Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו TSI ידנית, או בשמה האחר - The unicorn

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מי שקורא בפורום "רכב כללי" בטח יודע כבר שרכבי (מסוג גולף 1.6 שנת 2009) נגנב. אני רק בשלב ראשון של מחשבות על המחליף, ואחת האפשרויות היא להוסיף כסף ולקנות רכב חדש. במקרה שזה מה שאבחר לעשות, יש סיכוי טוב שאבר לרדת בסגמנט ולעלות ממנוע אטמוספרי רגיל למנוע "היי טק" (TSI במקרה של פולקסוואגן, גם הפונטו עם מולטי-אייר תילקח בחשבון, ואולי גם אחרות. אם יש לכם הצעות אשמח לשמוע). מה שכן, הרכב שלי היה ידני ודי חשוב לי לשמור על המצב הזה.

השאלה שלי היא - מה קורה עם הפולו TSI הידנית? במחירון באתר צ'מפיון היא לא מופיעה, ולפי מה שהבנתי מקריאה מזדמנת בפורום (למרות שאז לא מאוד התעניינתי בנושא הספציפי, אז אני לא זוכר את כל הפרטים) - היא אכן לא קיימת בהיצע בארץ, וצ'מפיון גם לא מוכנים להביא במיוחד. מישהו יודע האם זה באמת נכון, ואם כן למה? אני זוכר במפורש שבמעמד קניית הגולף התלבטתי עם לעשות כמה שינויים והסוכן הסביר לי שצ'מפיון כמדיניות מוכנים להביא כל דבר שהלקוח מוכן לחכות (וגם לשלם) עבורו. אז מה קרה במקרה של הפולו? אשמח מאוד לאישוש/הפרכה של העניין הזה וכמובן גם להסבר.

ובנושא קשור אבל קצת אחר - האם את האחיות של הפולו (פאביה, איביזה) מביאים עם הTSI ותיבה ידנית? מה הקטע שראיתי (לפחות במקרה של הפאביה) שיש TSI1.2 בשני הספקים שונים? זה סתם אותו מנוע רק מסורס? האם יש לו גם יתרונות? (נניח חסכוני יותר). האם יש כרגע מבצעים על אחד הדגמים האלה בתצורת מנוע TSI עם תיבה ידנית?

ולבסוף, אם למישהו יש עוד המלצות על מכוניות אחרות מסגמנט הסופר-מיני עם תיבה ידנית ומנוע משובח (חזק + חסכוני, זה העיקר), אשמח לשמוע.

תודה רבה.

פורסם

לדעתי זה יותר מתאים ל'ייעוץ ברכישת רכב'.

לעניינינו, כנראה הסיבה היא למנוע תחרות מבית מול דגמים דומים באותו טווח מחיר. מאותה הסיבה שצ'מפיון לא מייבאים את הפאביה RS כדי לא להתחרות מול פולו GTI וקופרה, פשוט לא משתלם להם כלכלית.

מבית סקודה יש לך שני וריאציות ידניות -

- פאביה גירסת אמביאנט 1.2TSI עם 86 כ"ס, כמו שכתבת - אותו המנוע רק 'מסורס' - פחות 19 כ"ס.

ההבדלים הם במערכת ניהול מנוע שונה ובכמות השמן שהמנוע יכול להכיל. בדיוק כמו ההבדל בין 1.4TSI עם 122כ"ס ל160.

לפי נתוני היצרן הדגם הזה חסכוני יותר בכ1 ליטר לק"מ, כ25 אלף זול יותר מפולו TSI.

- אפשרות ידנית אחרת, פאביה בגרסת גימור 'ספורט' עם 1.2TSI 105 כ"ס- אותו המנוע כמו בפולו TSI אך בעלת אבזור עדיף משמעותית מהפולו. כ 12 אלף ש"ח זולה יותר מפולו TSI.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

תודה רבה על התשובה (ודרך אגב - אנחנו בפורום ייעוץ ברכישת רכב לא? התכוונתי בכל מקרה לפרסם את זה שם אבל אם התבלבלתי אז סליחה). בכל מקרה - אין שום אפשרות לשכנע את צ'מפיון? בד"כ המחיר של פולקסוואגן מדגם כלשהו ידני זול בכ-10K ש"ח מאותו דגם אוטומט, ובמקרה כזה ההבדל מול הפאביה יהיה כ-2K ש"ח, ולדעתי זה הבדל שאהיה מוכן להשקיע. גם מבחינת צ'מפיון זה חבל כי אם היתה הפולו, כנראה שהייתי קונה אותה בלי להתלבט יותר מדי (הייתי עושה נסיעת מבחן והכל, אבל כ"כ אהבתי את הגולף ואני מוכן לשלם פרמיה קטנה כדי לקבל "גולף קטנה"). אם אין את הפולו הפאביה כמובן תיכנס לשיקול, אבל מעמדת זינוק שווה ביחד עם עוד רכבים (לדוגמה הפיאט פונטו).

האם בנוסף יש למישהו המלצות לרכבים נוספים שכדאי לי לבדוק? (לא מקונצרן VW).

• תוכן חדש...