Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שזה משהו שהיו רושמים לפני שנים במודעות למכירת רכב.

למה הכוונה פה? לגיר? לאבזור חשמלי?

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

הכוונה לפול זה גיר אוטומטי,4 חלונות חשמל, ונעילה מרכזית.

היום כמו שציינת כבר אין כאלו מושגים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דרך אגב, בעבר היו רכבים חצי-אוטומטיים.

ברכבים כאלו העברת ההילוכים היתה ידנית, אבל ללא צורך בתפעול של קלאצ׳.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בפועל ברכב עם תיבת הילוכים חצי אוטומטית, היה מצמד (קלאץ') חשמלי, כשבידית ההילוכים היה מתג חשמלי קטן ובזמן שהנהג נגע בידית ההילוכים הופעל המצמד ואיפשר שילוב הילוך ובעזיבת ידית ההילוכים בוצע חיבור ההילוכם למנוע ע"י המצמד.

כמובן שברכב כזה לא הייתה דוושת מצמד, כמו ברכב אוטומטי.

זה מזכיר קצת את תיבות ההילוכים הרובוטיות של ימינו, רק שאז הרובוט היה הנהג עצמו :wink:

בברכה - רפי לין

פורסם

מה הכוונה במתג חשמלי? האם הכוונה היא לחיישן שסוגר זרם דרך כף היד?

יצא לי לנהוג על חיפושית חצי אוטמטית, נכון שעברו מאז שני עשורים אך לא זכור לי שאני כנהג לחצתי על מתג כל שהוא.

פורסם

יש מושגים שהשתרשו במהלך העשרות שנים האחרונות, וכיום תשמע בעיקר בני חמישים פלוס משתמשים בהם. למשל:

פול אוטומט: בניגוד למשל, לחצי-אוטומטי, טכנולוגיה לא נפוצה שהייתה למשל, בחיפושית, ברנו טווינגו, ובעוד כמה מכוניות.

פרייבט: בעבר הרחוק, כינו כך כל דבר שאינו רכב חברה, מונית, או משאית, למשל...

אחד כוח, חצי כוח: אופיייני בעיקר לענייני הספק של אופנועים וקטנועים: בעבר הרחוק, לא דיברו במונחים של כ"ס כמו כיום.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
היו מכוניות שבהן המתג החשמלי הזעיר היה בגולת ידית ההילוכים ובאחרים בתחתית ידית ההילוכים.

בכל מקרה, מתג זה לא היה גלוי לעין.

בברכה - רפי לין

המערכת הזו נקראה Saxomat והיה מותקנת (בין היתר) בסאאב 93.

לרכב לא הייתה דוושת קלאץ'. המערכת כללה שתי תת-מערכות נפרדות- גיר צנטריפוגלי שהיה מתחבר מעל סל"ד מסויים וקלאץ' חשמלי שהיה מופרד כאשר ידית ההילוכים הוזזה ממקומה.

1 ידית הילוכים

2 שסתום פיקוד וסולנואיד

3 דיאפרגמה המפעילה את המצמד

saxomat.jpg

למרצדס בנץ' היתה מערכת דומה שנקראה Hydrak בה היה Hydrodinamic torque convertor במקום הקלאץ הצנטריפוגלי. זו הייתה סטנדרטית ב- Ro 80 ואופציונלית ב- Porche 911 Sportmatic.

פורסם

אם אינני טועה, כוונת "פול אוטומט" היא המקבילה של "Power everything", כלומר הכל חשמלי/מתוגבר (מראות, חלונות, נעילה, הגה, גיר אוטומטי ועוד קונצים ברכב)

עריכה: אני לא טוען שזה הפירוש חס וחלילה, אלא שלדעתי מי שרושם את זה במודעות מכירה מתכוון לכך (Power everything)

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...