Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאתה יכול להבין מלוחית הרישוי של רכבי שבסמלון אני לא בארץ, אבל אני בטוח שבעלי גרמניות פה יוכלו להמליץ לך על מוסכים הוגנים.

בכל מקרה- למעט שמן,מצתים,נוזל קירור ושאר חלפים לטיפולים שוטפים, את כל היתר רוכשים מהאינטרנט מאתרים מתמחים (איביי, אגב, לא אחד מהם).

אם בסדרה 3 חשקה נפשך- www.e46fanatics.com יתן לך מענה+קישור לכל מבוקשך, גם אם אתה רוצה דווקא E90, יש שם קישורים לעשרות אתרים שמתמחים רק ברכבי ב.מ.וו, החל מחלפים שוטפים וכלה בשיפורים הכי קיצוניים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על פי משנתך אם כך רצוי לא לקנות דגמי M בכלל כי היצרן ידפוק אותך, זה טפשי לחשוב כך, מספיק להכנס לאתרים יעודיים ושם תקבל מידע מדוייק איזה חלק מתאים לאיזה רכב בדיוק.

ממש לא טענתי כך, זה טפשי להסיק זאת.

פורסם

לרכב יוקרה שתי בעיות:

1. מחיר חלפים מקוריים יקר מאד. אז מי שקנה מרצדס חדשה ב-300000 ש"ח או יותר, ואומרים לו לשלם למוסך 7000 ש"ח על טיפול תקופתי, זה (אולי) הגיוני, ובכל מקרה אדם כזה יכול להרשות זאת לעצמו. אבל כאשר קונים מרצדס משומשת ב-35000 ש"ח או פחות, ומקבלים חשבון מהמוסך על אותם 7000 ש"ח לטיפול תקופתי - זה כבר בלתי אפשרי.

2. ברכב כזה יש הרבה מערכות מתוחכמות ומסובכות, שמפאת מורכבותן נוטות להתקלקל, ומפאת תחכומן ונדירותן המכונאי הממוצע מתקשה לתקנן. לכן יש תופעה של החלפת חלקים יקרים, לפעמים שלא לצורך.

חבר את שתי הבעיות, ותגלה שלהחזיק רכב יוקרה ישן ולטפל במוסך מורשה - פשוט לא הגיוני מבחינה כלכלית. אז מה עושים?

אם אתה מתקן הכל לבד, ויש לך ידע, יכולת וסבלנות, תוכל להתמודד עם סעיף 2. אם אתה יודע להשיג חלקים טובים ממקורות חלופיים - ובארץ הקודש זה לא תמיד קל - אתה יכול לבטל או לצמצם את סעיף 1.

באנגליה ובארה"ב יש מקומות שמתמחים במכירת חלפים למכוניות יקרות, חלפים אשר אינם "מקוריים מהיצרן", כלומר ללא הסמל של יצרן הרכב, אבל במקרים רבים (והקונה הוא זה שצריך לדעת מתי!) הם מיוצרים על ידי אותו יצרן, ולכן זהים לחלוטין למקורי.

דוגמה - רפידות בלם מקוריות של וולבו, ב.מ.ו., מרצדס, מיוצרות (גם) על ידי חברה שנקראת "TEXTAR". אפשר להשיג את אותה רפידה מחנות חלפים - אבל במחיר נמוך בהרבה. רק צריך לדעת מי היצרן. סט אטמים לראש מנוע - כנ"ל, חברת "ELRING" או "SCAN-TECH" למשל. וכן הלאה.

דני

פורסם

שוב תודה על התגובות למדתי הרבה דברים שלא ידעתי אך צצו לי כמה שאלות.

איך טיפולים במוסך לא מורשה ישפיעו על מכירת הרכב לבסוף ?

אני יותר בכיוון של קניית שנתון יחסית חדש 2005-2008 לא משהוא ממש ישן לכן אני לא מחפש לשמור את הרכב עד לגריסה אלא להשתמש בו 4 שנים בערך ולמכור... :roll:

פורסם

דובר פה הרבה על להכיר את מפרט הרכב שלך על בוריו ולהזמין חלפים מהאינטרנט.

למישהו יש ניסיון עם התנהלות כזו?

זה לא בעייתי להעביר את כל החלפים הללו במכס?

מה אתם עושים כשהרכב שלכם מושבת לשבוע+ בזמן שאתם ממתינים לחלקים? או שאתם מחזיקים מלאי קטן של חלקים חלופיים בבית? (רפידות בלמים למשל)

the london underground is not a political movement

פורסם

מי שמוכן לשלם 7000 שקלים על טיפול תקופתי למרצדס או לב.מ.וו שלו כנראה שלא ממש מבין עניין וזורק את כספו לפח, אחרת אין שום סיבה לשלם פי 5 על טיפול כזה.

לגבי תיקון הרכבים, בחלק ניכר מהתקלות מחשב הרכב מציג בלוח השעונים את קוד התקלה, אתה מכניס את הרכב למוסך, מחבר לסקנר את המחשב שמאשר בתוך דקה שזו אכן התקלה ויודעים את מקורה.

החלטת שלא בא לך להכנס למוסך?

כנס לאחד מפורומי ב.מ.וו והקלד את קוד התקלה שהוצג לך- מבטיח שתענה על מבוקשך.

יתרה מכך, קיימים אתרים שבהם אתה רק מקליד את קוד התקלה והם מציגים לך את מהות התקלה ואופן הטיפול בה.

ההמלצה הרווחת היא להכנס לפורומים מתמחים (לא קארזפורום שהוא פורום כללי אלא פורום יעודי לב.מ.וו) ושם תקבל מידע מא' עד ת' על נקודות חולשה בדגם הספציפי אותו אתה רוצה לרכוש, מה צריך לבדוק וכו'.

לא צריך לנסות להפוך את הרכבים האלה לגהנום לאחזקה, זה לא כמו שמנסים להציג את זה.

המכה הגדולה יותר של הרכבים האלה בארץ אינה המוסכים אלא הביטוחים, אני יכול להבטיח לך שברוב המקרים עלות הביטוח השנתי תיהיה גבוהה מעלות האחזקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

רכב בשנתון כזה שיימכר בעוד כ 4 שנים, לא יושפע מזה שטפלת במוסך לא מורשה, כלומר לא בקמור.

רוב בעלי הבימרים מהשנתונים האלה זונחים את קמור לטובת מוסכים מתמחים, עקב מחיר זול יותר,

שימוש בחלפים תחליפיים, וגם לעתים חוסר יחס שהם מגיעים עם רכב כזה לקמור.

כל עוד תראה לקונה שטפלת במוסך מתמחה, ושדאגת לתחזוקת הרכב כראוי, לא חושב שזה אמור להשפיע.

פורסם

ההמלצה הרווחת היא להכנס לפורומים מתמחים (לא קארזפורום שהוא פורום כללי אלא פורום יעודי לב.מ.וו) ושם תקבל מידע מא' עד ת' על נקודות חולשה בדגם הספציפי אותו אתה רוצה לרכוש, מה צריך לבדוק וכו'.

זו עצה טובה.

רכב בשנתון כזה שיימכר בעוד כ 4 שנים, לא יושפע מזה שטפלת במוסך לא מורשה, כלומר לא בקמור... כל עוד תראה לקונה שטפלת במוסך מתמחה, ושדאגת לתחזוקת הרכב כראוי, לא חושב שזה אמור להשפיע.

וגם אם כן ישפיע, הסכום שתפסיד מן הסתם יהיה הרבה יותר נמוך ממהפרש בתשלומים למוסך המורשה, כך שמבחינה כלכלית זה עדיף. לגבי איכות העבודה - תלוי במוסך.

לגבי קוד תקלה - כאן יש בעיה. זה לא כל כך פשוט כמו שחושבים, תקלה מספר 47 פירושה כך וכך וכולי. כי המחשב אינו יודע לזהות תקלות לא שגרתיות, ואינו יודע להבחין בין תקלה בחיישן לתקלה בחוטים המובילים לחיישן (דבר נפוץ למדי!). זו אחת הסיבות לתופעה של החלפת חלקים שלא לצורך - לפעמים בסכומים גבוהים.

דני

פורסם

רכבים כמו A5 זה עלויות אחזקה מליגה אחרת.

דברים כמו תיקון מכה בכנף (שעשויה מאלומיניום) והחלפת פנס ראשי (שכולל קסנון, מנועים שונים וכו') הן פשוט אסטרונומיות וכמובן אי אפשר להביא חלקים תחליפיים. במקרה אני מכיר עלויות של A5 מאח של חבר שרכש לא מזמן והוא יצא בעלויות יישור קו בשווי של חצי מהרכב שלי... :)

ניתן לחסוך עלויות בצורה משמעותית ע"י ייבוא חלקים מחו"ל מדילרים רשמיים של VW.

חשוב לקחת את דבריו של בנצי בערבון מוגבל כי רוב נסיונו בתחזוקת רכבים בארץ מסתכם בסוויפט 88 , ובארה"ב הוא מחליף רכב כל יומיים כך שזו לא אינדיקציה. אני לא אומר זאת כדי לפגוע, פשוט לפעמים יש מימד של הגזמה בדבריו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מחיפוש קצר פנס קדמי ל-A5 עולה ~850$ כאשר חלק דומה לבמוו סדרה 3 עולה ~650$

על פניו ההבדל לא אסטרונומי.

יש הבדלים בעלויות עבודה או מיומנות של מוסכים לא מורשים בארץ ? (מורשי יבואן הכוונה)

the london underground is not a political movement

פורסם

אמת לחלוטין

ריבוי המערכות הדראוליות ,אלקטרו הדראוליות,אלקטרו מכניות ,ריבוי בקרים מתוכנתים ,ובנוסף מחלות ילדות יחודיות לכל דגם

וכמובן אקלים בעל עומס חום קיצוני יגרום לכשלים חוזרים ונשנים בעיקר בעיות חשמל, דליפות

מחירי חלפים ומורכבות התיקונים כלים יעודיים הופכת כל תיקון לפוטנציאל להוצאה כספית גדולה במיוחד הגרמניות למינהן

פורסם

* הקפצה, עוד תגובות :-)

כמו שכתבתי בדף הראשון חצי מהתגובות כאן אומרות שזה יכול להיות בגדר השפוי כל עוד מטפלים כמו שצריך וחצי אחר שאומר שזה יותר מידי יקר :neutral:

אין לי בעיה להוציא יותר בשביל BMW או מרצדס אבל השאלה כמה :?

פורסם

האחזקה של רכבים כאלו מיד 3 (נגיד), בעייתית בגלל שמי שקנה אותם מלכתחילה לא יכל לעמוד בתשלומי האחזקה השוטפים, אז או שהוא טיפל בצורה חאפרית, או לא טיפל בכלל, וככל שהשנים עוברות והידים משתנות, נצברות תקלות על תקלות על תקלות.

לענ"ד, אם תמצא רכב יוקרה, שלא עבר המון ידיים בפרק זמן קצר יחסית, וכזה שמטופל הייטב, האחזקה שלו תהיה שפויה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כאחד שנוהג תמיד ברכב אמריקאי, כל הרכבים שאני קונה הם מסדרות המנהלים שלהם. אני לא מכניס למוסך בכלל, את הכל מתקן לבד, ובס"ה לא היתה לי אף פעם תקלה שהצריכה באמת להיכנס למוסך. הכל טיפולים שאפשר לעשות לבד, אפילו פתיחת גיר והחלפת סולנואיד שעליו רצו בארץ כ 2000 ש"ח כולל עבודה אני הזמנתי בחו"ל, ועם הוראות די ברורות מהאינטרנט החלפתי אותו ליד הבית והכל הסתכם בסך של 160 ש"ח על החלק שעולה פה 1000.

את החלקים אני מזמין מחו"ל. כשאתה מתחזק רכב ולא רק מתקן, אתה יודע מה עומד ללכת, ומה עושה בעיות ויש לך לפחות 10 ימים עד שהחלק יתקלקל לגמרי, אני מזמין מחו"ל ולא נתקעתי אף פעם עם חלק שהייתי חייב לקנות בארץ ולשלם מחיר גבוה חוץ מבורג לגלגל..

אכן, המוסכים שרואים רכב כזה תמיד מבקשים מחירים גבוהים על תיקונים אבל לרוב אין באמת עבודה קשה רק בגלל שזה רכב מנהלים. אפשר פשוט למצוא מוסך טוב שמבין (ולרוב המערכות לא כאלו קשות להבנה בכדי לתקן) ואם אתה לא יודע לבד אתה משלם לו.

אמרתי שלא היו לי תקלות מיוחדות אך אתה צריך להבין שאם תיקח רכב פשוט, המערכות הרבה יותר פשוטות שם, אין את אותה כמות חלקים שיש ברכב יוקרה.

אז אם יש לנו רכב עם 200 חלקים שמתוכם 5 אחוזים מתקלקלים בשנה שזה 10 חלקים שיתקלקלו השנה, אז כשיש לך רכב עם 300 חלקים אז אתה יכול להסיק שאם מתקלקלים 15 חלקים אתה באותם אחוזים. זה לא שהרכב לא אמין, פשוט יש לו יותר מה שיתקלקל מבחינה סטטיסטית.

בפועל, לדעתי הרכבים מאד מאד אמינים, אין תקלות מיוחדות כשאתה מתחזק. ואני לא מדבר על רכבים עם מזל רע, את זה יש גם ברכבים פשוטים והבעלים משלמים כל חודש למוסך על תקלות ברכב. אני תמיד בדקתי את הרכב שאני קונה היטב ולא נפלתי אף פעם על רכב עם בעיות סדרתיות. פשוט צריך לבדוק שהרכב תוחזק תמיד ולא רק תיקנו מה שהתקלקל.

כמובן שבלמים ברכב יוקרה יעלו יותר מבלמים של סוזוקי בלנו אבל זה כמובן מתבקש. אתה הרי תיסע ברכב הרבה יותר כבד, עם ביצועים הרבה יותר טובים, לכן זה הגיוני שהעלות היא טיפה יותר לגבי החלקים. אבל שוב, כשאתה מזמין מחו"ל אתה לא שם לב למחיר כי זה לא יוצא יותר מרכב רגיל.

לגבי גרמניות אני לא יודע מאיפה משיגים חלקים אבל אם תמצא אתרים שהמחירים כמו באיביי אתה תצא בעלות חודשית של החזקת רכב פשוט ותיהנה מרכב יוקרה.

העלות היחידה שאני משלם יותר זה דלק. הרכבים האלו שותים יותר ולא משנה מה יגידו לך. אם אתה רוצה ביצועים טובים בכביש עם רכב כבד ונוח אתה צריך לשלם דלק למנוע שייקח את כל הדבר הזה בקלות.

אז אני אסכם שאני והשכן שלי שיש לו מאזדה 323 משלמים את אותן ההוצאות כמעט על החזקת הרכב ואני מוסיף רק דלק.

• תוכן חדש...