Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני גר בחו"ל (אירופה), ורכשתי השבוע גולף GTI MK4 מודל 99 מחבר לעבודה.

קצת פרטים על הרכב :

1. הרכב עבר די הרבה קילומטראז'- 240 אלף למעשה.

2. הרכב ניראה במצב מעולה מבחינה חיצונית.

3. הרכב נלקח לבדיקה במוסך מורשה VAG ולפי מנהל המוסך, הרכב במצב מעולה ויש להחליף רק שמן ופילטר שמן.

4. את הרכב קניתי בכלום כסף (כמעט חצי ממחיר המחירון)

5. לפני 2000 קילומטר, הרכב עבר ראש מנוע, החלפת שסתומים והוחלפה גם משאבת מים.

אז ככה, בדיעבד, אני לא כל כך רגוע לגבי הרכישה של הרכב, כי יש אנשים שאומרים שמה שזול עולה ביוקר.

לאחר שיחה עם כמה חברים, אמרו לי לבדוק את רצועת הטיימינג באופן מיידי, ואם לא הוחלפה בשנים האחרונות, יש להחליפה במהירות האפשרית.

אמרו לי גם לבדוק לגבי החלפת פלאגים ופילטר אוויר.

לאחר שציינו בפניי את כל החלקים שכדאי לי להחליף ברכב על מנת לשמור על חיי מנוע ארוכים, קיבלתי גוון אדום בפנים.

אז ככה- האם להתחיל לעשת יישור קו רציני לרכב (רצועת טיימינג, פלאגים וכ'ו) או להקשב למנהל המוסך של VAG? הרי הוא אמר שהרכב מעולה והוא כבר ציין בפני מה אני צריך להחליף.

אשמח לקבל חוות דעת ממכם.

תודה רבה,

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,

קודם כל תתחדש!,יש לי שאלה בדקתה את היסטורית הטיפולים של הרכב?. כלומר כל כמה זמן היה עושה טיפול?. מתי עשו טיימנג ?. בקילומטרז' גבוהה תמיד חשוב לדעת מה עשו לרכב?. הזנחה מינימלת בקילומטרז' הזה תגרום לאין סוף צרות. האם המוסכניק עשה בדיקה מקיפה לרכב?. עשייתה בדיקת לחץ למנוע ?. אתה מודע היטב שהחלקים לרכב הזה לא זולים בכלל. לדעתי מהל המוסך לא אומר את האמת!!. אין מצב רכב בין 13 שנה צריך רק שמן ופילטר!!. תגיד מה אמר לך על המצמד? ומתי לאחרונה הוחלף?. מה אמר על מערכת ההיגוי והמתלים?.

• ספונסר פורום
פורסם

בגדול 240 אלף קמ למנוע הזה זה כלום כמובן בהנחה והוא קיבל טיפול סביר .

אצלנו בארץ מקובל לבצע טיפול גדול והחלפת רצועת תיזמון בעת ביצוע שיפוץ של ראש מנוע

תברר האם זה בוצע במסגרת הטיפול .

לדעתי אם קנית את הרכב מחבר וגם במוסך אומרים לך שהרכב במצב טוב אז למה אתה

אוכל סרטים ?

היום כמעט כל גולף כזאת בשנה הזאת נמצאת עם קמ כזה ועדיין היא רכב רלוונטי

ומתפקד מעולה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום רון ותודה על התשובה.

אם אני לא הולך לעשות עם הרכב הרבה קילומטראז', האם ניתן להשאיר את רצועת הטיימינג הנוכחית או להחליף במידייות?

ומה המשמעויות של "טיפול גדול" ?

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

תסתכל על הרצועה ,אם היא בלויה ונוטה להתייבש תחליף .אם אתה עדיין לא בטוח ,תן למכונאי הגון שיסתכל עליה ויחליט.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אם טיפול ראש מנוע בוצע במוסך נורמאלי, שמכבד את עצמו ונותן אחריות לעבודה שלו-הסיכוי שהחזירו את אותה רצועת טיימינג ולא החליפו אותה בחדשה-כמעט לא קיים.

עלות הרצועה זניחה ביחס לעלות שיפוץ ראש חוזר, ומכונאי לא יקח סיכון ויחליף את הרצועה בחדשה.

ל"איש הברזל"- רצועת טיימינג מחופה על ידי כיסוי פלסויק, וללא פירוק הכיסוי אתה לא יכול לראות כלום. גם כשתפרק את הכיסוי, מהסתכלות חיצונית בלבד על הרצועה, כשהיא מורכבת אתה לא יכול לקבוע את מצבה, אלא אם היא ממש משש יבשה וסדוקה.

פורסם

BUKI - לפי ספרות טכנית שיש לי ניתן לבדוק רצועת טיימינג ללא פרוק - הרי אם כבר מפרקים אז כבר עדיף להחליף.

כמובן לצריך לדעת איך והיכן "לחפש" את הסדקים ברצועה.

פורסם

שלום רב.

קודם כל תודה רבה לכם על התשובות.

דבר שני, יש לי חבר ישראלי, שקצת מבין ברכבי VAG, הוא יסתכל על הרצועה (הסיט את הפלסטיק שמכסה שמאלה) ואמר שלפי דעתו אפשר לסחוב עם הרצועה עוד כמה אלפי קילומטרים.

אני לא רוצה לקחת את ההבחנה שלו כמובן מעליו, אבל אני לא חושב שהוא מדבר באוויר.

בכל מקרה, החלטתי לעשות לרכב טיפול שמנים ופילטרים, אני עדין מתלבט לגבי החלפת פלאגים- האם מומלץ?

אם הרצועות טיימינג לא תקינה, אני אמור להרגיש משהו מיוחד בזמן הנהיגה או שהכל כרגיל?

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אין לך אפשרות לקבל חשבונית או פירוט העבודות שנעשו במסגרת טיפול בראש מנוע? כי יכול מאוד להיות שכל אלו הוחלפו וחבל להחליף שוב.

האם הטיפול בוצע במוסך מסודר?

לגבי רצועת טיימינג-כל עוד היא שלמה-הרכב יסע רגיל. אם היא נקרעת-המנוע יכבה ויהיה צורך לפתוח ראש מנוע שוב.

ואם נחזור להתחלה-החבר לעבודה אמר לך שבוצע ראש מנוע. מה בעיה לברר האם בוצע גם טיפול ומה בדיוק הוחלף?

פורסם

יחסית בגולף דור 4 מנוע 1.6 ליטר מאוד פשוט לבדוק את מצב הרצועה מכיוון שחלק גדול ממנה גלוי לעין לאחר פירוק מכסה הרצועה. חשוב גם לבדוק את רצועה גם בצד הפנימי ובשביל זה תצטרך להעזר במראה.

דרך אגב לא ציינת על איזה מנוע מדובר ??

איזה כייף לי :)

פורסם

דרך אגב לא ציינת על איזה מנוע מדובר ??

בגולף GTI דור 4 היו מנועים אחרים מלבד 1.8 טורבו 150 כ"ס?

• תוכן חדש...