Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה3 2007, 5 דלתות האצב'ק מנוע 2.0 או 1.6?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז ככה אני נהג חדש והחודש הזה בע''ה אני רוצה לקנות אוטו..

בהתחלה התלבטתי בין המאזדה 3 האצב'ק לבין היונדאי I30 עד שבסוף החלטתי ללכת על המאזדה..

אז ככה עכשיו מה שנשאר לי לבחור זה או את המנוע 1600, או את המנוע 2000?

מה כדאי לי לקחת בתור נהג חדש שינהג הרבה.. וגם מבחינת דלק בכל זאת אני רק בן 17 וחצי..

ואמרו לי שכדאי לי לקחת מנוע 2000 שהוא יחסוך לי יותר בדלק כי ככה המנוע פחות מתאמץ, כי אם אני יקח 1600 אז המנוע יתאמץ ויקח יותר דלק..

אז מה אתם מציעים לי על איזה מנוע כדאי לי יותר ללכת? ובכללי על האוטו

סליחה על החפירה :)

ותודה לכוולם

פורסם

בתוך העיר המאזדה 3 מנוע 2000 סמ"ק לא מאוד חסכונית ועושה משהו כמו 9 קילומטרים לליטר, אפילו טיפה פחות. אם אתה נוסע גם מחוץ לעיר (כלומר על כביש מהיר, 90 100 קמ"ש) אז הצריכת דלק משתפרת ומגיעה די קרוב לזאת של ה1600 סמ"ק.

באופן כללי, היונדאי i30 יותר חסכונית בדלק גם אם אתה משווה 1600 סמ"ק ל-1600 סמ"ק וגם אם אתה משווה 2000 סמ"ק ל-2000 סמ"ק.

פורסם

היונדאי גם לא עגלה כמו המאזדה 3 בגירסת ה-1.6 ליטר. בקשר לגרסאות ה-2 ליטר, יש להן ביצועים דומים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
בתוך העיר המאזדה 3 מנוע 2000 סמ"ק לא מאוד חסכונית ועושה משהו כמו 9 קילומטרים לליטר, אפילו טיפה פחות. אם אתה נוסע גם מחוץ לעיר (כלומר על כביש מהיר, 90 100 קמ"ש) אז הצריכת דלק משתפרת ומגיעה די קרוב לזאת של ה1600 סמ"ק.

באופן כללי, היונדאי i30 יותר חסכונית בדלק גם אם אתה משווה 1600 סמ"ק ל-1600 סמ"ק וגם אם אתה משווה 2000 סמ"ק ל-2000 סמ"ק.

מאיפה הבאת את השטויות האלו? כנראה שההתמצאות שלך היא ברכבי ניסאן ורנו בלבד...

אני בעל מאזדה מנוע 2000, הרכב יותר חסכוני מ1600, בתוך העיר הרכב נא בקלות בגלל המנוע הגדול ומחוץ לעיר במהירות שיוט של 90 הוא נמצא באיזור ה2.2 טור, מה שאני לא יכול להגיד על ה1600 שמתאמצת יותר.

היונדאי I30 פחות חסכונית מהמאזדה במידה ואנחנו מדברים על הדגמים בעלי 4 הילוכים לעומת 6 בחדשות.

לגבי פותח השרשור - עצם העובדה שה2000 יותר חסכונית, קח בחשבון שלא מדובר פה על הפרשים של עשרות אחוזים אלא על אחוזים בודדים בלבד שלא יתבטאו בחסכון משמעותי כיוון שתשלם עלויות ביטוח ואחזקה גבוהות יותר במנוע 2000 עצם היותך נהג חדש

המלצה שלי כיוון שזה רכב ראשון שלך לקבל הצעות ביטוח תחילה לגבי הרכבים המדוברים ולראות סדר גודל הוצאות כלליות, מעבר לזה אולי אופציית הרחבת חיפוש הרכבים שלך למשהו יותר פרקטי וחסכוני שתוכל להחזיק

(אני משער שעצם היותך נהג חדש אתה גם בחור צעיר שהולך להחזיק את הרכב לבד) - תוסיף שיקולים כלכליים לנושא...

Confidence In Motion

פורסם

אז מרצדס C63 AMG תהיה הכי חסכונית, הרי יש לה מנוע ענק והוא יתאמץ הכי פחות מבין כל כלי הרכב שצויינו פה :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

חסכון בדלק זה הפרמטר היחידי אצלך? אתה נהג חדש, אתה באמת צריך משפחתית? כמה אתה חושב שאתה תיסע? בדקת עלויות ביטוח (שיעלה הרבה) לפני שחשבת על דלק? לפי מה שנראה לי הביטוח יעלה לך יותר מדלק.

פורסם

עידן ככל שהמנוע יותר גדול ככה הוא יותר כבד ויחד עם זאת הוא צורך יותר דלק בשביל בכלל להזיז אותו מהמקום , בתור העיר זה ידוע מכוניות בעלות נפחי מנוע קטנים הם הכי קלות וגם הכי לא מתאמצות לצאת ממקומן , לעומת זאת אם הדרך העיקרית שאתה נוסע בה היא בין עירונית פה יש חשיבות לגודל המנוע מסתבר שככל שהמנוע יותר גדול משמע יותר חזק ככה הוא פחות מתאמץ במהירות הגבוהות ולכן מכוניות עם נפח מנוע גדול יסעו על 120 על 2 וחצי טור לעומת מכוניות בעלות נפחים קטנים כבר יגיעו ל4 טור

פורסם
היונדאי גם לא עגלה כמו המאזדה 3 בגירסת ה-1.6 ליטר. .

המאזדה 3 מציגה ביצועים כמעט זהים לI30 והמאזדה 2 שלך, ובמציאות (מנסיון שלי) לא מרגישים שום הבדל.

43003138.jpg

פורסם

מאיר, נראה לי שאתה חי בלהלהלנד. ה-3 1.6 ליטר עגלה ברמות מטרידות. ה-2 ה-ר-ב-ה יותר זריזה ממנה, משמעותית. ה-I30 1.6 ליטר כנ"ל. וכן, נהגתי על שלושתן, ול-3 יש רק את תחושת הדוושה שתעבוד עליך, ואז תרגיש שהיא מעט זריזה. נלך יותר רחוק? תביא מאזדה 3, אני אבוא עם ה-2, חבר יביא I30, ותראה איפה תשאר :wink::-)

אגב, נתונים יבשים לחוד ונתונים בפועלד לחוד. חבל לא ציינת גם שה-3 שוקלת 200(!!!) קילו יותר מה-2, והיונדאי מעט כבדה יותר מה-3 (בכ-30 קילו +-).

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני נראה לך ילד פאביה? עזוב אותי מתחרויות, כולה רכב משפחתי.

יש לי נסיון טוב מאד עם הרכבים שהזכרתי ואני לא הרגשתי שום הבדל, וככה גם הנתונים מראים שאין כלכך הבדל.

אז או שנסעת על מאזדה 3 מקולקלת או ששלי או שלך משופרות ואנחנו לא יודעים על כך :-D

פורסם
אז מרצדס C63 AMG תהיה הכי חסכונית, הרי יש לה מנוע ענק והוא יתאמץ הכי פחות מבין כל כלי הרכב שצויינו פה :roll:

לא חדש שאתה מקצין כל הערה שלא נראית לך... ההשוואה הייתה בין מאזדה 3 בגרסת מנוע 1.6 מול מאזדה 3 בגרסת מנוע 2.0. לא מדובר פה על רייסים או פתיחות, רוב האנשים בשרשור כבר עברו את גיל ההתבגרות.

עידן ככל שהמנוע יותר גדול ככה הוא יותר כבד ויחד עם זאת הוא צורך יותר דלק בשביל בכלל להזיז אותו מהמקום , בתור העיר זה ידוע מכוניות בעלות נפחי מנוע קטנים הם הכי קלות וגם הכי לא מתאמצות לצאת ממקומן , לעומת זאת אם הדרך העיקרית שאתה נוסע בה היא בין עירונית פה יש חשיבות לגודל המנוע מסתבר שככל שהמנוע יותר גדול משמע יותר חזק ככה הוא פחות מתאמץ במהירות הגבוהות ולכן מכוניות עם נפח מנוע גדול יסעו על 120 על 2 וחצי טור לעומת מכוניות בעלות נפחים קטנים כבר יגיעו ל4 טור

וואי תודה על השיעור...

אם אני מבין נכון ותקן אותי אם אני טועה, זה אומר שתצרוכת הדלק שסוזוקי אלטו תעשה בתוך העיר בגלל המנוע הקטן שלה 1.0 היא הרבה יותר חסכונית ממאזדה 2 בעלת מנוע 1.5?

ולעניינו הרציני, לא דובר מעולם על נסיעה עירונית/בין עירונית, מדובר על נסיעה משולבת, לא חסר משתמשים בפורום המחזיקים ברכבי מאזדה 3 על רוב דגמיהם ויכולים לאשש כאן תצרוכת דלק אמיתית של הרכב, אני לא באתי וטענתי שמנוע 2.0 הוא חסכוני מאוד (שוב שומאכר זה בפניה אליך) ואני לא מהלל אותו בעיניים עיוורות, הרכב לא עושה 1 ל-18-19 כמו שטוען המפרט :wink: אך הוא חסכוני לעומת מנועי 1.6 מאותם שנתונים. גם המילה חסכוני כאן מתבטאת בערבון מוגבל - שוב ההפרש הוא באחוזים בודדים...

לגבי ההשוואה שמאיר העלה לנו - היא לא כל כך פרקטית היות ומדובר בשנתוני 2007, היונדאי מקבלת מנוע בנזין, 4 בוכנות, נפח 1,591 סמ"ק, הספק מרבי 122 כ"ס ב-6,200 סל"ד, מומנט מרבי 15.7 קג"מ ב-4,200 סל"ד

ואילו מאזדה 3 - מקבלת מנוע בנזין 4 בוכנות, נפח 1,598 סמ"ק, הספק מרבי 105 כ"ס ב6,000 סל"ד, מומנט מרבי 14.78 קג"מ ב4,000 סל"ד

מאזדה 2 - נפח 1,498 סמ"ק, הספק מרבי 103 כ"ס ב6,000 סל"ד, מומנט מרבי 14 קג"מ ב4,000 סל"ד

Confidence In Motion

פורסם

עידן, אני הגזמתי בכוונה, כי כתבת "משום שהמנוע גדול יותר קל לו יותר", שזו טענה לא נכונה לגבי צריכת דלק בכללי. האומנם, במאזדה 3 זה אחרת, כי ה-1.6 באמת עגלתית ולא מסוגלת לזוז, אבל ה-2 ליטר כנראה או עם תיבה שונה (משער, לא בדקתי וגם לא מעניין אותי כלכך) או שיותר מתאימה לתיבה הזו ולכן הצריכת דלק כמעט זהה אם לא זהה לגמרי ל-1.6. בכל מקרה, מאיר, לא קראתי עליך תיגר, פשוט תחושות לחוד ומציאות לחוד. זה הכל :-P

פותח השרשור, תקרא מה שרשמו לך לגבי עלויות אחזקה, תעשה חושבים ואז תבחר. אתה יותר תהנה עם ה-2 ליטר.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני סגור על המכונית הזאת ומביא אותה..

אז על מה כדאי לי ללכת על המנוע 1600? או על ה2000?

אם אתה רוצה ליהנות יותר ומוכן לשלם קצת יותר - תיקח את הדגם היותר חזק.

הוא גם לא נפוץ בליסינג, לכן יש סיכוי שגם יהיה מבוקש יותר במעמד המכירה.

ההפרשים בהוצאות דלק בכמות הנסיעות הממוצעת לא משמעותיים, וזה לא צריך להיות השיקול בבחירה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שלא תעשה תטעות האיומה הזאת ותביא תה 1600,מבחינתי המנוע 2000 רכב שונה ורמה אחת מעל ה1600,תביא לי כל רכב בכביש רק לא מזדה 3 1600 עגלה,ששותה דלק,בלי התנהגות כביש

המנוע 2000 יותר זריז שותה פחות באה עם צמיגים רחבים שיושבים על ג'אנט 17 וכולי

אין פה שאלה בכלל !

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

• תוכן חדש...