Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך אגב, הפטור לא תקף על חלקי חילוף לרכבים או אפנועים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
דרך אגב, הפטור לא תקף על חלקי חילוף לרכבים או אפנועים.

על סמך מה אתה אומר את זה?

עוד פעם, הפטור מכל המיסים עד 75$ חל על כל דבר חוץ מאלכוהול וסיגריות.

הפטור ממכס עד 325$ חל על כל דבר חוץ מאלכוהול וסיגריות. יש לי ביד חשבונית טרייה מהשבוע שמוכיחה את זה.

אולי אתה מבלבל עם עניין אחר, שלא רציתי להעלות אותו כדי לא לסבך עוד יותר את העניינים... העניין הוא שב-1.1.12 נכנס לתוקף פטור מסוג אחר לגמרי - פטור גורף ממכס בלבד לשורה של מוצרים בלי קשר לעלות שלהם, בלי תקרת סכום. פטור זה מתייחס לרשימה סגורה (וארוכה) של מוצרים, אך אכן כמו שכתבת לא חל על חלקי חילוף לרכב. הוא כן חל על צמיגים אגב. גם על כך כתבתי בהרחבה בפורום, ותסלחו לי שהפעם לא אצרף לינק.

מבולבלים?.. קראו את הודעה מס' 11 בשרשור זה, היא נכונה, מדויקת וממצה.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
חביבי, לפעמים אני טועה - אבל לא הפעם.

שים לב - בשתי ההודעות שלי היו לינקים לשתי כתבות שונות בגלובס.

הראשונה, מ-4.1.12 (הכתבה שאני כתבתי) - מדברת על עמלות בשחרור חבילות. זה היה לפני ששר האוצר חתם על העלאת תקרת הפטור ל-75$. וכן, מדובר בכל המוצרים. אפילו לא דובר על זה בתחילת אותו החודש, החתימה הייתה הפתעה מבחינה זו.

השנייה, מ-30.1.12 - פורסמה ביום ששר האוצר הפתיע וחתם על העלאת התקרה, כצעד משלים לפטור ממכס עד 325$. באותה הזדמנות אגב שונתה הטרמינולוגיה מ-1,200 ש"ח ל-325$.

בקיצור, כל מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור זה מדויק ומעודכן, לידיעת כולם.

וואלה צודק לגמרי, לא ידעתי. טוב לדעת :)

תודה על ההערה/הארה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

רון ברשותך תיקון קטן.

נכון שחוקית לא אמור לחול מכס על מוצרים אשר מיוצרים בארה"ב או באירופה, אולם בפועל כאשר אתה בא לשחרר ,

מבקשים ממך תעודת מקור, חתומה בידי נוטריון בכדי לאפשר לך פטור ממיסים ,שלא תייבא חלילה מארה"ב חלק שיוצר בסין למשל שאז חייב במכס.

בפועל יוצא שתמיד משלמים מס (לפחות במקרה שלי גם כאשר היה כתוב על הקופסא made in USA זה לא עזר , וכמובן שאתה רואה את הקופסא רק לאחר השחרור ותשלום המיסים.

ולראיה ראה את השרשור של ליאור ברוך של חיוב מכס על רכבים אשר יוצרו בארה"ב במכס באשדוד

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
רון ברשותך תיקון קטן.

נכון שחוקית לא אמור לחול מכס על מוצרים אשר מיוצרים בארה"ב או באירופה, אולם בפועל כאשר אתה בא לשחרר ,

מבקשים ממך תעודת מקור, חתומה בידי נוטריון בכדי לאפשר לך פטור ממיסים ,שלא תייבא חלילה מארה"ב חלק שיוצר בסין למשל שאז חייב במכס.

בפועל יוצא שתמיד משלמים מס (לפחות במקרה שלי גם כאשר היה כתוב על הקופסא made in USA זה לא עזר , וכמובן שאתה רואה את הקופסא רק לאחר השחרור ותשלום המיסים.

ולראיה ראה את השרשור של ליאור ברוך של חיוב מכס על רכבים אשר יוצרו בארה"ב במכס באשדוד

הכל נכון, אבל רק מעל 325$... עד 325$ אין מכס גם לחלקי חילוף תוצרת סין - כל עוד הם לצריכה עצמית.

רובנו נעביר חיים שלמים בלי צורך לייבא משהו מעל 325$.

בכל מקרה המכס הוא הסעיף הקטן ביותר, רק 6%.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם
על סמך מה אתה אומר את זה?

עוד פעם, הפטור מכל המיסים עד 75$ חל על כל דבר חוץ מאלכוהול וסיגריות.

הפטור ממכס עד 325$ חל על כל דבר חוץ מאלכוהול וסיגריות. יש לי ביד חשבונית טרייה מהשבוע שמוכיחה את זה.

אולי אתה מבלבל עם עניין אחר, שלא רציתי להעלות אותו כדי לא לסבך עוד יותר את העניינים... העניין הוא שב-1.1.12 נכנס לתוקף פטור מסוג אחר לגמרי - פטור גורף ממכס בלבד לשורה של מוצרים בלי קשר לעלות שלהם, בלי תקרת סכום. פטור זה מתייחס לרשימה סגורה (וארוכה) של מוצרים, אך אכן כמו שכתבת לא חל על חלקי חילוף לרכב. הוא כן חל על צמיגים אגב. גם על כך כתבתי בהרחבה בפורום, ותסלחו לי שהפעם לא אצרף לינק.

מבולבלים?.. קראו את הודעה מס' 11 בשרשור זה, היא נכונה, מדויקת וממצה.

זה מה שהתכוונתי. הפטור ממכס (אבל לא ממע"מ ומס קנייה) של ה $320 או ה 1200 שקל אינו תקף על חלקי חילוף למכוניות ואופנועים. אין לי מושג לגבי צמיגים אבל אם אתה אומר אני אקח את מילתך בנידון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
זה מה שהתכוונתי. הפטור ממכס (אבל לא ממע"מ ומס קנייה) של ה $320 או ה 1200 שקל אינו תקף על חלקי חילוף למכוניות ואופנועים. אין לי מושג לגבי צמיגים אבל אם אתה אומר אני אקח את מילתך בנידון.

שוב אתה טועה, קרא שנית את תשובתי.

יש פטור ממכס (ה-6% העלובים) על ייבוא חלקי חילוף לרכב עד לשווי של 325$. חד וחלק. רוצה הוכחה? חזור להודעה הראשונה כאן, הבחור העלה את החשבונית שלו. על חלקים בשווי 107$ הוא שילם "רק" מע"מ ומס קנייה, ולא שילם מכס!

מקווה שזה עכשיו ברור כשמש, וסליחה שהשתלטתי כאן על השרשור.

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

• תוכן חדש...