Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע פיג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בדקתי את האוטו במוסך שהאוטו מטופל בו ומסתבר שהיה חסר 2 ליטר שמן, זה סביר?

הוא מילא לי שמן 15W-40 זה שמן מתאים? המנוע הוא 1.6 פיג'ו 306 דיאמונט.

עוד שאלה- נעשה לאוטו טיימינג לפני 10K זאת אומרת שאני יכול להחזיק איתו עוד 80K או שאם יעברו עוד שנתיים שלוש ולא הגעתי למספר הקילומטרים האלה בכל מקרה אני יצטרך להחליף רצועה?

נ.ב

שיצאתי למשוך כסף האוטו עמד מונע בסרק בחניון וראיתי שיוצא ממנו די הרבה עשן (עשן קצת לבן) שאלתי את המוסכניק הוא התסכל ואמר שזה בסדר גמור וככה זה בחורף שיוצא יותר עשן (יצא כמות נכבדה של עשן) האם יש קשר בין זה לבין כך שהיה חסר לי 2 ליטר שמן?

פורסם

שמן מנוע מומלץ הוא 10W-40

טיימינג כל 90K או 5 שנים

אפשר למשוך קצת מעבר לזמן שקבע היצרן אבל לא כדאי לקחת סיכונים

עשן לבן אפור מעיד על אכילת שמן במנוע, מסביר את חוסר שמן במנוע גש מיד לבדיקה אצל מוסך שמבין עניין....

(עשן שחור מעיד על אכילת דלק מטורפת,)

(עשן בצבע לבן שקוף - זה לא עשן אלה אדים המופיעים בעיקר כשהלחות גבוהה באויר, אדים לא צריכים להדאיג אותך, זאת תופעה נורמלית.)

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

אז לא מומלץ השמן שהוא שם? זה יכול לגרום לנזק? ממה יכול להיות חסר 2 ליטר שמן? יכול להיות מזה שהאוטו עבר טיימינג וטיפול לפני 10k ומאז לא נראה הוחלף שמן?

לגבי העשן הוא בוודאי לא יוצא שחור, גם לא לבן סמיך, אלא לבן שקוף, לא אפור אני כמעט בטוח, כזה וראיתי את זה רק אתמול שהיה ממש קר (4 מעלות בערך) ורק שהשארתי את האוטו דלוק בחניון, זה אומר משהו?

פורסם

עדיף שמן 15W-40 על חוסר שמן אבל השמן המתאים לרכב שלך הוא 10W-40 חצי סינתטי.

האם ידוע לך מי היצרן ואם מדובר בשמן סינתטי?

חוסר של 2 קילו הוא מצב חמור. אם עד עכשיו לא בדקת שמן, תתחיל לבדוק זאת מדי שבוע.

לא דווחת אם הרכב מתחמם או מאבד מים. צריך לבדוק גם נוזל קירור לעיתים קרובות.

אדים לבנים שקופים בטמפרטורה של 4 מעלות הם תופעה רגילה.

הטיימינג הבא יהיה בעוד 4 שנים.

פורסם

אז הוא עשה נכון שהוא שם את השמן הזה ולא ה10w-40?

עד עכשיו אכן לא בדקתי שמן מעכשיו אתחיל לבדוק הכל, המוסכניק בדק לי שמן מנוע, שמן ברקס (הוסיף קצת)

מי קירור, שמן הגה וכו׳ הכל היה תקין חוץ מהשמן מנוע.

לגבי השמן מה ההבדל בין חצי סינטטי לסינטטי מלא ואיזה סוג שמן הוא ה15w-40? לא שמתי לב איזה שמן זה בדיוק אבל הוא בא בג׳ריקן אפור כזה.

לגבי העשן כביכול שיצא מהאגזוז, אכן יצא הרבה אבל שמתי לב לזה רק אתמול והמוסכניק הסתכל ואמר שזאת תופעה נורמאלית.

מהכיוון של הטיימינג יש לי שקט לעוד 4 שנים? או אולי יותר, אני לא מאמין שאני יעשה עוד 80k.

פורסם
אז הוא עשה נכון שהוא שם את השמן הזה ולא ה10w-40?

עד עכשיו אכן לא בדקתי שמן מעכשיו אתחיל לבדוק הכל, המוסכניק בדק לי שמן מנוע, שמן ברקס (הוסיף קצת)

לגבי השמן מה ההבדל בין חצי סינטטי לסינטטי מלא ואיזה סוג שמן הוא ה15w-40? לא שמתי לב איזה שמן זה בדיוק אבל הוא בא בג׳ריקן אפור כזה.

לגבי העשן כביכול שיצא מהאגזוז, אכן יצא הרבה אבל שמתי לב לזה רק אתמול והמוסכניק הסתכל ואמר שזאת תופעה נורמאלית.

מהכיוון של הטיימינג יש לי שקט לעוד 4 שנים? או אולי יותר, אני לא מאמין שאני יעשה עוד 80k.

משהו?

פורסם
אז הוא עשה נכון שהוא שם את השמן הזה ולא ה10w-40? לא !

עד עכשיו אכן לא בדקתי שמן מעכשיו אתחיל לבדוק הכל, המוסכניק בדק לי שמן מנוע, שמן ברקס(נוזל בלמים) (הוסיף קצת)

שמן 15/40 הוא שמן מינרלי !

יש להקפיד על הוראות יצרן, ומכיוון שאני מניח שהשתמשת עד היום בשמן בצמיגות 10/40 , עירבוב שמנים מצמיגטות שונות, ובעיקר סינטט עם מינרלי לא מומלץ.

שמן בצמיגות 15/40 לכשעצמו אינו מזיק למנוע שלך, מה שחשוב זה איכותו, ומכיוון שאמרת שהוא נמזג מגריקן בצבע אפור החשד הוא בשמן מתוצרת אמריקאן איגל, הידוע באיכותו הירודה, שגורמת ברוב המקרים לעשן לבן וסמיך, וזה מה שבאמת קרה לך.

הצטרפות המקרים שהגעת למוסך במנוע חם ללא עשן לבן וסמיך, ויצאת שם עם מפלס שמן גבוה יותר, ואולי גבוה מדי, ועם מסך עשן לבן וסמיך, יכול לחזק רק את החשד שהשמן שהוסף למנוע באיכות ירודה/ או הצמיגות לא מתאימה/ ואולי עודף שמן במנוע(מחק את המיותר), או כל הדברים גם יחד.

לגבי הטיימינג אתה יכול לישון בשקט, אם תמשיך להזניח את המנוע, ולחכות שבמוסך יבדקו לך מפלס שמן ששיתברר שהוא נמוך בצורה משמעותית מהנדרש, יתכן והמנוע יגסוס לפני הטיימינג.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

העשן הגיע לפני שנכנסתי למוסך אני חייב להדגיש.

העשן שיצא מהאגזוז היה לפני שנכנסתי למוסך והעשן לא היה לבן וסמיך אלא יותר שקוף, המוסכניק אמר שאין כל בעייה וזאת תופעה נורמאלית בגלל הקור, זה נכון?

עכשיו נסעתי באוטו ולא יצא עשן כלל רק הקול של האגזוז וקצת ריח של דלק.

לא הגיוני שבאמת היה חסר 2 ליטר? הוא אמר לי שזה מה שהיה חסר וזה מה שהוא שם, ממה יכול לנבוע חוסר כזה?

שאלה שלא ממש קשורה- האם זה מצב תקין שהאוטו בעמידה עובר את ה90 ועומד קצת לפני הפס אחריו (נראה לי 100באזור מעלות) וגם ככה בנסיעה עירונית, האם זה תקין בחורף שקר יחסית (אפילו אתמול שהיה ממש קר4-5 מעלות)?

בניסעה בין עירונית הוא יורד קצת מתחת ל90 מעלות ולא עובר את ה90 זה גם תקין? אמרו לי שאלו הטמפרטורות עבודה של הפיג'ו ואין ממה לחשוש, זה נכון?

פורסם

איזה שמן כן מומלץ ל306, איזה חברה, סינטטי או חצי סינטטי וכו'?

האם עכשיו יש בעייה למלא שמן 10W-40 אחרי שהמוסכניק מילא 15W-40, מה עליי לעשות במצב כזה? כל כמה זמן צריך למלא שמן ומתי אני יכול לדעת שהמנוע צורך יותר מידי שמן ויש בעייה?

לצביקה: ראיתי שזאת תגובה שרשמת לבעלי 306 באחד הפוסטים, האם השמן עם התוסף יפתור את "הבעייה" של העשן וזה שהרכב בעמידה מגמגם כזה טיפה? מה הכוונה לרעשי נדנדים במנוע?

ליקווי מולי בצמיגות 10/40, חצי סינטטי, הוא השמן המומלץ לרכבך, ומחירו הוא היום בסביבות 120/130 שקלן באריזה בצבע זהב, ויקר יותר (מעל 150 שקל)באריזה בצבע אפור, שמכיל את התוסף של מוס 2 הנמצא כבר מתוסף בשמן, אך מיותר במנוע תקין ללא שריפת שמן, עשן יתר או רעשי נדנדים ומנוע.
פורסם

שלום רב !

אכן השמן המומלץ בפוסט הקודם מומלץ גם אצלך.

אך בשביל זה עליך לרוקן את השמן הקיים כעת במנוע, לפרק ולהחליף גם את מסנן השמן, ולמלאות שמן מנוע חדש, ליקווי מולי חצי סינטטי באריזה בצבע אפור עם התוסף מוס 2.

שמן יש למלא כשחסר שמן, שתי ליטר שהוספת, מעיד על מנוע שחוק, ועל מנת להאריך את חייו ולשמר אותו, כמידת האפשר יש להקפיד להשתמש בשמן איכותי, ולהקפיד על מלוי שמן מנוע שחסר מליטר ומעלה.

אין למלא שמן שיעבור את קו המקסימום במדיד, ולמקפידים אפילו חצי ליטר פחות מקו המקסימום, הבדיקה אמורה להתבצע במנוע קר, ועל משטח ישר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ההמלצה שלך היא לרוקן את השמן שיש כרגע במנוע ולשים את השמן שהמלצת?

ממה יכול לנבוע החוסר של השמן שיהיה לי במנוע והאם/איזה נזק יכול להגרם כתוצאה מכך?

מוסך מורשה יוכל לרוקן ולהחליף את השמן לשמן שהמצלת?

ולמה התכוונת בדיוק שהשמן עם התוסף יכול לתרום למנוע, " לרעשי נדנדים במנוע?"

פורסם

לא צריך מוסך מורשה יבואן, כדי לרוקן את השמן ולמלא חדש.

מה שאתה צריך, זה מוסך אמין ומקצועי, רצוי מתמחה ברכבי פיג'ו, ולא המוסכניק שמערבב שמן חצי סינטטי עם מינרלי.

אם תרשום מאיפה אתה, אולי ימליצו לך על מוסך מתאים.

מחסור גדול בשמן נובע מנזילה או שריפה השמן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שהמוסכניק בדק הוא אמר שאין נזילה, מה הסימנים לכך שהאוטו אוכל שמן, או לחילופין שיש נזילה?

יש לי טיפול של שמן והחלפה של מסנן שמן ובדיקה מכנית במורשה בגלל זה שאלתי דווקא על מוסך מורשה, אגב אני מירושלים.

האם מהחוסר של השמן שהיה נגרם נזק למנוע בטווח הארוך/הקצר?

כל כמה זמן צריך למלא שמן ומתי אני יכול לדעת שהמנוע צורך יותר מידי שמן ויש בעייה?

פורסם
שהמוסכניק בדק הוא אמר שאין נזילה, מה הסימנים לכך שהאוטו אוכל שמן, או לחילופין שיש נזילה?

יש לי טיפול של שמן והחלפה של מסנן שמן ובדיקה מכנית במורשה בגלל זה שאלתי דווקא על מוסך מורשה, אגב אני מירושלים.

האם מהחוסר של השמן שהיה נגרם נזק למנוע בטווח הארוך/הקצר?

כל כמה זמן צריך למלא שמן ומתי אני יכול לדעת שהמנוע צורך יותר מידי שמן ויש בעייה?

הסימנים לכך שהרכב אוכל שמן הם פשוט אם תבדוק כל יומיים שלוש את מדיד השמן ותראה שחסר, זה הסימן לכך שהרכב זולל שמן.

בקשר לנזילה, פתח את מכסה המנוע וחפש רטיבות סמיכה ושמנונית בצבע כהה (שחור), זה מעיד על נזילה, כדי לדעת יותר בבירור בקש מהמוסך שמחליף לך שמן שיבצע שטיפה ותעקוב אחר סימנים חדשים

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

ומה לגבי השמן? חייב לרוקן את כל השמן ולשים שמן 10w-40 ולהחליף מסנן שמן או שאפשר להשאיר את המצב כמו שהוא בלי לגרום נזק? והאם במורשה יכולים לבצע את זה? (שוב כי יש לי שם טיפול ובדיקה מכנית חינם)?

ממה יכל לנבוע החוסר הגדול של השמן? האם בעקבות כך נגרם נזק למנוע בטווח הארוך/קצר?

• תוכן חדש...