Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדובר על בלימה לפני רמזור לעמידה בלבד כמובן. בכל האטה, או בירידה, משתמשים בבלימת המנוע בצורה נכונה. השימוש בבלמים הוא מועט הרבה יותר, וכך רפידות הבלם מחזיקות גם הרבה יותר זמן, והנסיעה נעימה יותר לנוסעים. אתה לא רוצה לאמר לי, שבכל האטה בכביש מהיר, אתה מוריד לניוטרל ומאיט עם הברקס נכון? אז יופי, זה בדיוק אותו הדבר. לא מורידים לניוטרל בהאטה או בעצירה, עד כמעט לעצירה מוחלטת.

אצלי ברכב, שאני בניתי ואני מתחזק בעצמי, אני עובר מעל 100 אלף ק"מ על סט רפידות קדמיות, וגם אז הן שחוקות באולי 50%. הקלאץ' לא נשחק לי, וגם הגיר תקין.

יצא לי לנסוע על מאות רבות של רכבים שונים, ובמצבי קיצון, לא תאמין עד כמה מהר הבלמים יכולים להתחמם. ואני מדבר על רכבים מודרניים.

קשה לי לומר שהגעתי לשיא שלך 100K שזה בהחלט הישג יפה ,אך לא הייתי רחוק מזה עם רכבים ידניים בעבר ,הישג כזה מתאים לאדם שנוהג רגוע עם התנועה ,משתמש בעצתו של IGALJET להתבונן רחוק ולפרש נכון את המתרחש .

לא אגיד שב505 שלי אני מסוגל להשגים כאלו למרות הרוגע ותכנון המסלול והתנועה ,בגיר אוטומט זה יותר קשה ,הרבה יותר .

מה שכן אני עושה ,בתנועה בשדרה חצי עמוסה ולא מהירה אני ננעל בהילוך שני באוטומט,אז המנוע גם בולם בעזיבת האקסלרטור וגם מאיץ טוב להמשך .למרות שלהילוך השלישי אצלי יש מספיק מומנט להאצה ,אבל לא חזק בתאוטה כמו בלמים .או גיר רגיל .

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אינני טועה אז נושא השרשור הוא 'להוריד לניוטרל לפני רמזור או לא' - כך שממש אינני מבין את פשר הטיעון שלך.

כשמורידים הילוך והמנוע עולה לאיזור ה- 2000-3000 סל"ד לא מורגשת בלימה מכיוונו משום שהיא מינורית ואיננה משמעותית ביחס לעצמת הבלמים.

רק כדי שתקבל פרופורציה, הבלמים מסוגלים לעצור את הרכב ממאה קמ"ש בתוך 40-45 מטר מרגע הבלימה, ביצועי המנוע בהאצה מלאה אפילו לא מתקרבים לזה.

מנוע בסל"ד נמוך מסוגל להאיץ את הרכב בצורה מתונה בלבד וכושר הבלימה שלו איננו גבוה מזה.

בנוסף לכך כפי שהסברתי לך, תיבת ההילוכים האוטומטית איננה יודעת מה מתרחש בהמשך הדרך, לכן מתכנני התיבה ב'רנו' שלך בחרו להוריד הילוכים בבלימה כדי שאים תחליט להאיץ יהיה בידך כוח זמין מידי.

בין זה לבין הורדת הילוכים כדי לסייע בבלימת הרכב ישנו מרחק רב.

אז כן, רצוי במהלך הבלימה לשמור על הילוך שיאפשר הורדת כוח אל הכביש, אבל גם כאן ישנו מרחק עצום בין זה לבין הורדת הילוכים בבלימה מ-5 ל-4 ל-3 -ל-2 כדי לסייע לבלמים האומללים של הרכב - כפי שהציעו חלק מהחברים שכתבו כאן.

אני מדבר על כל בלימה כולל בלימה לפני רמזור.

בלימת המנוע, לפחות בחלק מהרכבים, היא מספיק טובה, שכמעט ולא צריך להשתמש בבלמי הרכב. כך שאתה בעצם גם חוסך דלק, גם חוסר בלאי של הבלמים, והשחיקה לקלאץ' ולגיר היא זניחה אם אתה עושה את זה נכון. כמובן שאם אתה נוהג בצורה שאתה עוצר בפראות לפני רמזור, השיטה של בלימת המנוע לא תעזור.

אצלי לפחות, בלימת המנוע היא מאוד משמעותית. יש לי ג'יפ עם מנוע 4200 סמ"ק וגיר ידני. ברגע שאני עוזב את הגז הג'יפ מאיט בצורה משמעותית. אפילו בירידות התלולות ביותר בכביש אני לא צריך להשתמש בבלמים, שלא לדבר על ללחוץ על הגז אחרת הרכב מאיט יותר מידי, אפילו בהילוך שיוט.

אגב שימוש בבלמים בלבד, אני מבין שאתה בכלל לא משתמש בבלימת מנוע גם בירידות של ים המלח, אלא רק על הברקסים? יש לי חבר שנהג לנסוע ככה, וגם בכל מקרה הוא נוסע מהר. זה בשילוב כמה חבר'ה בתוך הרכב שלו, הוביל לבלמים מבושלים ומסריחים בסוף הירידה. סיאט איביזה מהשנים האחרונות.

פורסם
^^

הטוב טוב ויפה בתיאוריה אבל כמו שאתה בטח יודע במציאות אנשים נוהגים שונה לגמרי, תראה לי אחד שעומד ברמזור עם רגל על קלאץ'* או שמוריד הילוכים מ5 עד 2 לפי הסדר לקראת עצירה.

*חוץ מתלמידי נהיגה.

אני :roll:.

רק בעמידות ממושכות אני מעביר לניוטרל.

פורסם

אגב שימוש בבלמים בלבד, אני מבין שאתה בכלל לא משתמש בבלימת מנוע גם בירידות של ים המלח, אלא רק על הברקסים? יש לי חבר שנהג לנסוע ככה, וגם בכל מקרה הוא נוסע מהר. זה בשילוב כמה חבר'ה בתוך הרכב שלו, הוביל לבלמים מבושלים ומסריחים בסוף הירידה. סיאט איביזה מהשנים האחרונות.

אתה מבין לא טוב (כרגיל) - קרא את ההודעות הקודמות שלי שבשרשור ואולי תחכים ותלמד - למרות שאינני מסוקס...

פורסם

דורקי, אתה אכן צודק. אתה לא מסוקס. אכן, רשמת שיש שימוש בבלימת מנוע בירידות ארוכות, באחת ההודעות הקודמות.

לגבי כן או לא לבלימת מנוע לפני רמזור, ברור שלא חייב, אבל אם עושים את זה נכון, זה עושה רק טוב.

מי לא מכיר את ההרגשה שאתה צריך "לעמוד" על הבלמים ברכב יפאנומטי או בעיקר בספינות האמריקאיות, שאין להם אפילו שמץ של בלימת מנוע בהאטות. זה מורגש במיוחד, כאשר לפני שאתה נוסע עליהם, אתה נוסע על רכב ידני, או בעל גיר אוטומטי עם בלימת מנוע נורמאלית. אני אישית, שונא את ההרגשה שאני תלוי אך ורק בבלמים, ובלעדיהם אני שועט קדימה ללא שליטה.

פורסם
דורקי, אתה אכן צודק. אתה לא מסוקס. אכן, רשמת שיש שימוש בבלימת מנוע בירידות ארוכות, באחת ההודעות הקודמות.

לגבי כן או לא לבלימת מנוע לפני רמזור, ברור שלא חייב, אבל אם עושים את זה נכון, זה עושה רק טוב.

מי לא מכיר את ההרגשה שאתה צריך "לעמוד" על הבלמים ברכב יפאנומטי או בעיקר בספינות האמריקאיות, שאין להם אפילו שמץ של בלימת מנוע בהאטות. זה מורגש במיוחד, כאשר לפני שאתה נוסע עליהם, אתה נוסע על רכב ידני, או בעל גיר אוטומטי עם בלימת מנוע נורמאלית. אני אישית, שונא את ההרגשה שאני תלוי אך ורק בבלמים, ובלעדיהם אני שועט קדימה ללא שליטה.

כנ"ל.

משתמש תמיד בבלימת מנוע.

בהתחלה הייתי מוריד הילוך הילוך מ6 עד 2.

אבל זה נורא מעייף, בעיקר בעיר, וגם לא הכי בריא לקלאץ'.

האמת שעשיתי את זה כדי להכיר את הרכב ולדעת מה טווח המהירות בכל הילוך בסל"ד סביר.

עכשיו אני נותן לרכב להאט בהילוך שישי ואז מוריד ל4/3 כשהסל"ד מתקרב ל1000.

לא מוריד להילוך שני בדרך כלל כי בשלישי ב1000 סל"ד אני נמצא על 20 ואין צורך, אלא אם כן אני יודע שאני הולך להאציץ וגם זה לא תמיד כי גם בשלישי הרכב סוחב יפה עם טיפה גז ובלי ליצור ויברציות במנוע.

תמיד כשאני עולה על הרכב של אמא שלי (יונדאי טראג'ט מיני ואן ששוקל 1.8 טון עם מנוע 2.0 אטמוספרי ותיבת 4 הילוכים אוטומטית) אני מרגיש כאילו אני ממשיך ללחוץ על הגז גם כשאני עוזב אותו ולוחץ על הברקס, פשוט מעצבן. :/

They are trying to ban me...

• תוכן חדש...