Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע פיג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה לגבי השמן? חייב לרוקן את כל השמן ולשים שמן 10w-40 ולהחליף מסנן שמן או שאפשר להשאיר את המצב כמו שהוא בלי לגרום נזק? והאם במורשה יכולים לבצע את זה? (שוב כי יש לי שם טיפול ובדיקה מכנית חינם)?

ממה יכל לנבוע החוסר הגדול של השמן? האם בעקבות כך נגרם נזק למנוע בטווח הארוך/קצר?

משהו?

פורסם

אם יש לך טיפול (הכל כלול ובחינם?) במוסך, המוסך ירוקן את השמן הישן, יחליף את הפילטר וימלא שמן חדש המתאים לרכבך. אל תשאיר את תערובת שמנים הקיימת והבלתי ידועה.

כמובן שמוסך מורשה יכול לבצע החלפת שמן, אם כי זו פעולה שכל מוסך לא מורשה יכול לבצע ובעלות נמוכה יותר.

בקש מן המוסך שידווח לך על כל ממצא ולא יבצע עבודות ללא אישורך.

אתה עלול להגיע לחשבון גדול ובלתי מתוכנן - מותנה במצב הרכב.

מה שמטריד בסיפור שלך הוא העובדה שהיה צורך בהוספת 2 ליטר שמן מנוע.

זה מעיד על הזנחה רשלנית ו/או על דליפה ו/או אכילת שמן מסיבית.

פורסם

הטיפול שיש לי במורשה כולל שמן מנוע, פילטר שמן ובדיקה מכנית כללית, האם אני יצטרך לשלם עוד כדי שיעשו לי את עניין ריקון השמן והחלפתו? עד כמה חמור להשאר עם השמן הקיים?

לגבי החוסר, נזילה כמעו ואין סיכוי המוסכניק בדק את האוטו ולא ראה נזילות.

לגבי אכילת שמן- רק הזמן יגיד האוטו אצלי שבוע.

לפני האוטו היה מטופל כל 15k ולפני 10k נעשה טיפול טיימינג, לפי מה שאני חושב מאז הטיפול לא מילאו שמן- האם זאת יכולה להיות הבעייה שבגללה היה חסר 2 ליטר? האם הנזק שנגרם בעקבות חוסר השמן הוא נזק משמעותי למנוע בטווח הארוך / קצר? (ביום שהאוטו היה אצלי מלאתי שמן)?

לגבי אכילת שמן- איך אדע שהמנוע אכן אוכל שמן? ומה אצטרך לעשות במידה ואכן האוטו אוכל שמן?

כל כמה זמן עליי למלא שמן? מטיפול לטיפול?

פורסם

בגדול - אי אפשר לדעת. אולי הבעלים הקודם שם שמן 5W40 שהיה דליל מדי בשביל המצב של המנוע, זה יכול להסביר את היעלמות השמן ללא נזילה. אולי יש בעיה והמנוע פשוט אוכל שמן בצורה מוגזמת.

תעשה את הטיפול חינם הזה שאמור לכלול החלפת שמן, שים שמן 10W40 חצי סינטטי איכותי (כלומר לא ליקווי מולי צהוב, עיין בשרשור השני שרץ פה על שמן ל306) ותמשיך לעקוב לגבי המפלס השמן, כמו גם מים ושאר הנוזלים כרגיל. תהיה יותר חכם אחרי שתדע מול מה בדיוק אתה עומד.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

במורשה הם ישימו שמן איכותי? אפשר לסמוך עליהם? האם הם יגבו לי תשלום על כך שהם ירוקנו את השמן מעבר לכך שיש לי טיפול חינם?

האם להמשיך לסוע עם השמן הקיים יגרום נזק למנוע? והאם החוסר שהיה גרם לאזישהו נזק בתווך הארוך/קצר? מהם הסימנים עם כן? יכול להיות שבגלל שמאז הטיפול (לפני 11k) שלא שמו שמן כנראה זאת הסיבה לחוסר?

עוד כמה נקודות שלא ממש ברורות לי:

האם יש סימנים שהאוטו אוכל שמן מעבר לנורמל וכל כמה זמן צריך למלא שמן/מים, מטיפול לטיפול זה מספיק?

האם עשן שיוצא בכמות סבירה מהאגזוז- לבן/ שקוף זה נורמאלי בחורף?

האוטו בתוך העיר ובעמידה עובר את האמצע 90 מעלות, ומתקרב לפס שאחריו, מחוץ לעיר הוא נע בסביבות 70-80 זה נורמאלי?

פורסם
במורשה הם ישימו שמן איכותי? אפשר לסמוך עליהם? האם הם יגבו לי תשלום על כך שהם ירוקנו את השמן מעבר לכך שיש לי טיפול חינם?

האם להמשיך לסוע עם השמן הקיים יגרום נזק למנוע? והאם החוסר שהיה גרם לאזישהו נזק בתווך הארוך/קצר? מהם הסימנים עם כן? יכול להיות שבגלל שמאז הטיפול (לפני 11k) שלא שמו שמן כנראה זאת הסיבה לחוסר?

עוד כמה נקודות שלא ממש ברורות לי:

האם יש סימנים שהאוטו אוכל שמן מעבר לנורמל וכל כמה זמן צריך למלא שמן/מים, מטיפול לטיפול זה מספיק?

האם עשן שיוצא בכמות סבירה מהאגזוז- לבן/ שקוף זה נורמאלי בחורף?

האוטו בתוך העיר ובעמידה עובר את האמצע 90 מעלות, ומתקרב לפס שאחריו, מחוץ לעיר הוא נע בסביבות 70-80 זה נורמאלי?

12345

פורסם

שלום,

מוסך מורשה פיג'ו משתמש בשמן איכותי , כנראה מחברת TOTAL ובצמיגות מתאימה לרכב שלך.

לרוקן את השמן הישן זה חלק מהטיפול שקיבלת חינם.

אין לך מה לדאוג בנושא.

אל תיסע עם התערובת שיש לך כרגע במנוע.

מה שכן, כאשר הרכב ייכנס לטיפול, יכולות להתגלות דברים לא צפויים (רפידות,צלחות בלימה, נזילות, גומיות ועוד..).

הדברים האלה כן יקרים במוסך מורשה יבואן. הם חייבים ליידע אותך ולקבל ממך אישור לביצוע התיקן מעבר למה שאתה אמור לקבל בטיפול החינמי. אל תמהר לאשר דברים נוספים, בטח לא לפני שתקבל הצעת מחיר (כולל עבודה ומע"מ, כדי שלא יהיו הפתעות).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...