Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום אני חדש כאן :-)

יש לי שאלה שהרבה זמן מציקה לי...

משום מה גם באינטרנט וגם כשאני שואל חברים יש מחלוקת כללית לגבי אחזקה של רכבי יוקרה יד שניה למשל BMW סדרה 3, מרצדס C קלאס או אודי A5 לדוגמה...

מצד אחד, יש אנשים הטוענים שאחזקה של מכוניות יוקרה גרמניות למינהם יקרה מאוד, טיפולי שוטפים יקרים יותר ובמקרה של תקלה אם אין לך אחריות יהיה לך חור בכיס... ובנוסף על כל זה גם ביטוח יקר יותר... ולבסוף הם מנמקים את עצמם במשפט ידוע של: "למה ניראלך שהמחירים של רכבי יוקרה יד שניה נמוכים כל כך וניראים אטרקטיבים" => זה בגלל שהטיפולים יקרים בצורה מטורפת ושאי אפשר להחזיק אותם...

מצד שני, יש הרבה אנשים כולל הרבה אנשים שבאמת מחזיקים מרצדסים למינהם שטוענים שאולי האחזקה השוטפת יקרה יותר, אך הם צריכים לעשות טיפולים כל תקופת זמן ארוכה יותר מבדרך כלל בערך כל 15K ק"מ/פעם בשנה (ואפילו קצת יותר משנה) וכך זה מתקזז להם... בנוסף במקרה של תקלה החלקים אכן יקרים יותר, אבל אחד ברכבים גרמניים יש פחות תקלות כי הם איכותיים יותר ושתיים אם מטפלים ברכב כמו שהיצרן מצהיר תקלות לא מרבות להופיע ואפשר לחיות עם המכונית... לבסוף הם מסכמים שאם מטפלים במכונית לפי המלצת היצרן ההחזקה של מכונית כזאתי לא גבוהה בהרבה משל יפניות למינהם וכמובן הם נהנים מרכבים ברמות גימור גבוהות בהרבה מיפניות או אמריקאיות וזה לדעתם שווה את ההשקעה הנוספת.

בכל מיקרה מה דעתכם ?

כמה זה באמת יקר להחזיק מכוניות כאלו יותר מיפניות והאם זה ראלי בכלל לחשוב על זה.

* זה באמת קורץ לי מאוד לקנות עכשיו איזו BMW סדרה 3 יד שניה (או מרצדס מקבילה... או אולי בכלל להשתגעה על איזה רכב ספורט :wink:) בסביבות ה 120-150 אלף במקום רכב חדש בסביבות ה 150-170K ולהשאיר בצד 20-40K לכל דבר שיכול לצוץ :roll: .... בנוסף אני לא יאבד ערך על רכב חדש נשמע טוב אבל זה באמת כל כך פשוט :?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאבא שלי גם הייתה את אותה התלבטות לפני שהוא החליט לקנות מרצדס,התקלות אם יש הן יותר יקרות (חלק באלטרנטור עלה 2200 שקל ,שהמוכר לקח על עצמו את התיקון) וטיפול קטן שנעשה עכשיו,שזה שמן גיר+פילטר,שמן מנוע+פילטר =1300 במוסך לא מורשה.

אבל באמת שאין מה להשוות בין הרכבים.

פורסם

הכל תלוי באיך נהגו באוטו לפניך ואיך אתה תנהג עליו.

הגרמניות האלו לא מתמודדות יפה עם התעללות, בגלל זה רכשתי את מה שיש לי בסמלון.

בשבילי תקלה גם היא במסגרת האחריות זה משהו מבאס, ומגרמניות אכלתי מספיק.

תרשום איזה רכבים צדו את עיניך ונהיה יותר ספציפים.

haters will hate

פורסם

הרמה להנחתה?:wink:

בנצי צודק. תחזוקה לקויה/חסרה תגרום להוצאות מרובות ותחזוקה מונעת/לפי הספר תהיה דומה למשפחטומטית רגילה. מניסיון אישי (הרכבים בסמלון) אני יכול להעיד כי הרכב שלי כי הרכב שלי (השמור) עלה כ 2000 ש"ח בתיקונים בשלוש שנים האחרונות/40K ק"מ ואילו של אישתי (יד חמישית מערבי...) עלה כ 10K בתקופה ונסועה דומה.:cry:

avi333, אתה מדבר על S-Class חדשה? טיפול קטן להבנתי הוא שמן מנוע+פילטר שמן ופילטר אוויר (המהדרים מחליפים גם את פילטר המזגן), לי זה עולה כ 600 ש"ח (פילטרים של "מאן" ושני גלונים של שמן סינטטי מלא בתקן מרצדס). טיפול גדול (כל 60K ק"מ) דורש גם החלפת שמן גיר+פילטר וזה עולה כ 800-1000 ש"ח כך שהמחיר שציינת נשמע גבוה. דרך אגב, בדקת מה עלות הטיפולים למשפחטומטית רגילה? ההפרשים אינם גדולים מאוד.

DonG, כתבתי כבר על יתרונות/חסרונות של רכבי יוקרה משומשים (כולל תחשיבים כספיים מלאים) בפורום, הנושא עלה יותר מפעם אחת. חפש לפי שם משתמש.

פורסם

הכל תלוי בסוג הרכב, מצב הרכב, באיזה מוסך מטפלים והאם אתה יכול לבצע חלק מהתחזוקה בעצמך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

^ תודה על התגובות :)

אבל אפשר קצת מספרים שאני יוכל להבין על איזה סכומים אני מסתכל ?

בעיקרון לפי מה שכתבתם אם אני מוצא גרמניה שטופלה כמו שצריך לפני, וממשיך לטפל בה כמו שצריך העלויות אמורות להישאר בתחום הנורמלי... ?

פורסם

בצבא אומרים שאמור זה שם של דג.

בעקרון, האחזקה השוטפת לא צריכה להיות יקרה בהרבה מזאת של כל רכב ממוצע.

אבל! הדברים מתייקרים כשמגיעות ״הפתעות״. וזה כולל גם חלקים שברכב ממוצע בד״כ היו עולים פחות, וזה כולל גם חלקים שברכב ממוצע לא קיימים (כגון מושבים מחוממים/חשמליים, או מחשבים שונים שאחראים על דברים שלא קיימים במשפחתומטית הממוצעת)

אני זוכר שהיו כבר כמה שרשורים בנושא,בהם הובאו דוגמאות לכל מיני קלקולים פוטנציאליים שעלות תיקון של חלקם מגיעה ל5 ספרות.

V5

פורסם

בגדול אני יכול לומר לך שמהיכרות אישית עם לא מעט אקזמפלרים- רכבי ב.מ.וו עמידים יותר בפני בעלים מזניחים בהשוואה לרכבי מרצדס.

מעבר לזה זה כבר תלוי במצב האינדיבידואלי של כל אקזמפלר.

המנועים של הרכבים האלה מ-א-ו-ד עמידים וכל עוד טופלו עם נוזלים מתאימים הם יספקו את הסחורה גם עם הטיפולים לא בוצעו בזמן על הקילומטר.

רוב הבעיות מגיעות ממערכות חשמליות ומהאקססוריז של הרכבים- מושבים חשמליים, גג חשמלי, מראות, חלונות, חימום מושבים ושלל פינוקים, לכן חובה לבדוק תקינות כל מערכות החשמל במעמד הקנייה (קרי- לפתוח ולסגור כל חלון חשמלי, לכוון את המושבים לכל כיוון, כנ"ל מראות וכו').

הטיפולים השוטפים לא בהכרח יקרים יותר מאשר רכב יפני מקביל- בסופו של יום פילטר שמן\אויר זה אותו מוצר, שמן זה אותו מוצר (ולשמן לא אכפת אם מזגת אותו למנוע של מרצדס או למנוע של סובארו) ונוזל קירור זה אותו מוצר.

הדברים עלולים להיות יקרים כשמגיעים לאביזרים ספציפיים ברכב.

כמובן שאם תחליפו בלמים בסובארו יצא יותר זול מאשר במרצדס או ב.מ.וו מהסיבה שלרוב הבלמים בגרמניה יהיו גדולים יותר (דיסקים גדולים יותר) ולכן יקרים יותר, זה סתם דוגמא.

מעבר לזה, המון חלפים לגרמניות האלה ניתן לרכוש מחו"ל, יש מליון אתרים יעודיים לרכבים האלה שניתן לקנות שם מוצרים במחירים מוזלים (לרכבי ב.מ.וו אני מכיר לפחות 5-6 אתרים שמתעסקים רק בסידרה 3 עם דגש על E46).

בקיצור, זה לא נורא כמו שעושים מזה אבל צריך לקחת בחשבון שאם יש בעיה "רצינית" זה עלול גם להיות יקר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן נתן לך תשובה מאוד מפורטת ונכונה. תעשה חיפוש בפורום על אחזקת/קניית רכב יוקרה/מרצדס/במוו ותמצא עוד מידע.

זה גם מאוד תלוי איזה דגם אתה רוצה. אס קלאס או סדרה 7 יהיו יקרות בהרבה לאחזקה מאשר סי קלאס או סדרה 3.

רוב התקלות לפחות מנסיוני הן במערכות שמסביב ופחות מנוע/גיר. יש הרבה חיישנים, מערכות חשמל ואלקטרוניקה שמהן

בד״כ רוב הצרות.

התחזוקה השוטפת לא יקרה במיוחד, אבל שיש תקלה מסויימת התיקון ינוע מאלפיה במקרה הקל ועד סכומים של חמש ספרות

במקרה פחות נעים...

פורסם

אני קצת מתעלק על השירשור כי אותו הרעיון חלף גם בראשי.

אז על איזה רכב יוקרה משומש הייתם ממליצים למי שיש לו תקציב למשפחתומטית אבל רוצה משהו נח יותר ולהקטין את הסיכון לחור בכיס?

ב.מ.ו עדיף על מרצדס ובפרט סדרות 3 ו-5?

מה עם אאודי?

ולגבי חלפים מחו"ל - אם אני בוחר להביא חלפים מהאינטרנט זה לא אומר שאני צריך אישור מוסך (מורשה משרד התחבורה כלשהו), לרוץ למכס ולהשבית את הרכב תקופה ארוכה יחסית?

the london underground is not a political movement

פורסם

כל פעם שאני חושב על רכישת רכב יוקרה אני מסתכל על מספר הידיים הגבוה ביחס לשנה ומיד מקבל את הפליק שמעיר אותי.

לא פעם תראה רכבים בני חמש עם 8 ידיים ואף למעלה מזה.

כל אחד רוכש את הרכב וחושב שפה נגמר הסיפור.

סתם דוגמא תשאל חברים שיש להם BMW סידרה 5 [אפילו משנות ה90 המוקדמות] מה עלות קלאצ' למאוורר רדיאטור ?

או מה עלות הבוקסות של המתלה האחורי ?

פשוט מחירים הזויים לחתיכת פלסטיק.

שלא לדבר על מנגנון הנעילה החשמלית הסופר מתחכם בחלק מדגמי המרצדס S קלאס [אני אתן לך רמז וואקום ותת לחץ ,מעברי אוויר ולא מנוע חשמלי מפעיל את הסיפור.]

בכל מקרה כמו שאמרו לפני ההפתעות כשמגיעות יכולות לעלות לך יותר מהרכב.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אם אתה קונה סדרה 3 יחסית חדשה על הכביש, הסיכוי לתקלות נמוך והאחזקה תהיה יחסית נמוכה. לדעתי רכבים אמינים ואין סיבה לא לקנות רכב אפילו בן 3-4 שנים שטופל כיאות.

לגבי רכבי יוקרה, כאשר דברים מתקלקים היצרן מכניס לך את האלמנט. אני אתן לך דוגמה קיצונית - לX5 ולX5M אותן רפידות בלמים בדיוק עם מק"טים שונים מכיוון שעל אלו של הM מוטבע הלוגו . הרפידות של הM עולות לצרכן פי 4 מאלו הרגילות, למרות שמדובר באותן רפידות בדיוק. למה? כי מי שקונה X5M יכול להרשות לעצמו.

אז אם לקנות מותגי פריומים, לך על הסדרות הנמוכות כמו 3 ושנתונים מתקדמים ולדעתי תהיה בראש שקט.

פורסם
.

סתם דוגמא תשאל חברים שיש להם BMW סידרה 5 [אפילו משנות ה90 המוקדמות] מה עלות קלאצ' למאוורר רדיאטור ?

או מה עלות הבוקסות של המתלה האחורי ?

.

זה לא מדוייק....למאוורר הרדיאטור כבר יש פתרונות בדמות מאווררים חליפיים שהם ללא קלאץ',קלים יותר, יעילים יותר ומבצעים את הפעולה עם פחות עומס על המנוע.

לעניין הבוקסות- אינטרנט ידידי, אני יכול בשלוף לשלוח אותך לכמה אתרים שתקנה מהם חלפים מקוריים או תחליפיים איכותיים לא פחות במחיר של חלפים יפניים.

ברור שאם תכנס בארץ למוסך מורשה יפרקו לך את הצורה, כך גם בחו"ל.

כשרכשתי את הרכב שלי עשיתי טיפול שכלל החלפת שמן, מצתים, פילטר אויר+שמן,נוזל קירור ובוקסות חדשות לזרועות קדמיות.

במורשה ב.מ.וו פה דרשו 900 שקלים רק על החלפת השמן, עבור כל הטיפול רצו מעל 2000 שקלים.

נתתי למוסך (לא מורשה) שהמליצו לי עליו רשימת חלפים שאני רוצה (הכל מקורי על פי מק"טים), בעל המוסך סימס לי כשהכל היה שם- 4 שעות מוסך ופחות 800 שקלים בכיס עבור כל הטיפול.

החלפים עלו לי בדיוק כמו שהם עולים באינטרנט.

. הרפידות של הM עולות לצרכן פי 4 מאלו הרגילות, למרות שמדובר באותן רפידות בדיוק. למה? כי מי שקונה X5M יכול להרשות לעצמו.

.

אם הצרכן טמבל למה שהיצרן או ספק החלפים לא יעשה עליו קופה ?

:lol:

על פי משנתך אם כך רצוי לא לקנות דגמי M בכלל כי היצרן ידפוק אותך, זה טפשי לחשוב כך, מספיק להכנס לאתרים יעודיים ושם תקבל מידע מדוייק איזה חלק מתאים לאיזה רכב בדיוק.

לי יש 325 ויש חלקים רבים שאני יכול לקחת מ-M3 והמון חלקים שניתן לקחת מהרכב שלי ולהתקין ב-M3.

יתרה מכך, אם תכנס לאתרים שמתעסקים במה שכתבת אתה תיווכח שרוב החלפים ל-M3 זהים לחלוטין במחירם לחלפים של סידרה 3 רגילה ובחלק מהמקרים החלפים ל-M3 אף יותר זולים.

נושא התאימות עלה אצלי למחשבה אתמול, בייחוד לאחר שגיליתי שחבר שלי בעל M3 ידנית מאותו שנתון של הרכב שלי השבית אותה....המחשבה של להפוך E46 סדאן ל-M3 ידנית עוד עובד בראשי...אם רק הדפוק היה מביא לי את הרכב במקום לזרוק אותו בפירוקייה בחינם (!!!)- לא היה לו ביטוח והרכב התהפך אז הוא פשוט גרר אותו וזרק אותו בפירוקייה הדפקט.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

האם יש לך המלצה למוסך לא מורשה באזור רעננה בעל מאפיינים דומים שלא מנסה לZ**ן אותך ?

אשמח לשמות.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...