Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילוי חנקן בצמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר נתגלה לעיני צמיג מפונצ'ר ברכב.

נסיונות מילוי אויר עם מדחס לא צלחו כי כפי שהסתבר אחר כך נסעתי על הצמיג המפונצ'ר והרסתי אותו לחלוטין.

זה המקום לציין לטובה את שירות לנצ'יה ווי. התקשרתי כדי להתייעץ מה לעשות והזכירו לי שאני זכאי לשירות דרכים, שלחו בחור נחמד שהחליף לי גלגל לספייר ונסעתי לי לפנצ'ריה.

בעודי שם ראיתי מכשיר שממלא בצמיגים חנקן במקום אויר. לשאלתי את הבעלים הוא ענה שמילוי חנקן במקום אויר מאריך את חיי הצמיגים כי הם מתחממים פחות, גורם לחסכון מסוים בדלק ומבטל את הצורך לבדוק לחץ אויר שכן החנקן לא בורח החוצה.

נשמע קצת כמו סיפורי מעשיות.

אשמח לדעת המומחים כאן.

פורסם

לא מכיר את כל התכונות אבל אני יודע שמשתמשים בחנקן בפורמולה בגלל שהוא לא משנה את הנפח שלו בטמפ' גבוהות.

תמיד אומרים שלא לבדוק נפח אוויר בצמיג מתי שהוא חם כי התוצאה מוטעית בגלל חום הצמיג שגורם להתרחבות האוויר שבו. בחנקן זה לא קורה... זה מה שאני יודע לגבי שאר הדברים צריך לבדוק עם המומחים

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

יתרונו העיקרי של החנקן על פני האוויר הוא שבריחתו הטבעית מהצמיג נמוכה יותר ולכן, כאשר מניחים מראש שנהגים לא בודקים את הלחץ לעתים מספיק תכופות, החנקן מביא תוצאות טובות יותר מבחינת אורך חיי הצמיג. מי שבודק את הלחץ באופן מספיק תדיר - רצוי אחת לשבוע, לא יסבול מהחסרון הזה במילוי הצמיג באוויר רגיל.

יתרון נוסף של החנקן הוא שהוא מפזר את החום מחלקיו הפנימיים של הצמיג יותר ביעילות, דבר הבא לידי ביטוי בעיקר בנסיעה מאומצת מאוד או מהירה וממושכת ביום חם - שוב פחות משמעותי אם מקפידים על כל מה שיש להקפיד עליו - צמיגים איכותיים וטריים, העמסה נכונה של הרכב, לחץ אוויר נכון, מהירות סבירה, הפסקות בנסיעה ארוכה או מאומצת ורצוי גם נסיעה שלא בשעות החום.

יתרון אחרון הוא היעדר לחות ומליחות שמצווים באוויר שבתוך הצמיג ותורמים לזיקון (התיישנות) של הצמיג גם מבפנים - דבר שניתן להפחתה על ידי ניפוח הצמיגים באוויר יבש בתקריה - רצוי אחת לעשרת אלפים או שנה - בזמן שמבצעים סבב גלגלים.

בקיצור - היתרונות של ניפוח בחנקן יחסית קטנים, וכאשר משתמשים בצמיגים כראוי - יתרונות החנקן הופכים לזניחים כמעט לחלוטין. אבל אם אתה רוצה, ויש לך גישה קבועה למתקן\מדחס לניפוח בחנקן - הרי זה משובח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גם אני קיבלתי הסבר דומה אצל הפנצ'רמאכר שלי י.מ. צמיגים. אם הוא צודק אז ברכב שלי אמורה להיות לזה משמעות אמיתית בכל שנוגע למניעת או הורדת התחממות הצמיג. הצמיגים הקדמיים ב159 נאכלים מהר יחסית עקב שילוב של זוית קמבר שלילית עם צמיגים רכים בעלי חתך נמוך. תיאורטית, לפי הסבריו (אשמח אם מישהו יוכל לאשש את זה) אורך חיי הצמיגים הקדמיים שלי אמור להתארך משמעותית.

אני הולך לנסות את זה ולהשוות ק"מ עם הצמיגים הקודמים.

אגב, יצחקי, תתחדש, נשמח לשמוע רשמים ולראות תמונות של הכלה החדשה.

פורסם

הדיונים שנתקלתי בהם היו כולם סביב הנושא של נהיגה ספורטיבית. כאן מדובר על שימוש יום יומי שאמור לתת הבדל משמעותי באורך חיי צמיג. ב159 זה בעל משמעות רבה שכן היא אוכלת צמיגים בקצב, במיוחד בקטרי ג'אנט גדולים.

כמו שאמרתי אני הולך לנסות את זה ונראה בעוד 20K ק"מ אם זה שווה.

פורסם

פתרון משמעותי וזול בהרבה לאלפא שלך היא לכייל אותה לנסיעות מנהלתיות עם פחות שחיקת צמיגים אצל כיוון פרונט, כמובן שההתנהגות תפגע קצת, אבל תוכל לנסוע עוד כמה קילומטרים על הצמיגים שלך.

אגב אתה עם צמיגים מקוריים?

פורסם

תודה על התגובות.

נראה לי שאנסה את זה בפעם הבאה שאגיע לפנצ'ריה. כל העלות היא 100 שקלים ואם באמת לא צריך לחזור על בסיס קבוע כדי למלא כי החנקן לא יוצא אז זה בהחלט שווה את הספק.

אמיגר אתה צודק, הבטחתי לכתוב רשמים ולא עשיתי את זה עדיין. אני מיד פותח נושא חדש.

פורסם

לכל המפנטזים תמשיכו לישון..

חנקן אומנם יותר יעיל מאוויר רגיל כמעט לכל סוג של צמיג

אבל יש הבדל רק כאשר הצמיג צריך לעמוד בעומס רב

וזה שמידי פעם אתם לוקחים סיבוב על 40 או 50 זה לא נחשב.

בקיצור פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...