ו"פרוספר") והיה מצליח לתפוס אותם מדי פעם, לנער ולשחרר.

כמו כן וודא שיש להם מקום להסתתר בו, אחד לכל אחד. שים לב שלאחר תקופה מסוימת הם ישילו את השריון החיצוני כדי לגדול, ואז הם יהיו פגיעים קצת יותר לזמן קצר. כמובן שיש צורך להוציא את הנשל מהאקווריום.

מבחינת אוכל, אצלי רובינשטיין אכל חתיכות בקלה קפואה שהייתי זורק לו. לאחר כשנה ומשהו של חיים מאושרים הוא חיפש את מזלו מחוץ לאקווריום (ראה לעיל), הלך כמה מטרים בפינת החדר והתייבש למוות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כמובן ששרימפים לא מתאימים עם החבובים האלו כן?

לגבי המחיר - כמה עשרות לאחד למיטב זכרוני (אני אשאל את אשתי - יש מצב שאיזור ה40-50) אבל די נדיר למצא אותם בחנויות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא מתמצא גדול בבעלי חיים אבל הצבעוניים הקטנטנים האלה סיקרנו אותי, הם בהחלט ססגוניים.

גיגלתי קצת בשבילך ומצאתי שהם כנראה נקראים Procambarus clarkii

תגגל גם אתה ותראה אם זה אכן אלה. אם כן, הם לא בררניים. הם ישמחו גם לצמחים וגם לבשר.

מומלץ שיהיו לך באקווריום כמה סוגי צמחים כדי שהם יוכלו לגוון.

מקוה שזה עוזר.. תהנה :)

פורסם

נתחיל מההתחלה,

Liviur, כמובן שאין מה להכניס את השרימפים הקטנים האלו ביחד, זה היה בעיקר לידע כללי. תודה רבה, אולי זו תיהיה אופציה לאחר שאלו לא יהיו איתנו יותר.

נהג מתחיל, בדוק, יש רק כבל אחד שיוצא החוצה וזה של הכבל שמוביל אוויר וגם לו יש פתח מיוחד קטן שרק הוא+אולי כבל אחד יעברו בו ככה שאין מקום לדאגה (הם כבר גדולים מידי). הבנתי שהלכו הגופים, טוב נו פחות להאכיל :lol:.

THE-ONE, בשיא הרצינות, כשאמא רק הגיעה שאלתי אותה האם היא הביאה אותו כדי שנגדל אותו ונאכל אותו...:-)

Platinum, תודה על הגיגול ועושה רושם שהלבן דומה אבל האדום לא ממש, נראה כיצד הוא יראה כשהוא יגדל קצת.

בכל אופן תודה לכולם, נוסיף קצת צמחייה ומקומות מסתור לשניים.

אני יעדכן במקרה של התפתחויות או במקרה ואני יצליח להעלות את התמונות+ הסרטון למחשב.

פורסם

ליביו,

מצטער אתה צודק, קראתי עכשיו את האתר אותו נתת ואכן אתה צודק, הם יכולים להגיע לגודל ענק.

בכל מקרה כרגע הם לא אופצייה, אם כי בעתיד אולי בהחלט כן!

• תוכן חדש...