Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שבוע הבא אני טס לשבוע לאנגליה(לונדון) לבת דודה שלי. כחלק מהטיול החלטתי שאני חייב לעשות נסיעה על אחד המסלולים שם(בניגוד לארץ שלא כל כך אפשרי - כי אין מסלול) כחוויה של פעם בחיים.

בעקרון ארסנל הרכבים שם הרבה יותר מרשים ממה שיש בארץ וכמובן יש מסלולים ייעודיים ולא כבישים סואנים כנו בישראל.

החלום "הרטוב" שלי הוא לעשות סיבוב על nissan gtr.

אשמח לקבל יעוץ איך למצוא מסלול ודיל טוב שבו אני יכול למצות את מלוא הכסף שאני משקיע.

מצאתי אתר נחמד:

http://www.trackdays.co.uk/tracks/

שבו ניתן להזמין מראש את המסלול או הרכב שבו אתה מעוניין לנהוג.

יש לי מספר שאלות, האם רשיון נהיגה ישראלי תקף באנגליה?

האם יש לבצע ביטוח מיוחד (רק לחצי יום שבו אני מתכן את הקורס)?

איזה הגבלות יש(גיל,ביטוח,אזרח או תייר) במסלולים?

אשמח אם בעלי נסיון בקורסים כאלו או אחרים בחו"ל, ימליצו ויתנו טיפים בנושא!

תודה רבה מראש!

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

מה התקציב?

הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך מניסיון-

ללא קשר למכונית שתבחר, בחר במסלול ללא קירות בטון שימנעו ממך להגיע למגבלות שלך. כל אחד, ללא קשר לגודל הביצים שלו, ירגיש הרבה יותר בטוח להיכנס לתוך פניה לא מוכרת כשמסביב יש מרחבים של דשא (Bedford) לעומת יציע (Silverstone). חשוב מאוד מאוד לחוויה.

טיפים נוספים:

נכון שמכוניות על הן אטרקציה בפני עצמה, אך אני התחברתי יותר למכונות "טהורות"- אריאל אטום וקייטרהם לעומת M3, פרארי ושות'

מומלץ ביותר- סינגל סיטר. מפלצת במשקל זבוב שמתקיפה את החושים שלך מכל הכיוונים- רעש, הגה קשה, בלמים לא מתוגברים, כיסא לא נוח, אין מד מהירות. הרבה יותר מהנה מM3, 911 וכאלו (לדעתי, כן?)

עדיף יום שבו אתה מתמקד בשתי מכוניות גג מאשר יום שלם עם 8-9 דגמים, כך אתה משתפר וממצה את החויה עד תום.

הגבלות יש על רעש שמתרגמות לשעות פעילות- בדוק עם המסלול.

רשיון תקף

ביטוח- בדוק מה המסלול מציע, אם אתה לא מרגיש בטוח, רכוש בארץ פוליסה מלאה, זה כלום כסף.

חפש טיפים על המדריכים- בפורומים ובכל מקום שתבחר. חשוב ביותר.

ואל תתביש לשאול אם יש מגבלת סל"ד ברכבים מסוימים וכמה חופש ינתן לך (המדריכים שעברתי אצלם בעיקר צעקו עלינו גז! גז! גזזזזז! ברמת שירות וסבלנות שלא תבייש מלון 5 כוכבים בלונדון)

פורסם

בדוק אם יש יום פנוי ב-Palmer sport. הכי טוב שתוכל לקבל עבור הכסף - סביב 500 פאונד לחצי יום, 900 פאונד ליום שלם. הבעיה שמזג האוויר עשוי להיות מחורבן בתקופה הזו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בדוק אם יש יום פנוי ב-Palmer sport. הכי טוב שתוכל לקבל עבור הכסף - סביב 500 פאונד לחצי יום, 900 פאונד ליום שלם. הבעיה שמזג האוויר עשוי להיות מחורבן בתקופה הזו.

500 פאונד זה קצת יקר אני ראיתי חצי יום עם 4 סיבובים על 4 מכוניות שונות ב-140 פאונד. כמובן שזה לא הכי משתלם כי אתה מחליף רכב כל פעם אבל המחיר אטרקטיבי.

בכל מקרה הוצאתי רשיון בין לאומי עכשיו בממסי - יצא חינם ואני מקבל גם כל מיני הטבות והנחות בחו"ל. עושים מנוי לממסי בחינם למשך שנה ואחרי שנה לא חייבים להישאר.

מצאתי דיל מעולה של 4 סיבובים על GTR כולל שני סיבובים של המדריך. ב-90 פאונד ובמרחק של 20 דקות מלונדון.

בעקרון זה הולך לפי שעות השאלה אם אני יכול להזמין פעמיים אחד אחרי השני ואז אני בעצם עושה 8 סיבובים על המפלצת :) ???

http://www.trackdays.co.uk/driving_experience/lydden/nissan_gtr/2022/#

מה אומרים?

2008 AUDI S3

פורסם

חצי יום ב-140 פאונד זה באמת 4 סיבובים על 4 מכוניות שונות, סה"כ 16 הקפות. חצי יום בפאלמר זה 100 הקפות. תעשה את החשבון...

אבל אם חשקה נפשך ב-GTR ומצאת משהו כזה - לך על זה. אני בטוח שיש להם דילים ליותר מ-4 הקפות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מצטרף לדבריו של פרוקסימה ומוסיף שאם חשקה נפשך בנסיעה על פרארי אנזו, אז תן לי להזהיר אותך שגם בה ההגה חרא, ההתנהגות עצבנית מדי על המגבלות ומצאתי את שיכוך המתלים לא מספק על הקורק סקרו בלגונה סקה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תשמעו אני בתור בחור צעיר לא היה לי נסיון עם מכוניות-על אף פעם וגם לא משהו שמתקרב לזה. אני לוקח את זה בתור חוויה.

גם אם אני יקח את מדריך הנהיגה הכי טוב שיש באנגליה, אני לא ילמד יותר מידי כשאני נוסע על רכב שעושה שליש מהזמן תאוצה שלי ומתנהג בצורה שונה לגמרי ועוד לא הזכרתי שההגה הוא בצד ימין.

מה שנוח מבחינתי ב-GTR הוא שאין לה קלאץ' וידית הילוכים, זה semi automatic ואני צריך רק רגל אחת על גז וברקס והשאר זה לידיים להחליף הילוכים ליד ההגה. התרגלות תהיה מהירה, וכך גם אני חושב שאני יהנה יותר.

תודה לכל מי שענה לי.

2008 AUDI S3

פורסם

אני אהיה בלונדון במאי, ומתכנן פעילות דומה. לאחר מחקר מעמיק, אני יכול לתת לך את הדגשים הבאים:

1. אל תלך על ההצעה של 4רכבים ב-140 - המחיר זול מדי, וכל פעם שנתקלתי בהצעה דומה, גיליתי

מהביקורות כי הנהיגה הייתה במסלול "מקוצר", נמשכה מעט מאוד זמן, והמדריכים היו מאוד מאוד מגבילים.

2. לא מעט חברות מציעות רכבים סמי-אוטומטיים, תתקשר איתם במיילים ותבקש לדעת בדיוק אילו רכבים

הם אוטומטיים ואילו הם ידניים.

3. אל תצפה שהחוויה תהיה ארוכה יתר על המידה - מדובר בסדר גודל של 20-25 מיילים בסך הכל, ככה

שזמן הנהיגה עצמו לא יהיה ארוך במיוחד (חלק ניכר מהיום מורכב מהמתנה לרכבים שננהגים באותו הרגע

על ידי לקוחות אחרים.

4. הלינק שרוני צירף נשמע מאוד מעניין, אך לצערי הוא לא מתאים ללו"ז שלי. אמנם, הוא יקר בכ-150 ליש"ט

ממחיר החוויה שאני הזמנתי, אבל אני די בטוח שהחוויה שמוצעת שם תהיה הרבה יותר הארד-קור.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אהלן

אני יכול לספר על חוויה דומה שחוויתי לפני מספר חודשים, עקב נסיעה ללונדון ביקרתי במסלול Silverstone שנמצא צפונית ללונדון במרחק של כשעתיים נסיעה ברכבת.

שבועיים לפני הגעתי שריינתי טלפונית שלוש הקפות בניסן GTR וחמש הקפות ב 370Z, העלות מאוד הגיונית אם כי עכשיו זה נראה שהמחירים קצת יותר גבוהים ממה ששילמתי.

קצת מעבר לחוויה עצמה שהיא מדהימה ואשמח לספר עליה ואף לעלות תמונות, אני יכול לספר שהגעתי עם רישיון ישראלי ולא הייתה בעיה לנהוג איתו, במחירים שמצויינים באתר ההשתתפות העצמית היא 1,500 יורו ככה שלדעתי מומלץ מאוד לשלם עוד 10 פאונד לרכב ולבטל את ההשתתפות העצמית לחלוטין.

אגב - הרכבים שנהגתי עליהם וראיתי שיש הם בעלי הגה ימני ותיבה אוטומטית, אבל מה שהבנתי מאחד מהמדריכים זה שיש להם גם GTR מגויירת עם הגה במקום הנכון. בכל מקרה, עניין של כמה דקות עד שאתה מתרגל.

פורסם

4. הלינק שרוני צירף נשמע מאוד מעניין, אך לצערי הוא לא מתאים ללו"ז שלי. אמנם, הוא יקר בכ-150 ליש"ט

ממחיר החוויה שאני הזמנתי, אבל אני די בטוח שהחוויה שמוצעת שם תהיה הרבה יותר הארד-קור.

אני עדיין לא עשיתי את זה. אבל זה בתוכניות לעתיד הקרוב. חברים שלי שביקרו אצל פאלמר טוענים לנסיעה בסדר גודל של מאות הקפות בסה"כ על כמה מסלולים שונים עם כמה מכוניות שונות (מהוט האצ' ועד למכוניות מירוץ. הם הוסיפו השנה גם אריאל אטום...) כשהעיקר הוא שהמדריכים לא מבקשים ממך להאט. כלומר - הם לא יושבים לך על הראש, אלא דווקא מעודדים אותך לתת בגז.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום לכולם, גם אני חפץ לבצע איזה טיול. מה שכן, אני רוצה להיות בטוח שאני מקבל מסלול יבש ולא מקום שכל הזמן יש בו גשם. האם מישהו יכול להמליץ על משהו? הבנתי שיש משהו מאוד נחמד בקפריסין. אני לא יודע איך ואיפה לבדוק אשמח מאוד לעזרה.

פורסם
ב GTR ההגה חרא, והיא לא מי יודע מה מאוזנת ברמה של פורש או ב.מ.וו טובה.

בGTR ההגה חרא?? אולי בירח ... על כדור הארץ ההגה שלה בסדר גמור.

רוב כתבי הרכב בעולם יחלקו על דעתך... הGTR מצאה את עצמה במשוואה עם פורשה GT2 לא פחות ולא יותר לא פעם ולא פעמיים ואף גברה עליה במסלול הנירנברג המפורסם מבחינת זמנים. מי מתנהגת יותר טוב זה כבר משוואה אחרת. לצערי לא יצא לי לנהוג עליהן אז אני סומך על כתבי הרכב שנתנו חוות דעת מאוד טובות. המקסימום שאני הגעתי זה STI, S2000, מוסטאנג, וכו'.. אבל אולי יום אחד.

אגב להשוות לפורשה אני מבין אבל להשוות אותה לבמוו זה משהו אחר . כמה שהM3 היא מכונת נהיגה מעולה אני חושב שהGTR תיתן לה פייט רציני אם לא תביס אותה.

אומנם יש מכוניות הרבה יותר טובות אבל ביחס תמורה למחיר אני לא חושב שיש משהו שווה יותר.

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

• תוכן חדש...