Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תיאוריה מעניינת, אבל לדעתי לא נכונה - כפי שיוסבר להלן:

1. ציר המשאבה הוא דינמי ומהווה את נקודת התורפה לנזילות, כשזה קורה מסלול הדליפה יהיה כזה: ציר - גלגלת (פולי) המשאבה - רצועת ההנעה (אביזרים או טיימינג) של המשאבה.

הרטבת רצועת ההנעה של המשאבה הינה אירוע בלתי רצוי שיש להימנע ממנו ככול הניתן ולכן יצרן המשאבות מאפשר חריר דליפה אלטרנטיבי, חריר שבעת אירוע דליפה מאפשר קיום מסלול דליפה מתוכנן מראש.

2. לא זו אף זו - אם תפקיד החריר היה סיכת האטמים, הרי שניתן היה לאטום אותו בקצהו בלי לאבד נוזלים ועדיין האטמים היו טבולים בנוזל.

* כדי לא לגרור את הדיון לפינה הזו, אציין מראש שהאמור לעיל הינו אך ורק פרי הבנתי הטכנית ואין לי אסמכתא או קובץ PDF לצרף כדי לאושש את העניין.

למיטב הבנתי ומהכירותי את החומר התאורטי של משאבות מים אוטומטיביות, אתה צודק לגמרי.

זה גם מסייע באבחון משאבה נוזלת.

אבל כל זה לא פוסל את הערותיו של מרק - עניין הפניית נוזל או אדים החוצה לצורך הגנה על המיסב/ים.

אגב, אותה שיטה יש במחזירי שמן של תיבות הילוכים ידיניות בציר כניסה, במקרה של כשל במחזיר שמן, חור ניקוז מפנה את הנוזל למטה ולא לתפזר לכוון המצמד - לא שזה תמיד עוזר שיש נזילה חזקה...

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למיטב הבנתי ומהכירותי את החומר התאורטי של משאבות מים אוטומטיביות, אתה צודק לגמרי.

זה גם מסייע באבחון משאבה נוזלת.

אבל כל זה לא פוסל את הערותיו של מרק - עניין הפניית נוזל או אדים החוצה לצורך הגנה על המיסב/ים.

אגב, אותה שיטה יש במחזירי שמן של תיבות הילוכים ידיניות בציר כניסה, במקרה של כשל במחזיר שמן, חור ניקוז מפנה את הנוזל למטה ולא לתפזר לכוון המצמד - לא שזה תמיד עוזר שיש נזילה חזקה...

כתבתי על העניין בעבר ואני אנסה להוסיף הסבר עם תמונות של שרון סטון בעירום מלא :twisted:

בכול משאבת מים צנטרפוגלית קיימים אטמי החלקה (טבעות החלקה) למניעת נזילה דרך ציר המשאבה.

אטמים אלה עשויים בדרך כלל מגרפיט, אלומיניום אוקסיד, סיליקון קרביד ועוד...

בחירת סוג האטם הינו מרכיב חשוב הקובע את אורך חיי משאבת המים אם לא החשוב ביותר לאחר בחירת נכונה של המיסבים של משאבת המים.

בכדי לאפשר אטימה טובה של האטמים ועמידות האטם לאורך זמן מאפשרים זרימה קטנה של נוזל הקירור על שני משטחי האטמים בכדי לסוך (לשמן) וגם לקרר את האטמים. עודפי נוזל קירור בדרך כלל מתאדים במשאבה עצמה או דרך חריר יעודי במשאבה.

תאר לך מצב שלא היה סיכוך לאטמים מה היה קורה ? תוך פרק זמן קצר ביותר האטמים היו נהרסים כתוצאה מחיכוך עם ציר המשאבה בזמן הסיבוב.

עודפי נוזל קירור שלא התאדו נפלטים החוצה דרך פתח ניקוז בתחתית המשאבה אתה יכול לראות בקלות כמעט בכול משאבת מים הצטברות של נוזל קירור שהתייבש.

ישנם משאבות מים שלא תבחין בנזילה זו מכיוון שהייצרן מתקין אגן קטן (בדומה למקרר ביתי) שבו מצטבר הנוזל ולאחר מכן מתאדה.

'נזילת' נוזל קירור או חוסר בנוזל קירור בכמות קטנה בשעות הראשונות שלאחר הרכבת משאבת מים חדשה הינו מקובל ואין צורך לדאוג מכך וזה נעלם לאחר שטבעות ההחלקה (אטימה) עברו את שלב 'ההרצה' או במילים אחרות התיישבו.

פתח הניקוז במשאבה מונע בין הייתר מעבר של נוזל קירור למייסבים של המשאבה ובמידה וקיימת נזילה קבועה דרך פתח הניקוז דבר המעיד על משאבה לא תקינה.

נראה לי שמישהו לא קורא עד הסוף את מה שכתבתי 8).

הסיבה הראשונה והברורה לקיומו של החריר היא כפי שהסברתי קודם לכן סיבה הנדסית ותיכנונית בגלל צורת האטימה המבוססת על סיכוך האטמים.

מה זאת אומרת לאטום את החריר ? לאטום את החריר=הרס המשאבה.

בכול מקרה, אם קיימת נזילה דרך הציר הדרך ארוכה עד שנוזל קירור יגיע לרצועה, ברוב המקרים המשאבה תשמיע גם רעשים של מיסבים גמורים לאחר זמן מה לכן זו לא הסיבה לקיומו של החריר לנתב את נוזל הקירור שלא יגיע לרצועה.

ומה עם משאבות ללא רצועה ובהם קיים חריר ? האם הוא בשביל להוביל את הנזילה לכיוון שאין בו רצועה ?

תתבונן על הציור עם הדמעות שהוספתי.

משאבת מים.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה כותב יותר מידי ומגיע לפרטים שכבר לא ממש קשורים לתחום הרכב, אז זה כבר מפסיק לעניין אותי.

לגבי הדמעות...אם יגיע נוזל קירור לגלגלת הוא יגיע לרצועות, בודאות! ואיזה משאבת מים את מכיר בתחום הרכב, מכאנית כמובן, שלא מונעת ע"י רצועה?

פורסם

dorki אני לא יודע מה עומד מאחורי הבנתך הטכנית אך לצערי אתה טועה. החריר הוא תכנוני ואטם ציר המשאבה במשאבות מודרניות (נקרא אטם מכאני) בהחלט מבוסס על כך שנוזל הקירור מהווה חיץ בין שתי טבעות החלקה. זוהי לא תיאוריה, זה ידע הנסמך על מידע והסברים שמפרסמים יצרני משאבות.

הדבר כל-כך מהותי עד שיצרנים מסויימים אוסרים בפירוש לסובב את המשאבה ידנית לפני ההרכבה וזאת כדי למנוע שחיקה שתיגרם כתוצאה מהרצה יבשה. בנוסף הם ממליצים לטבול חלקית את המשאבה בנוזל קירור לפני ההרכבה.

חריר הניקוז (לעיתים יש 2 חרירים) נועדו לנזק עודפי נוזל שעברו בין הטבעות, וזאת על מנת שלא יגיעו למיסב.

אינני יודע לאמוד כמות תקינה של נוזל קירור שיוצא דרך החריר, אך היצרנים מציינים בפירוש שבמשאבה חדשה יתכנו איבודים גדולים יותר עד ששתי הטבעות של האטם המכאני מתאימות את עצמן זו לזו. מצויין כי רטיבות קלה באיזור החריר הינה תקינה ולא מצריכה החלפה.

אני לא יכול להתווכח עם הניסיון של דניאל שאומר שלרוב החריר יבש. עקרונית במצב המיטבי של המשאבה כמות המים שעוברת את האטם כה קטנה עד שהם אמורים להתאדות ולא להישפך מהחריר, אך שוב גם רטיבות קלה נחשבת תקינה.

במקרה של פותח השרשור הכמות באמת קצת גדולה, אך לדעתי שווה להמשיך לעקוב ולראות אם איבוד המים יפחת.

פורסם

אביב, במובן הטכני אתה כמובן צודק, אולם לא אני וגם לא חבר אחר טען אחרת - ואתה מוזמן לעיין בשרשור מתחילתו.

לגבי השאלה המרכזית שעלתה לדיון בשרשור - כאן לדעתי אתה טועה.

בקצרה, כדי לסכם מספר עמודים אציג את המחלוקת בהקצנה כך:

1. לדעתי האטמים צריכם לאטום וכמות הנוזל שדולפת דרכם במצב תקין היא אפסית עד מינורית - פקק לשנה כפי שהגדיר דניאל.

2. דיעה שניה שבשרשור שהאטם זקוק לזרימה קבועה של נוזל סיכוך דרכו, זרימה שגם אבדן של 250 מ"ל ויותר לחצי שנה הוא סביר.

הדיון על החריר נעשה על הרקע הזה וכשנכנסים לשרשור באמצע - לפעמים מפספסים משהו מרוח הדברים. :wink:

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אתמול הגעתי למוסך. בקבלה פגש אותי בוחן ראשי שישר שלל אפשרות של דליפה עוד לפני שבדק את הרכב. אחרי הסתכלות על הרכב ללא חיפוש מקור לנזילה הוא אמר לי שזה תקין. רק אחרי שהתעקשתי שיבדקו את הרכב ויפתחו כרטיס נפתח כרטיס והוא חיבר את הרדיאטור למשאבת הלחץ. המים לא זרמו החוצה ולחץ נשאר קבוע. לא חיפש מקור אפשרי לנזילה. הוא אמר שיש פתח אידוי המים למעלה במיכל. לדבריו לא קיים כזה דבר איבוד כמות נוזל סבירה. הוסיפו שוב הנוזל ירוק כמו לפני כמה חודשים. כששאלתי אם כדאי לי לבד להוסיף נוזל הוא אמר שאין צורך ונוזל לא ירד מתחת לקוו התחתון למרות שזה עמד על קוו התחתון. אמר לי לבדוק על מנוע קר נוזל ברדיאטור עצמו ולא במיכל. בשביל מה צריך אז מיכל?! הוא היה תוקפני וחסר סובלנות. אמר לי למה הם צריכים לשלם על הבדיקות של הרכב (?!) יש לי אצלם איזה מנוי לשנה מתנה שנותן איזה הנחות וגם אם אני משלם על מנוי שנתיים נוספים אני מקבל שנה רביעית אחריות למנוע וגיר בתנאי שכל התיקונים וטיפולים נעשים רק אצלם.

פורסם

לא הייתי עובר לסדר היום והייתי חוזר למוסך או למוסך מורשה יבואן אחר כדי לבדוק את תופעת העלמות נוזל הקירור.

מעניין באיזה מוסך בוצעה הבדיקה ,

פורסם
שלום לחברי הפורום.

אתמול הגעתי למוסך. בקבלה פגש אותי בוחן ראשי שישר שלל אפשרות של דליפה עוד לפני שבדק את הרכב. אחרי הסתכלות על הרכב ללא חיפוש מקור לנזילה הוא אמר לי שזה תקין. רק אחרי שהתעקשתי שיבדקו את הרכב ויפתחו כרטיס נפתח כרטיס והוא חיבר את הרדיאטור למשאבת הלחץ. המים לא זרמו החוצה ולחץ נשאר קבוע. לא חיפש מקור אפשרי לנזילה. הוא אמר שיש פתח אידוי המים למעלה במיכל. לדבריו לא קיים כזה דבר איבוד כמות נוזל סבירה. הוסיפו שוב הנוזל ירוק כמו לפני כמה חודשים. כששאלתי אם כדאי לי לבד להוסיף נוזל הוא אמר שאין צורך ונוזל לא ירד מתחת לקוו התחתון למרות שזה עמד על קוו התחתון. אמר לי לבדוק על מנוע קר נוזל ברדיאטור עצמו ולא במיכל. בשביל מה צריך אז מיכל?! הוא היה תוקפני וחסר סובלנות. אמר לי למה הם צריכים לשלם על הבדיקות של הרכב (?!) יש לי אצלם איזה מנוי לשנה מתנה שנותן איזה הנחות וגם אם אני משלם על מנוי שנתיים נוספים אני מקבל שנה רביעית אחריות למנוע וגיר בתנאי שכל התיקונים וטיפולים נעשים רק אצלם.

שלומות,

ראשית טוב שעשית שביקרת במוסך לשם בדיקה מקצועית אשר שוללת אפשרות של נזילה ממערכת הקירור.

דרך פתח מיכל העיבוי או דרך פקק מיכל העיבוי המצוייד בשסתום לא אמור נוזל קירור ללכת לאיבוד אלא רק במקרה של כשל בשסתום או כאשר הלחץ במערכת הקירור עולה מעבר ל-1.4-1.6 בר כתוצאה מהתחממות ייתר של נוזל הקירור.

מצד אחד הבוחן הראשי שולל אפשרות של איבוד כמות נוזל קירור סבירה ומאידך השלימו את הכמות החסרה של נוזל הקירור ושלחו אותך לדרכך וזו פעם שנייה מוזר מאוד ?!

מאז שרכשת את הרכב כמה קילומטר עשה הרכב ומהי כמות הנוזל שהוספת ?

איזה כייף לי :)

פורסם
שלומות,

ראשית טוב שעשית שביקרת במוסך לשם בדיקה מקצועית אשר שוללת אפשרות של נזילה ממערכת הקירור.

דרך פתח מיכל העיבוי או דרך פקק מיכל העיבוי המצוייד בשסתום לא אמור נוזל קירור ללכת לאיבוד אלא רק במקרה של כשל בשסתום או כאשר הלחץ במערכת הקירור עולה מעבר ל-1.4-1.6 בר כתוצאה מהתחממות ייתר של נוזל הקירור.

מצד אחד הבוחן הראשי שולל אפשרות של איבוד כמות נוזל קירור סבירה ומאידך השלימו את הכמות החסרה של נוזל הקירור ושלחו אותך לדרכך וזו פעם שנייה מוזר מאוד ?!

מאז שרכשת את הרכב כמה קילומטר עשה הרכב ומהי כמות הנוזל שהוספת ?

פעם ראשונה שביקרתי במוסך השלימו נוזל למיכל שהמפלס היה בו מעט מעל קוו המינימום . פעם שנייה המפלס עמד על קוו המינימום - הוסיפו קצת לרדיאטור וגם כמעט עד קוו עליון של המיכל. כל זה תוך חצי שנה. שפכו מתוך בקבוקים יעודים לכן אני לא יודע להעריך כמות מדויקת.

מדובר על מוסך של יונדאי בחולון. הרגשה שהם לא רוצים לפתוח כרטיס טיפול לבדיקות של תקלות למכוניות שבאחריות. מה הסיבה?

פעם הבאה כשכמות תרד לי אני אלך למוסך אחר.

האם המבצע עם אחריות של שנה רביעית לגיר ומנוע בתשלום ( שעוד לא שילמתי ) שנותן הנחות גם לטיפולים הוא שווה כדי להמשיך להתמיד במוסך ( מותנה בכך שכל הטיפולים ותיקונים מתבצעים רק אצלם)?

מי יכול להמליץ על מוסכים טובים של יונדאי באיזור ת"א, בת ים, רשל"צ, נס ציונה, רחובות? מסלול שלי עבודה - בית.

פורסם
פעם ראשונה שביקרתי במוסך השלימו נוזל למיכל שהמפלס היה בו מעט מעל קוו המינימום . פעם שנייה המפלס עמד על קוו המינימום - הוסיפו קצת לרדיאטור וגם כמעט עד קוו עליון של המיכל. כל זה תוך חצי שנה. שפכו מתוך בקבוקים יעודים לכן אני לא יודע להעריך כמות מדויקת.

פעמיים מילוי מקו המינימום עד למקסימום - לדעתי מדובר בכ- 2 ליטר ואף יותר.

אין מצב שזה תקין.

פורסם

לדעתי פקק הרדיאטור לא תקין וכדאי שתגיע למוסך אחר, קצת יותר סבלני, שיבצעו בדיקה לפקק הרדיאטור ואם תקין שיחברו משאבת לחץ למערכת לפחות לשעה, לפני שיקבעו את תקינות המערכת.

פורסם

לא לגמרי ברור מדוע מכסה / פקק רדיאטור פגום יכול ליצר מצב של אובדן נוזל קירור. עד כמה שידוע לי אין במערכת הקירור ברכב הזה צינור עודפים שמשחרר נוזל קירור לחופשי אלא רק למיכל העיבוי. אילו הפקק היה פגום והשסתום היה נפתח בלחץ יותר נמוך כל העודפים (התפשטות בחום) היו מוזרמים רק למיכל העיבוי . לגבי מצב של שסתום מקולקל שמאפשר בניית לחצים גבוהים מהמותר אין לי הסבר ואולי כאן נמצאת התשובה לבעיה. אולי ישנה טעות בתיאוריה שלי, אפשר לקבל הסבר .

פורסם

התיאוריה שלך נכונה רק אתה לא רואה את התמונה המלאה. הנוזל אכן יוצא מהרדיטור לכוון מיכל העודפים, אך מציף אותו עד לקצה לפתח המילוי, מכון שמיכל העודפים אינו אטום, מים גולשים החוצה ולאחר קירור המנוע מבחינים בחוסר נוזל.

• תוכן חדש...