Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני ששולחים אותי להחליף מנוע צעדים, אחזור שוב:לא הטורים עולים ויורדים בניטרל, אלא מחירי החלקים.

הנה סיפור קטן, הנתונים הם מחבר, ההשערות שלי , שם היבואן אינו רלוונטי.

חבר רצה להחליף חלק קטן מפלסטיק,ניתן להחליפו רק ביחד עם חלק פלסטי גדול יותר, ולא מסיבות טכניות.

כמה עולה? כאלפים שקלים. למה? מסתבר שהחלק התיקר בעשרות אחוזים, במקביל, חלקים אחרים הוזלו מאוד. איזה? אלו בהם ישנו יבוא מקביל. מייקרים היכן שניתן.

ברור נוסף מסבך קצת: המחיר לא רק עולה, הוא גם יורד, הוא מתנדנד.בעבר עלה 1700 ,אח"כ ירד ל1200 בהמשך קפץ ל2000.

ניסיתי להבין מדוע והנה ניחוש: המחיר מתנדנד כך כדי "להוציא" יבוא מקביל מן השוק. לעשות התחרות לבלתי כדאית על ידי ספקולציה במחירים.

אולי אני צודק, אולי לא צודק באשר להסבר. בכל אופן הפערים הללו מלמדים על שוליי הרווח.

בעיר בה אני מתגורר היה בעבר שרות ירוד של אוטובוסים, מעט קוים בתדירות נמוכה. יום אחד הופיעה חברת מוניות שרות והמצב שופר פלאים. חברת האוטובוסים לא ויתרה בקלות:תיגברה קוים, הכניסה מיניבוסים, הכל כדי להחריב התחרות. מי מימן את חברת האוטובוסים במאבק זה? אני, כן אני המשלם מיסים, כדי שהמדינה תסבסד חברה זו. לשמחתי מוניות השרות ניצחו, אחרת היינו חוזרים אחורה.

יש צרכנים המעיזים להתמרד ומביאים חלקים בעצמם, הם נענשים על ידי בירוקרטיה נוקשה,ורגולטור תקיף.

זאת כאשר הרגולציה אמורה להגן עלינו. ומי יגן עלינו מיבואני הרכב ושאר נותני שרותים? כאן הרגולציה והפקידות מתקשים.

לשם מה הם מתקיימים? עבור אזרחים? עבור עשירים?

זכור לי שנאסף חומר בעניין בעבר. יש חדש בנושא?

כמובן, מה שנאמר כאן רלוונטי לתחומים נוספים. זהו חלק ממכלול שלא קשור רק לנהגים.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא מפתיע,הם משתמשים בזה כי בן אדם לא יכול להביא חלקים כאלה וטחרים בעצמו מחו''ל.

מה שנישאר ללקוח זה לשלם את המחיר.

ביום שכל בן אדם פרטי יוכל להכניס לארץ איזה חלקים שבא לו בדומה למדינות אחרות. אתה תיראה פה את כל המחירים צונחים למטה כמו גדולים.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

למיטב ידיעתי חלקים מכאניים שאין להם קשר למערכות בטיחותיות אין בעיה לייבא ויש פטור גורף מאישור משרד התחבורה.

כולל פילטרים כאלו ואחרים, פלאגים וכו' וכו'.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4077623,00.html

אישורים ובירוקרטיה יש על כל חלק שיש לו השפעה בטיחותית: קפיצים, בולמ"ז, רפידות וצלחות בלמים וכו'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...