Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר טוב הזמין מחול חלקים להונדה שלו בסכום כולל של 150 דולר כולל המשלוח

שזה במילים פשוטות 425שח לפני מעמ

ואני לתומי חשבתי שכל מה שנשאר ביימינו זה לשלם את המעמ 16 אחוז וסבבה.

מסתבר שיש במדינה קומבינות חדשות או ישנות , חיייבו אותו על מעמ 16 אחוז מס קניה 16אחוז שזה נשמע לי שוד,

חוץ מזה דחפו לו "עמלת דואר בעבור שחרור קולקטיבי" 60 שקל

ודחפו לו חיוב בעבור השתתפות באגרת רישומון" 30 שקל ואלוהים יודע מזה, אשמח אם מישהו פה יסביר לי מזה אגרת רישומון.

ובתור בונוס נתנו לו לשלם 20 שקל עמלת דמי הקצאת אשראי, עוד תרגיל של שוד לאור היום של המדינה והמכס.

חוץ מזה אם תסתכלו על הקבלה הוא הזמין צינור ברקס ב 50$ שזה אמור בתאוריה

ליהיות פטור ממיסים בכלל כי זה אביזר בטיחותי אבל פקיד המכס הסביר לו שרק דיסק בלימה כלול כפטור מס.

בסוף לקחו לו 290שח מיסים שונים ומשונים על ההזמנה האומללה שלו.

ואני שואל אותכם , זה לא נראה כמו שוד ?

צירפתי את הקבלות למי שמתעניין.

IMG_1435.JPG

IMG_1434.JPG

פורסם

יש הרבה אנשים שהיו מוכנים לשלם עבור החלקים את המיסים המשונים רק שהחבילה תצליח להיכנס.

לפחות שיגיד תודה שלא טירטרו אותו בהלוך ושוב ומוסיפים לו עוד כמה עמלות בדרך.

פורסם
יש הרבה אנשים שהיו מוכנים לשלם עבור החלקים את המיסים המשונים רק שהחבילה תצליח להיכנס.

לפחות שיגיד תודה שלא טירטרו אותו בהלוך ושוב ומוסיפים לו עוד כמה עמלות בדרך.

שלום.

אני ממליץ לך לכתוב עוד יותר קטן ואז!

יש שתי אפשרויות או שתחלק זכוכית מגדלת לקול קורא

או תחבר רמקול שנוכל לשמוע את מה שאתה כותב

מה שבטוח אתה "קול" {גזעי}

אגב אני חושב שזה יפה ומהמם וכולם יסכימו איתי שזה גזעי

הכתב כמובן

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מה לא ברור ?

הפטור על סכומים בין 75 $ ל 1200 ש"ח הוא ממכס בלבד. כלומר יש לשלם מס קניה ומע"מ.

בנוסף הוא ייבא את החבילה דרך שירות EMS ולא שירות דואר צרורות רגיל

ולכן יש חיובים נוספים פירוט ניתן לראות באתר רשות הדואר..

חוץ מזה יצא בזול, כי אם צריך אישור משרד התחבורה , זה אומר שבועיים ותשלום גם של דמי אחסנה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

השחיתות לא נגמרת במדינה שלנו.

המכס בד"כ עוצר מדגמית כל חבילה שאפילו ערכה לא עולה על 50$ ע"מ לדחוף למזמין המסכן מחיר חדש ויקר הרבה יותר

מהמחיר המקורי, ע"י קטלוג שקר כלשהו שמחמיר לסכום תקרתי מקסימלי.

במקרה שהערך של המוצר עובר רף של 50$, הבחור אכל אותה בכל מקרה כי החבילה נבדקת לא משנה מה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
שלום.

אני ממליץ לך לכתוב עוד יותר קטן ואז!

יש שתי אפשרויות או שתחלק זכוכית מגדלת לקול קורא

או תחבר רמקול שנוכל לשמוע את מה שאתה כותב

מה שבטוח אתה "קול" {גזעי}

אגב אני חושב שזה יפה ומהמם וכולם יסכימו איתי שזה גזעי

הכתב כמובן

בברכה בני ל

בני אותך לאילן :lol:.

עכשיו לא בצחוק לא יודע למה יוצא לי כתב כזה גדול זה הכי קטן באפשרויות וגם הוא לא מודגש אבל עדיין יוצא כזה.

דרך אגב זה קרה מאז שהתחלתי לגלוש דרך פיירפוקס.

פורסם

מי שקונה מוצר כלשהו, מוטב שיבדוק את המחיר. לא בדק - שיתכונן להפתעות. אז מה המחיר? בואו נעשה (שוב) סדר.

יש מיסים, ויש עמלות על שירותי השחרור ממכס. אלו שני דברים שונים ויש דרכים להתמודד איתם.

1. המיסים - עד 75$ יש פטור מלא מכל המיסים. בין 75$ ל-325$ יש פטור ממכס, אך לא ממע"מ וממס קנייה. מעל 325$ אין פטור ממכס, אך הוא גם לא מוטל אוטומאטית - תלוי במדינת הייצור והייבוא.

השיעורים כיום הם: מע"מ - 16%; מס קנייה - 19.19%; מכס - 6%. כשחל יותר ממס אחד, יש לחשב כמכפלה ולא כסכום, כלומר ייבוא בשווי 200$ חייב במע"מ ומס קנייה, שמסתכמים יחד ב-38.3% (1.16*1.1919=1.383). ייבוא בשווי 400$ חייב בנוסף ב-6% מכס, והשיעור המצטבר מגיע ל-46.6% (1.16*1.1919*1.06=1.466).

ואכן, פותח השרשור חויב ב-82 ש"ח מס קנייה (425*0.1919) וכן ב-81 ש"ח מע"מ (16% מהתוצאה של 425+82).

מה שמעניין אגב, והשבוע שמעתי על עוד מקרה כזה - לא הוסיפו את עלות המשלוח בסך 45$ לשווי הטובין לצורך חישוב מיסים. לכן הבחור אכן יצא בזול!

2. העמלות - בדואר חבילות רגיל (רשום או לא רשום, אך לא אקספרס) אין עמלות משום סוג, בלי קשר לתוכן ושווי החבילה. בדואר מהיר EMS וכן דרך חברות הבלדרות, יש עמלות. להלן תמצית העמלות:

ashvaamlotshih[5.jpg

כמו שרואים בטבלה, סך העמלות לשחרור החבילה של פותח השרשור, EMS בסך 107$, היא 128 ש"ח. זה בדיוק הסכום שבו הוא חויב לפי החשבונית שהעלה כאן.

עוד פרטים על העמלות השונות - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000711484

בקיצור המיסים גבוהים, העמלות עשויות להיות גבוהות, נהגו בחוכמה ותחסכו כסף.

רון פז

דובר מועדון החמש

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
תיקון קל - עד 75 דולר לדברי דפוס או לבגדים ונעליים שניתנו במתנה.

אתה לא מעודכן, מה שכתבת היה נכון עד ששונתה התקנה בחתימת שר האוצר, ב-30.1.2012. החל מתאריך זה הועלה הפטור הגורף מכל המיסים מ-50$ ל-75$, וזו בעצם הקלה יותר משמעותית מהפטור ממכס עד 325$ (1,200 ש"ח).

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000720183

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם
אתה לא מעודכן, מה שכתבת היה נכון עד ששונתה התקנה בחתימת שר האוצר, ב-30.1.2012. החל מתאריך זה הועלה הפטור הגורף מכל המיסים מ-50$ ל-75$, וזו בעצם הקלה יותר משמעותית מהפטור ממכס עד 325$ (1,200 ש"ח).

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000720183

רון

רון, יכול להיות שהכתבה לא מעודכנת כי עשיתי ממש קופי פייסט מתוך הכתבה.

שאלה טובה אבל, האם הפטור הגורף עלה מ-50$ ל-75$ לכל המוצרים?

אשמח לקישור עדכני אם יש לך (תעבור על הכתבה שפרסמת שנית, תראה שמדובר ב-75$ רק בחריגים שציינתי למעלה).

Twincharger Stratified Injection

פורסם
רון, יכול להיות שהכתבה לא מעודכנת כי עשיתי ממש קופי פייסט מתוך הכתבה.

שאלה טובה אבל, האם הפטור הגורף עלה מ-50$ ל-75$ לכל המוצרים?

אשמח לקישור עדכני אם יש לך (תעבור על הכתבה שפרסמת שנית, תראה שמדובר ב-75$ רק בחריגים שציינתי למעלה).

חביבי, לפעמים אני טועה - אבל לא הפעם.

שים לב - בשתי ההודעות שלי היו לינקים לשתי כתבות שונות בגלובס.

הראשונה, מ-4.1.12 (הכתבה שאני כתבתי) - מדברת על עמלות בשחרור חבילות. זה היה לפני ששר האוצר חתם על העלאת תקרת הפטור ל-75$. וכן, מדובר בכל המוצרים. אפילו לא דובר על זה בתחילת אותו החודש, החתימה הייתה הפתעה מבחינה זו.

השנייה, מ-30.1.12 - פורסמה ביום ששר האוצר הפתיע וחתם על העלאת התקרה, כצעד משלים לפטור ממכס עד 325$. באותה הזדמנות אגב שונתה הטרמינולוגיה מ-1,200 ש"ח ל-325$.

בקיצור, כל מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור זה מדויק ומעודכן, לידיעת כולם.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

• תוכן חדש...